AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1794

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2013, 12:34

Jeżeli popatrzymy trzeźwym okiem na to co teraz Kaka prezentuje to nie. Moim zdaniem będziemy na takim samym poziomie jak przed rokiem. Chyba, że uwierzymy, że Kaka da nam to co do 2007.
Popatrzmy.. lata nie te, szybkośc nie ta, ale jak to się mówi ma ten "golden touch" którego u naszych pomocników próżno szukać. Nie twierdze, że nas zbawi ale przy regularnej grze może z siebie coś jeszcze wykrzesać, Roniego też już skreślono, a jakoś się odbudował w pewnym stopniu.
Druga sprawa, że młodzi mogą zyskać przy nim trochę szczególnie Saponara.
Carlo jakoś nie jest fanem Ozila.. znów sobie marze :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 12:37

Poczekamy, zaobczymy. Ja liczę że łysy zaskoczy nie żadnym kucka, astorim czy Kaka. Jakiś as z rękawa o którym media nawet nie piszą, inaczej cienko to widzę,,.
Przecież Galliani już dokonał takiego transferu. Opis wypisz wymaluj pasuje do ... Birsy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2013, 12:38

Jak mamy wydać kilkanaście milionów na Astoriego to ja mam poważne wątpliwości czy w ogóle jest sens sie wzmacniać w obronie. Astori to nie jest jakiś wielki obrońca. No chyba że mówimy o wzroście... :roll:\
Przecież Galliani już dokonał takiego transferu. Opis wypisz wymaluj pasuje do ... Birsy.
:angry2:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 12:48

gilardino11 pisze:Jak mamy wydać kilkanaście milionów na Astoriego to ja mam poważne wątpliwości czy w ogóle jest sens sie wzmacniać w obronie. Astori to nie jest jakiś wielki obrońca. No chyba że mówimy o wzroście... :roll:\
Masz rację.
Transfer AStoriego w moim odczuciu jest ściśle uzależniony od warunków finansowych. Jeśli uda się go wyciągnąć za maksymalnie 10-12 milionów euro, to ok. Ale jak słyszę, że Cagliari się nie dogadało z Napoli przy 15 milionach na stole, to ja dziękuję.
Astori to bardzo solidny obrońca, w tej chwili czwarty włoski defensor, co pokazał grając w cieniutkim klubie (im lepsi partnerzy tym lepszy obrońca). Jest trochę lepszy od Ogbonny, choć oczywiście Angelo się może znacząco rozwinąć, Astori już nie. Obrońca Cagliari to piłkarz, który przy Zapacie może być bardzo fajnym wzmocnieniem, bo naciśnie na Kolumbijczyka i zmusi albo do lepszej gry, albo do siadania na ławce.
Ale masz rację, to nie jest nikt świetny i płacenie za niego kilkunastu milionów byłoby błędem, nie po to robi Galliani transfery pod koniec, by przepłacać za takich graczy.

Nie ściągniemy nikogo innego na ofensywnego pomocnika poza Kaką, a wątpię też, byśmy ściągnęli kogoś poza Kucką do pomocy. Wierzę, że jeśli ma przyjść ktoś nowy, nieznany z plotek, to właśnie do obrony - ale tu warunkiem jest chyba sprzedaż Zaccardo.
Tak sobie myślę, Nocerino można oddać już teraz, po co nam zastępca dla niego, mamy Emanuelsona, 3 lewego obrońcę aktualnie. Jeśli Allegri chce trzymać się tej polityki 25 graczy, to trzeba odchudzać kadrę właśnie z takich piłkarzy, a nie szukać zastępców (Kuzma<->Nocerino brrr...).

Traore nie został powołany na dzisiejszy mecz, co media wiążą z tym, że i tak odejdzie - w kadrze było miejsce dla jeszcze jednego gracza, wypycha go Milan na siłę. I dobrze.

