AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1778

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2013, 23:03

Szkoda, że De Jong nie ma alternatywy o zbliżonej klasie to każdy mecz Milanu mógłby wyglądać tak solidnie w tej strefie
Dokładnie tak, od dawna o tym piszę. Milanowi drugi defensywny pomocnik, najlepiej Kucka, jest niezbędny od dawna. Nie żaden lewoskrzydłowy, nie snajper, ale defensywny pomocnik.
Aktualnie tak widzę potrzeby klubu:
CM > AMC/RW (jak Honda na przykład) > obrońca > DM > bramkarz
I gdzieś na szarym końcu napastnik, którego nam trzeba na dwa miesiące.

De Jong zebrał ogranie (brak mu go było w Eindhoven) i od razu grał niesamowicie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 sie 2013, 23:07

CM > AMC/RW (jak Honda na przykład) > obrońca > DM > bramkarz
Dla mnie środek obrony to priorytet. Oczywiście zastępca dla de jonga również ale w obronie trzeba gracza do Mexesa. Czy przyjdzie do tego Honda czy inni do przodu aż takiej różnicy mi to nie robi.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2013, 23:15

Bardzo ładny futbol Milan pokazał, lecz trzeba sobie zadać pytanie na jak długo :?: Bo nie wierzę, że z Cagliari zagramy równie intensywnie. Trzeba spytać się co byłoby gdyby nie Abbiati który kilka raz świetnie interweniował.

Jak Boateng trafił do siatki za pierwszym razem to pomyślałem sobie: może znajdą się chętni na niego :?: Nie przekonywuje mnie ten piłkarz. Mam o nim podobne zdanie co Rekin. Z dwóch złego wolę jego na boisku niż oglądać tam naszego niesamowitego talenta który dzisiaj nawet na boisku(nawet nie wiem czy był na ławce) się nie pojawił, a mógł to zrobić wchodząc zamiast Robinho. Teraz tylko poczekać co będzie w niedziele. Jak zagrają Ci co dzisiaj zrobili wynik. Podobał się dzisiaj w sumie cały skład choć trudno oceniać obronę jak praktycznie jedyną taktyką PSV były strzały z dystansu.

Mecz pokazał, że lewa obrona powinna być bezapelacyjnie dla De Sciglio i nie obchodzi mnie, że będziemy go niby marnować bo jest to lewy obrońca. Mimo wieku przewyższa tam Emanuelsona oraz Constanta który za rok będzie niechcianą kłodą w Milanie.

Osobna wzmianka o Balotellim. Nie popadałbym w zachwyt z tego powodu co robił dzisiaj widząc to co robił w sobotę. Wiecie co jest u niego wielką wadą :?: To co może być największą wadą u piłkarza. Piłkarz zachowuje się na boisku jakby nie chciał grać, a po prostu wykonywał swoją pracę. Gra tak od niechcenia - na boisku nie ma u niego dynamiki, a geniuszu Ibry nie ma więc nie będzie potrafił zrobić na stojąco tyle co Szwed. Ta statyczność na boisku spowoduje, że piłkarz nie będzie grał na fajnym poziomie co mecz bo do tego potrzeba też biegać. Proszę też popatrzyć ile gość w drugiej połowie tamtego sezonu strzelił goli z gry, a nie z karnego(których oczywiście wiem, że sam dużo wywalczył). Sama ciekawostka którą powiedział komentator o czymś świadczy, że ostatnią asystę którą zaliczył przed spotkaniem w mieście Romea i Julli było zagranie do Aguero z QPR kiedy strzał Argentyńczyka dał Obywatelom mistrzostwo Anglii.
Ozdobny pisze:Za to Boateng, gdyby nie gole to mozna bylo odniesc wrazenie, ze go nie bylo na boisku.
Jestem również tego zdania.

