AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1804

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 wrz 2013, 14:42

ucichło na temat Kucki, czli zostajemy z tym samym gównem w środku pola. Czekać jak tylko Nigel uraz złapie...

Szkoda trochę że nie przyjdzie Honda teraz, potrzeba nam takiego zawodnika dodatkowo na wiosnę nie będzie mógł grać w pucharach. Nie wiem czy jest sens wydawać na Astoriego +10 milionów euro...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 wrz 2013, 14:48

Wilmore pisze:Popełnia błędy (jak każdy obrońca w kijowym bloku), ale drewniany? Facet ma świetną technikę, gra po ziemi to jego jeden z największych atutów, w swoim czasie grywał nawet na boku obrony. Jego słabością jest raczej gra w powietrzu niż aspekty techniczne, a to przecież tytana w powietrzu potrzebuje Milan.
Nie będę udawał znawcy bo Astoriego widziałem kilka razy (ostatni raz w Brazylii) i tam właśnie taki drewniany mi się wydawał, problem z wyprowadzeniem piłki, a i on wcale taki niski nie jest, prawie 190 cm - ale tak jak mówię, nie sądzę aby mógł grać w podstawowym bloku obronnym, a na rezerwowego wydawać taką kasę to bez sensu (czyli zapewne go ściągną bo Łysy już ściągnął kłodę na ławkę za 11 mln).
gilardino11 pisze:Nie wiem czy jest sens wydawać na Astoriego +10 milionów euro...
jw.
AC Milan News ‏@Milanello 7 h
Kakà: "Money has never been a problem for me, and I also proved it again this time."
Już miałem z niego beke jak spadał z 10 mln na 4 i nic nie udało mu się utargować, teraz mam jeszcze większą czytając pierwszą część wypowiedzi :lol:.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 wrz 2013, 16:13

Kaka ma rację. Dla niego pieniądze mogły nie być problemem. Problemem były dla jego taty.

Coś czuje w kościach, że poważne mercato dla nas zamknięte. Zresztą de facto ono nigdy nie zostało otwarte. Pewnie jakiś szrot przyjdzie na wymianę a szkoda, bo liczyłem na Kuckę przynajmniej. Co za czasy, że wyczekuje się cały dzień na pomocnika Genoi.

Nawet szrotu nie udało się sprzedać a wzieliśmy następny na pokład.

Jeszcze pare godzin więc się strzymam, ale raczej dobrego słowa po mercato nie będę miał.
Di Marzio potwierdził, że pod koniec okienka idziemy po Astoriego. Ostatnio odrzucono za niego ofertę Romy w wysokości chyba 8 milionów, więc musimy zapłacić więcej, nim ma się też interesować Everton.
Roma oferowała niecałe 8 mln za połowę karty. Raczej nie ma szans na niego.

Mówi się o wymianie Burdisso-Zaccardo.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 wrz 2013, 16:37

A Indi do Evertonu za 4 mln funtów podobno ma przejść - dobra cena :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 16:39

Coś czuje w kościach, że poważne mercato dla nas zamknięte. Zresztą de facto ono nigdy nie zostało otwarte. Pewnie jakiś szrot przyjdzie na wymianę a szkoda, bo liczyłem na Kuckę przynajmniej. Co za czasy, że wyczekuje się cały dzień na pomocnika Genoi.
Wiesz co, najgorsze nawet nie jest to, że Galliani nie wydał miliarda euro w okienko, ale to, jak sobie przygotował to wszystko.
Rozumiem transfer Matriego. Tj. wierzę, że za parę miesięcy może się ten transfer okazać uzasadnionym. Nie chcę go oceniać na ten moment, ale nawet w tej kwestii można było postawić na Comiego (strzela drugi sezon z rzędu w Serie B, młodzieżowy reprezentant Włoch) czy Paloschiego. Rozumiem odstawienie 18 latka, ale to gracze, którzy na już mogliby grać. Nawet Ganz. Mowa przecież o transferze zmiennika Balotelliego, który jak pisałeś - rzadko łapie urazy, będzie i tak grał prawie bez przerwy. I to zmiennika na pół roku, rok góra.
Sytuacja na środku obrony - rozumiem zakup Silvestre, naprawdę rozumiem. Dobre warunki wykupu, niewielka opłata, zawodnik ze świetną przeszłością, a nieudany epizod w Interze jest absolutnie zrozumiały. Przychodził jako gaszenie pożaru po urazie Bonery, ok. Ale Astori już nie przyszedłby jako gaszenie pożaru po kimkolwiek, ale ktoś, kto miałby wygryźć ze składu Zapatę. Astori nie wypala (Di Marzio najpierw stwierdził, że będzie złożona oferta, a później - że Astori zostanie w Cagliari jednak) - nie ma żadnych alternatyw, co najwyżej pomysły o paru emerytach w zamian za Zaccardo, który też młody nie jest. Burdisso, Cannavaro - dajcie spokój, to już wolę Silvestre i Vergarę.
To nie jest Galliani, którego znamy, to nie jest Galliani, który mógłby rywalizować z Marottą o tytuł najlepszego dyrektora sportowego we Włoszech. Rozumiem straty finansowe, małe środki, ale coraz więcej decyzji klubu jest po prostu głupich.