Galliani na Linate przed wylotem, tłumaczenie wolne (bo odpowiednika polskiego nie ma): powrót Kaki jest najnajnajnajnajtrudniejszy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2013, 12:54

Tak łysol poleciał właśnie do Madrytu. Niech tylko rzuci mu więcej niż 3,5-4 miliony za sezon to jako że właśnie we wrześniu wybieram sie do MEdiolanu sam rozpierdole mu łeb na stadionie. Normalnie strzeli mnie jak zobaczę że nagle Judasz dostanie 5 czy 6 do ręki aby uradować włoską cześć kibiców Milanu którzy będą wniebowzięci po powrocie KAki do Milanu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 13:23

gilardino11 pisze:Tak łysol poleciał właśnie do Madrytu. Niech tylko rzuci mu więcej niż 3,5-4 miliony za sezon to jako że właśnie we wrześniu wybieram sie do MEdiolanu sam rozpierdole mu łeb na stadionie. Normalnie strzeli mnie jak zobaczę że nagle Judasz dostanie 5 czy 6 do ręki aby uradować włoską cześć kibiców Milanu którzy będą wniebowzięci po powrocie KAki do Milanu.
Na to nie licz. Milan mu oferuje 5 milionów euro do ręki za sezon, więc nie wierzę, że dostanie choć eurocent mniej. Więcej - i owszem.

Najnowsze informacje:
Kaka przejdzie do Milanu za darmo, Perez miał tak zadecydować.
Aktualnie trwają rozmowy na temat pensji - Kaka zgodził się na obniżkę z 10 milionów do 7, ale to nadal znacznie więcej niż oferuje Milan.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 01 wrz 2013, 13:30

Więc stanie na 6 i taki Kaka będzie zarabiał w Milanie więcej niż Tevez w Juve :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 13:38

Kamil_77 pisze:Więc stanie na 6 i taki Kaka będzie zarabiał w Milanie więcej niż Tevez w Juve :lol:
AS podaje, że Kaka zgodził się na dwuletni kontrakt (to już wcześniej pisano) i obniżkę pensji o połowę (z 10 do 5 milionów euro).
Jak pisałem, te 5 milionów euro rocznie mi nie przeszkadza, bo to transfer, który się zwróci w parę dni na zyskach z wizerunku piłkarza.
Poza tym - przy darmowym transferze (nadal mi się w to wierzyć nie chce) roczny koszt Kaki wyniesie 10 milionów euro brutto, 20 milionów euro w całości. To tak, jakby Milan go ściągnął rok temu za te 10 milionów i dał mu dwuletni kontrakt na 2,5 miliona rocznie. :lol:
Jestem na 100% przekonany, że Kaka zarobi Milanowi więcej niż te 20 milionów przez dwa lata.
Finansowo to znacznie lepiej wygląda niż się spodziewałem, ale to na razie tylko plotki. Sportowo... Cóż, za 2 lata powinien być gotowy Saponara, a za chwilę przyjdzie Honda. Kaka na 2 lata przy takich wydatkach to fajny ruch. Jeśli Saponara jest naprawdę obiecujący i Milan w niego wierzy, to ściąganie emeryta na dwa lata jest lepsze niż inwestowanie w młodzika, który by Saponarze zabrał miejsce.

Numer 9 już jest wzięty przez Matriego, zostały dwa - 13 (noszony przez Astoriego) i 22 (noszony przez Kakę w Milanie).

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 01 wrz 2013, 13:48

Pytanie tylko, czy Saponara jeszcze będzie w Milanie. Te mercato pokazuje, że odchodzimy od polityki stawiania na młodych zawodników.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 13:52