Teraz okienko transferowe. Może coś się ruszy. Liczę, że od jutra się coś ruszy. Myślę, że w ciągu dwóch dni można się spodziewać jakiegoś transferu. Komiczne okno transferowe które będzie 5 dni mimo iż w teoretycznie trwa 3 miesiące. Ja się nie spodziewam czegoś sensownego prócz Hondy. Nie ma na to prezesa który myśli o klubie. Najprawdopodobniej przyjdzie geniusz Matri który wg jego ojca Allegriego oraz zarządu będzie bardzo dobrym ruchem. Szczerze :?: Wolałbym Callejona Beniteza niż Matriego mimo iż do Włocha żadnej urazy nie mam. Dobry zarząd zrobiłby coś takiego, że dzisiaj nie byłoby w klubie Robinho, Boatenga(choć tu nie wiadomo czy była mowa o odejściu), Traore, Nocerino(fatalny gościu jest) oraz naszego nowego "Mesaldo" - Birsy. Bo po co nam ten ostatni(choć jeszcze chyba nie było oficjalki) skoro nie wzięli od nas Traore :?: Kilka bardzo fajnych opcji już nam uciekło bo dziwne, żeby nie jak okno zaczynamy wtedy gdy inni je skończyli.

Tu już odbiegam od tematu. Maher strasznie przypomina z twarzy Van Persiego.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 23:18 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2013, 23:17

Allegri właśnie stwierdził, że domaga się szacunku i zastanawia się nad rezygnacją.

EDIT: właśnie stwierdził, że to był żart. Zabawne, bo po tym żarcie dłużej się wypowiadał i go nie prostował od razu.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 23:21 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sie 2013, 23:20

Dla mnie środek obrony to priorytet. Oczywiście zastępca dla de jonga również ale w obronie trzeba gracza do Mexesa. Czy przyjdzie do tego Honda czy inni do przodu aż takiej różnicy mi to nie robi.
Ja uważam inaczej, bo wiem, jak Zapata potrafił grać w Milanie. Tu mamy zawodników na odpowiednim poziomie. Nie są to Nesta z Silvą, ale jeśli odpadniemy w LM, to raczej nie przez nich, bo Mexes i Zapata są w stanie grać regularnie lepiej niż Abate, Muntari czy nasz prawoskrzydłowy, ktokolwiek nim nie będzie.
przekonywuje
Przekonuje*
Jestem również tego zdania.
To nie jest prawda. Boateng wykonywał wielką pracę taktyczną, był bardzo przydatny. Tak, nie szarpał akcji ofensywnych za bardzo, ale od tego jest SES z Balo.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2013, 23:23

Wilmore pisze:Allegri właśnie stwierdził, że domaga się szacunku i zastanawia się nad rezygnacją.
I dobrze zrobiłby. Trudno u Bungacza pracować u któremu jedynie jakiś pupilek pasowałby bądź Ruby. Pewnie tylko te osoby dostałby hajs na transfery. Bo wg Mnie bez problemu możemy wydać nawet 40 mln euro na transfery i nie licząc przy tym jakiś śmiesznych rat za Balo.

Żeby przyszedł defensywny pomocnik musi odejść Nocerino. Nie ma innej opcji. Miałem jeszcze pisać, że oferta za Antoniniego to pewnie jakiś bubel medialny bo jakby takowa była to dzisiaj nie byłoby go w zespole.

Co byłoby gorsze od kupienia Matriego teraz :?: Kupienie go w lipcu i dać Juve 10 mln więcej na transfery.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 23:25 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 sie 2013, 23:24

Nie wiem czy chodziło mu o ataki z zewnątrz. Zrozumiałem że w klubie panuje harmonia. Ogólnie wielkie zaskoczenie w włoskich mediach, awans po dobrej grze, wielka zasługa w tym przecież Maxa, mało kto by w tamtym sezonie podniósł drużynę z dna a jemu to się udało

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 sie 2013, 23:53

Obrazek

Jest też wywiad z Gallianim, który przedstawia Di Marzio, nie wszystko co prawda rozumiem, ale Matri miałby grać za Pazziniego, o którym nie wiemy za ile wróci (a przecież mówi się o październiku), powtórzę się, ale to byłby błąd niesamowity także po tym ruchu można by podziękować tym Panom za pracę.Nie dość, że gość jest przesłaby, to kosztuje ogromne pieniądze, ponadto jak wróci Pazzo to krzesełko na trybunach będzie kosztować 10 mln €, a kolejna sprawa to, że rywalowi ligowego sfinansuje się transfer innego zawodnika.Ciekawe czy ktoś w klubie o tym myśli.

