AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1776

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 sie 2013, 12:16

(L)oczkerson pisze:Robinho na 3 lata w Milanie dobry miał tak naprawdę tylko debiutancki sezon. Wcześniej też przecież tak prezentował się w City, że wysłali go do ligi brazylijskiej. Moim zdaniem większe szanse są na to, że znów będzie marny, niż, że będzie grał na miarę swoich możliwości.
Robinho chyba sam chciał wtedy wrócić do Brazylii, swój pierwszy sezon dla City miał całkiem niezły. Natomiast jego słabe zagrania w błękitnej koszulce kojarzą mi się głównie z tą stratą piłki - epickie. Nie zmienia to fakt, że Robinho od dłuższego czasu, gdy tylko mam okazję go zobaczyć, sprawia wrażenie gościa, któremu się totalnie nie chce - skill jest, ale zaangażowanie zerowe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2013, 12:38

Środkowy atak to najlepiej obsadzona pozycja w Milanie - gwiazda zespołu, solidny Pazzini u utalentowany junior. Matri nie jest nam w ogóle potrzebny zwłaszcza, że chce zarabiać ponad 2 mln euro i kosztował będzie koło 10 mln roku. Poroniony pomysł. Bardziej potrzebujemy wzmocnienia na skrzydła a jak już brać napastnika to kogoś takiego jak Maxi Lopez - dostępny na wypożyczenie za psie pieniądze i nie zarabia wiele.

Ljajic chyba jednak pójdzie do Romy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2013, 14:16

Allegri na konferencji powiedział, że jutrzejszy mecz jest kluczowy dla mercato.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 sie 2013, 15:30

Raczej nie zaskoczył. Zobaczymy co wymyśli Łysy w czwartek. Media ciągle powielają nazwiska typu Matriego i Astoriego. Ani jeden ani drugi mi się nie podoba z tym że chociaż Astori będzie miał duże szanse na gre w Milanie.

Edit:

MAx zasugerował że w pomocy odszedł Ambro i Flamini a przyszedł tylko Poli. Czyżby nie tylko Ja widział problem jakości w tej formacji :roll:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 27 sie 2013, 20:05

GDM powiedział, że Ljajic zaakceptował ofertę Romy.
Zespoły z czołówki strasznie się wzmocniły, jeśli nasze mercato naprawdę nie wypali z grubej rury to możemy mieć problem.

Z transferem Traore są jakieś komplikacje i wg agenta możliwe jest, że zostanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 sie 2013, 20:38

Można powiedzieć, że Galliani wykonał kawał dobrej roboty dla Romy w sprawie Ljajicia. Skłócił go z włodarzami Violi i Roma wpdała sobie na gotowe. My zepsuliśmy sobie stosunki z Fiorentiną a Roma ma jednego z lepszych piłkarzy młodego pokolenia we Włoszech. Przeczuwam, że Łysy zrobi za niedługo przysługę Juventusowi i wykupi od nich Matriego. Tak trzymać.

Jestem pewien, że Matri do nas trafi. I będziemy niesamowicie tego żałować, że odpuściliśmy Adema. Już wiele takich przypadków było w przeszłości.

Samo sprowadzenie Birsy jest nieporozumieniem, ale jeżeli zostanie jeszcze Traore to już kpina totalna.

W tej chwili jesteśmy dalej do 3 miejsca niż rok w tym samym momencie mercato. Każda ekipa się wzmocniła. My oprócz Poliego nie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 27 sie 2013, 21:40

Ljajic pójdzie do Romy
Agent Eriksena w Anglii
Honda jak mu się będzie chciało to przyjdzie w styczniu
Roma walczy także o Sakho, ściągnęliśmy Poliego po to żeby częściej grał Muntari chyba..
Kupimy Matriego :brawo:
Chcemy wypożyczyć Saponarę do Genoi.

Tak narazie wygląda nasze mercato.

