Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 903

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 sie 2013, 15:27

Nie chodzi o sam puchar, który jednak trochę zamknąłby usta jego przeciwnikom w Hiszpanii, ale o jego spotkania z Guardiolą. Mourinho nie odpuści sobie takiej okazji.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 sie 2013, 17:27

BaSSu pisze:Nawet sie nie wypowiem. W tym temacie są fanatycy, a nie racjonalnie myślący fani klubu...
Fanatycy? To by się masacra uśmiał. Ty za to udowodniłeś już tu kilka razy, że jesteś racjonalnie myślącym kibicem MU :lol:

Czy jestem zadowolony z remisu? Nie za bardzo. Z gry? Też nie za bardzo. Tyły i środek bardzo fajnie ale zabrakło bardziej urozmaiconej gry z przodu i błysku. Mam jednak wrażenie, że niektórzy chcieliby aby wczoraj MU został rozjechany przez Chelsea tylko po to żeby znowu żebrać o Ozilów, Michu, Khediry i innych Bale'ów, jakby tylko do tego sprowadzała się piłka, kupić głośne nazwisko tylko dlatego, że jest głośne.

Fakty są takie, że wczoraj Chelsea nie była od nas lepsza w żadnym elemencie. W obronie grali dobrze ale w środku pola i w ataku bezbarwnie. Inna rzecz, że my też nie pokazaliśmy niczego wielkiego w ataku i nie ma się nad czym spuszczać bo to był zwyczajnie słaby mecz dwóch zbliżonych jakościowo drużyn, z czego my mieliśmy nieco więcej z gry ale nie na tyle żeby wygrać. Wczoraj na tak gloryfikowanych skrzydłach Chelsea biegali Hazard i De Bruyne, potem Schurrle. Ja wiem, że magia nazwisk działa ale najlepszym skrzydłowym na boisku był wczoraj Valencia (gwoli ścisłości najsłabszym był Welbeck), to zostanie oczywiście przemilczane bo nie pasuje do teorii.

Żeby nie było po części rozumiem o co chodzi samaelowi, gdybyśmy się rozstali z Nanim wzmocnienie skrzydła byłoby niezbędne. Przyszedł jednak nowy trener, wszyscy startują z czystą kartą, Portugalczyk też. Ja po prostu zrozumiałem, że Moyes daje wszystkim jeszcze jedną szansę a że Valencia, Young i Nani pokazali w przeszłości, że są zdolni do gry na poziomie wymaganym w MU to akceptuję to rozwiązanie. Nikogo nie trzeba przekonywać, że Nani w formie może być w czołówce skrzydłowych na świecie. Słowo klucz to "w formie" bo Portugalczyk jednak zagrał jeden bardzo dobry sezon, w pozostałych bywał strasznie chimeryczny. Jak ten znów będzie nieudany w jego wykonaniu to nie mam złudzeń, że się z nim pożegnamy.

Gallu i nie grał ostatnio nie dlatego, że był za słaby, długo się leczył, z Fergusonem też mu zaczęło być nie po drodze jak żądał wyższych zarobków a wypadł na dobre jak dostał czerwo z Realem. A Mata przecież jest zdrowy (wczoraj się grzał), nie gra bo Mourinho woli Oscara.

Tak jak piszę, to jest sezon prawdy dla obecnych skrzydłowych, jak znowu dadzą dupy to będą przetasowania, może byłyby i wcześniej ale na rynku zwyczajnie nie ma gracza, który gwarantowałby wzrost jakości tej formacji.

