AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1772

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 sie 2013, 14:18

Jaja :D Dopiero dzisiaj o tym przeczytalem. Ale by Wam deal wyszedl ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2013, 14:20

Dodaktowo Braida nalegał na transfer Bale jeszcze wcześniej gdy ten grał w Southamptonie. Ale jak zwykle go olali.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 sie 2013, 14:26

Czyli Bale w seznie 07/08 przychodzi z łatka jednego z największych talentow brytyjskich za 14,5 mln euro do Tottenhamu, a ten roku później oddaje go za 30 letniego rezerwowego Jankulovskiego. Aha.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2013, 14:35

Bale wtedy grał na lewej obronie gdzie sobie nie radził i został wygryziony przez Ekoto to raz. A po drugie miał problemy z kontuzjami. Po trzecie 2 lata później. Po czwarte Jankulovski nie był rezerwowym.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 sie 2013, 14:45

To są argumenty za tym, że być może Tottenham w ogóle wziąłby pod uwagę sprzedaż zawodnika, choć nie jestem przekonany. Oddawanie go za czapke grusze, to już zupełnie inna historia.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 sie 2013, 15:00

Kiedys byla taka statystyka,ze Spurs nie wygrali zadnego meczu wtedy gdy gral Bale.Fantastyczna zmiana z ogorka w cracka.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2013, 15:02

Bale nigdy nie był ogórkiem.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 24 sie 2013, 15:25

Ale przez pewien czas nic nie wskazywało na to, że aż tak eksploduje :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2013, 15:41

miał pecha chlopak, bo co wszedł na boisko, chociaż na kilkanaście minut w końcówce, to nigdy nie było wygranej i tak chyba ze 20kilka razy :lol: po czasie się okazało, że gdy go nie ma na boisku, to dopiero ciężko o wygraną.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 sie 2013, 17:17

Dr.Football1 pisze:2009 rok. Wymiana Bale <<< Jankulovski :mrgreen:
Nie ma sensu dyskutować. Wiele fajnych transferów nam uciekło i ucieka dalej przez zarząd. Braida przyniesie grajka który kosztuje kilka milionów i już za drogo. Taki zarząd.
Daaaamian pisze:Bale nigdy nie był ogórkiem.
Bo trudno nazywać kogoś ogórkiem jak ma ledwo ok. 20 lat.

Myślę, że Ljajic postawił sprawę jasno gdzie chce trafić. Wybór jest tylko jeden - Milan. Fajnie byłoby go widzieć już teraz bo na Eriskena którego wolałbym bardziej nie liczę. Marzenie :?: Eriksen teraz, Honda w styczniu, a po kontrakcie Ljajic. W międzyczasie odpalamy Robinho i Boatenga i gitara. Głupie gadanie trochę, że Serb jakby poszedł do nas to na ławkę. ES nie jest Messim nie ma wiecznie formy czy zdrowia. Do tego myślę, że śmiało obaj panowie mogliby się wymieniać pozycjami podczas meczu i Serb(czy nawet ES) na prawej stronie byłby bardziej przydatny niż Niang czy Boa na prawej. Plusem samego transferu Ljajicia może być również to, że ten ruch przesunie Boatenga do pomocy. Teraz wygląda to tak, że ES łapie uraz na m-c i lipa bo nie ma sensownej opcji aby go zastąpić. Także znalazłoby się miejsce nawet dla dwójki z trójki potencjalnych celów w zespole. Nie mamy solidnych zmienników którzy mogliby z ławki odmienić losy meczu prócz Robinho choć nie wiadomo jak z nim będzie w tym sezonie. Mam nadzieję, że Max częściej będzie korzystał z usług tego gracza w tym sezonie w porównaniu z tym poprzednim.

Czemu Ljajicia chce Milan :?: Ten gracz za 2 lata może być warty 30 mln euro.

Honda odrzucił ofertę PSG. Niesamowicie zależy mu na nas. Aż szkoda, że zarząd jest taki jaki jest i nie można go ściągnąć już teraz. Podobno nie dostał powołania na dzisiejsze spotkanie CSKA.
10 pisze:Mnie dziwi ten upór Ljajicia. W Milanie jest Faraon, a to jego pozycja. Uparł się na ACM, a wiele wskazuje na to, że może go tu czekać ławka. A przecież ledwo co z tej ławki wstał, tak naprawdę rozegrał dobre pół sezonu.
Mnie natomiast dziwi upór Hondy, a nie Ljajicia.
mete pisze:Z tym, że Tottenham już od dłuższego czasu zabiega o Eriksena
Nie warto brać wszystkiego pod uwagę co piszą media. Jakby o niego zabiegali to już mieliby go więc myślę, że traktują go jaką opcje rezerwową. Aż dziw, że wolą 2 razy droższego Lamele.

Mam nadzieje, że zaczniemy od wygranej tym razem i bez kontuzji. Oby Max nie kombinował ze składem i odpuścił Muntariego oraz Boatenga - 2 kule u nogi. Niesamowite jest to, że widzą tez przeciętni sympatycy klubu, a nie widzi tego ich trener.

