Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1161

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 wrz 2013, 16:04

Khedira ujawnił, że Ozil mówił mu o ofercie i możliwym odejściu dwa, trzy dni wcześniej, więc nie było to tak całkiem na ostatnią chwilę, jak się wydawało.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2013, 16:15

Obrazek

jaram się :love:

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 03 wrz 2013, 16:16

Magnum pisze: Ogólnie zacznę od negatywów, żeby już potem nie zaprzątać sobie nimi głowy :P Mieliśmy 3 miesiące i gówno zrobiliśmy, dopiero teraz. Szkoda, bo skoro cały czas polowaliśmy na napastnika, to wypadałoby jakoś tą pozycję wzmocnić. Obrony też nie wzmocniliśmy, ale jeśli Mertesacker-Koscielny i Sagna będą zdrowi cały sezon, to będzie sukces i będzie OK.
Jeśli nie dopadnie nas plaga kontuzji to z obroną powinno być ok, mamy kilka wariantów. Fakt mogłoby być ich trochę więcej, ale nie ma co narzekać. W pomocy po przyjściu Ozila i Flaminiego mamy mnóstwo opcji, także tutaj wygląda to wszystko fajnie (przecież jest jeszcze Abou "jak-nowy-transfer" Diaby :D ). Tylko ten atak... Szkoda, że nie udało się sprowadzić kogoś. Trzeba będzie do stycznia chuchać i dmuchać na Giroud, żeby mu się nic nie stało.
Btw Bendtner w końcu został? Jak tak to już się nie mogę doczekać gry Jego Drewnianej Wysokości :D

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 03 wrz 2013, 16:19

fieldy pisze:Obrazek

No bo jest czym :wink:
Według mnie Arsenal zrobił bardzo duży krok, oczywiście Mesut nie jest rozwiązaniem na wszystko, ale przy Santim i Giroud w dobrej formie wasza ofensywa wygląda miodnie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2013, 17:23

Nicklas Bendtner pisze:Nie jest tajemnicą, że uzgodniłem z Arsenalem, że mogę odejść z klubu w lecie 2013 roku. Dogadałem się z kilkoma klubami, ale jako, że Arsenal nie był w stanie kupić innego napastnika, zastrzegli sobie prawo do odmówienia sprzedaży.

Oczywiście, byłem zawiedziony, bo miałem nadzieję na nowy rozdział w swojej karierze, na nowy start w angielskiej piłce. Wiele rzeczy zostało powiedzianych o mojej przyszłości po wielu latach w Arsenalu; prawdą jest to, że po prostu chcę grać w piłkę a Arsenal to świetne środowisko dla każdego zawodowca.

W dalszym ciągu czuję silną wieź z Arsenalem i po pozytywnych rozmowach z trenerem, nie mogę się doczekać owoców ciężkiej pracy w celu uzyskania pełnej kondycji i mojego wkładu w grę, który pomoże drużynie i trenerowi osiągnąć nasze cele w tym sezonie.

Dużo się nauczyłem na wypożyczeniu w Sunderlandzie i Juventusie i mogę wszystkich kibiców Arsenalu zapewnić, że dam z siebie wszystko, co mam, by Arsenal osiągnął sukces w tym sezonie.
:think:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 wrz 2013, 17:45

W Juventusie nauczył się chyba, że najlepiej pomaga nie przeszkadzając, więc może z tego skorzystacie? :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6240
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2013, 18:08

Bendi to lamus, ale wcale takim słabym piłkarzem nie jest. Baa, uważam wręcz że lepszy Bendi niż jakieś wynalazki typu Ba czy Doyle, o których wczoraj szeptano. Niestety, Duńczyk niejako spalił most, którym dojeżdżał na Emirates i właśnie dlatego raczej nie ma już u nas przyszłości. Głupi się okazał, bo odrobina cierpliwości i wiary w Arsena Wengera mogłaby sprawić, że dziś byłby u nas gwiazdą. Na szpicę pierwszym zmiennikiem jest Sanogo, na prawe skrzydło Gnabry (pod nieobecność Oxa), więc Bendi będzie grał tylko w sytuacji skrajnie awaryjnej.

