Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 sie 2013, 10:19
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2013, 11:05
chyba oszalałeś, że juventus by zawołal 14+ baniek za matriegoGalliani dziś nie rozwieje wątpliwości na temat kondycji Pazziniego, bo to by znaczyło +parę milionów do ceny Matriego.
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 11:12
Naprawdę? To szczytem dla nas ma być walka o LE? Nie oszukujmy się - Viola, Roma i Napoli się znacząco wzmocnili. Juventus jest poza zasięgiem a Inter wreszcie ma trenera. Z taką kadrą nie mamy szans na LM. To już nawet nie jest śmieszne, ale te ekipu wydaje więcej na transfery niż my.Po tym okienku Galliani doprowadził mnie do takiego stanu, że byłbym zadowolony nawet z samego Hondy i oddania Nocerino, Traore, Antoniniego, Zaccardo i bez Birsy. Niech ta kadra się wreszcie odchudzi do jasnej cholery, bo nadal mamy 30 graczy, a więcej wskazuje na więcej niż mniej piłkarzy.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 11:33
Bądźmi poważni. Zeszła runda była dla Milanu fenomenalna, a jej ocenę trochę utrudnia fakt takich meczów jak z Fiorentiną, gdzie gdyby nie sędziowie, to Milan dużo szybciej by zdobył 3 punkty i zapewnił sobie trzecie miejsce (albo i powalczył dłużej o drugie).mete pisze:Naprawdę? To szczytem dla nas ma być walka o LE? Nie oszukujmy się - Viola, Roma i Napoli się znacząco wzmocnili. Juventus jest poza zasięgiem a Inter wreszcie ma trenera. Z taką kadrą nie mamy szans na LM. To już nawet nie jest śmieszne, ale te ekipu wydaje więcej na transfery niż my.Po tym okienku Galliani doprowadził mnie do takiego stanu, że byłbym zadowolony nawet z samego Hondy i oddania Nocerino, Traore, Antoniniego, Zaccardo i bez Birsy. Niech ta kadra się wreszcie odchudzi do jasnej cholery, bo nadal mamy 30 graczy, a więcej wskazuje na więcej niż mniej piłkarzy.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2013, 11:53
A ja myślałem że Milan to klub który co roku będzie walczył o scudetto... Przy bilansach ostatnich mercato i wpływów pieniędzy do klubowej kasy każdy kibic Milanu ma prawo oczekiwać solidnych wzmocnień do pierwszej "11" zespołu takowych nie ma. Ostatnie okienko kiedy faktycznie "zaszaleliśmy" na rynku to te z lata 2010 roku. Teraz jest kolejne mercato ale wzmocnień jakich potrzebuje drużyna nie będzie. Z perspektywy kilku lat może być tak że te okienko w 2010 było jak na obecne realia Milanu nie z tej ziemi. Poczekajmy do 2 września, niech chociaż jeden solidny gracz przyjdzie co wejdzie do pierwszego składu na więcej nie liczę...Pewnie, chciałbym widzieć Sakho, Eriksena, Hondę, Matriego i jeszcze paru innych nowych graczy, ale to nie tak, że jeśli ich nie ściągniemy, to nastąpi koniec świata. Po paru transferach moglibyśmy powalczyć o mistrzostwo, ale bez nich nadal będziemy faworytami do walki o LM. Jeśli nie wierzysz, to rzuć sobie okiem na kursy bukmacherów, którym zależy na tym, by mieć rację, czy też głosy specjalistów.
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2013, 12:25
Chcesz powiedzieć, że aktualny Milan traci mniej pod kątem jakości do JUVE, niż dwa lata temu JUVE tracił do Milanu gdy i tak udało im się zdobyć mistrza? Dobrze zrozumiałem?Milan natomiast się nie osłabił, a może się jeszcze wzmocnić, mówimy o ekipie, która zdobyła tylko punkt mniej od Juventusu w rewanżach. Nie chodzi mi tu o to, że nawiążemy z nimi równą walkę (choć przecież różnica jest mniejsza, niż między ekipami dwa lata temu, gdy zdobyli mistrzostwo będąc underdogiem), ale o to, gdzie jesteśmy na tle rywali.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 12:27
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2013, 12:37
Proponuję tego nie komentować.Wilmore pisze:Dobrze zrozumiałeś. Jeśli przez cały sezon będziecie grać bez kilkunastu graczy i w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom, to nie widzę powodu, dla którego miałby nie zdobyć mistrzostwa.
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 12:41
Jak Milan spadnie do Serie B, to nawet szybciej się ugnie. Świetna logika, dobiłeś do poziomu myślenia, że Juventus ma 31 mistrzostw, a Chiellini 31 lat.Mirek15 pisze:Proponuję tego nie komentować.
