AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1770

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 sie 2013, 12:14

No właśnie nie widzę sensu w ściągnięciu Birsy. Przecież on nawet w Torino regularnie nie grał. Wygląda na to, że jeżeli gracze wyrażą zgodę to wymienimy szrot na szrot co nie daje nam kompletnie nic. Jedyna nadzieja, że ktoś sobie zarzyczył go z klubów z którymi mamy zamiar negocjować jakiś transfer. Nie wiem, ale może Cagliari? Chyba, że Viola chce go mieć jako kogoś na miejsce Ljajicia a za pieniądzę kupią sobie bramkarza, bo mają już Ilicicia który powinien zastąpić w razie odejścia Serba.

Jezeli będziemy jeszcze dopłacac do pensji Traore to już w ogóle...Wątpie, żeby Genoa dała mu 1,2 mln na rok a on raczej swoich wymagań nie obniży.

Natomiast jeżeli transfer dojdzie do skutku i Birsa zostanie w naszej kadrze to już nie uwierzę w żadne obietnice zarządu.

Wydaje mi się, że jeżeli Eriksen miałby iść do Tottenhamu to już dawno by poszedł. Przecież on kosztuje mało dla nich. Wydaje mi się, że Duńczyk chce grać w LM i stawiam, że czeka na to czy my będziemy w niej grać. Jeżeli tak to możemy uderzyć po niego a w przeciwnym wypadku stawiam, że natychmiast zostanie sfinalizowany jego transfer do innego klubu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 sie 2013, 12:50

mete pisze:Wydaje mi się, że jeżeli Eriksen miałby iść do Tottenhamu to już dawno by poszedł. Przecież on kosztuje mało dla nich.
Niekoniecznie. Ich priorytetem jest Willian(choć nie wiem co ten gość ma w sobie, że tyle klubów go chce i za taką kasę) który jest podobno bliżej Chelsea niż ich. Więc jak ta opcja nie wyjdzie to zgłoszą się po Duńczyka, a ten transfer są w stanie przeprowadzić w 1-2 dni. Jeszcze muszą dopiąć wszystkie guziki transferu Bale'a - bo jakby jakimś cudem nie odszedł to nie kupią nikogo.

Myślę, że koniec końców z trójki Honda, Ljajic, Eriksen weźmiemy maksymalnie jednego gracza w to okno.

Ciekawi mnie co by się stało z Boatengiem jakbyśmy ściągnęli kogoś na prawe skrzydło. Czy w tym przypadku Ghańczyk nie poszedłby do środka pomocy gdzie grałby De Jongiem oraz Monto, a nowy nabytek poszedłby na prawą stronę. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby Boa tam grał tylko dlatego, że nie ma innej opcji bo wydaje mi się, że Max Niangowi jeszcze nie ufa. Z drugiej strony wątpię - piszę to dzisiaj, żeby Muntari stracił miejsce w 11 w przeciągu sezonu. Jakby niespodziewanie doszło do tego to mógłbym śmiało powiedzieć, że ktoś w tym klubie myśli.

Fajnie byłoby jutro zobaczyć Nianga oraz Poliego w pierwszym składzie. Jutrzejszy mecz jest ważny, ale wiadomo, że środowy jest najważniejszym meczem w sezonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 sie 2013, 13:00

Niekoniecznie. Ich priorytetem jest Willian(choć nie wiem co ten gość ma w sobie, że tyle klubów go chce i za taką kasę) który jest podobno bliżej Chelsea niż ich. Więc jak ta opcja nie wyjdzie to zgłoszą się po Duńczyka, a ten transfer są w stanie przeprowadzić w 1-2 dni. Jeszcze muszą dopiąć wszystkie guziki transferu Bale'a - bo jakby jakimś cudem nie odszedł to nie kupią nikogo.
Z tym, że Tottenham już od dłuższego czasu zabiega o Eriksena a szansa na pozyskanie Williana nadarzyła się stosunkowo niedawno. Zdaje się, że Duńczyk chce grać w LM. Tak niedawno w wywiadzie chyba powiedział. Tottenham nawet wzmocniony daje mu mniejsze szanse na grę regularną w tych rozgrywkach niż Milan. Owszem Totki mają fajną kadrę, lepsze zasoby finansowe, ale grają w Anglii gdzie bardzo trudno o awans do CL.