Jak nie awansujemy do LM to de Sciglio może zostać sprzedany :pijemy:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2013, 10:27

Galliani kontaktuje się z Marottą by pozyskać Matriego, który jak wiemy rozwiąże nasze problemy z brakiem kreatywności i tworzeniem sytuacji bramkowych jak również przyczyni się do lepszej gry defensywnej. Wg Di Marzio jeżeli przejdziemy przyjdzie on a obrońca nie jest w planie. DS Juve chce 12 baniek, ale mówi się, że 10 go zadowoli. W międzyczasie Tottenham negocjuje transfer Eriskena... :beer:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 sie 2013, 11:35

A po co ? Przecież mamy konkurencyjny skład...

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 28 sie 2013, 12:06

seba82 pisze:L
Agent Eriksena w Anglii

Jesli chodzi o tego Dunczyka - co do ktorego bedac szczerym nie jestem kompletnie przekonany - chodza tez sluchy/plotki ze mogl sie dogadac z Atl Madrid i od nastepnego sezonu mialby trafic na Manzanares za friko.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2013, 12:25

Z tego co wiem to Eriksen niedawno powiedział, że jeżeli żaden klub go teraz nie kupi to przedłuży kontrakt z Ajaxem, bo jest im wdzieczny za daną szansę i chce, żeby na nim coś zarobili. Zresztą chodzą słuchy, że z Milanem też dogadany...

Birsa przyjdzie jeżeli Traore zgodzi się na transfer do Olimpiakosu. I teraz pytanie - czy nie mogliśmy go sami oddać Grekom tylko musieliśmy brać sobie od Genoi Birse w jego miejsce?

EDIT

Podobno Allegri i Galliani uznali, że w przypadku przejścia PSV lepiej kupić Matriego niż wzmocnić defensywę. Jeżeli to prawda to obaj nie powinni już pracować w Milanie. A tak przy okazji to Matri może nas kosztować więcej niż Tevez Juventus...
Galliani confirmed Fiorentina don't consider our offer, and accept Roma's offer.
Ciekawe czy zdaje sobie sprawę dlaczego...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2013, 12:46

mete pisze:A tak przy okazji to Matri może nas kosztować więcej niż Tevez Juventus...
Mirek15 pisze:Teraz okno transferowe, rzeczywiste. Fajnie będzie jak kupimy załóżmy Matriego za 8 mln, a nasz największy rywal we Włoszech kupił za mniej Teveza(który jest niewiele starszy od Włocha) czy też ściągnął Llorente(lepsza wersja Pazziniego) za darmo(pewnie licząc z podpisem kontraktu oraz premią dla agentów transfer nie wyszedł w całości 5 mln euro). O Hiszpana nie tak dawno zabiegał Real Madryt oraz Barcelona bodajże. Wyobrażacie sobie to :?: :mrgreen:
Pisałem już o tym choć wtedy sam w to nie wierzyłem.

Jak dzisiaj Milan nie awansuje do LM to myślę, że nawet jakoś bardzo się nie będę zamartwiał. Nie ma sensu. Skoro w zarządzie nie ma ludzi myślących, a taki bogacz jak Berlusconi skąpi choćby 10 mln na zawodników w lipcu.

Naprawdę nie mam nic do Matriego. Jest mi zupełnie obojętny, ale po co ściągać gracza który jest nam zbędny :?: Skoro w innych 3 formacjach brakuje nam jakości. Matri to pewnie pupilek Allegriego.

Brak awansu do LM odczujemy nie w to okno transferowe, a dopiero w po sezonie gdzie odczujemy brak awansu do LM oraz jak będziemy wiedzieć, że w następnej LM też nie zagramy. Trudno mi uwierzyć, że będziemy mieć takiego farta jak w tamtym sezonie.

e: I jeszcze warto dodać, że Eriksen jest graczem na lata oraz bardziej przydatnym, a cena obu panów wynosi mniej więcej tyle samo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2013, 19:04