Przez chwilę sam łudziłem się na Bale'a ale w momencie kiedy wpadł Perez z pianą na pysku bo zobaczył nową wymarzoną zabawkę było wiadomo, że tematu nie ma. Nie wygłupiajmy się i nie wpadajmy w jakąś paranoję, 100 mln za gracza, który zagrał jeden równy i bardzo dobry sezon to dużo za dużo. Innych superopcji nie ma. Bo kto? Ribery? Nie do wyjęcia. Robben? Raczej też. Di Maria? Niechciany w Realu miałby być nagrodą pocieszenia w MU, naprawdę miałby dać dużo więcej od tych, których mamy? Decyzja o pozostawieniu skrzydeł w takiej formie ma naprawdę logiczne uargumentowanie, to jest pewne ryzyko ale dopiero za rok okaże się czy była słusznym rozwiązaniem. Równie dobrze mogliśmy kupić Di Marię, który grałby na poziomie zeszłorocznego Valencii a taki Nani w innym środowisku zacząłby znów wymiatać i byłby lament czemu go sprzedano.

Tak generalnie to najchętniej bym grał tym o czym pisałem już wielokrotnie:
--------------------Kagawa-----------------------
Welbeck/Nani-----------------------------Rooney
-------------------Van Persie---------------------

ale święta krowa Rooney pewnie by się obraził grając z boku. Mam trochę wrażenie, że Moyes jakby próbuje go udobruchać, ze Swansea dał mu pograć na szpicy i ściągnął Robina, wczoraj dał mu grać do końca mimo, że widać było, że jest nieprzygotowany. Shrek może być dużym dzieckiem ale jest też profesjonalistą, jakby nie narzekał na swój los powinien robić co do niego należy i wczoraj choć wiele mu nie wychodziło chyba pokazał wystarczające zaangażowanie w grze.

Ciekawi mnie status Kagawy, póki co Japończyk nie dotknął murawy i coraz bardziej martwią mnie jego losy bo spodziewałem się, że to w dużej mierze na nim będziemy opierać naszą ofensywę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2013, 17:50

mecz rzeczywiście nie porwał, ale często szlagiery są nudnawe, bo nikt tego nie chce przegrać. Mourinho nie krył, że liczy na remis, jak już wprowadzał w końcówce Mikela za Schurrle zdaje się. W ogóle nie wiem co Niemiec robił w ataku, on zdaje się w ostatnim czasie pracował na bramki Kiesslinga, a teraz na niego mieli grac? Nie dostawał podań, nie pokazywał się na pozycji, nie było z niego żadnego pożytku. Podobał mi się z kolei Rooney. Nie wiadomo było czy zagra, mówi się, że odejdzie, a był jednym z aktywniejszych, jesli nie najbardziej aktywny.

Zgodzę się z redem, że Clev zasłużyl na miano MOTM (ponoć Terry nim został wybrany). Świetny występ młodego Anglika, dużo pomagał Carrickowi, choć tak jak wszyscy inni, w ofensywie niewiele pokazał.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 27 sie 2013, 18:06

Morrow pisze:Wczoraj na tak gloryfikowanych skrzydłach Chelsea biegali Hazard i De Bruyne, potem Schurrle. Ja wiem, że magia nazwisk działa ale najlepszym skrzydłowym na boisku był wczoraj Valencia
Bo to nie był mecz, gdzie można było ocenić atakujących. Poza tym Mata nie grał, co prawda się rozgrzewał, ale żaden z nas nie wie w jakiej dyspozycji jest Hiszpan. Schurrle i De Bruyne zagrali tragicznie, ale to był tylko jeden mecz. Van Persie też zagrał wielkie gówno, a chyba wszyscy się zgodzimy, że jest najlepszym napastnikiem w lidze.
I od Valenci imo lepszy był mimo wszystko Hazard. Nawet ze statów to wynika.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 sie 2013, 18:12

fieldy pisze:W ogóle nie wiem co Niemiec robił w ataku, on zdaje się w ostatnim czasie pracował na bramki Kiesslinga, a teraz na niego mieli grac?
W Leverkusen nie raz grał na środku. Mourinho nie jest pierwszym trenerem, który go tak ustawił. Mimo wszystko nie do końca ogarniam ten pomysł. O ile w Bayerze pod nieobecność Kiesslinga to była jeszcze w miarę opcja, bo innych za bardzo nie było, o tyle w Chelsea, przy tylu napastnikach, to raczej nie ma racji bytu. Może Jose liczył na wymienność pozycji, ale nie było tego widać.