Wydaje mi się, że plotki o porozumienie pomiędzy Milanem a Eriksenem (pamiętacie było o tym sporo mowy niedawno) są prawdziwe i mogą wejść w życie po potencjalnym pokonaniu PSV. Głowy sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że Eriksen czeka, żęby mieć na talerzu najlepsze dla siebie opcje i co najważniejsze wszystkie.

Ogólnie mogę się mylić, ale czy uważacie, że Ljajic, Eriksen czy Sakho tak zwlekają z podjęciem dość ważnej decyzji bo im się nudzi? Może Milan nie ma z tym nic wspólnego, ale jedno ich łączy - zainteresowanie Milanu. Oczywiście oprócz wygasającego kontraktu. Ljajic miał mieć "ostateczne" spotkanie w sprawie kontraktu już pewnie z miesiąc temu, później na początku sierpnia, następnie w połowie sierpnia, wczoraj Della Valle powiedział, że w przeciągu paru dni się wyjaśni jego przyszłość a dzisiaj SKy informuje, że ma dojść do spotkania jeszcze dzisiaj i Ljajic ma już porozumienie z Milanem (może ma, ale wydaje mi się, że jeżeli nie będzie LM to nie będzie jego w tym okienku). Erisken i Sakho ponoć mieli oferty z Liverpoolu (obaj) oraz z Tottenhamu, Zenitu, Bayeru ten drugi. Nadal mało wiemy na temat ich przyszłości.

Wydaje mi się, że będzie tak - jeżeli awansujemy do LM to będzie ciekawie i będziemy o nich walczyć na poważnie co nie znaczy, że kupimy choćby jednego z nich. Przeczuwam, że wtedy Adem nie podpisze kontraktu dla przykładu i my będziemy negocjowali z PSG, Ajaxem i Violą na temat ich przyszłości. Natomiast jeżeli odpadniemy to ich przyszłość się wyjaśni bardzo szybko - Sakho i Eriksen pójdą do Anglli a Ljajic podpisze kontrakt lub wyjedzie za granicę.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 148

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 23 sie 2013, 13:11

Ljajic podobno ma porozumienie z Milanem i raczej tam odejdzie ; tylko ,że chłopak wie,że jak nie odejdzie teraz to będzie siedział rok na trybunach i dziwne,że się z tym godzi. Podobno odrzucił ofertę Atletico i chce tylko do Milanu i teraz wszystko zależy od Milanu,choć wydaje mi się,że dla Violi skończy się tak jak z Lewym czyli zostanie w obecnym klubie przy tym,że Viola wolałaby sprzedać Ljajica,bo nie jest nam tak bardzo potrzebny a jest nam potrzebna kasa na inne transfery.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 sie 2013, 13:40

Birsa ma iść podobno na wypożyczenie do Brescii. Oby to była prawda.

krzysiu wydaje mi się, że Ljajic nie zrobi tak jak Montolivo. Jeżeli Milan nie kupi go w to okienko to podpisze nowy kontrakt. Viola nie będzie musiała rzucać go na trybuny. Z drugiej strony podobno negocjuje transfer Rebicia, więc może pozwolą odejść Ademowi.

Z gorszych plotek to coraz więcej informacji, że w przypadku przejścia PSV Matri przyjdzie.

