To mnie akurat niespecjalnie martwi - najważniejszym problemem Milanu nie jest słaba pierwsza 11, ale to, że po wypadnięciu jednego piłkarza siła ekipy drastycznie słaba. W Juventusie w rotacji są Pogba, Llorente czy paru innych świetnych graczy, a w Milanie w rotacji są (beznadziejny w tym ustawieniu) Nocerino, Emanuelson, Constant, Zaccardo czy talenty na za 2-3 lata. Przepaść.mete pisze:Milan w to okienko nie sprowadził ANI jednego zawodnika do pierwszej jedenastki. To jest fakt. Poli to jedyne wzmocnienie, bo Saponara prędko nie będzie. Matri przychodzi jako rezerwowy za +10 mln euro albo specjalnie pod niego wrócimy do 4-3-1-2.
Prawda jest taka, że cała czołówka się wzmocniła oprócz nas. My stoimy w miejscu.
Jestem na 100% przekonany, że razem z solidnymi zmiennikami poziom Zapaty, Muntariego, Balo czy Faraona pójdzie w górę. Nie wszyscy są tacy jak De Jong czy Montolivo, że mając szrot jako zmiennika potrafią dawać z siebie 100%.
A wzmianka o problemach finansowych to argument laika. Nie znam sytuacji Napoli, ale mam wrażenie, że raczej wychodzą na zero co najmniej. Milan sprzedał graczy za prawie 70 milionów euro i o te 70 milionów euro zmniejszył roczne wydatki na płace. Czego oczekujesz, że Milan sprzeda graczy z konieczności łatania dziury budżetowej i od razu wyda te pieniądze na lepszych graczy? Chciałbyś zjeść ciastko i mieć ciastko, a później się dziwisz, że to niemożliwe.
Co do tego okienka - fakt, oczekiwałem więcej, ale zostało parę dni jeszcze.