Di Marzio informował o Słowaku z Genoi, więc nie było to coś wyssanego z palca. Niang jest w tej chwili całkowicie zbędny, daleko w kolejce do gry, potrzeba mu ogrania. Okienko kończy się za 6,5h i co? I zostaje w Milanie, gdzie w obecnej sytuacji będzie co najwyżej łapał się na ławkę.

Okienko zaczęło się super (pomijając przedłużenie umowy z Bonerą), później potwierdzono oczekiwanie na LM z transferami, a po awansie - dramat.

Ciekawe, co się stało, bo coś się stało na pewno. Allegri zapowiedział po awansie do LM, że poza Matrim możemy czekać na 2-3 niespodzianki. Przyszedł sam Kaka. I tu nie chodzi o jakąś karę dla Berlusconiego czy coś, co by spowodowało nagłe zakręcenie kurka. Skłaniam się ku pojawiającej się tezie, że kandydatury były, ale żadna nie wypaliła, a Galliani nie przygotował sobie zastępstwa godnego i został na lodzie.
A Indi do Evertonu za 4 mln funtów podobno ma przejść - dobra cena :)
Serio? Przed chwilą miał tam przejść Astori.
Cena świetna, aż się prosi o jego transfer do Milanu. Tymczasem plotki o nim już dawno padły.

Everton interesuje się każdym naszym celem? Astori, Indi, Honda...

EDIT: skład miał zostać odchudzony do 25 nazwisk. To nie tak, że na naszych graczy nie ma chętnych - są, tylko Galliani ich nie chce oddać.
Mamy czterech bramkarzy (!) z Gabrielem wracającym niedługo po urazie (już jest po badaniach kontrolnych). Amelia do odstrzału będzie pewnie w styczniu;
W obronie Zaccardo, Bonera i Vergara są całkowicie zbędni. Bonera kontuzjowany, VErgara młodziutki, ale po co trzymać Zaccardo, którego chciało w ostatnich godzinach Sassuolo i Napoli?
Emanuelsona możemy liczyć jako pomocnika też, co nam da zbędnego Nocerino, Traore i Birsę.
W ataku jest zbędny Niang.
Nie można oddać wszystkich na raz, to jasne, nie ma sensu mieć tylko 22 graczy w kadrze, ale paru można oddać i są chętni. Wszyscy zostają w klubie.
Przecież nawet Nocerino odchodzący do Sunderlandu czy kto tam go chciał kosztowałby pewnie niewiele mniej niż Indi. Oddać za darmo Zaccardo pierwszemu chętnemu, sprzedać Nocerino i ściągnąć obiecującego młodego piłkarza? Nie, za trudne, lepiej się nacieszyć Kaką.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 16:47 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 wrz 2013, 16:44

jeszcze Kuzmanovicia chcą wam podpierdolić, ale mam nadzieje że się nie dacie i wymienicie się za tego Nocerino

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 16:47

coco pisze:
jeszcze Kuzmanovicia chcą wam podpierdolić, ale mam nadzieje że się nie dacie i wymienicie się za tego Nocerino
Ten pomysł upadł już dawno temu, Allegri nie chciał Serba.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 wrz 2013, 16:50

16:32 - Kolejne Zdravko Kuzmanovicia przypadki. Uzupełniając wieści z 13:33 - piłkarz marzy również o grze w AC Milanie. W mediach powraca więc pomysł wymienienia go na Nocerino.
kochane mercato :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 16:54

coco pisze:
16:32 - Kolejne Zdravko Kuzmanovicia przypadki. Uzupełniając wieści z 13:33 - piłkarz marzy również o grze w AC Milanie. W mediach powraca więc pomysł wymienienia go na Nocerino.
kochane mercato :wink:
Nie odpowiadam za to, co piszą dziennikarze lub polscy redaktorzy. Allegri już parę dni temu odmówił temu ruchowi.
Nocerino aktualnie może być albo wzięty do Neapolu w zamian za Cannavaro, albo sprzedany do Anglii.
Ale hej, przecież nam już brakuje jednego pomocnika (mamy 5 do gry na 3 pozycje), ale pewnie, sprzedajmy Noce i ściągnijmy Kuckę. Nadal będzie jednego pomocnika za mało. Albo Cristante wygląda naprawdę super, albo będziemy mieć poważny problem, bo mecz z Hellas pokazał, że Montolivo tam nie powinien grać.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 wrz 2013, 16:58