Kniaź pisze:Pytanie tylko, czy Saponara jeszcze będzie w Milanie. Te mercato pokazuje, że odchodzimy od polityki stawiania na młodych zawodników.
Brednia.
No pewnie, lepiej by było trzymać Petagnę jako 4 napastnika (albo lepiej, opierać ustawienie na 18 latku), Nianga jako 4 cofniętego napastnika, Salamona jako 6 środkowego obrońcę. To by pokazało, że stawiamy na młodzież pełną gębą.
Każdy klub budujący przyszłość na młodzikach ich gdzieś wypożycza, bo topowe ekipy nie mogą sobie pozwolić na posiadanie 18 latka jako zmiennika dla Balotelliego.
Czy United pokazało, że nie ufa młodzieży, bo wypożyczyli kiedyś Welbecka? Albo Barcelona nie stawia na młodzież, bo wypożyczyła Deufoleu?
Milan chce stawiać na młodzież, ale ważniejsze jest awansowanie do LM, dlatego właśnie musi zrobić tak, by ta młodzież wróciła będąc mocniejsza, ale do klubu grającego w LM, a nie średniaka tabeli.
Wypożyczenie Petagni, Cristante, oddanie 50% Nianga czy Salamona pokazuje, że Milan na nich liczy w przyszłości. Jakby ich trzymał latami bez szans na grę, wyglądałoby to inaczej - są rozwiązaniem na już, ich przyszłość się nie liczy.

Przewiduję, że jeśli Milan ściągnie Kakę teraz, a Hondę w styczniu, to Saponara też odejdzie na wypożyczenie, ale to nic złego - lepiej, by rundę pograł na wysokim poziomie, niż siedział na ławie bez przerwy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 wrz 2013, 15:49

gilardino11 pisze:Ale kto przyszedł za Ambro :?:
Nie ma co świrować. Odejście Ambro to wzmocnienie.

Nie pamiętasz już jak grał Boateng u nas :?: Wolę już Matriego niż jego.
Wilmore pisze:W pomocy zamiast Flamini-Montolivo-Muntari mamy Montolivo-De Jong-Muntari, a pierwszym zmiennikiem z ławki jest Poli, a nie Nocerino. Wyraźny progres.
Widzę, że mamy tutaj Gallianiego numer 2 który traktuje piłkarza powracającego po kontuzji jako nowego gracza.

Kaka nie dostanie 22 w Milanie. Byłby to błąd bo kibice już mają koszulki Milanu z numerem 22 i z Kaką na plecach. Analogiczna sytuacja była z Cr Ronaldo w Realu gdy przychodził bo dostał ten sam numer który nosił niegdyś grubas z Brazylii.

Nie zdziwicie się jak Honda ucieknie gdzieś indziej. Obrońca z Montpellier też miał u nas grać, a obecnie kaleczy(?) w Newcastle.

Pisałem po przyjściu Salamona, że dziwi mnie to, że Brescia oddała takiego niby talenta za czapkę gruszek to mete mnie zjechał. Jednak okazało się moje przypuszczenie dość dobre.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 16:10

Widzę, że mamy tutaj Gallianiego numer 2 który traktuje piłkarza powracającego po kontuzji jako nowego gracza.
Wystarczy użyć mózgu przez moment. Ktoś pisał, że po tym okienku jesteśmy słabsi niż w poprzednim sezonie. Otóż nie, bo poza wzmocnieniem pomocy Polim doszedł jeszcze bezcenny De Jong.
To samo z ratami - to, że komuś się nie podoba liczenie ich nie znaczy, że klub ich może nie liczyć.
Kaka nie dostanie 22 w Milanie. Byłby to błąd bo kibice już mają koszulki Milanu z numerem 22 i z Kaką na plecach.
gilardino11 już pisał, że Kaka będzie grał jako napastnik, to tę bzdurę już naprostował Allegri na konferencji. Jestem więcej niż pewny, że jeśli Kaka przyjdzie, to dostanie "22".
Pisałem po przyjściu Salamona, że dziwi mnie to, że Brescia oddała takiego niby talenta za czapkę gruszek to mete mnie zjechał. Jednak okazało się moje przypuszczenie dość dobre.
I dobrze, że Cię zjechał. Salamon przyszedł za 4 miliony euro - jeśli sądzisz, że to jest "czapka gruszek" za obrońcę Serie B, to jesteś w srogim błędzie.
Przyszedł z urazem, nie mógł się przebić, nie miał prawa dostawać szans w poprzedniej rundzie. Teraz wylądował w Sampdorii, zobaczymy, co z nim będzie, na razie nie ma podstaw, by ferować jakiekolwiek wyroki - tak samo jak ws. Vergary.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 wrz 2013, 16:18