Teraz najlepsze dla klubu będzie brak awansu do LM przez kilka lat i jestem pewien, że Berlu się ugnie i sprzeda klub.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 12:42
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 12:46
To mnie akurat niespecjalnie martwi - najważniejszym problemem Milanu nie jest słaba pierwsza 11, ale to, że po wypadnięciu jednego piłkarza siła ekipy drastycznie słaba. W Juventusie w rotacji są Pogba, Llorente czy paru innych świetnych graczy, a w Milanie w rotacji są (beznadziejny w tym ustawieniu) Nocerino, Emanuelson, Constant, Zaccardo czy talenty na za 2-3 lata. Przepaść.mete pisze:Milan w to okienko nie sprowadził ANI jednego zawodnika do pierwszej jedenastki. To jest fakt. Poli to jedyne wzmocnienie, bo Saponara prędko nie będzie. Matri przychodzi jako rezerwowy za +10 mln euro albo specjalnie pod niego wrócimy do 4-3-1-2.
Prawda jest taka, że cała czołówka się wzmocniła oprócz nas. My stoimy w miejscu.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sie 2013, 12:49
Te czesc zdania mozna doskonale odniesc do fragmentu Twojej poprzedniej wypowiedzi:Wilmore pisze:w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom
Tak bylo w rundzie wiosennej i nie widze powodu, aby mialo to sie zmienic i w tym sezonie.Wilmore pisze:mówimy o ekipie, która zdobyła tylko punkt mniej od Juventusu w rewanżach
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2013, 12:51
Teoretycznie może i tak by to się skończyło, ale jestem praktycznie pewien, że kilkunastu kontuzji w JUVE nie będzie. Od kiedy Conte trenuje chłopaków kontuzje zdarzają się epizodycznie. Zresztą kadra jest na tyle szeroka, że nawet jeśli wypadnie ktoś ważny jest dla niego gotowa alternatywa na najwyższym poziomie. Teraz wypadł Marchisio i zastępujący go Pogba był jednym z dwóch najlepszych graczy JUVE. Tym bardziej to imponujące, że on wznowił treningi jako ostatni (Mistrzostwa Świata U20).Wilmore pisze:Dobrze zrozumiałeś. Jeśli przez cały sezon będziecie grać bez kilkunastu graczy i w decydujących meczach Milan będzie wygrywał dzięki sędziom, to nie widzę powodu, dla którego miałby nie zdobyć mistrzostwa.
.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 12:54
Baśka i Galliani rok temu powiedzieli, że sprzedają ich, aby w przyszłości można było inwestować w młodzież i Milan STAĆ było na zakupy. Prawda jest taka, że to wszystko to jedna wielka ściema. Sprzedaż tych graczy dała tylko to, że zmniejszył się budżet płacowy, wyrównaliśmy straty a na inwestycję jak nie było tak nie ma.A wzmianka o problemach finansowych to argument laika. Nie znam sytuacji Napoli, ale mam wrażenie, że raczej wychodzą na zero co najmniej. Milan sprzedał graczy za prawie 70 milionów euro i o te 70 milionów euro zmniejszył roczne wydatki na płace. Czego oczekujesz, że Milan sprzeda graczy z konieczności łatania dziury budżetowej i od razu wyda te pieniądze na lepszych graczy? Chciałbyś zjeść ciastko i mieć ciastko, a później się dziwisz, że to niemożliwe.
Co do tego okienka - fakt, oczekiwałem więcej, ale zostało parę dni jeszcze.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 13:01
Ja też, to niczego nie zmienia.Teoretycznie może i tak by to się skończyło, ale jestem praktycznie pewien, że kilkunastu kontuzji w JUVE nie będzie.
No lol. Jakość po dwóch latach tych graczy w żaden sposób nie może zrewidować poglądu na sezon, w którym po kilkunastu urazach przez cały rok i błędach sędziów w kluczowych momentach Milan stracił mistrzostwo.A twoja wypowiedź Wilmore mnie o tyle zaskakuje, bo myślałem, że już trochę zrewidowałeś swój pogląd o tamtym JUVE. Trochę czasu minęło zawodnicy udowodnili, że to co wtedy się wydarzyło to nie tylko chwilowa zwyżka formy, że nie są tylko wyrobnikami nadrabiającymi braki w jakości walecznością i przygotowaniem fizycznym, które zresztą miało się rozsypać wraz z powrotem do Ligi Mistrzów.
Liczby twierdzą co innego. Uważaj, bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.Baśka i Galliani rok temu powiedzieli, że sprzedają ich, aby w przyszłości można było inwestować w młodzież i Milan STAĆ było na zakupy. Prawda jest taka, że to wszystko to jedna wielka ściema. Sprzedaż tych graczy dała tylko to, że zmniejszył się budżet płacowy, wyrównaliśmy straty a na inwestycję jak nie było tak nie ma.
Co do psucia relacji - zgoda, głupie ruchy.Dodatkowo psujemy tylko relacje z klubami i stajemy się pośmiewiskiem.
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio