Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1159

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 02 wrz 2013, 23:34

Gratulacje! Macie świetnego grajka. Powodzenia MESUT :(

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 wrz 2013, 23:38

Nie rozumiem tego ruchu ze strony Realu, ale jak już poszedł to dobrze, że chociaż za konkretne pieniądze.

Swoją drogą dostał w Arsenalu kosmiczny kontrakt, dużo lepszy niż ten w Madrycie, ba lepszy niż kontrakt Bale'a.

A sam Arsenal napiął muskuły jak nigdy, sygnalizują chęć powrotu do lepszych czasów, choć sam Ozil to może być jeszcze za mało.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 wrz 2013, 23:38

Świetny transfer Arsenalu, którego bym się w życiu nie spodziewałem. Śmiałem się z tego jaką niespodziankę może szykować Wenger, ale odszczekuję te złośliwości. Mieć w środku Ozila i Cazorlę to niesamowity potencjał. Brawo! Ale ten drugi napastnik to by się naprawdę przydał.
Jaki był dotychczasowy rekord transferowy Kanonierów?
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 23:39 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 02 wrz 2013, 23:39

Fani Realu na prezentacji Bale'a krzyczeli, by nie sprzedawać Ozila :wink:

Obrazek
Świetny pomocnik, z Cazorlą zrobią rozróbę. Jak zwykle "nie ilość a jakość" w tym przypadku ewidentnie uznaje to jako puszczenie oczka w stronę Tottenhamu. No i nie spodziewałem się, że ta mina Wengera znaczy coś więcej niż obiecanki i sprowadzenie kolejnego dzieciaka. Ja myślę, że gdyby AVB wiedział, że Real sprzeda Ozila po nabyciu Bale'a, to wstrzymałby się z kupowaniem Ericksena czy Lameli, choć pewnie i tak by nie skusił Niemca na grę w LE. A tak to i sobie z Podolskim i Mertesackerem pokopie. Przebiegły lis z tego Wengera.
Only Ozil (91) provided more assists for club & country than Messi (82) since 1 August 2010

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 wrz 2013, 23:42

THEMANIEK pisze:BTW obrone macie szklana a on leci po ofensywnych graczy. hmmm.
Dokładnie. Szkolny błąd. Ofensywa Arsenalu wyglądała już przed Ozilem dobrze więc skupiłbym się na transferach defensywnych. Obrońca oraz transfer Fellainiego(mniej więcej połowa kwoty Ozila) byłoby lepszym rozwiązaniem, a jak już brakowało kogoś do ofensywy to bym zarzucił sieci na taniego Eriksena kilka dni temu jak jeszcze był w Ajaxie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 wrz 2013, 23:50

No już, spokój mi tu. Wenger nie robił transferów - był zły, odpalił prawdziwą bombę - też jest zły.

Ja jestem bardzo zadowolony, bo w ofensywie jest ogromna moc. Faktycznie, druga opcja za Giroud by się przydała, ale od biedy mamy tego Sanogo, a w skrajnych przypadkach można będzie rzucać Łukasza i Theo na szpicę (wiadomo, że szału nie będzie, ale pole manewru jest).

Co do obrony, to też bym nie przesadzał, że jest taki dramat. Na bokach Sagna i Jenkinson oraz Gibbs i Monreal + Flams, który może łatać na każdej pozycji. W środku Kos, Per i Verma + jeśli zajdzie potrzeba Sagna. Myślę, że ogarniemy to w tyłach.

Mesut :jupi:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 wrz 2013, 23:52

Mirek15 pisze:Dokładnie. Szkolny błąd. Ofensywa Arsenalu wyglądała już przed Ozilem dobrze więc skupiłbym się na transferach defensywnych. Obrońca oraz transfer Fellainiego(mniej więcej połowa kwoty Ozila) byłoby lepszym rozwiązaniem, a jak już brakowało kogoś do ofensywy to bym zarzucił sieci na taniego Eriksena kilka dni temu jak jeszcze był w Ajaxie.
Akurat w tamtym sezonie obrona byla naszym mocnym punktem, a kulała ofensywa. Brakowało nam właśnie takiego zawodnika w ofensywie jak Oezil, Cazorla sam nie dawał rady.