Pisałem już o Asotrim. Przeciętny obrońca który bodajże spowodował najwięcej karnych dla rywali w poprzednim sezonie. W FMie jest on nowym Nestą co się ma nijak do rzeczywistości. Nie zdziwię się jak będzie Acerbim 2. W ogóle nieprzekonywujący obrońca. Ogbonna wyda się ledwie 2-3 mln droższy dla Juve, a imo jest lepszy oraz młodszy więc wychodzi kolejny(który już? :lol: ) "błąd" Milanu w tym sezonie. Nie warto czekać do końca okna transferowego na piłkarzy bo jedynie w 2010 roku się poszczęściło na większą skale, a już do końca dni sierpnia uciekło wiele fajnych opcji. Trzeba było zagrać va bank na początku okna transferowego i założyć że awansujemy do LM. Znaleźć szybciej kupca na choćby Nocerino i Boatenga gdzie było pewne, że Ghańczyk odejdzie. Ściągnąć już wtedy Honde, Teveza i np. Ogbonne(a można wymieniać więcej typu Quintero itd.). Ewentualny brak awansu do LM(nawiasem, było wiadome, że i tak jesteśmy faworytem do przejścia każdej ekipy na którą możemy wpaść) był oczywiście wymówką, że nie możemy robić poważniejszych transferów. Nikt czegoś takiego nie planował. Jakby coś poszło nie tak i rzeczywiście gralibyśmy w LE zamiast LM to sprzedalibyśmy El Shaarawy'ego. W ogóle jest jakaś osoba która wierzy, że ES u nas pogra więcej niż następny sezon w przypadku braku LM(prawdopodobnym) :?: Tylko słaba gra spowoduje jego zatrzymanie u nas, ale w to raczej nie wierzę więc napiszę już dzisiaj, że Stephan El Shaarawy odejdzie po tym sezonie z Milanu. Patrząc realnie na naszą sytuacje w lidze to na dzień dzisiejszy jesteśmy poza LM. Zbyt mało miejsc i zbyt wielka konkurencja do zajęcia 3 miejsca. Choć możemy poczekać na ocenę rywali 1,5 miesiąca i zobaczyć czy rzeczywiście są utrzymać podobną formę do tej co zaprezentowali w dwóch pierwszych meczach sezonu. Poważny sprawdzian już w 4 kolejce który może rozwiązać kilka kwestii gdy zmierzymy się na SS z Napoli.

Mówiło się o kilku ofertach za Antoniniego. Ja osobiście twierdziłem, że żadnych nie ma i najprawdopodobniej tak było bądź sam Luca nie chciał iść gdzie indziej bo po co jak mu tyle nasmarowali u nas :?: Więc twierdzę, że mało prawdopodobne są oferty z Turcji bo jakby takowe były to Milan pewnie zgodziłby się oddać go za darmo.

Pisałem o Asotrim 2 lub 3 dni temu, że nie jest to gracz warty 10 mln euro i nie ma sensu go ściągać za takie pieniądze. Choć jak widzę naszą obronę oraz poczynania zarządu to napiszę lepszy rydz niż nic.

Matri przyszedł bo chciał go Allegri więc to będzie jego błąd jak ten zakup nie wypali. Wczoraj było pierwsze 30 minut jego słabej gry w Milanie.
Wilmore pisze:Balotelliego, który jak pisałeś - rzadko łapie urazy
To pisałem akurat ja kilka razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 17:05

O Acerbim mówiło się w superlatywach, bo miał świetną rundę lub trochę ponad, choć Preziosi zapowiadał, że Acerbi to specyficzny obrońca wymagający dużo zaufania i błyszczący dopiero na wiosnę. Milan go oddał, za parę lat się przekonamy czy słusznie, na ten moment - tak, choć z drugiej strony: rozwiązałby nasze problemy przy stałych fragmentach. Wykupiliśmy za niego połówkę Constanta i pozwoliło nam to na inwestycję w Balo i Salamona, zobaczymy za parę lat jak to się opłaci.
Astori to jednak jest całkowicie inny przypadek niż Acerbi - ma za sobą nie rundę, ale parę udanych sezonów, jest ceniony przez Prandelliego (ponad m.in. Ogbonnę). Nie chcę tego typu obrońcy w Milanie, ale to nie znaczy, że jest sens zaniżać jego wartość.
Choć 10 milionów lub więcej za niego bym nie dał, bo mam wrażenie, że po jego przyjściu ogarnie się Zapata i zacznie grać tak, że Astori będzie ławkowiczem.
Trzeba było zagrać va bank na początku okna transferowego i założyć że awansujemy do LM. Znaleźć szybciej kupca na choćby Nocerino i Boatenga gdzie było pewne, że Ghańczyk odejdzie. Ściągnąć już wtedy Honde, Teveza i np. Ogbonne(a można wymieniać więcej typu Quintero itd.).
Polityka gry "va banque" doprowadziła klub do sytuacji, w której trzeba było wyprzedawać srebra rodowe do utrzymania zespołu w czołówce. Jeśli po awansie do LM i sprzedaży Boatenga nie ma kasy na Astoriego, to Twoim zdaniem dodatkowa sprzedaż Nocerino by nam dała Teveza, Hondę i Ogbonnę? :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 wrz 2013, 17:16

