AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1787

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 11:58

Wg. mediów: Matri zostaje kupiony przez Milan na prośbę Allegriego, nowy pomocnik przyjdzie za Boatenga (i tu będzie ta wymiana), a Berlusconi szykuje "kolejne prezenty".
Jak widać - sytuacja zmienia się z minuty na minutę, więc trzeba być idiotą, by wyrokować teraz ile wyda Milan do końca okienka.

Sytuacja z pomocnikami: Honda teraz za 3 miliony + bonusy lub Kaka. Jeśli przyjdzie Kaka, to Honda w styczniu, czyli na tym gruncie możemy być spokojni.

Galliani postępuje zgodnie z metodą "najpierw sprzedać", więc możemy się spodziewać w najbliższych godzinach wizyty kogoś z Sassuolo i rozmów z innymi na temat Nocerino. Oby dopiąć Kuckę możliwie najprędzej, bo na Cagliari możemy mieć mało graczy w kadrze.

Wypożyczenie (bez opcji wykupu czegokolwiek, jak podawał mete) Petagni jest kwestią godzin.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2013, 12:06

Zobaczymy jak będzie dalej, ja będę zadowolony z pożegnania Boatenga, jeszcze Nocerino, Antonini.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 sie 2013, 12:10

Niespodziewany ruch z Princem.Ja jestem zaskoczony, nie sądziłem, że cokolwiek się wydarzy w sprawie Prince'a a jednak i to za fajną kwotę.Nie mniej wypada jeden gracz z pomocy (ewentualnie prawego skrzydła) i ciekawe przez kogo będzie zastąpiony a jeśli nadal będzie to 4-3-3 to kto wtedy będzie starterem po prawej stronie ? Bo na pewno nie Niang.

Co by nie było ja tam dziękuję Boatengowi za momentami świetną grę w Milanie i piękne bramki.

Boa będzie mógł grać w LM dla So4 ? Eliminacje nie wchodzą tutaj w grę ?

Btw. Ja najbardziej chciałbym aby jeszcze Kucka przyszedł, moim zdaniem dobre zastępstwo dla Nigela jest niezbędne.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2013, 12:13 przez Enjo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2013, 12:12

Jeśli przyjdzie Kaka, to Honda w styczniu, czyli na tym gruncie możemy być spokojni.
nie, nie 'możemy'

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 12:14

EnJoy's pisze:a jeśli nadal będzie to 4-3-3 to kto wtedy będzie starterem po prawej stronie ? Bo na pewno nie Niang.
Przy przyjściu Hondy możemy grać z nim zamiast Boatenga.
Po przyjściu Kaki zmieniamy system i on gra na ofensywnym pomocniku, w obu systemach Carletto.
Boateng został sprzedany, by sfinalizować na teraz nowego ofensywnego pomocnika, pytanie - którego.

Boateng będzie nieodżałowany, jeśli przez ten sezon będziemy się męczyć z Muntarim w pomocy, oglądając jednocześnie jego eksplozję w Schalke, jeśli ktoś pójdzie po rozum do głowy i wystawi go odpowiednio. Cóż, z Muntarim w pomocy tak czy owak będzie nieodżałowany.

Rzecznik Kaki jest już w Mediolanie.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 sie 2013, 12:19

Di Marzio pisze o 10/11 mln za Prince'a, więc wcale nie tak dużo znowu.
Bild pisze o 12 mln.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 12:42

Mam nadzieję, że po sprzedaży Kevina podwyższy oferte za Honde a Kake zostawimy w spokoju.

Diego Kotscho jeden z przedstawicieli Kaki jest w Mediolanie...

Wiecie co jest najśmieszniejsze? W momencie gdy Boateng przechodził testy medyczne w Schalke strona oficjalna Milanu podała komunikat, że trenuje na siłowni w Milanello.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 sie 2013, 12:50

Zatkao kakao z tym Boatengiem. Zero przecieków a tutaj info jak grom z jasnego nieba. A jeszcze w środę dał awans do LM.

