AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1779

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 sie 2013, 10:19

Ja pierdole, czy Allegri jest taki tępy czy co bo nie wiem.Potrzeba mu środkowego napastnika - tylko na jaki okres ? Na dwa miesiące czy jak ? Czy on w ogóle myśli o tym, że ktoś po tym czasie będzie grzać trybuny bo wróci Pazzo ?
Można by wypożyczyć jakiegoś niechcianego gościa z innego klubu ( nie wiem, choćby Demba Ba ) na pół roku i nie byłoby problemu z długim kontraktem ani z ogromną płatnością za 30-letni szrot.Zapewne jak Galliani go kupi to on będzie spłacany po tym jak go już w Milanie nie będzie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2013, 11:05

Galliani dziś nie rozwieje wątpliwości na temat kondycji Pazziniego, bo to by znaczyło +parę milionów do ceny Matriego.
chyba oszalałeś, że juventus by zawołal 14+ baniek za matriego

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 11:12

Po tym okienku Galliani doprowadził mnie do takiego stanu, że byłbym zadowolony nawet z samego Hondy i oddania Nocerino, Traore, Antoniniego, Zaccardo i bez Birsy. Niech ta kadra się wreszcie odchudzi do jasnej cholery, bo nadal mamy 30 graczy, a więcej wskazuje na więcej niż mniej piłkarzy.
Naprawdę? To szczytem dla nas ma być walka o LE? Nie oszukujmy się - Viola, Roma i Napoli się znacząco wzmocnili. Juventus jest poza zasięgiem a Inter wreszcie ma trenera. Z taką kadrą nie mamy szans na LM. To już nawet nie jest śmieszne, ale te ekipu wydaje więcej na transfery niż my.

Mieliśmy kupować młode talenty i taki Eriksen idzie za 12 mln w 3 latach do Anglii. Mimo iż jego agent się z nami spotykał. To jest żal, bo to jest piłkarz o charakterystyce niezbędnej dla nas.

Poczekam do 2 września, ale graczami typu Birsa czy Silvestre daleko nie zajedziemy. Ten sam problem co rok - ściągamy szrot a później bieda bo mamy 30 graczy w kadrze a może z kilku klasowych. Na ten moment jak dla mnie Galliani dał dupy i bardziej pracuje dla Romy (Ljaijc), Interu (Silvestre) oraz lada moment dla Juventusu (Matri).

Najśmieszniejsze jest to, że gdy Allegri chciał Hamsika, Asamoaha, Nainggolana czy Hernanesa to go olano i sprowadzono mu Aquilaniego, Nocerino, Traore itp. Teraz nagle spełniają jego zachciankę...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 11:33