Nie zdziwicie się jak Honda ucieknie gdzieś indziej. Obrońca z Montpellier też miał u nas grać, a obecnie kaleczy(?) w Newcastle.
Honda kiedyś powiedział, że Milan to jego ulubiony klub i że prędzej czy później marzy o tym by koszulkę Milanu założyć, czy jakoś tak, bo z pamięci piszę.
Wie też doskonale, że jak teraz zmieni zdanie to już jej nigdy nie założy.
On i Mbwia to dwie odmienne sprawy. Nie znaczy to,że CSKA nie chciałoby sprzedać gdzie indziej i drożej i nie znaczy, że nie będzie próbowało.
Wg LGdS Honda się nieźle wściekł bo podobno wszystko było dopięte.
Wczoraj lub przedwczoraj Max sam potwierdził, że Honda przyjdzie w styczniu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 wrz 2013, 17:01

seba82 pisze:
Honda kiedyś powiedział, że Milan to jego ulubiony klub i że prędzej czy później marzy o tym by koszulkę Milanu założyć, czy jakoś tak, bo z pamięci piszę.
Wie też doskonale, że jak teraz zmieni zdanie to już jej nigdy nie założy.
On i Mbwia to dwie odmienne sprawy. Nie znaczy to,że CSKA nie chciałoby sprzedać gdzie indziej i drożej i nie znaczy, że nie będzie próbowało.
Wg LGdS Honda się nieźle wściekł bo podobno wszystko było dopięte.
Wczoraj lub przedwczoraj Max sam potwierdził, że Honda przyjdzie w styczniu.
Na Twoim miejscu nie byłbym taki pewien. Mirek15 ma w tej kwestii rację, ja dopóki nie zobaczę Hondy w naszej koszulce, dopóty nie uwierzę, że do nas dołączy.
Mówił, że jest fanem, że sobie wytatuował symbol Milanu na ciele - kurde, to skoro jest takim fanem, to mógł to pokazać, już by prawdopodobieństwo wzrosło. Ale to nie o to chodzi.
Jak dotąd deklaracje Hondy to są tylko słowa. Galliani też nie powiedział, że mają podpisaną umowę od stycznia (choć mogą mieć), nie ogłosił tego ws. Hondy tak, jak to zrobił np. z Flaminim.
Pewnie, Honda nie ma alternatyw, więc i jego przyjście do Milanu jest najbardziej prawdopodobne (umówmy się, Everton to na tym tle nie alternatywa), ale to się może zmienić. Przyjdzie Kaka, dostanie pozycję numer 1 z miejsca i na stałe, Honda może się zacząć zastanawiać, czy przychodzenie jako rezerwowy ma jakiś sens.

Co do przyjścia Kaki: jego transfer zapowiada się jeszcze lepiej, niż zapowiadane przez Gallianiego trio Ka-Pa-Ro. Może trio Faraona, Balo i Kaki nie ma jakiegoś błyskotliwego skrótu, ale piłkarsko moim zdaniem wygląda lepiej (Kaka po przyjściu Pato już był po drugiej stronie rzeki, Pato był jednak nieopierzony, a Ronaldo strzelał, ale to też nie był ten gracz - teraz mamy dwóch topowych piłkarzy i będącego po drugiej stronie rzeki Kakę).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 wrz 2013, 17:12

Przyjdzie Kaka, dostanie pozycję numer 1 z miejsca i na stałe, Honda może się zacząć zastanawiać, czy przychodzenie jako rezerwowy ma jakiś sens.
Z czysto sportowego punktu widzenia Honda jest teraz o wiele lepszym piłkarzem. Nic tego nie zmieni ani złota piłka ani złote litery na oficjalnej stronie Milanu. Mnie martwi tylko to, że Honda się wkurzy na Milan, bo i ma o co o pójdzie do innego klubu.

5 mln do Kaki to skandal. Ja lepszą na ten momen Kakę t za darmo zrobię :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”