Naprawdę aż taki piach grywał? Ilekroć razy oglądałem Milan to jednak był wyróżniającą się postacią i kilka spektakularnych goli (jak ten z Barcą) zapamiętam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 12:52

W LM Boateng był wyróżniającą się postacią.

Czy zero przecieków? Kilka tygodni temu pisałem, że ponoć dogadany jest jego transfer z Schalke. Tak podał Di Marzio. Pewnie wtedy doszli do porozumienia, że po eleminacjach go oddadzą.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 sie 2013, 12:58

Wilmore pisze:Za Carlo było identycznie: miał się cofać jeden z ofensywnej trójki, nie wiem, czemu sądzisz, że teraz Faraon by tak nie robił.
Efekty choinki widzieliśmy na własne oczy.
Ozdobny pisze:Tak sie zastanawiam. Po co Wam do 4-3-1-2 Faraon?
Do sprzedania :?: :lol:
Wilmore pisze: Cena Boatenga: 15 milionów. A jak pisałem, że Milan tyle dostanie, to gilardino11 i paru innych mędrków się dziwiło i śmiało.
Czekaj mądralo bo do transferu jeszcze nie doszło. Mam nadzieję, że ostatecznie dojdą do porozumienia. Mógłby jeszcze wziąć ze sobą Berlusconiego.

Zastanówcie się co może nam dać Kaka. Odpowiedź jest prosta: nic :!: Stracimy na nim finansowo bo Kaka nie jest Beckhamem i nie sprzeda koszulek za 30 mln(czyli jego pensja z podatkiem przez 3 lata). W Realu grał słabo obok najlepszych piłkarzy świata więc już widzę jego formę przy Muntarim. Nie potrafił go odbudować Mourinho oraz podziękował mu Carlo czyli mam rozumieć, że zrobi to Allegri :?: Wolne żarty. Warto przypomnieć jego problemy z kontuzjami oraz jego formę z Milanu z ostatniego sezonu która równie była słaba. Więc jak będzie grał w Milanie w wieku 31 lat skoro stracił część umiejętności oraz szybkość(czyli jego główny atut) :?: Nic nie wskazuje na to, że zacznie grać na poziomie. W wieku 34 lat będzie pobierał pensje w wysokości 5 mln euro i zatrudnienie tego gracza będzie takim samym błędem ja długoletnie kontrakty na przełomie 07-09. Inny potencjalny transfer Honda ma więcej atutów(np. rzut wolny), jest młodszy, tańszy w zakupie oraz utrzymaniu i lepszy. Czego [k****] chcieć więcej :?: Do tego jest JAPOŃCZYKIEM co z automatu oznacza niesamowite przychody oraz nowych fanów w kraju kwitnącej wiśni. I nie zdziwcie się jak Honda oleje Milan ciepłym moczem za ten kabaret i wybierze inny klub.
Jeszcze mała uwaga co do koszulek Kaki. Wiecie co robili kibice Realu po ściągnięciu Cr Ronaldo :?: Przychodzili w koszulce grubasa z Brazylii gdy ten za swoich czasów kopał piłkę w Madrycie.

Jestem pewien, że Allegri nie chce Kaki. Brazylijczyk jest mu wciskany na siłę, że przez Bungacza oraz Gallianiego.

Czyli już wiem dlaczego ściągamy Kake oraz Matriego :mrgreen: Sfinalizuje nam to odejście Boatenga bo jakby inaczej. Przecież w tym klubie inaczej transferów się nie robi.

Inteligentny zarząd przeprowadziłby okno mniej więcej tak:
-ZMUSIŁBY do odejścia Robinho, Traore, Nocerino, Antoniniego oraz Emanuelsona(choć wolałbym, żeby odszedł nieudacznik Constant jednak to niemożliwe)
-Nie podpisywałby kontraktu z Bonerą.
-Znalazłby klub dla Boatenga(np. takie Schalke które się pojawiło)
-Ściągnęliby Astoriego(lub kogoś innego bo wiele ciekawych nazwisk się przewinęło) oraz Silvestre'a do obrony.
-Do pomocy przyszedłby Kucka, Poli oraz może Honda(który zwróciłby swój transfer przychodami kibiców z Japonii).
-Sprzedaż Boatenga sfinalizowałaby przyjście któregoś z dwójki: Eriksen, Honda.
-Nowym napastnikiem byłby Tevez bądź ktoś inny 2 klasy lepszy od Matriego.