mete pisze:
Po tym okienku Galliani doprowadził mnie do takiego stanu, że byłbym zadowolony nawet z samego Hondy i oddania Nocerino, Traore, Antoniniego, Zaccardo i bez Birsy. Niech ta kadra się wreszcie odchudzi do jasnej cholery, bo nadal mamy 30 graczy, a więcej wskazuje na więcej niż mniej piłkarzy.
Naprawdę? To szczytem dla nas ma być walka o LE? Nie oszukujmy się - Viola, Roma i Napoli się znacząco wzmocnili. Juventus jest poza zasięgiem a Inter wreszcie ma trenera. Z taką kadrą nie mamy szans na LM. To już nawet nie jest śmieszne, ale te ekipu wydaje więcej na transfery niż my.
Bądźmi poważni. Zeszła runda była dla Milanu fenomenalna, a jej ocenę trochę utrudnia fakt takich meczów jak z Fiorentiną, gdzie gdyby nie sędziowie, to Milan dużo szybciej by zdobył 3 punkty i zapewnił sobie trzecie miejsce (albo i powalczył dłużej o drugie).
Inter ma trenera, który wcale nie musi osiągnąć wielkiego sukcesu. Roma zrobiła rewolucję, która wcale nie jest pewna sukcesu, niektórych z jej piłkarzy się przecenia, inni wcale nie byli wielcy, a pozbyli się trzech swoich gwiazd. Mają potencjał, zgoda, ale Acerbi też miał. Fiorentina jest groźna, owszem, ale też się osłabiła. Milan natomiast się nie osłabił, a może się jeszcze wzmocnić, mówimy o ekipie, która zdobyła tylko punkt mniej od Juventusu w rewanżach. Nie chodzi mi tu o to, że nawiążemy z nimi równą walkę (choć przecież różnica jest mniejsza, niż między ekipami dwa lata temu, gdy zdobyli mistrzostwo będąc underdogiem), ale o to, gdzie jesteśmy na tle rywali. Napoli też nie musi eksplodować. Mamy duży atut w postaci utrzymania tego samego trenera.
Ja obecnego Milanu nie zamierzam ani przeceniać w oparciu o wczorajszy mecz, ani nie doceniać w oparciu o mecz z Hellas. Tak nakazuje zdrowy rozsądek, polecam. Ta porażka bolała, ale trudno, by było szokiem widzieć tę ekipę tak lekce sobie ważącą rywali w przeddzień decydującego dla sezonu meczu.
Mecz wczorajszy jest do ściągnięcia. Obejrzyj go jeszcze raz, zobacz, jak grał Muntari i zastanów się, czy Eriksen naprawdę byłby niezbędny po transferze Hondy. Zgadzam się, myślałem tak jak Ty, ale Allegri wyraźnie idzie w kierunku pewnej wariacji 4-2-3-1 i w tej sytuacji transfer obu Hondy i Eriksena byłby luksusem, na który obecnego Milanu nie stać, a wątpliwe, by któryś przyszedł tylko dla rywalizacji z drugim. Muszę powiedzieć, że po wczorajszym meczu na plotki o Eriksenie patrzę już inaczej.
O tych spotkaniach z Eriksenem też nie przesadzaj. Mieliśmy podejrzenie, że się spotykał z Milanem, ale nikt tego nie potwierdził.
Pewnie, chciałbym widzieć Sakho, Eriksena, Hondę, Matriego i jeszcze paru innych nowych graczy, ale to nie tak, że jeśli ich nie ściągniemy, to nastąpi koniec świata. Po paru transferach moglibyśmy powalczyć o mistrzostwo, ale bez nich nadal będziemy faworytami do walki o LM. Jeśli nie wierzysz, to rzuć sobie okiem na kursy bukmacherów, którym zależy na tym, by mieć rację, czy też głosy specjalistów.

W obecnym stanie rzeczy mowa o konieczności walki o co najwyżej LE jest równie uzasadniona, jak mowa o walce o scudetto. Jedni przesadzają w jedną, drudzy w drugą stronę.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2013, 11:53

Pewnie, chciałbym widzieć Sakho, Eriksena, Hondę, Matriego i jeszcze paru innych nowych graczy, ale to nie tak, że jeśli ich nie ściągniemy, to nastąpi koniec świata. Po paru transferach moglibyśmy powalczyć o mistrzostwo, ale bez nich nadal będziemy faworytami do walki o LM. Jeśli nie wierzysz, to rzuć sobie okiem na kursy bukmacherów, którym zależy na tym, by mieć rację, czy też głosy specjalistów.
A ja myślałem że Milan to klub który co roku będzie walczył o scudetto... Przy bilansach ostatnich mercato i wpływów pieniędzy do klubowej kasy każdy kibic Milanu ma prawo oczekiwać solidnych wzmocnień do pierwszej "11" zespołu takowych nie ma. Ostatnie okienko kiedy faktycznie "zaszaleliśmy" na rynku to te z lata 2010 roku. Teraz jest kolejne mercato ale wzmocnień jakich potrzebuje drużyna nie będzie. Z perspektywy kilku lat może być tak że te okienko w 2010 było jak na obecne realia Milanu nie z tej ziemi. Poczekajmy do 2 września, niech chociaż jeden solidny gracz przyjdzie co wejdzie do pierwszego składu na więcej nie liczę...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2013, 12:25

Milan natomiast się nie osłabił, a może się jeszcze wzmocnić, mówimy o ekipie, która zdobyła tylko punkt mniej od Juventusu w rewanżach. Nie chodzi mi tu o to, że nawiążemy z nimi równą walkę (choć przecież różnica jest mniejsza, niż między ekipami dwa lata temu, gdy zdobyli mistrzostwo będąc underdogiem), ale o to, gdzie jesteśmy na tle rywali.
Chcesz powiedzieć, że aktualny Milan traci mniej pod kątem jakości do JUVE, niż dwa lata temu JUVE tracił do Milanu gdy i tak udało im się zdobyć mistrza? Dobrze zrozumiałem?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 12:27

Dobrze zrozumiałeś. Jeśli przez cały sezon będziecie grać bez kilkunastu graczy i w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom, to nie widzę powodu, dla którego miałby nie zdobyć mistrzostwa.

