Liverpool (zbiorczy) - Strona 609

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 wrz 2013, 10:18

Ale przyjemnie odwiedzic w dniu meczu Liverpool, wybrac sie na Anfield ze stratymi znajomkami i napic dobrego sikacza. Bajka.
Z małymi minusami, amtosfera na meczu słaba, nie tak jak w Birmingham bo Fields of Anfield, Riong of Fire i pare przyspiewek o piłkarach poleciało, raz nawet starym zwyczajem poobrazalismy rywala (frustrat Persi hehe) ale ucziciwie trzeba przyznac, że Śląsk bije Scouserów na głowe. Ekipa United tez w z zasadzie sie nie popisała co juz jest mega dziwne bo my na wyjazdach dajemy rade o oni siedzieli i wygladali na mega zdziwionych. :lol: Razem z chłopakami siedzielismy w rogu przy The Kop, cały mecz na stająco, cały mecz darlismy ryja zadna gruba baba nie skarzyła się mamy usiąsc ani zaden kitajec w sreberku ze w kadr mu wchodzimy. Z naszego pubktu widzenia idealne miejsca i juz chłopakom mówiłem ze jak nastęonym razem to tez w rogu. The Kop po naszej stronie za to kompletnie nie mogło sie rozkrecic bo co chwila reagowali stuarci po skargach jakichs mosków gdy ktos stawał i zaczynał spiewac. Raz tylko na Fields of Anfield wstała pokaxna grupa ludzi to zaden stuart nie miał jaj aby im cos powiedziec hehe. Za to druga strona blizej Main Stand tez dawała rade większosc meczu.
co do samego meczu to musze napisac ze Manchesteru wydaje mi sie, na zywo tak słabo grajcego jeszcze nie widziałem. Kompletnie bez pomysły na gre, jakies nieliczne zagrozenia bramki Liverpool wynikały a to z indywidalnej szarży któregoś z Manchesteru albo z błędu naszego zawodnika. 0, słownie ZERO składnej akcji po której byłoby realne zagrożenie bramki. Van Persi frustrat niesamowity, to samo Welbeck widać było po nich ze z każda minuta sa co raz bardziej zniechęceni.
Za to Liverpool, perfekcyjnie z jednym minusem. Wydaje mi się, że Rodgers celowo obiera taką strategię, że momentalnie po zdobyciu gola oddajemy inicjatywe rywalowi i liczymy ze jedna dwie szybkie kontry przypieczetują nasze zwyciestwo. Problem w tym, że kontr ta druzyna jakby wyprowadzac nie potrafiła. Tak samo było w Birmingham i teraz z Manchesterem identycznie. Jedyny razpod koniec meczu Raheem Sterling sam podciągnął piłkę i uderzył w srodek bramki.

Osobne pare zdań nalezy się Gerrardowi i Lucasowi. Juz drugi mecz na którym jestem Ci panowie sa w niesamowitej formie. Fizycznie i motorycznie słabiutko ale inteligencja na boiksu, ustawianie się, pewnosc zagrac, opanowanie WORLD CLASS! Clev i Carrick wczoraj praktycznie nie istnieli.
Skrtel, obrazony na Rodgersa zagrał wybornie, Enriue widac ze wraca do formy z pierwszych mieisecy na Anfield. Sam pozytywny. Troche gorzej niz przed paroma miesiącami gra Agger ale i tak trzyma poziom. Sturridge, wiadomka Król, Cou cholernie blisko trzymany ale i tak dawał rade. Aspas, fajny chłopak, ambitny, chłopaki mówili ze dobrze ułozony tylko kurcze jakby w piłke grac nie umiał. Podejrzewam, że jak Menda z Urugwaju zostanie to sobie Aspas duzo nie pogra. Ba, nawet Moses moze go w obecnej formie ze składu wygryźć.

3 mecze 3 zwyciestwa 0 z tyłu. MASZYNA RUSZYŁA :D

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 wrz 2013, 12:10

Jest i ostatni ze wczorajszych gości na Anfield.

Obrazek

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 02 wrz 2013, 14:46

bardzo dobre transfery LFC. Być może szykuje się skok na TOP4 :chill:

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 02 wrz 2013, 14:59

Jest jakaś jeszcze szansa, że Suarez dziś pożegna się z Anfield ?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 02 wrz 2013, 15:02

Wątpię. Nikt raczej nie myśli o jego sprzedaży w momencie w którym na znalezienie zastępstwa byłoby tak mało czasu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 wrz 2013, 12:56

"I made the decision to stay at Liverpool some weeks ago and I want to stay and work for the team from now on".
"I will go back to Liverpool to play and I hope to be the same player the fans can trust"

Luis Suarez
Powie mi kto co ten człowiek ćpie? Czekam jeszcze na oswiadczenie, że tak naprawde on nigdy z Liverpoolu nie chciał odchodzic a całe zamieszanie wynikało z nieporozumienia. Ciekaw jestem tylko reakcji na tego ćwoka trybun na ANfield, bo przyznam, że sam nie wiem jak te dzieciaki do tego podchodzą. Wiem, ze jeszcze kilka lat temu w sytuacji nawet nieproporcjonalnej były palone koszulki Gerrarda przez same tylko spekulacje medialne i niejednoznaczna postawe managera. Teraz juz to przywityanie na jakimś sparingu czy treningu w wakacje było niepokojace. Dudek kiedyś dobrze powiedział, ze za jego czasów taki gość nie miałby zycia na Anfield bo, jak dodał Twarowski Andrzej Liverpoolowi tego co zrobił Suarek się po prostu nie robi. Mądrzy ludzie.

