Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy)

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 29 kwie 2005, 8:01

piszemy w tym temacie o holenderskiej lidze :!: ja bardzo lubie holenderski futbol, Holendrow jak i ich styl grania!...

ostatni AZ Alkamar przegralo w pucharze UEFA z Sportingiem.. byl to trudny mecz ale wywyzli z Lizbony wynik ktory daje duze nadzieje zeby awansowac (2:1)

PSV jest mistrzem ale w dolnej czesci tabeli jeszcze trwa rywalizacja :wink:

1. PSV 30 79 79 - 13

2. Ajax 30 65 62 - 31

3. AZ Alkmaar 30 61 67 - 32

4. Feyenoord 30 59 81 - 39

5. Heerenveen 30 50 55 - 47

6. Twente 30 49 42 - 34

7. Vitesse 30 45 46 - 44

8. RKC 30 44 41 - 41

9. Roda 30 42 54 - 48

10. FC Utrecht 30 40 36 - 38

11. FC Groningen 30 39 43 - 48

12. Willem II 30 35 35 - 54

13. NEC 30 31 35 - 44

14. NAC Breda 30 31 37 - 58

15. Den Haag 30 30 33 - 49

16. RBC 30 23 29 - 70

17. De Graafschap 30 18 30 - 69

18. FC Den Bosch 30 16 22 - 68

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 kwie 2005, 23:17

Eredivisie według mojego przekonania jest jedną z najbardziej niedocenianych lig europejskich. Poważne inwestycje nie mają tutaj niestety racji bytu, bo zawodnicy pokroju europejskiego łakną jednak czegoś więcej niźli batalii o górne szeregi tabeli państwa ganji i wolengo seksu. Z drugiej jednak strony, w Eredivisie zwykle batalię tę toczą 3 zespoły : PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam i oczywiście Ajax Amsterdam. Przenajświętsza trójca bryluje w tabeli, pozyskując potencjalne gwiazdy, które zwykle sprawdzają się w trzonach innych klubów Europy. Chociaż niektóre przykłady nakazują wierzyć w co innego. Keżman, Babangida czy Andy Van der Meyde to piłkarze niespełnionych ambicji.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 01 maja 2005, 10:18

Myślałem, że w tym sezonie AZ przerwie hegemonię tej dwójki(bo w sumie Feyenoord od zdobycia pucharu Uefa niż nie gra o mistrza)...po dobrym początku, jednak podopieczni Co Adriansse w drugiej części sezonu 'opadli z formy' i sukcesem będzie 2 miejsce, ale raczej jest ono wątpliwe...Szkoda, mam nadzieję, że klub się nie rozpsrzeda w letnim oknie i będzie dalej taką siła w holenderskim futbolu jak teraz...ale z drugiej strony życie zawsze pokazuje, że takie drużyny mają 1 sezon dobry, a potem znów popadają w przeciętność...przykład ? :) Łęczna, Chievo

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 01 maja 2005, 17:58

Zakonczyla sie 31 kolejka Eredivisie!....

FC Twente Enschede 2 - 2 PSV Eindhoven

Roda Kerkrade 1 - 0 NEC Nijmegen

RBC Roosendaal 1 - 4 Ajax Amsterdam

AZ Alkmaar 2 - 1 FC Groningen

De Graafschap 0 - 0 FC Utrecht

FC Den Bosch 0 - 2 NAC Breda

Feyenoord Rotterdam 1 - 3 SC Heerenveen

Willem II Tilburg 1 - 0 Den Haag

Vitesse Arnhem 3 - 1 RKC Waalwijk

Bardzo duza niespodzianka w Rotterdamie!... Feyernoord przegral na walasnym boisku z SC Heerenveen 1:3!.. obecnie Heerenveen jest w bardzo dobrej formie!... moim zdaniem ten zespol niedlugo dolonczy do tych wielkich klubow holendersklich!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 maja 2005, 18:01

w00jtas pisze:Feyenoord Rotterdam 1 - 3 SC Heerenveen

Bardzo duza niespodzianka w Rotterdamie!... Feyernoord przegral na walasnym boisku z SC Heerenveen 1:3!.. obecnie Heerenveen jest w bardzo dobrej formie!... moim zdaniem ten zespol niedlugo dolonczy do tych wielkich klubow holendersklich!
duza niespodzianka ??? wg mnie nie :D
zobacz kto stal na bramce Feyenoordu :D

pozdro

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 01 maja 2005, 18:05

cloner pisze:
w00jtas pisze:Feyenoord Rotterdam 1 - 3 SC Heerenveen

duza niespodzianka ??? wg mnie nie :D
zobacz kto stal na bramce Feyenoordu :D

pozdro
a SC Heerenveen tez nie maja super bramkarza nadodatek maja odpowiednio 22(pierwszy bramkarz) i chyba 24(drugi) i zaden z nich nie jest super golkiperem!... a patrzac jakim klubem jest Feyenoord a Heerenveen to trzeba mowic o niespodziance!...

ps. czego ty chcesz od Malkowskiego :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 01 maja 2005, 22:06

