Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 56

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 18 cze 2005, 11:17

Cantor do Basel
Baszczyński do Dynamo Drezna

Najnowsze newsy o Wiśle na stronie głównej....hm....jeśli chodzi o Cantoro...to niewiem kto został mistrzema szwajcarii...jesli Basel - to chyba to dobry transfer - zagrałby w LM, jeśli kto inny to kiepsko - ogólnie - kierunek szwajcaria to dla 29 letniego Cantoro...cofanie sie...powinien wybrać Włochy, Hiszpanie lub Francje - albo najlepiej by było gdyby został w Polsce, podpisał długoletni kontrakt z Wisłą i przyją Polskie obywatelstwo! Bysmy mieli z niego pożytek!
Jeśli o Baszczyńskiego chodzi to dla mnie wymienianie Dynama jako potencjalnego pracodawcy jest...śmieszne! :lol: Baszczyński to najlepszy prawy obrońca, reprezentant kraju - jest na tyke znany już i dobry ze mógłby powalczyć o miejsce w takich klubach jak Monaco, Marsylia czy At.Madryt! Mam nadzieje ze zgłosi sie znowu po niego Sevilla...bo jak wybierze 2 lige Niemiecka to on w tych Niemczech zginie marnie!

jarma70
Trampkarz
Trampkarz

Gdzie zagra Żurawski?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarma70 » 18 cze 2005, 12:45

Gdzie zagra Maciej Żurawski?
Walczyły o niego Trabzonspor i Austria Wiedeń.
Nie udało im się.
A teraz do walki o Żurawia przystąpił... CELTIC GLASGOW!!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 cze 2005, 13:32

Alkoholiko pisze: Baszczyński do Dynamo Drezna

Jeśli o Baszczyńskiego chodzi to dla mnie wymienianie Dynama jako potencjalnego pracodawcy jest...śmieszne! :lol:

Kurna ja słyszałem o Dynamie Moskwa :shock:. Bo jakoś nie woybrażam sobie, żeby klub polujący na Jacka Kowalczyka z Wisły i Witolda Wawrzyczka z Cracovii, zagiął parol na Baszcza. TO JEST NIEREALNE :?.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2005, 16:21

piwus pisze:
Alkoholiko pisze: Baszczyński do Dynamo Drezna

Jeśli o Baszczyńskiego chodzi to dla mnie wymienianie Dynama jako potencjalnego pracodawcy jest...śmieszne! :lol:

Kurna ja słyszałem o Dynamie Moskwa :shock:. Bo jakoś nie woybrażam sobie, żeby klub polujący na Jacka Kowalczyka z Wisły i Witolda Wawrzyczka z Cracovii, zagiął parol na Baszcza. TO JEST NIEREALNE :?.
to ja słyszałem o najlepszym wariancie - o Betisie :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 cze 2005, 16:22

Dynamo Drezno ?? FC Basel ?? :shock:

To już sie robi śmiesze a nawet plakać sie chce jak sie czyta gdzie kto pójdzie. "Handluja piłkarzemi Wisły" ładnie. :? Jak w jeden dzień dwie różne gazety piszą Baszczu na celowniku Betisu Sevilla i .. Dynana Drezno :!: No paranoje. Teraz wszyscy widza Żurawia w Celtach za dwa dni pójdzie jakas plota o np. Evertnie i sie zacznie ... :shock: Ostatni w liga + Liczka i Basałaj mówili tylko o transferze Maćka jako taki który jest nie ma że nie unikniony. Szukaja juz nastepców Maćka i Czech wie że t ta strata musi juz sie praktycznie pogodzic przed nowym sezonem. A tu news typu Baszczu .. Drezno :lol: Maura >> Basel - Sobol .. wyspy i jeszcze Tomek Kłos gdzieś tak. Zaraz zcznie sie Błaszczykowski i Żieńczuk itd. A okaże sie że tylko Maciek wyfrunie :!: Oby tak było.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 cze 2005, 16:25

To na 100% chodzi o Moskwę, bo news był dobrze napisany, tylko ktos źle podał tytuł :?.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 cze 2005, 16:32

Zaza do Twojej listy trzeba dodac jeszcze T.Franokowskiego i A.Glowackiego :? Gdzies przeczytalem , ze glowa tez sie ktos interesuje.