Z transferów jestem mega zadowolony. Dwie sprawy tylko, tak czarnego Liverpoolu jak teraz juz dawno nie było i przypomina mi to eksperymenty Houliera ale nawet wtedy chyba az tak czarno nie było, Sturridge przełamuje klatwe ciemnoskórych napadziorow którzy nigdy na Anfield nie potrafili się w pełni odnaleźc i mam nadzieje, że ktos z dwójki Sakho, Illiori potrafi grac tez na DM bo na fizycznie grających ofensywnych rywala nieopisana inteligencja Gerrarda i Lucasa to moze byc jednak za mało i jakis tur do poustawiania co bardziej krewkich przeciwników w środku by sie przydał.

Wypozyczenie Mosesa na plus bo niewiele ryzykujemy, Sterling i Ibe i Wisdom (same murzyniatka hehe) to powinno byc idealne uzupełnienie składu.
Najlepsze lato od lat. Mam nadzieje, że MASZYNA szybka sie nie zatrzyma!

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 09 wrz 2013, 18:20

Johnson ponoć wypada na 10 tygodni. Masakra. Mam nadzieję, że Kelly jest gotowy do gry, bo jak nie to zostaje nam Wisdom. Aż strach pomyśleć o takiej możliwości :lol:

Masakra z tymi przerwami reprezentacyjnymi. A jeszcze gorsze jest to, że gramy dopiero w poniedziałek. Ile można czekać.

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 13 wrz 2013, 23:49

Zawsze przed połową września jest przerwa na reprezentacje. Piłkarze jadą na zgrupowanie po wakacyjnych przygotowaniach do sezonu a wracają połamane wraki. Weź tu wysiedź człowieku.
Tymczasem Brendan i Daniel otrzymują nagrody najlepszego menadżera i zawodnika sierpnia:)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 wrz 2013, 20:08

Confirmed #LFC team v Swansea: Mignolet, Wisdom, Skrtel, Sakho, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Coutinho, Moses, Sturridge

#LFC subs: Jones, Toure, Alberto, Aspas, Sterling, Ibe, Kelly

Agger ponoć kontuzjowany po treningu. Martwi strasznie Wisdom na boku. Ostatnio jak wszedł z United to wyglądał wyjątkowo dobrze, więc oby się to powtórzyło. Lecimy. :bicz:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 wrz 2013, 20:14

Brawa dla Rodgersa za to, że za wszelką cenę nie próbuje stawiać na Aspasa, który w poprzednich spotkaniach grał bardzo słabo. Dziwi mnie odważny ruch z wystawieniem w podstawowym składzie Sakho, Brendan musi być pewien jego umiejętności skoro ryzykuje grę środkowym obrońcą, który nie jest zgrany z resztą partnerów. Stadion Swansea jest ciężkim terenem, żeby myśleć o wywiezieniu jakichkolwiek punktów gra obronna powinna stać na wysokim poziomie. Mimo wszystko brak Aggera nie powinien być znaczącym osłabieniem, dyspozycja Duńczyka w tegorocznym sezonie pozostawia wiele do życzenia.

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 17 wrz 2013, 9:37

http://www.youtube.com/watch?v=czmHsO1aOi0
Debiut Sakho w barwach Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 wrz 2013, 10:02

Shelvey man of the match, wydaje mi się, że nawet zawodnik kolejki :boruta:
Bramka i 2 asysty - niezły wyczyn :rotfl4:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 wrz 2013, 10:08

3 asysty! Jedna piękniejsza od drugiej!

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 17 wrz 2013, 10:10

Odjechał przeciwnikom w punktacji kanadyjskiej.

Bardzo fajny do oglądania mecz. Podobali mi się Bony i Sakho. Ktoś narzekał, że spadła średnia bramek na mecz, a tym razem piłkarze nas zaskoczyli :P

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 wrz 2013, 13:48

Wynik lepszy niż gra, szczególnie w drugiej połowie, a w szczególności po zejściu copacabany. Murziny graja w Liverpool az miło patrzec. Kto by pomyslał. Ostatnim murzinem który tak grywał na ataku w LFC był chyba jeszcze Jamajczyk Barnes. Ja przynajmniej nie kojarzę gdzies po drodze czarnego co by tak wymiatał jak w ostatnich 8 miesiącach Sturridge. Mowiłem, że jak Moses przyjdzie to Aspas dupe na ławce posadzi. Chłopak jest w porządku ale w piłke za dobrze grac nie potrafi. Ten Luis Alberto talent rodem z klubu co to jest więcje niz klubem tez spodziewam się 2 lata posiedzi na ławce i wróci na słoneczny półwysep. Sakho wyglada jak morderca psychopata boje sie zeby kogos na treningu ie zabił hehe.
Wisdom, wiedza, fajne nazwisko ale w piłke tez nie specjalnie grać umie. Przypomina mi troche Carraghera z poczatków kariery ale wątpie aby zaszedł tak wysoko jak Jamie. Słyszałem z dobrego źródła, że najlepszym naszym transferem tego lata było wytranserowanie dupska starego Scousera do TV. Wierze w to.

Shelvey, gracias chłopie. Twój ostatni mecz dla Liverpoolu!

A no i lider utrzymany! Maszyna jedzie dalej!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”