Notes z młodymi "gwiazdami" - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 985
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 01 wrz 2013, 12:22

Zobaczyłem na fejsie to nazwisko i od razu pomyślałem, że to synalek. Ciekawe czy jest tak utalentowany czy po prostu nazwisko robi swoje. Mam nadzieję, że to pierwsze :). Doktorku były już jakieś zapytania o niego z klubów europejskich?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 wrz 2013, 12:28

Nie tylko nazwisko ;) Gio gral chyba we wszystkich mlodziezowych reprezentacjach Argentyny, a niedawno zostal nawet zaproszony do trenowania z pierwsza kadra razem z Messim czy Aguero. Teraz jest podstawowym graczem River. Za same nazwisko by mu tego nie dali ;)

O zapytaniach nie wiem, ale na pewno kilka razy media laczyly go z przejsciem do Atleti.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 wrz 2013, 18:50

Widzę że Doktor osamotniony w tym temacie, to coś skrobnę.

Ante Roguljic, 1996, ofensywny pomocnik/skrzydłowy

Bałkańska piłka doczekała się kolejnej piłkarskiej perełki. Młody Chorwat jest obecnie zawodnikiem Red Bull Salzburg. Szanse na występy w pierwszej drużynie miał niewielkie, więc przed sezonem 2013/2014 został wypożyczony go do drugoligowego FC Liefering. Na chwilę obecną Ante, zaliczył 6 spotkań, w których strzelił dwie bramki, oraz zaliczył dwie asysty. Dodam że wypożyczenie nie wiązało się z żadną przeprowadzką, ponieważ Liefering jest drugą drużyną RB, grają w takich samych strojach i na tym samym stadionie. Obecnie są liderem drugiej ligi. Roguljic jest regularnie powoływany do kadry juniorskiej Chorwacji. Wystąpił na tegorocznych Mistrzostwach Europy U17, które odbywały się na Słowacji. Nic wielkiego nie pokazał, zresztą jak cała ekipa Chorwatów. Na przełomie października i listopada, rozgrywane będą MŚ zawodników z rocznika 1996 i młodszych. Eurosport zapewne przeprowadzi transmisję z tej imprezy, więc polecam zobaczyć któryś mecz Chorwacji :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”