Nie wiem, ja wciąż nie wierze. Czuje się [k****] jakbym wygrał w lotka. Nie dowierzam, to się nie dzieje naprawdę. OEZIL> Suarez, Higuain i reszta. :pijemy:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 wrz 2013, 23:53

emdżej pisze:Jaki był dotychczasowy rekord transferowy Kanonierów?
17 mln euro.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 02 wrz 2013, 23:54

Z tego co pisze zaufany przy sprawach Arsenalu dziennikarz, Wayne Veysey, to Arsenal uzgodnił ten transfer już tydzień temu. Oezil spokojnie wbił do London Colney, zrobili mu część badań, pozował w stroju Arsenalu dla klubowego fotografa i ogólnie wszyscy zadowoleni. Florentino i Siwy trzymali to w tajemnicy przed Tottenhamem, ponieważ Perez... wkurwił się na Levy'ego podczas negocjacji dotyczących Bale'a, a podobno Spurs również byli zainteresowani Niemcem icon_mrgreen.gif Potem jeszcze przedstawiciele zawodnika ustalili warunki kontraktu, ale Perez nie chciał już wszystkiego przyklepywać, bo musiał czekać na rozstrzygnięcia w sprawie Walijczyka. I to właśnie ta zwłoka wkurwiła Florentino. Dlatego chciał się odegrać na Kurczakach. Dodatkowo Oezil miał przylecieć dzisiaj na dalszą część badań, ale musiał kręcić tę reklamówkę dla reprezentacji.
:mrgreen:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 wrz 2013, 23:56

Magnum pisze:17 mln euro.
Czyli najdroższy był Santi Cazorla? Choć transfermarkt podaje, że przeszedł za 19 mln.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 wrz 2013, 23:57

emdżej pisze:Czyli najdroższy był Santi Cazorla? Choć transfermarkt podaje, że przeszedł za 19 mln.
No coś koło tego. W każdym razie mniej niż 20. Rózne ceny się przewijały, no ale tak, Santi Cazorla :wink:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2013, 23:59

No ja właśnie też muszę powiedzieć, ze Ozil to prawdziwa bomba i prawdę mówiąc biorąc pod uwagę jaką furrorę zrobili w PL Mata, Silva czy Michu to Mesut ta ligę powinien powalić na kolana.

Ale z drugiej strony to zgadzam się, że z takim sitem w obronie wydawanie 50 baniek na ofensywnego pomocnika to przesadny luksus...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2013, 0:02

Tak jak mówił guru, obrona w ubiegłym sezonie wyglądała w porządku. Nie wydaje mi się, że jest tu dużo problemów. Bardziej chodzi o szerokość ławki, ale będzie w porządku. Koscielny z Mertesackerem stworzyli bardzo dobrą parę stoperów. Warto też dodać, że we wczorajszym meczu z Tottenhamem na boisku byli wszyscy pomocnicy, jakich mamy, więc jeszcze jeden na pewno się przyda :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 wrz 2013, 0:05

Emerald pisze:Ale z drugiej strony to zgadzam się, że z takim sitem w obronie wydawanie 50 baniek na ofensywnego pomocnika to przesadny luksus...
Nie wiem gdzie ty widzisz to sito. dwóch prawych obroncow, dwoch lewych obroncow, trzech srodkowych gdzie jeden z bocznych (Sagna) moze grac na środku w razie plagi kontuzji. fakt, przydałby się jeden jeszcze środkowy obrońca, dlatego szkoda mi wypożyczenia Miquela.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 wrz 2013, 0:08

Magnum pisze:
emdżej pisze:Czyli najdroższy był Santi Cazorla? Choć transfermarkt podaje, że przeszedł za 19 mln.
No coś koło tego. W każdym razie mniej niż 20. Rózne ceny się przewijały, no ale tak, Santi Cazorla :wink:
a nie Reyes?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”