Wilmore pisze:Jeśli po awansie do LM i sprzedaży Boatenga nie ma kasy na Astoriego, to Twoim zdaniem dodatkowa sprzedaż Nocerino by nam dała Teveza, Hondę i Ogbonnę? :lol:
Tamtą opcję napisałem jakby główna osoba(Berlusconi) w Milanie nie miał klubu w dupie. Tevez przyszedłby zamiast Matriego i zostaje nam z tego jeszcze ok 3 milionów. Dodajemy niecałe 2 do tych 3 i mamy Honde(był w lipcu do wyciągnięcia za tyle jednak Milan dawał magiczne 2 mln). Czyli w skrócie Boateng spłaca nam Teveza oraz Hondę i dokładamy do tego max 1 mln. Za Noce przykładowo dostajemy 4 mln euro i dodajemy 8 mln które dalibyśmy za Astoriego i mamy Ogbonne. Po ewentualnym awansie do LM mamy załóżmy mamy jeszcze jakieś zasoby na jakiś transfer(Ljajic bądź Erisken).
W międzyczasie zmuszamy(!) do odejścia Traore oraz być może Robinho i nie sprowadzamy Kaki. Nie wiem czy kibice z Mediolanu żyją sympatiami czy są IDIOTAMI, że domagali się Kaki na pierwszym treningu.

Warto zobaczyć gdzie znajduje się nasz klub skoro my za otrzymane 60 mln euro kupujemy Pazzo raz De Jonga, a co robi Roma oraz Napoli za podobno gotówkę otrzymaną ze sprzedaży swoich gwiazd.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 17:19 przez Slim91, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 wrz 2013, 17:18

Myślenie roszczeniowe, że Berlusconi MUSI wydawać kasę na Milan, już ktoś dobrze skomentował wcześniej.
Liczyłem na to, że Milan będzie miał więcej do wydania w tym sezonie, ale nie liczyłem do tego Berlusconiego, sądziłem, że spółka osiągnie po prostu większe przychody.
Na Berlusconiego nie liczę, maksimum tego, czego od niego oczekuję, to nie wtrącanie się do tego, kogo Milan ma kupować z własnych pieniędzy (bo jak sam wykłada kasę, to niech kupuje kogo chce).

Warto zobaczyć gdzie znajduje się nasz klub skoro my za otrzymane 60 mln euro kupujemy Pazzo raz De Jonga, a co robi Roma oraz Napoli za podobno gotówkę otrzymaną ze sprzedaży swoich gwiazd.
Nadal nie rozumiesz, dlaczego te kluby mogły wydać pewnie pieniądze, a Milan nie?
Myślisz, że sukcesy (a więc coś, co Cię cieszyło) nie mają tu żadnego wpływu?

Ktoś pisał, że liczy na kibiców. Otóż właśnie Baron, lider Curva Sud, stwierdził, że bardzo go cieszy powrót Kaki, a transfer Astoriego uczyni go jeszcze szczęśliwszym. Z jednej strony co do Astoriego się zgadzam, ale to kolejne potwierdzenie plotek, że curva sud nie ma co poważnie traktować, bo są opłacani przez zarząd i nie zrobią nic przeciwko polityce Gallianiego.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 wrz 2013, 17:37

Wilmore pisze:że curva sud nie ma co poważnie traktować, bo są opłacani przez zarząd
Jeżeli to jest prawdą to można śmiało powiedzieć, że mamy zajebistych "kibiców".

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 wrz 2013, 18:19

Niang jest w tej chwili całkowicie zbędny, daleko w kolejce do gry
przy 433 jest daleko w kolejce do gry? odszedł boateng, robinho jest chimeryczny i czesto łapie kontuzje - imo łebek złapie troche minut w tym sezonie. chyba, że ciągle będzie wałkowane 4312, do którego milan nie ma piłkarzy - lewonożny monto nie nadaje się do gry za napastnikami a kaka prawdopodobnie sie połamie albo będzie grał piach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”