Podstawowy sklad Wisly kto zostanie?
Majdan - zostaje na 99% moim zdaniem
Baszczynski - 50 %
Glowacki - 85 %
Klos - 90 %
Stolarczyk - 60 % podobno zaklepany transfer Dudki
Blaszczykowski - 99 %
Cantoro - 80 % poza tym przyjdzie Golos
Sobolewski - 80 %
Zienczuk - 85 %
Frankowski - 85 %
Zurawski - 1 % ale Kubica nastepca :?: :? Oby nie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 cze 2005, 16:44

No to sami widzicie ile tego jest :(

Co prawda są "zaklapani" Dudka - Gołoś - Paulista i jeszcze ktoś ale zapomniałem nazwiska. Ale to trzeba były by znów budować drużyna :? Moze powiedzieć że Radek Soboleswki nie pali sie do transferu Maru chyba tez ale tracąc tak wazne ogniwa jak Zurwa i Baszczu bedzie nie ciekawie. O Franku i Arku Głowackim nie mówiąc jak tu Serek przypomniał..

Andziej Kubia :?: powie Wam szczerze że mni impomuje koleś. Nie ma techniki i nie ma polotu ale ma głowe i jest jak typowy gracz strzorzny do primership. Jak to ktos powiedził "Ściana do kontr" i robi to klasycznie. W ataku z Frankiem to tak jak Koller - Baros czyli wieżowiec i mały snajper :D Ale nie widze go w Wiśle jakos..

Awatar użytkownika
Byczy
Skład C
Skład C

Re: Gdzie zagra Żurawski?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Byczy » 18 cze 2005, 16:57

jarma70 pisze:Gdzie zagra Maciej Żurawski?
Walczyły o niego Trabzonspor i Austria Wiedeń.
Nie udało im się.
A teraz do walki o Żurawia przystąpił... CELTIC GLASGOW!!
No takkk... Ja bym chciał jedank żeby Żuraw trafil do Trabzonsporu. Bo jesli sprawdził sie tam Szymkowiak no to Żuraw też raczej by sie sprawdzil choć pamiętajmy ze Maciek ma bardzo duże problemy z aklimatyzacją w nowym klubie... MIelibyśmy niezły duecik... Żuraw i Szymek... Prosze prosze :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 cze 2005, 16:59

Serek, nie wiem jak wyliczyłeś te procenty, ale... :lol:. Oczywiście nic nie ujmując.

Teraz prawidłowo:
Stolarczyk 100%- nigdzie nie podano, że Dudka jest zaklepany, ale była wiadomość, że chcą za killera 800tys. ojro... :lol:.

Zieńczuk 90%
Frankowski 80%
Głowacki 85%
Nie wiem dlaczego prawdopodobieństwo jest takie samo przy Zieńczuku, który nie jest łączony z żadnym klubem, a Głowackim (no niby Trabzon :?), Frankowskim (Rosja i... Fiorentina :lol:).

Cantoro 70% (może się jeszcze Rosenborg obudzić, to nie będzie za wesoło)
Błaszczu 100%
Sobolewski 70%
Żurawski zmienia drużynę "choćby na Wisłę II"

A z Betisami, Evertonami, nawet nie próbujcie zaczynać. Kiedy ostatnio Wisła puściła kogoś do dobrego klubu? Tylko miernoty przepłacają, chcąc mieć dobrych graczy. I tylko tam sprzedajemy nasze asy. Jedynym wyjątkiem będzie Żuraw, za którego nie da się teraz przepłacić, ale każdy wie, co soba reprezentuje.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 cze 2005, 20:11

Piwus pytanie kiedy ostatnio Polski pilkarz przeszedl do naprawde dobrego klubu :?: Jednyne co mi przychodzi na mysl to Jurek Dudek. Jak by nie patrzac klub Krzynia Bayer tez jest dobry , ale czegos brakuje ...