Do Allegriego podchodzę z rezerwą, jak odejdzie to płakać po nim nie będę.Oczekuje szacunku - ok, ale też niech broni się wynikami i grą, a takie mecze jak z Veroną (czy w ogóle zeszłoroczne spierdolenie sezonu w pierwszej) trzeba wygrywać - inni to robią mimo, że czasem z marnym stylem.My nawet w marnym stylu wygrać nie potrafimy ze zbieraniną.

Ponadto już mnie znudziło czekanie Gallianiego do ostatnich dni mercato, raz, że kończą się piłkarze na rynku to kadra nadal jest rozdęta i wątpię aby udało się ją uszczuplić do optymalnej ilości, a w niej masa przeciętniaków, którzy za miliony € będą siedzieć na trybunach bo tak będzie jak wyleczy się Bonera czy właśnie Giampaolo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 5:39

Wstrzymam się do 2 września, bo po wczorajszym wywiadzie Gallianiego tyle się ciśnie na usta, ale warto poczekać.

Kilka zdań tylko o Matrim. Osobiście do niego nic nie mam. Solidny ligowy napastnik, który z dobrymi partnerami w pomocy swoje zrobi. Ale nie za +-10 mln euro i pensja ponad 2 mln gdy na tą pozycję mamy Mario, Petagnie i Pazziniego. To jest kpina, że w ogóle rozważamy jego transfer mając takie braki na niemal każdej innej pozycji. Jeszcze się nie zdziwie jak Max specjalnie dla swojego pupilka będzie grał 4-3-1-2. Chyba, że Matri lub Pazzini będą biegać na skrzydle jak swego czasu Hunterlaar. Dodatkowo dają taką kasę za niego tylko wzmacniamy Juventus. Czy oni nie widzą, że płacenie +10 mln za 29-letniego średniaka ligowego to powtórzenie błędów przeszłości? Naprawdę nie wyciągnęli wniosków? Gdzie Milan U-23? W razie czego za rok gdy nie będzie LM będzie w kadrze dla Gallianiego od razu następca Mario...

Saponara ma pubalgie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 sie 2013, 7:37

Mirek15 pisze:Co byłoby gorsze od kupienia Matriego teraz :?: Kupienie go w lipcu i dać Juve 10 mln więcej na transfery.
Teraz to będzie płacz, bo Milan daje 12 mln haha.

Kod: Zaznacz cały

W trakcie programu Speciale calciomercato na antenie Sportitalia podano informację o oficjalnej ofercie Milanu za Alessandro Matriego (na zdjęciu). Rossoneri po zakwalifikowaniu się do Ligi Mistrzów chcą szybko dopiąć transfer napastnika i zaoferowali Juventusowi 12 milionów euro.
Powiem tak, Matri to b.dobry napastnik, który pokazał, że jak daje mu się szansę, to potrafi ją wykorzystać, w Juventusie wolałbym jego zostawić niż fochowatego Fabio, ale on jest tak fochowaty, że odejść nie chce, a ktoś musi. Szkoda, szkoda, i jeszcze raz szkoda...

Gratulacje za przejście kwalifikacji, mimo, że na starcie przez to tracimy 20 mln, zyskujemy jako federacja, a więc coś za coś. Punkty musimy zbierać, bo na pewno w LM bardziej tego będzie chciał Milan niż w LE...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 29 sie 2013, 7:42

Bardzo dobry mecz, ta wygrana zacznie wkońcu nasze mercato lecz nie wiem czy się cieszyć z tego powodu:
Mediaset reports that Milan and Juve already have an agreement for Matri. Milan will pay €2m up front plus €10m in 4 yearly installments for the attacker
:suicide:

Boateng w zasadzie strzelił 2 bramki i..tyle w temacie.
Nasza pomoc dziś wyglądała o niebo lepiej.