Schurrle oczywiście ze swoimi warunkami fizycznymi nie wygląda na dziewiątce tragicznie, ale traci sporo atutów. Oby jak najrzadziej grał na tej pozycji.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 28 sie 2013, 9:14

Patrzcie co znalazłem:
Obrazek
Obrazek
Dwie najlepsze akcje Cleva z meczu. 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2013, 10:02

Sammyy pisze:Schurrle oczywiście ze swoimi warunkami fizycznymi nie wygląda na dziewiątce tragicznie, ale traci sporo atutów. Oby jak najrzadziej grał na tej pozycji.
W poniedziałek zdecydowanie nie wyglądało to dobrze. Byłem mocno zdziwiony takim ustawieniem Niemca i myślę, że Mourinho nie będzie tego pomysłu specjalnie forsował, zwłaszcza gdy widział jak Schurlle odbijał się od Vidica.

Ciekawi mnie natomiast czy Moyes spróbuje kiedyś gry Antkiem na prawej obronie. Dla mnie to mógłby być naturalny zmiennik dla Rafaela. W odbiorze przeciwko Chelsea był świetny, a jego walory w grze do przodu są oczywiste. Jones natomiast dobrze gra z tyłu, ale jego dośrodkowania były bardzo złe. Można by spróbować takiego wariantu z Zahą lub gdy zdrowy będzie Nani. Nie mówię tego w kontekście meczu z Liverpoolem, bo tu myślę, że może w ogóle nie być roszad w składzie. Ale już ze słabszym przeciwnikiem prawa strona Valencia - Zaha mogłaby być ciekawa.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 sie 2013, 19:03

Obrazek

Henriquez wypożyczony do Realu Saragossa.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 sie 2013, 23:11

No i nie ma naniego. Ciekawe czy nadal będzie walka o utrzymanie tezy o mocnym,rotacyjnym składzie...Bylo źle,a jest tragicznie. Skrzydła bez formy i srodek bez zmian. Ale co tam, RVP nam wszystko wygra!

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sie 2013, 23:30

To już pewne?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 sie 2013, 23:48

Wielkie spuszczanie się nad Chelsea gdy wygrała 2-0 z Hull, okazało się że w 1 meczu z dobrym rywalem Jose potrafił jedynie założyć zasieki i czekać na 1 upragniony punkt :lol: .O meczu napisano wszystko, trzeba pochwalić Toma choć z tą Chelsea nie dało się nie dominować jednak wielkie brawa. :lol: Co mi się podobało? Vidić wrócił do formy, brakowało jego determinacji i gry obronnej , co by nie mówić z nim defensywniej gramy lepiej.

Widze że znowu jest płacz o jakość.Zobaczymy co Moyes wymyśli do 3 wrzesnia, na razie podoba mi się że gralismy pressing :wink: . Zobaczymy co z Fellainim i LB.

Wróciłem do domy z wyjazdu i czytam sobie na stronie MU- Ozil ma przejść ma być oferta bild- za chwile dementi, SKY podaje ze MU walczy o Bale- jeb dementi AVB że idzie do Realu. Baines chce odejść- Dementi, to samo z Felsem :mrgreen: japie..rdole inaczej tego się nie da nazwać :roftl3:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 sie 2013, 7:35

czarny_samael pisze:To już pewne?
Nie, ale dobry powód do płaczu nie jest zły :lol:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 29 sie 2013, 7:35

Dziś losowanie drużyn do faz grupowych Ligi Mistrzów. Tak więc zabawię się w typowani.

GRUPA MARZEŃ:
1) Manchester United
2) Szachtar Donieck
3) Olympiakos Pireus
4) Viktoria Pilzno

TAKA BĘDZIE:
1) Manchester United
2) Atletico Madryt
3) Zenit St. Petersburg
4) Celtic Glasgow

GRUPA ŚMIERCI:
1) Manchester United