Transfer Matriego byłby kompletnie zbędny, ale na razie nie ma tak wielu i wiarygodnych informacji, by dyskutować o tym jako o możliwości. Mam wrażenie, że Matri służy po prostu jako wypełniacz czasu dla prasy, jak zresztą co okienko.
Transfer Ljajicia do Romy to fantastyczna wiadomość, idzie za nią jednak ponura nauczka: Galliani jak się zafiksuje na jakiejś kretyńskiej idei (tu: transfer zbędnego Ljajicia), to potrzeba aż innego klubu, by mu uniemożliwił skrzywdzenie Milanu kupowaniem zbędnego piłkarza.
Dla osób nierozeznanych z sytuacją Ljajicia śpieszę z przykładem: jego zakup to byłoby coś takiego, jakby United mając Hernandeza, Van Persiego, Welbecka i Rooneya kupiło sobie Lewandowskiego zamiast Fellainiego, bo ich stać. Że zbędny? Że inne pozycje wymagają wzmocnień? Że atak nie osłabia drużyny? Nieważne, trzeba korzystać, skoro jest dostępny. A teraz dodajcie do tego fakt, że kupno Ljajicia to byłoby wydanie co najmniej połowy, jak nie więcej, całości pozostałego budżetu transferowego (który będzie, jeśli Milan się w ogóle zakwalifikuje). Powiedzieć, że ściągnięcie Ljajicia byłoby głupie, to nic nie powiedzieć.
Smutne jest to, że przez ostatnie lata ekscytowaliśmy się transferami niezbędnego napastnika (Balotelli) czy sagami w temacie niezbędnych zakupów: świetny pomocnik (Fabregas), świetny ofensywny pomocnik (Hamsik), świetny obrońca (saga z Mexesem z wygasającym kontraktem), a w tym okienku uwagę fanów na długie miesiące przykuł transfer całkowicie zbędny.
Wierzę, że nie kupimy Matriego i Allegri z Gallianim skupią się na innych rzeczach. Transfer Matriego miałby sens moim zdaniem, gdybyśmy wcześniej wzmocnili obronę, środek pomocy i ofensywnego pomocnika jednym transferem: wtedy przechodzimy na 4-3-1-2, kupujemy Matriego i naprzód. Trudno jednak sobie wyobrazić, by Milan przeprowadził tyle tak ważnych transferów na raz.

Dziś trzeba awansować, bo brutalna rzeczywistość jest taka, że jeśli nie awansujemy, to ściągniemy Birsę i zostajemy z co najwyżej z tym, co mamy.
Jeśli potwierdzi się, że dziś gramy: Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio - Montolivo, De Jong, Muntari - Boateng, Balotelli, El Shaarawy, to moim zdaniem mamy duże szanse na awans po dobrym meczu. Allegri wyraźnie na konferencji powiedział, że problemem z Hellas był brak koncentracji i motywacji (sam się za to obwinił i bardzo dobrze: spieprzył nam trener mecz bardziej od graczy), więc mam nadzieję, że dziś tego nie zabraknie. A jeśli tak, to wygramy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 sie 2013, 19:43

strzelałbym z karabinu za pieprzenie o braku motywacji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2013, 19:55

Transfer Matriego byłby kompletnie zbędny, ale na razie nie ma tak wielu i wiarygodnych informacji, by dyskutować o tym jako o możliwości. Mam wrażenie, że Matri służy po prostu jako wypełniacz czasu dla prasy, jak zresztą co okienko.
Owszem są dośc wiarygodne informacje. Chyba, że inaczej nazwiemy LGdS oraz Di Marzio.
A teraz dodajcie do tego fakt, że kupno Ljajicia to byłoby wydanie co najmniej połowy, jak nie więcej, całości pozostałego budżetu transferowego (który będzie, jeśli Milan się w ogóle zakwalifikuje). Powiedzieć, że ściągnięcie Ljajicia byłoby głupie, to nic nie powiedzieć.
Z tym, że jak pokazuje przeszłość nie jest wcale powiedziane, że te 8 baniek co mieliśmy na niego pójdzie na pomocnika lub obrońce. Jestem prawie pewien, że kasa pójdzie na Matriego. A Ljajic jest o wiele bardziej potrzebny niż Matri.

I jeszcze raz - na skrzydła mamy Faraona, Nianga i Robinho. Żaden z nich nie daje gwarancji teraz. Stąd transfer Adema był bardzo potrzebny.

Overmaars potwierdza, że Eriksen rozmawia z Tottenhamem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”