Bakaye Traore has agreed to join Olympiakos on loan but from Genoa.Birsa to move to Milan
Antonini has reportedly agreed personal terms with Sampdoria. Milan want €1.5m for Antonini while Sampdoria want to include Soriano in the deal, who Milan are not interested in Galliani in turn has asked Sampdoria to include an option for Obiang in the Antonini deal----wkońcu się obudzili :mrgreen:
Kibice nie chcą Matriego? Darzę sympatią chłopców z Curva Sud i dobrze im życzę, ale jeden transparent - wywieszony być może przez pięć osób - nie może określać klubowego mercato. Dlaczego nie wzmocnimy najpierw obrony i pomocy? Nasz trener wie, że możemy kupić tylko jednego zawodnika. Wskazał wysuniętego napastnika jako najpilniejszą potrzebę.
:shock:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2013, 9:01

jeśli to prawda to allegri jest do dyscyplinarnego wypierdolenia z klubu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 10:10

Ajax confirm that Eriksen will sign for Tottenham for 12m in 3 installments. 4m every year, plus another 0.5m if spurs make champions league.
Brawo. Za takie pieniądze ucieka nam gracz, który byłby zbawieniem dla naszej pomocy.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 29 sie 2013, 10:13

Co prawda to prawda, zarzucaja mu ze jest za wolny i nie jest miesniakiem, ale z jego technikai przegladem pola, moze innych cech nie potrzebowac

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 10:16

Dla Matriego jest jeszcze parę alternatyw: przewijał się Maxi Lopez, wczoraj pojawiło się zainteresowanie Bergessio, a media wiązały negocjacje w jego sprawie z zaproszeniem Catanii na wczorajszy mecz - transfer Boatenga już za nami, coś za dużo tych kontaktów z Catanią, by chodziło tylko o kurtuazję, bo Marotta np. na nią liczyć nie mógł, a kluby trudno posądzać o złe relacje.

Birsa wczoraj był już na trybunach, wydaje się, że ogłoszenie jego transferu jest kwestią godzin, jest ściśle uzależnione od transferu Traore.
I teraz tak odkładając na bok sympatie kibicowskie, a patrząc ze szkoleniowego punktu widzenia:
Milanowi posypała się w przeciągu ostatniego kwartału dwójka istotnych graczy. Po pierwsze, Saponara ma pubalgię (uraz, z którym miesiącami walczyli Kaka i Didac Vila, przypomnijcie sobie teraz ich formę po wyjściu z tego). Nie wiem, kiedy go to dorwało, bo w zależności od tego wróci w październiku albo styczniu, ale to jest bardzo nieprzyjemna kontuzja. Jakby mało mu było wielkiego przeskoku między klubami, dużych oczekiwań, to teraz jeszcze ma problemy w związku z urazem. Oznacza to, że na prawym skrzydle zamiast trzech graczy walczących o skład (i o różnej charakterystyce) została Allegriemu dwójka, w tym Niang. Jeśli przyjdzie Birsa, to posiłkując się w razie problemów Emanuelsonem i Robinho możemy oddać Nianga do Genui. Bardzo wierzę w talent Francuza, ale on tam będzie podstawowym graczem i zaliczy kilka tysięcy minut, a w Milanie będzie rezerwowym z raczej malejącą niż rosnącą rolą. Poza tym - narzekajcie na Birsę ile chcecie, sportowo jest słaby, ale... Tu czuję typowy ruch w stylu Preziosiego i Gallianiego. Milan chce mieć głębię w składzie (po co nie wiem, ale na to wygląda), Genoa chce wzmocnić ofensywę kimś zamiast Birsy. Oba kluby więc się dogadują, że Milan odda im Traore (na czym Genoa nie straci, a Milan zyska ponad pół miliona jego pensji), przy okazji Milan zyskuje możliwość oddania Nianga (bo już jest kolejne zabezpieczenie na skrzydło), którego chce Genoa. Droga otwarta do fajnego porozumienia, a za Nianga na pewno dostaniemy coś fajnego od Genui. W piątek ściągają Centuriona, mają nadal Kuckę czy Antonelliego (to akurat tylko moje marzenie). Mam bardzo mocne przekonanie, że w ruch Centuriona do Genui jest zaangażowany Galliani, a Niang jeszcze będzie obiektem paru plotek i w efekcie nie rozegra całego sezonu w Milanie.
No i jeszcze takie zupełne sci-fi: może do transferu Traore w ogóle nie dojdzie, a on idzie do Genui po to, by w kadrze zwolniło się miejsce na skrzydle (przez Birsę). Milan więc odda jednego z wielu skrzydłowych za potrzebnego Kuckę, a Genoa odda jednego z kilku defensywnych pomocników za potrzebnego Nianga. Jednocześnie w kadrze obu ekip zwolnią się miejsca na potrzebnych graczy.