Odnośnie Oezila - niesamowity transfer, lepszy niż ktokolwiek z nas mógł sobie wyobrazić (no dobra, przyznam się że ostatnio śnił mi się Hummels :mrgreen: ). Jak dla mnie będzie pełnił podobną rolę co Cazorla, czyli klaszyczna 10 lub lewe skrzydło. Nie ma sensu pisać więcej, czekam na jego popisy na boisku.

Kadrę mamy niesamowicie mocną, ale krótką. Jeśli unikniemy plagi kontuzji, to możemy wręcz walczyć o majstra! Ale równie dobrze w przypadku kontuzji i natłoku meczów (głównie w grudniu) możemy kwiczeć i piszczeć. Zobaczymy, pozostaje wierzyć, że Wenger wie co robi. Niesamowity jest nasz środek. Wilshere-Arteta, a jako zmiennicy Flamini-Ramsey, to wielki potencjał. W do tego przed ich nosami ktoś z grupy Rosicky, Oezil, Cazorla, ewentualnie Oxlade-Chamberlain. Masakra.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2013, 18:15

http://www.arsenalvision.co.uk/articles ... oezil.html
ciekawy tekst o relacjach Arsenalu z Realem w sprawach Igły, Di Marii i w końcu Oezila

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 19:08

Ja rozumiem że Niemiec to super grajek ale pisanie o walce o majstra jest chyba nie na miejscu. 1 piłkarz nie zdobędzie tyle punktów by nadrobić zaległości na innych pozycjach. Przyzwoity transfer by walczyc z Totkami o LM. O coś więcej? Nie ta obrona nie ten bramkarz i nie ten napastnik, pomoc to nie wszystko.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 wrz 2013, 19:15

fieldy pisze:Obrazek

Zagranie prawie jak w haxie od bandy. Zeszla mu.

Nie wiedzialem ze dla kibicow Realu Yzil byl taki wazny. Niesamowity placz po nim u nich. Z drugiej strony Wenger znowu awansowal do miana bossa. Latwo kibicom zrobic dobrze. Szczegolnie tym wyposzczonym.

Dac Mesutowi frytki i mamy tradycyjne angielskie danie - ryba z frytkami :mrgreen:

eloupikniqtu
Trolling again!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 03 wrz 2013, 19:20

.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 23:50 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6240
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2013, 19:22

Nie licząc wpadki w I kolejce w AV, Arsenal przegrał swoje ostatnie spotkanie na początku marca. Pewne tryby zaczęły pracować i od dłuższego czasu gramy kapitalnie. Giroud od dawna czasu strzela na zawołanie, prawie tyle co van Persie, Per z Kosem trzymają defensywę, Szczęsny na ogół broni nieźle, choć faktycznie nie jest jeszcze topowym bramkarzem. Ostatni gorszy okres mieliśmy w połowie ubiegłego sezonu, kiedy wielu graczy było niedostępnych. Naprawdę uważam, że z dodatkowym obrońcą i napastnikiem walczylibyśmy do mistrza do końca. A tak pozostaje mi tylko wierzyć, bo mamy za wąską kadrę i typowy dla Arsenalu pech w postaci miliona kontuzji na raz może szybko sprowadzić nas na ziemię. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2013, 19:28

Obrazek :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 19:30

Tylko pod koniec sezonu nie graliście z nikim z topu a Giroud miałby problem być 1 wyborem z ławki w klubach takich jak MU czy City. Dużo bardziej bylibyście grozni z Igłą i porządnym bramkarzem z tyłu, ofensywnych pomocników macie sporo nawet bez Ozila bo jest jeszcze Rosa. Tak macie solidnego ale ograniczonego Francuza na szpicy a w obwodzie duńską kłode. Niemiec daje Wam wzmocnienie tam gdzie i tak byliście mocni.

eloupikniqtu
Trolling again!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 03 wrz 2013, 19:34

.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 23:50 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”