Di Marzio (niestety) potwierdza: w sprawie Matriego zostały złożone dwie oferty, 11 milionów + 1 bonusu lub 10 milionów + 2 bonusu, nie ma jeszcze konkretów w sprawie ilości rat. Transakcja ma być dopięta najpóźniej jutro.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2013, 12:37

Wilmore pisze:Dobrze zrozumiałeś. Jeśli przez cały sezon będziecie grać bez kilkunastu graczy i w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom, to nie widzę powodu, dla którego miałby nie zdobyć mistrzostwa.
Proponuję tego nie komentować.

Teraz najlepsze dla klubu będzie brak awansu do LM przez kilka lat i jestem pewien, że Berlu się ugnie i sprzeda klub.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 12:41

Mirek15 pisze:Proponuję tego nie komentować.

Teraz najlepsze dla klubu będzie brak awansu do LM przez kilka lat i jestem pewien, że Berlu się ugnie i sprzeda klub.
Jak Milan spadnie do Serie B, to nawet szybciej się ugnie. Świetna logika, dobiłeś do poziomu myślenia, że Juventus ma 31 mistrzostw, a Chiellini 31 lat.

Zabawne, jak krótka jest pamięć nawet kibiców danego klubu, jeśli po dwóch latach nie pamiętają już okoliczności utraty mistrzostwa. Za to też szanuję Allegriego i Gallianiego - oni o takich rzeczach dobrze pamiętają.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 12:42

Milan w to okienko nie sprowadził ANI jednego zawodnika do pierwszej jedenastki. To jest fakt. Poli to jedyne wzmocnienie, bo Saponara prędko nie będzie. Matri przychodzi jako rezerwowy za +10 mln euro albo specjalnie pod niego wrócimy do 4-3-1-2. Skoro posiadanie Ljajicia w składzie lub dwójkę Honda/Eriksen jest luksusem to jak nazwać kupno Matriego? No na pewno nie luksusem.

Prawda jest taka, że cała czołówka się wzmocniła oprócz nas. My stoimy w miejscu.

Po szumnych zapowiedziach po sprzedaży gwiazd rok temu chyba mimo wszystko czegoś innego oczekiwaliśmy. Napoli, Viola i Roma modelowo pokazały jak sprzedać za wielkie pieniądze i poprawić jakość zespołu. U nas natomiast kasy jak nie ma tak nie było. Nie ważne za ile sprzedamy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 12:46

mete pisze:Milan w to okienko nie sprowadził ANI jednego zawodnika do pierwszej jedenastki. To jest fakt. Poli to jedyne wzmocnienie, bo Saponara prędko nie będzie. Matri przychodzi jako rezerwowy za +10 mln euro albo specjalnie pod niego wrócimy do 4-3-1-2.

Prawda jest taka, że cała czołówka się wzmocniła oprócz nas. My stoimy w miejscu.
To mnie akurat niespecjalnie martwi - najważniejszym problemem Milanu nie jest słaba pierwsza 11, ale to, że po wypadnięciu jednego piłkarza siła ekipy drastycznie słaba. W Juventusie w rotacji są Pogba, Llorente czy paru innych świetnych graczy, a w Milanie w rotacji są (beznadziejny w tym ustawieniu) Nocerino, Emanuelson, Constant, Zaccardo czy talenty na za 2-3 lata. Przepaść.
Jestem na 100% przekonany, że razem z solidnymi zmiennikami poziom Zapaty, Muntariego, Balo czy Faraona pójdzie w górę. Nie wszyscy są tacy jak De Jong czy Montolivo, że mając szrot jako zmiennika potrafią dawać z siebie 100%.