Bardzo duza niespodzianka w Rotterdamie!... Feyernoord przegral na walasnym boisku z SC Heerenveen 1:3!
Kazdy klub miewa slabsze mecze w ktorych przegrywaja z druzyna teoretycznie slabsza a ty z tego robisz wielka afere. Wez lepiej zobacz jak oslabiony byl sklad Feyenoordu, niebylo najlepszego rozgrywajacego Ono, niebylo mlodego Hofsa, Paauwe, Gibbsa i na dodatek w 81 minucie czerwona kartke dostal Lazovic :!: Gullit ma teraz wielkie klopoty z ustawieniem defensywy Feyenoordu.
duza niespodzianka ??? wg mnie nie
zobacz kto stal na bramce Feyenoordu
Zgadzam sie dla mnie to niebyla niespodzianka wiedzialem ze niebedzie ciekawie jak zobaczylem wyjsciowy sklad Feyenoordu, a co do Malkowskiego potrzebuje ogrania wkoncu to byl jego debiut :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 01 maja 2005, 22:32

Wogole Feyenoord jakos tak w kratke bardzo gra ostatnio. Niepokoi mnie ich forma. Juz byli na fali, wygrywali z kim tylko sie dalo i przysly porazki a Zjaxem, z kims tam 1:4 no i teraz z Herenven ...

Guliit nie ma jakiegos fenomenalnego skladu ale jezeli ma sie w Eredivisie Salomona Kalou, Dirka Kuijta, Shindziego ONO i doswiadczonego Pauwae to powinno sie stawiac opor najlkepszym i duzo wygrywac. Po prostu trzeba w nich tchnac ducha walki a Ruud tego nie potrafi widocznie.

PS Fajnie tam gra Dirk Kuiijt, ja w nim wypatrzylem nowego Van Nistelrooya :P A wy ?? Opanowanie, dobre konczenia akcji, ustawianie sie w polu karnym ... :wink: zauwazcie :D

POZDRO
Ostatnio zmieniony 01 maja 2005, 22:38 przez RoRo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 01 maja 2005, 22:36

RoRo pisze: Fajnie tam gra Dirk Kuiijt, ja w nim wypatrzylem nowego Van Nistelrooya :P A wy ?? Opanowanie, dobre konczenia akcji, ustawianie sie w polu karnym ... :wink:zauwazcie :D
POZDRO
Moim zdaniem on bedzie lepszy od Ruuda :wink: i to van Nistelrooya beda do niego porownywac :wink: :D
Guliit nie ma jakiegos fenomenalnego skladu ale jezeli ma sie w Eredivisie Salomona Kalou, Dirka Kuijta, Shindziego ONO i doswiadczonego Pauwae to powinno sie stawiac opor najlkepszym i duzo wygrywac
No i stawiaja przeciez poprzedni mecz wygrali na wyjezdzie 2-0 poprostu to byl wypadek przy pracy, kazdemu sie zdaza :!:
pozdro RoRo

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 21 cze 2005, 9:55

moze mi ktos napisac jakie zespoly sa beniaminkami w nowym sezonie?? bo wiem ze napewno Heracles - bezposredni awans z drugiej ligi a ktory zespol z barazy wszedl?? nie patrzalem na wyniki tych meczow wiec jak ktos mily moze mi napisac bede wdzieczny ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 cze 2005, 12:59

Ciekawe co w nadchodzącym oknie transferowym wymyśli Guus Hiddink.
Mam na myśli jakie transfery zrobi po tym jak pomoc drużyny z Eindhoven się rozsypała. Park w MU, Volgel w Milanie, van Bommel w Bracelonie. Został Farfan, Cocu i ta formacje napewno bedzie trzeba wzmocnić może jacys koreańczycy?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 sie 2005, 20:04

Interesuje się ktoś sprawą transferu Salomona Kalou bo niezle jajca są z tym związane. Sam zawodnik chce do PSV a oni chcą go ,Feyenoord nie chce go tam pósicić . Nawet nie podali za niego cenny PSV ma się zwrócić do FIFA. Niedawno jakś gazeta podałą że Feyenoord sprzdał Kalou do Benficy nic nie mówiąć samemu zawodnikowi :shock: Kalou ma tam pograć dwa lata a pózniej oczywisice Feyenoord ma go sprzedać za duża kase do wielkigo klub Europy. Benfica będzie płacić tylko pensje zawodnika oraz niewielką kwotę leasingową. Transfer Robinho to przy tym skandalik :lol: Ja bym osobisice widział Kalou w PSV

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 sie 2005, 22:14

Sezon 2005/06 w Holandii został rozpoczęty meczem Alkmaar - Sparta.
Osobiście byłem za wielką Spartą, ale dostają lanie 3-0. Dwa gole zdobył Arweladze i jednego Sektioui. Mecz już się kończy.

Mistrzem będzie PSV!!!

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 12 sie 2005, 22:29

No nareszczie ktoś się wypowiedizal w tym temacie :D PSV napewno będzie walczyć o mistzra ale Ajax w tym roku tez łątwo nie odposici :!:
K2 jeśli nie odejdzie z Rotterdamu też powinno być ciekawie bo jak gdzieś pujdą to portowcy mogą nawet nie mieć pucharów! Ja licze na super sezon :D

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 12 sie 2005, 22:31

a moze ktos sie orientuje i przyblizyl by mi bo cos slyszalem ze jakas reforma byla i wiecej barazy bedzie-o lige mistrzow czy cos takiego??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”