Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 398

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Re: Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 29 sie 2013, 12:08

Ozdobny pisze:Po Waszej grze widac, ze brakuje Chelsea napastnika. Czy prawda jest wiec, ze pozyskacie na dniach Eto'o? Podobno wszystko ma byc juz dogadane i nie musze juz dodawac, ze bylby to znaczace wzocnienie ataku pilkarzam lepszym od Torresa czy Ba.
Bardzo możliwe, Eto'o powiedział że chętnie by znowu współpracował z Mourinho. Jego wynagrodzenie ma wynosić w granicach 5 mln euro. Niby wszystko fajnie, tylko nie wiem w jakiej formie jest teraz Kameruńczyk.
A Mou nie dał jeszcze porządnej szansy zawodnikowi na którego liczę w ataku najbardziej - Lukaku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2013, 12:53

Też nie do końca rozumiem sprowadzanie Eto'o przy jednoczesnym niedawaniu szans Lukaku. Trochę się to kupy nie trzyma. Po drugie Torres+Eto'o+Lukaku, gdy gra się jednym napastnikiem. Wygląda mocno. Ba w takim wypadku na bank się pożegna ze Stamford. Żeby było jasne -Kameruńczyk to był w swoim czasie absolutny top napastników, ale po pierwsze by (kompletnie nie wiem jak jest teraz), a po drugie Chelsea ma napastników.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 29 sie 2013, 12:59

Niby sam Mourinho mówił że na pewno w tym okienku sprowadzą napastnika, więc możliwe że coś w tym jest. Osobiście z Ba bym się chętnie pożegnał i w jego miejsce wziął Eto'o, jednak przede wszystkim chcę żeby w najbliższych meczach pograł Lukaku.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 165

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 sie 2013, 13:03

Kamil_77 pisze:Niby sam Mourinho mówił że na pewno w tym okienku sprowadzą napastnika, więc możliwe że coś w tym jest. Osobiście z Ba bym się chętnie pożegnał i w jego miejsce wziął Eto'o, jednak przede wszystkim chcę żeby w najbliższych meczach pograł Lukaku.
Nie lepiej byłoby wypożyczyć Lukaku? Przecież to podobna sytuacja do de Bruyne'a, a jaką furorę zrobił tenże na wypożyczeniu. Dwójka Eto-Torres spokojnie Wam obskoczy sezon, tym bardziej, jeśli alternatywnie Mourinho próbuje na tej pozycji Schuerrle ;)

BTW, jaki skład przewidujecie na jutro? ;)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 29 sie 2013, 13:10

Michał M pisze: Nie lepiej byłoby wypożyczyć Lukaku? Przecież to podobna sytuacja do de Bruyne'a, a jaką furorę zrobił tenże na wypożyczeniu.
Lukaku był już przed rokiem na wypożyczeniu w WBA i strzelił tam więcej goli niż Ba i Torres w Chelsea razem wzięci.
Michał M pisze:
BTW, jaki skład przewidujecie na jutro? ;)
Cech - Cole, Cahill, Terry, Ivanovic - Essien, Ramires - Hazard, Mata, KDB - Torres

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2013, 13:12

Michał M pisze:
Kamil_77 pisze:Niby sam Mourinho mówił że na pewno w tym okienku sprowadzą napastnika, więc możliwe że coś w tym jest. Osobiście z Ba bym się chętnie pożegnał i w jego miejsce wziął Eto'o, jednak przede wszystkim chcę żeby w najbliższych meczach pograł Lukaku.
Nie lepiej byłoby wypożyczyć Lukaku? Przecież to podobna sytuacja do de Bruyne'a, a jaką furorę zrobił tenże na wypożyczeniu. Dwójka Eto-Torres spokojnie Wam obskoczy sezon, tym bardziej, jeśli alternatywnie Mourinho próbuje na tej pozycji Schuerrle ;))
Tylko, że Lukaku przecież już był na wypożyczeniu i zrobił furorę nie mniejszą niż de Bruyne. Dodatkowo było to w West Brom, czyli klubie PL co zawsze jest bardziej wymierne niż wypożyczenie w innym miejscu w Europie. Zasłużył z całą pewnością na poważną szansę w Chelsea.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 165

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 sie 2013, 13:22

Kamil_77 pisze:Lukaku był już przed rokiem na wypożyczeniu w WBA i strzelił tam więcej goli niż Ba i Torres w Chelsea razem wzięci.
OK, ale jeśli Mourinho nie daje/nie chce mu dawać póki co szans, to chyba lepiej wypożyczyć go na jeszcze jeden sezon. Skoro Mourinho ściąga Eto'o, to musi mieć jakiś powód. No chyba, ze zamierzacie się jeszcze pożegnać z Torresem. Odejście Ba nic nie da Lukaku, bo będzie napastnikiem nr 3 w takiej sytuacji, co chyba jest pozbawione sensu. Stąd moja myśl o wypożyczeniu ;)
Kamil_77 pisze:Cech - Cole, Cahill, Terry, Ivanovic - Essien, Ramires - Hazard, Mata, KDB - Torres
Dzięki za odpowiedź ;) My pewnie zagramy tak: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, Mueller, Kroos, Ribery - Mandzukic. Spory znak zapytania przy Schweinsteigerze, jeśli jego nie będzie, to pewnie jako DM zagra Lahm, a na prawej obronie Rafinha, ale chyba wolałbym nie oglądać takiego wariantu ;)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 29 sie 2013, 13:26

U nas też oczywiście nie wiadomo kto zagra koło Ramiresa, stawiam na Essiena bo Lampard grał na razie wszystkie 3 mecze. Mata nie grał z United więc pewnie zagra, ale nie jestem pewny Hazarda na lewym skrzydle, wolałbym dać mu odpocząć i dać szansę Schurrle.
Co do Lukaku, to w przed sezonie Lukaku był najlepszym napastnikiem, ale nie wiem czemu teraz nie dostaje szans. Mam nadzieję że to się jak najszybciej zmieni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2013, 17:07

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 29 sie 2013, 17:12

Obrazek

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2234
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 sie 2013, 17:15

Ile ma zarobić przez ten rok ?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 29 sie 2013, 17:16

Mówi się o kwocie 5 mln euro.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 29 sie 2013, 17:30

Szczerze mówiąc jestem trochę rozczarowany transferem Samuela Eto'o do Chelsea. Spodziewałem się kogoś młodszego i z większymi możliwościami. Na pewno Samuel Eto'o będzie dużo większym wzmocnieniem niż Demba Ba, który nigdy mnie nie przekonywał w Chelsea i nigdy nie byłem za jego transferem. Ciekawy jestem teraz kto odejdzie i gdzie z obecnych napastników Chelsea :)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 29 sie 2013, 17:31

Myślę że Ba, a jeśli chodzi o kierunek to najprawdopodobniej wydaje się Newcastle lub Roma.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 29 sie 2013, 17:32

Na pewno nie wypozyczenie za 3 mln funtow ktos tu probuje wykorzystac to ze nie mamy napastnikow i rzuca oferty z ksiezyca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”