A wzmianka o problemach finansowych to argument laika. Nie znam sytuacji Napoli, ale mam wrażenie, że raczej wychodzą na zero co najmniej. Milan sprzedał graczy za prawie 70 milionów euro i o te 70 milionów euro zmniejszył roczne wydatki na płace. Czego oczekujesz, że Milan sprzeda graczy z konieczności łatania dziury budżetowej i od razu wyda te pieniądze na lepszych graczy? Chciałbyś zjeść ciastko i mieć ciastko, a później się dziwisz, że to niemożliwe.
Co do tego okienka - fakt, oczekiwałem więcej, ale zostało parę dni jeszcze.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sie 2013, 12:49

Wilmore pisze:w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom
Te czesc zdania mozna doskonale odniesc do fragmentu Twojej poprzedniej wypowiedzi:
Wilmore pisze:mówimy o ekipie, która zdobyła tylko punkt mniej od Juventusu w rewanżach
Tak bylo w rundzie wiosennej i nie widze powodu, aby mialo to sie zmienic i w tym sezonie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2013, 12:51

Wilmore pisze:Dobrze zrozumiałeś. Jeśli przez cały sezon będziecie grać bez kilkunastu graczy i w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom, to nie widzę powodu, dla którego miałby nie zdobyć mistrzostwa.
.
Teoretycznie może i tak by to się skończyło, ale jestem praktycznie pewien, że kilkunastu kontuzji w JUVE nie będzie. Od kiedy Conte trenuje chłopaków kontuzje zdarzają się epizodycznie. Zresztą kadra jest na tyle szeroka, że nawet jeśli wypadnie ktoś ważny jest dla niego gotowa alternatywa na najwyższym poziomie. Teraz wypadł Marchisio i zastępujący go Pogba był jednym z dwóch najlepszych graczy JUVE. Tym bardziej to imponujące, że on wznowił treningi jako ostatni (Mistrzostwa Świata U20).

A twoja wypowiedź Wilmore mnie o tyle zaskakuje, bo myślałem, że już trochę zrewidowałeś swój pogląd o tamtym JUVE. Trochę czasu minęło zawodnicy udowodnili, że to co wtedy się wydarzyło to nie tylko chwilowa zwyżka formy, że nie są tylko wyrobnikami nadrabiającymi braki w jakości walecznością i przygotowaniem fizycznym, które zresztą miało się rozsypać wraz z powrotem do Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 12:54

A wzmianka o problemach finansowych to argument laika. Nie znam sytuacji Napoli, ale mam wrażenie, że raczej wychodzą na zero co najmniej. Milan sprzedał graczy za prawie 70 milionów euro i o te 70 milionów euro zmniejszył roczne wydatki na płace. Czego oczekujesz, że Milan sprzeda graczy z konieczności łatania dziury budżetowej i od razu wyda te pieniądze na lepszych graczy? Chciałbyś zjeść ciastko i mieć ciastko, a później się dziwisz, że to niemożliwe.
Co do tego okienka - fakt, oczekiwałem więcej, ale zostało parę dni jeszcze.
Baśka i Galliani rok temu powiedzieli, że sprzedają ich, aby w przyszłości można było inwestować w młodzież i Milan STAĆ było na zakupy. Prawda jest taka, że to wszystko to jedna wielka ściema. Sprzedaż tych graczy dała tylko to, że zmniejszył się budżet płacowy, wyrównaliśmy straty a na inwestycję jak nie było tak nie ma.

Popatrzmy prawdzie w oczy - Napoli nie grało w LM ma kasę na zakupy, Inter nie grał 2 lata pod rząd i też ją ma. A my? Nie mamy i to jest fakt.

Mieliśmy wzmacniać skład młodymi graczami z potencjałem. W to okienko za niewielkie pieniądze w stosunku do realnej wartości byli do kupienia gracze tacy jak Sakho (oferte z Romy dostał), Ljaijci, Eriksen (właśnie przechodzi do Tottenhamu i płacą za niego w to okienko 4! mln euro). Każdy z nich by nas wzmocnił.

Już wiele razy pisałem - żaden kibic Milanu nie oczekuje transferów za 100 mln, ale na Boga my ich praktycznie nie robomy w ogóle. No poza Birsą, Polim i Silvestrem. Jest czym straszyć!

Dodatkowo psujemy tylko relacje z klubami i stajemy się pośmiewiskiem.

Teraz się już cudów nie spodziewam. Miałem nadzieję, że po awansie do LM się coś zmieni. Jest inaczej. Ten klub musi przejść w inne ręce póki jest jeszcze co ratować.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 13:01

:rotfl:
Najlepszym dowodem na poparcie Twojej tezy Ozdobny jest mecz z Fiorentiną, decydujący o walce o 3 miejsce, gdy Viola w tej walce utrzymała się tylko dzięki dwóm nieprawidłowym karnym. Albo mecz z Interem przegrany po trzech kluczowych błędach sędziego. :lol:
Zabawne, tyle osób łyknęło brednię o tym, że prawidłowe decyzje sędziego w meczu ze Sieną były nieprawidłowe. Włoska piłka odbudowuje się piłkarsko, ale rozsądek kibiców leci na łeb.

Dziś o 18 losowanie LM. Ciekawe, czy znów Milan trafi do wyrównanej grupy. Priorytetem dla mnie jest uniknięcie Sociedad, City i Dortmundu, w innym wypadku awans do kolejnej rundy będzie niewiarygodnie trudny, niezależnie od 1 koszyka.
Teoretycznie może i tak by to się skończyło, ale jestem praktycznie pewien, że kilkunastu kontuzji w JUVE nie będzie.
Ja też, to niczego nie zmienia.
A twoja wypowiedź Wilmore mnie o tyle zaskakuje, bo myślałem, że już trochę zrewidowałeś swój pogląd o tamtym JUVE. Trochę czasu minęło zawodnicy udowodnili, że to co wtedy się wydarzyło to nie tylko chwilowa zwyżka formy, że nie są tylko wyrobnikami nadrabiającymi braki w jakości walecznością i przygotowaniem fizycznym, które zresztą miało się rozsypać wraz z powrotem do Ligi Mistrzów.
No lol. Jakość po dwóch latach tych graczy w żaden sposób nie może zrewidować poglądu na sezon, w którym po kilkunastu urazach przez cały rok i błędach sędziów w kluczowych momentach Milan stracił mistrzostwo.
Baśka i Galliani rok temu powiedzieli, że sprzedają ich, aby w przyszłości można było inwestować w młodzież i Milan STAĆ było na zakupy. Prawda jest taka, że to wszystko to jedna wielka ściema. Sprzedaż tych graczy dała tylko to, że zmniejszył się budżet płacowy, wyrównaliśmy straty a na inwestycję jak nie było tak nie ma.
Liczby twierdzą co innego. Uważaj, bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.
Milan wydał w to okienko sporo, w skali rocznej jeszcze więcej. Wydaje niemądrze? Tak. Planuje wydać głupio? Tak. Ale wydaje. Wolałbym zamiast tego szeregu uzupełnień i drobnych transferów 2-3 ruchy konkretne, ale co ja mogę.
Dodatkowo psujemy tylko relacje z klubami i stajemy się pośmiewiskiem.
Co do psucia relacji - zgoda, głupie ruchy.
Ale stajemy się pośmiewiskiem głównie dlatego, że tacy jak Ty czy Mirek podają tu oderwane od rzeczywistości i od finansów Milanu stwierdzenia, w które później ludzie wierzą. I nie dziwię im się, jakby mi fan innego klubu powiedział, że nie ma pieniędzy, to bym uwierzył, a nie liczył piłkarz po piłkarzu ile jego klub wydał, zastanawiał się nad ratami i tak dalej.
Fałszywe jest też ocenianie potencjału finansowego klubu w oderwaniu od tego, ile wydaje na poprzednie zobowiązania. Nikogo nie obchodzi to, że Zlatan już nie gra, ale faktem jest, że trzeba go było nadal spłacać. Krzycząc i tupiąc nogami, że to nie fair, nie zmienisz tego, że Milan te pieniądze musi wydać i nie może ich wydać na kogoś innego. A, niestety, tegoroczna rata za Zlatana to jeden Sakho.

O potencjale finansowym klubu będzie można więcej powiedzieć za parę dni, bo Galliani nie raz udowadniał, że w parę dni może wydać sporo kasy. I wszystko wskazuje na to, że zaraz wyda sporo, a że głupio?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”