Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 575

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 sie 2013, 17:21

Fajnie, że Fornalik wprowadza tych młodych zawodników do kadry. Z Turkami pokazali się z bardzo dobrej strony, lepiej mieć takich młodziaków na ławce niż staruchów, którzy kalkulują czy opłaca im się wyjść na boisko. Młody zawsze będzie chciał pokazać, że jest najlepszy.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 22 sie 2013, 17:28

Tylko jest mały haczyk , bo wg.mnie i tak WF nie postawi na nich i stracą przez to szansę gry w młodzieżówce .

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 22 sie 2013, 17:30

Sammyy pisze:Milik :lol:.
a kto zamiast niego w takim razie, Sobiech? Straszna bieda u nas w napadzie, aż dziw, że takiego Lewandowskiego uchowaliśmy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 sie 2013, 17:36

Aker pisze:a kto zamiast niego w takim razie, Sobiech?
Nie wiem, nie ja jestem selekcjonerem - może Teodorczyk? Ten przynajmniej gra i coś strzela. Śmieszy mnie powoływanie do kadry chłopaka, który w klubie nawet na ławkę się obecnie nie łapie, choć poza nim w drużynie jest tylko jeden nominalny środkowy napastnik. To wiele mówi o jego formie i... ograniu, którego brak. Ale i tak problem leży przede wszystkim w Fornaliku, który gra tylko na Lewego i tak na dobrą sprawę nie stworzył żadnej alternatywy dla niego - dlatego raz jedzie Sobiech, raz Milik.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 sie 2013, 17:46

Teodorczyk gra marnie, nie zasługuje na powołanie. Poza tym Fornalik jeszcze nie powołał zawodników z ligi polskiej, więc niewiadomo czy go nie powoła (chociaż raczej nie ma na to szans). Z napastników, którzy mi przychodzą do głowy to może Robak, no ale już nie ma czasu na eksperymenty.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 sie 2013, 17:48

Diamen23 pisze:Teodorczyk gra marnie

Ale przynajmniej gra. Powoływanie zawodników tylko dlatego, że trenują(bo o rozgrywaniu spotkań nie ma mowy) w poważnych europejskich klubach to kpina.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 sie 2013, 17:53

Ja akurat tutaj bede Fornalika bronil. Kogo innego mial powolac ? Przeciez bieda u nas w ataku az piszczy. Milik przynajmniej jest mlody i perspektywiczny. Niech trenuje z kadra i sie uczy.

Poza tym spokojnie, Bialy. Powolania krajowe przed nami, wiec pewnie jeszcze ze dwoch napastnikow zostanie powolanych.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 sie 2013, 18:22

Gdyby ten Milik był powoływany, nawet mimo braku gry w Bayerze, bo powoływany jest zawsze, spełnia jakieś tam wymagania trenera, pasuje mu do pewnej koncepcji gry, wnosi coś do gry kadry, wchodząc na te ostatnich kilka/kilkanaście minut, to okej, niech będzie. Ale obecnie te powołania wyglądają na chybił trafił: raz ten, raz ten, raz ten, a może jakoś to będzie, może coś się z tego urodzi. Powołanie za zagranie jednego przyzwoitego meczu, w dodatku towarzyskiego, to jednak nieśmieszny żart. Ja wiem, że nasza reprezentacja dupy nie urywa, realia są jakie są, ale jednak szanujmy się trochę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2013, 11:52

Lepszy Milik grający w rezerwach Leverkusen niż kopiący się po czole Teodorczyk. Przecież on w formie ostatnio to był jeszcze w barwach Polonii.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 28 sie 2013, 11:54

Cris7 pisze:Przecież on w formie ostatnio to był jeszcze w barwach Polonii.

Czyli w podobnym okresie co Milik. Klicha nikt nie powoływał tylko dlatego, że trenował w Wolfsburgu.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2013, 11:58

To akurat trudno zweryfikować, bo rezerw Bayeru raczej nikt tu nie ogląda. Zagrał bardzo dobry mecz z Turkami. Miał 2 sytuacje i obie wykorzystał. Tym samym zrobił już o wiele więcej niż Teodorczyk. Nie mówię, że to super, że Milik ma miejsce w kadrze, a nawet nie ociera się o 11 Bayeru. Od początku wydawało mi się, że obrał zły kierunek, bo Bayer gra jednym napastnikiem i Kiessling jest nie do ruszenia. Skrzydła też mocne. Chodzi o brak alternatywy, jak tu już niektórzy słusznie zauważyli. Jak nie Milik to kto? Ktoś napisał, że Teodorczyk, a dla mnie to absurd.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 28 sie 2013, 12:06

Cris7 pisze:To akurat trudno zweryfikować, bo rezerw Bayeru raczej nikt tu nie ogląda

Wcale tak trudno tego nie zweryfikować. Gdyby w meczach rezerw Bayeru w jakikolwiek sposób się wyróżniał to z pewnością mógłby liczyć przynajmniej na miejsce na ławce rezerwowych. Powoływanie Milika to dla mnie absurd, serio wolałbym Teodorczyka.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2013, 12:10

Niekoniecznie. Nie wiem nawet jaki napastnik tam jest na ławce (czy jakikolwiek jest), ale nawet dobre występy w rezerwach nie muszę zmienić hierarchii u Hyypii.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 28 sie 2013, 12:20

http://www.bayer04.de/b04-deu/de/2034.a ... 1B2CEF2250

Jak na reprezentanta Polski raczej średnie statystyki. Myślę, że rozmowa z Fornalikiem(niekoniecznie odbywająca się na zgrupowaniu), która zmotywowałaby go do zmiany klubu podziała na niego lepiej niż powołanie do kadry.

Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 29 sie 2013, 10:18

Milik nie zasługuje na powołanie do kadry seniorów, dopóki nie zacznie regularnie grać w bundeslidze. Taki Artur Sobiech zalicza regularne występy, od czasu do czasu bramkę strzeli, a nie może być pewien czy otrzyma powołanie na kolejne zgrupowanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”