Nie wiem czemu, ale mam dziwne odczucia przed środowym meczem z PSV. Mam nadzieję jednak, że to tylko z powodu mojego pesymizmu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sie 2013, 17:31

Dodaktowo Braida nalegał na transfer Bale jeszcze wcześniej gdy ten grał w Southamptonie. Ale jak zwykle go olali.
No a jak go posłuchali, to przyszedł Bakaye Traore. Super. :wink:
Bale wtedy grał na lewej obronie gdzie sobie nie radził i został wygryziony przez Ekoto to raz. A po drugie miał problemy z kontuzjami. Po trzecie 2 lata później. Po czwarte Jankulovski nie był rezerwowym.
Masz rację, wszyscy pamiętamy tamten deal. Szkoda, że się nie udało, ale to tylko jeden z wielu razy, kiedy Jankulovski trzymał się Milanu rękami i nogami, trudno go za to ciepło wspominać.

Ktoś się pytał o dostępność Ljajicia na prawym skrzydle - on tam parę razy grał we Fiorentinie i był beznadziejny. Jeśli przychodzi z myślą o tej pozycji, to boże uchowaj. Chyba że dobrze się na tej pozycji czuje Faraon i Allegri myśli o zmianach pozycji skrzydłowych w trakcie meczu (tak jak w meczu z PSV Balotelli i Faraon wiele razy zmieniali się pozycjami). Albo Ljajić faktycznie przychodzi jako zmiennik (gdzie umiejętnościami pasuje), a na prawym skrzydle więcej i poważniejszych szans dostanie Robinho.
Honda odrzucił ofertę PSG.
A nie tylko komplementował klub i mówił, że w razie oferty by przemyślał, ale Milan jest priorytetem?
Zresztą nie widzę żadnego powodu (poza marketingowym) do transferu Hondy do PSG. Nie ta klasa.
Aż dziw, że wolą 2 razy droższego Lamele.
Lamela był fenomenalny w lidze włoskiej, trudnej dla skrzydłowych. Eriksen jest fenomenalny w lidze holenderskiej, łatwej dla ofensywnych graczy. Nic więc dziwnego.
Oby Max nie kombinował ze składem i odpuścił Muntariego oraz Boatenga - 2 kule u nogi.
Obaj są niedostępni na dzisiejszy mecz.
Niesamowite jest to, że widzą tez przeciętni sympatycy klubu, a nie widzi tego ich trener.
Mocno przesadziłeś - obaj wielu sympatyków klubu widzi jako uzasadnionych podstawowych zawodników, choć prawie wszyscy uważają (jak i ja), że "z braku laku", a nie dlatego, że naprawdę są tacy dobrzy.
Dla obu - Muntariego i Boatenga - przy tym ustawieniu Allegriego nie ma godnych zastępców. Niang może się dopiero takim stać, na pozycji Muntariego to już w ogóle dramat.
MILAN: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, Constant, Poli, Montolivo, Nocerino, Niang, Balotelli, El Shaarawy.

HELLAS VERONA: Rafael, Romulo, Moras, Maietta, Albertazzi, Jorginho, Donati, Cacciatore, Jankovic, Toni, Martinho.
Super skład Milanu, nic w nim bym nie zmienił. Chciałbym, by ktoś zluzował Abate w trakcie meczu, a po przerwie zobaczyć Robinho, a może nawet Petagnę lub Cristante? Mecz z Hellas jest bardzo ważny dla kibiców, jeden z najważniejszych w sezonie, ale piłkarsko to mecz, w którym Milan stać na wysokie zwycięstwo, a więc i wprowadzanie młodych.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 sie 2013, 17:48

Wilmore pisze:No a jak go posłuchali, to przyszedł Bakaye Traore. Super. :wink:
A zgadnij dlaczego :?: Co różni transfer Bakaye od innego piłkarza którego poleca Braida. Jest taki drobny szczegół :lol:

e: Przy okazji zapodajcie linka. Najlepiej jak będzie to sopcast.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2013, 17:55 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2013, 17:50

Skład mi się podoba. Liczę na dobre rozpoczęcie sezonu, bo trzeba zbierać punkty. Mam nadzieję na przekonywujące zwycięstwo, aby w dobrych humorach czekać na środę. Jak dobrze, że Serie A startuje to można zapomnieć o rynku transferowym.

Forza Milan!
No a jak go posłuchali, to przyszedł Bakaye Traore. Super. :wink:
Berlusconi chyba ma mu nadal za złe, że jak pojechał do Francji to przywiózł Dugarry'ego zamiast Zidana :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 24 sie 2013, 18:18

sop://broker.sopcast.com:3912/143144

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 24 sie 2013, 18:34

Pozostaje powtórzyć za komentatorem "Ciemu nie Mexes, ciemu nie Zapata"? :(

Obrona przy stałych fragmentach gry dalej leży.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”