Sumując wydalibyśmy max 15 mln euro nie licząc przychodu z Boatenga i innych graczy. W zamian za to ściągniemy przynajmniej Kake, Matriego oraz kogoś jeszcze za podobną kwotę. Niesamowite jest to jak zwalili to okno i na prawdę już nie będę się wkurzał jak podczas meczu z Catanią oraz Sieną bo będzie mi to zwisało gdzie klub znajdzie się pod koniec sezonu. Z rodziną Bungacza daleko nie zajedziemy.

I jeszcze na koniec mała wzmianka na temat Kaki. Jeżeli damy Realowi za niego choćby eurocenta to będzie to kolejny skandal.
Pozycją Brazylijczyka będzie prawa flanka w systemie 4-3-3.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2013, 13:29 przez Slim91, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 13:00

Efekty choinki widzieliśmy na własne oczy.
No tak. Wygraliśmy Ligę Mistrzów.
Pozycją Brazylijczyka będzie prawa flanka w systemie 4-3-3.
Na pewno nie.

Ciekawi mnie czy wydamy więcej do końca okienka niż to co otrzymaliśmy za Boa. I o ile więcej w razie czego.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 sie 2013, 13:04

mete pisze:No tak. Wygraliśmy Ligę Mistrzów.
Wiedziałem, że pojawi się argument. Wygraliśmy LM przy lekkim szczęściu(gdzie Kaka przy drobnej pomocy kolegów tworzył One Man Team), lepszym składzie oraz wtedy gdy w Europie nie było takich gigantów jak dzisiejszy Real, Barcelona, Bayern oraz United. Proszę zobaczyć równierz wyniki choinki w lidze gdzie nie awansowaliśmy do LM, a nie patrząc na same pozytywy.

Żyjcie dalej z klapkami na oczach(choć mam nadzieję, że po części niektórym osobą otworzyło oczy to mercato) z myślą o projektach oraz inteligentnym zarządzie :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 13:15

Traore prawie w Olimpiakosie, więc pewnie lada moment "Grazie Presidente" za Birsę. Odpowiedź w sprawie Hondy ma być około 15.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 sie 2013, 13:17

Podawajcie przy okazji szczegóły możliwych transferów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 13:26

Mirek15 pisze:Inteligentny zarząd przeprowadziłby okno mniej więcej tak:
-ZMUSIŁBY do odejścia Robinho, Traore, Nocerino, Antoniniego oraz Emanuelsona(choć wolałbym, żeby odszedł nieudacznik Constant jednak to niemożliwe)
-Nie podpisywałby kontraktu z Bonerą.
-Znalazłby klub dla Boatenga(np. takie Schalke które się pojawiło)
-Ściągnęliby Astoriego(lub kogoś innego bo wiele ciekawych nazwisk się przewinęło) oraz Silvestre'a do obrony.
-Do pomocy przyszedłby Kucka, Poli oraz może Honda(który zwróciłby swój transfer przychodami kibiców z Japonii).
-Sprzedaż Boatenga sfinalizowałaby odejście któregoś z dwójki: Eriksen, Honda.
-Nowym napastnikiem byłby Tevez bądź ktoś inny 2 klasy lepszy od Matriego.
Nic dodać, nic ująć. Co prawda wobec Kaki mylisz się w pewnych sprawach (a w innych masz rację), a choinkę za mocno krytykujesz, to plan okienka nakreśliłeś dobry.

Ostatnie plotki:
Dziś Traore będzie już w Pireusie;
Sportmediaset właśnie podał, że Milan ściągnie Kużmanovicia oddając im Antoniniego;
Powraca temat Astoriego;
Do 15 ma być odpowiedź ws. Hondy;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”