Wiec Piwus nie czarujmy sie bo Zuraw nie dostatnie (chyba) oferty od europejskiego giganta tylko typowego solidnego klubu. Jak dla mnie oprocz oczywiscie Wisly II najwieksze szanse maja Celtic i Trabzon. Ale licho ich tam wie co oni tam na gorze kombinuja :lol: Moze jednak szykuje sie transfer do Barcy :twisted:
Z aktualna Wisla wszystko mozliwe :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 cze 2005, 20:43

Nie przechodzili, bo nie było zainteresowanych. Z wiślakami odrobinę inna sprawa. Zainteresowanie było sporo uznanych firm. Głowackim bardzo interesowali się Francuzi, Kosowskim Włosi i to nie były takie plotki jak w tym roku typu "Cantoro w FC Basel", tylko dużo bardziej poważne. A że Kosa trafił do Niemiec to tylko dlatego, że "z niewolnika nie ma pracownika", a Kosa chciał się wyrwać z Krakowa i Kaiserslautern złożyło najkonkretnieszą ofertę. Jedni mówili, że Kamil miał problemy z hazardem i długami (trochę naciągane), drudzy, że chciał uciec od problemów rodzinnych.

A co do reszty to nadprezes uznał, że wywalczą mu LM i nigdzie ich nie puści. Trochę brak wzmocnień i strajk Uche "podciął" mu tą pewność :?.

Więc Twoje pytanie jest niezbyt fortunne, bo nie o to mi chodziło. Kiedy była koniunktura na polskich piłkarzy i było prawdopodobieństwo tranferu do zagranicznego potentata? - byłoby lepiej. Chodziło mi o zainteresowanie dobrych klubów. O transferach nie mówię, bo lepiej spuścić na to zasłonę milczenia :wink:.

A Żuraw pójdzie do Bracelony dopiero z Celtiku :twisted:. A na serio to podobno do gry o niego ma się włączyć Spatak Moskwa i CSKA :shock:. Gdzie to słyszałem, to nie pytajcie, bo sam nie pamiętam :?.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 20 cze 2005, 9:01

No, niestety, Wisełka po tym sezonie, będzie poważnie osłabiona...Odejdzie Żuraw, Baszczu, może Cantoro. Wisełka nie tylko będzie sprzedawała, ale też kupi. Na celowniku Cupiała są-Paulista, Dudka, Gołoś :D Szczerze wolałbym aby Żuraw przeszedł do Transpozporu lub Celticu niż do Austrii Wiedeń.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 20 cze 2005, 10:33

Mikusinski pisze: Na celowniku Cupiała są-Paulista, Dudka, Gołoś :D
Blad kolego.Paulista i Gołoś juz zostali kupieni wiec nie sa juz na zadnym celowniku.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 cze 2005, 10:58

Jeśli gdzieś Żuraw ma iść, to oczywiście do Celticu.Będzie najlepiej dla niego.Szanse na skład ma, a z wiadomych przyczyn zawsze będzie grać przynajmniej w eLM :twisted: .Klub nie biedny, więc kasa będzie napewno.Natomiast Austria Wiedeń to taki sztuczny klub.Jeżeli chodzi się o Trabzon, to Żuraw miałby tam ułatwione życie.Szymek dał turkom przykład jak grają Polacy i po paru dobrych meczach byłby tam czczony, z Mirkiem czy bez.Głowacki jest w dobrym wieku, żeby odejść, wolę aby to on poszedł do Turcji, a Żuraw do Celticu.Jakoś polskie kolonie na Bałkanach
się nie sprawdziły :roll: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”