Kadra na jutro:
Abbiati, Amelia, Coppola, Abate, Constant, De Sciglio, Mexes, Silvestre, Zaccardo, Zapata, Cristante, De Jong, Emanuelson, Montolivo, Nocerino, Poli, Balotelli, El Shaarawy, Niang, Petagna, Robinho.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 148

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 23 sie 2013, 14:24

No tak -Fiora wie,że Ljajic raczej nie zostanie u nich ,ale chciałaby go sprzedać , ale on nie chce teraz odchodzić , a jedynym klubem który go chce to Milan,który raczej nie złoży ciekawszej oferty. Zgadza się gadamy z Rebicem a i tak za Adema może grać ktoś inny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 sie 2013, 17:33

Właśnie trwa długo wyczekiwane spotknaie pomiędzy Fiorentiną a ojcem Ljajicia. Pierwsze informacje są takie, że odrzucone zostały przez niego oferty Romy i Atletico.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 sie 2013, 19:19

Di Marzio podał, że nie doszło do porozumienia w sprawie kontraktu Ljajicia. Dodał, że są małe szanse na podpisanie kontraktu. Potwierdził, że gracz nie chce iść do Hiszpanii ani do Romy na tem moment.

Honda powiedział w wywiadzie, że nie ma żadnej oferty z PSG a Milan jest jego ulubionym klubem i ma nadzieję, że będzie grał w naszych barwach.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 sie 2013, 20:12

Agent Birsy powiedział, że jego klient zostaje w Milanie i nie pójdzie do Brescii.

Podobno Eriksen ma być we środe na SS na meczu Milan-PSV. Ponoć Allegri poprosił o niego i to jest jego cel.

Ljajic ma się ponownie spotkać z włodarzami Violi we wtorek. Ma wtedy dać ostateczną odpowiedź na temat odnowy kontraktu. Dodatkowo ma się odnieść defintywnie wobec zainteresowania Romy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 sie 2013, 9:11

Rzygać już mi się chce jak czytam o kolejnym decydującym dniu. Niech już będzie 3 września i koniec tej farsy !

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 24 sie 2013, 9:22

durny murzyn

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2013, 10:06

Podobnie się mówiło o Zlatanie w po incydencie ze Strasserem a okazało się, że to był żart. Tu widzimy tylko 17 sekund sceny. Znająć życie po całym zajściu Poli i Balotelli sobie wszystko wyjasnili i mają ubaw a media będą trąbić o problemie w szatni i terroryście Mario.

Awatar użytkownika
Sędzia
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sędzia » 24 sie 2013, 11:30

tylko 17 sekund sceny hehe dobre. to zobacz mine poliego jak go rozsmieszyl ten zart w kregoslup z kolana. durny czarny glupek i tyle w tym temacie. bronienie go to obciach

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2013, 12:49

Wcale go nie bronię, ale nie ma też sensu z góry wydawać wyrok, bo sami nie wiemy co się wydarzyło, dlaczego i jak to się skończyło.

Brat Hondy jest przy Via Turati by dopiąć szczegóły kontraktu.

Co do Ljajicia to ponoć Juventus zgosił się po niego również. IMHO jeżeli to prawda to będzie dla nas najpoważniejszym konkurentem w walce o niego. Z tym, że Marotta czasem nie zerwał wszelkich stosunków z Violą? Ponoć Roma nie przekonuje Adema i wcale się mu nie dziwię. Z Violą lub Milanem ma większe szanse na LM.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2013, 12:58

W spekulacje o JUVE nie wierze. Media pewnie chcą podgrzać atmosferę dokładając Milanowi silnego rywala. Tymczasem gdzie Llajic miałby grać w JUVE? Przecież on totalnie nie pasuje ani do 3-5-2, ani nawet do 4-3-3 gdzie JUVE potrzebuje kogoś tylko na prawy atak. Nie wiem jak wy, ale ja Ljajicia na tej stronie boiska nie widzę.
Za to Roma podobno się zaczęła starać. Calciomercato nawet podało, że dogadali się z zawodnikiem, a Violi chcą zaoferować 12 mln + premie. W dodatku łatwo sobie wyobrazić Rzymian grających z nim na lewym ataku, a z Tottim na środku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”