Po drugie, Matri. Allegri ma tak naprawdę juniora jako pierwszego rezerwowego tylko na jednej pozycji: właśnie na pozycji snajpera. Jak ktoś pisał na red&black, Matri lepiej pasuje od Pazziniego do naszej gry, tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Trochę go rozumiem, że chce się posiłkować w razie czego sprawdzonym i pasującym mu snajperem niż Petagną, co nie zmienia faktu, że liczę na to, że klub na tej pozycji wzmocni się za cenę maksymalnie Bergessio, a nie tak wysoką. Mam wrażenie, że te wszystkie prognozy o powrocie Pazziniego w październiku się posypały i dlatego jest temat Matriego na tablicy - jeśli go ściągniemy, to nie spodziewam się Pazziniego w formie przed lutym. Coś musi być na rzeczy.
Kurczę, jakbym był trenerem, którego świetna płaca jest uzależniona od dobrych wyników, to faktycznie chciałbym wzmocnić swoje szanse na utrzymanie się w klubie, a nie wzmocnić znacząco klub. Samolubne? Tak, ale nie każdy trener Milanu jest Milanistą z krwi i kości.

Poza tym - nadal stoję na stanowisku, że Silvestre może parę osób zaskoczyć. Wzmocnienie środka obrony byłoby bardzo mile widziane, na miejscu Allegriego zachowałbym się inaczej, ale trochę go rozumiem. No i jak pisałem: potrafię sobie wyobrazić scenariusz, w którym Matri jest naprawdę potrzebny, a przecież Galliani dziś nie rozwieje wątpliwości na temat kondycji Pazziniego, bo to by znaczyło +parę milionów do ceny Matriego.

Patrząc na wczorajsze ustawienie Muntariego mam wrażenie, że jeśli Honda przyjdzie, to właśnie na jego pozycję. To by nam zwolniło Nocerino i dało możliwość przeprowadzenia jeszcze jakiejś transakcji z zyskiem dla klubu. W razie trzymania się 4-3-3 Nocerino będzie już tylko gorszy. To by też całkowicie uzasadniało fakt, że Milan nie był w kolejce po Hondę. Po tych słowach agenta Eriksena czuję, że Milan z tymi transferami czekał też na wyklarowanie się sytuacji taktycznej: przy 4-3-1-2 ściągnęlibyśmy po awansie obu, a po trzymaniu się 4-3-3 jest miejsce tylko na jednego, i to niestety tańszego.
Sampdoria chce Antoniniego i Nocerino, zresztą na obu jest paru chętnych. Sprzedawać bez zastanowienia. Zaccardo też się ktoś interesuje i nie zdziwię się, jeśli wczorajsze słowa Gallianiego to tylko zabezpieczenie - jeśli pojawi się opcja Sakho czy kogoś do wzmocnienia, to natychmiast oddajemy Zaccardo do Sassuolo i ściągamy kogoś nowego.

Po tym okienku Galliani doprowadził mnie do takiego stanu, że byłbym zadowolony nawet z samego Hondy i oddania Nocerino, Traore, Antoniniego, Zaccardo i bez Birsy. Niech ta kadra się wreszcie odchudzi do jasnej cholery, bo nadal mamy 30 graczy, a więcej wskazuje na więcej niż mniej piłkarzy.

I z tych wiadomości wyłącznie dobrych: nie wiem, czy wszyscy zauważyli, ale primavera Milanu dzięki wczorajszemu zwycięstwu będzie grała w rozgrywkach młodzieżowej LM. Wydaje mi się, że w ciągu najbliższych dni wzmocnią się Petagną i Cristante (których awans do pierwszej drużyny pewnie ograniczy się do możności treningów i meczów w CI, a stała gra będzie w primaverze), przed Inzaghim pasjonujący sezon, tak samo jak przed kibicami tej ekipy. Nie mogę się doczekać Inzaghiego w starciu z mocniejszymi rywalami od Pescary. Pippo stracił trochę w moich oczach pod koniec kariery piłkarskiej, ale jako trener na razie robi na mnie wielkie wrażenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”