Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1163

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6240
Kibicuję: 4rsenal

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2013, 21:04

I znowu nie doczytałeś!
sickstick pisze:Nie licząc wpadki w I kolejce w AV, Arsenal przegrał swoje ostatnie spotkanie na początku marca. Pewne tryby zaczęły pracować i od dłuższego czasu gramy kapitalnie. Giroud od dawna czasu strzela na zawołanie, prawie tyle co van Persie,
O tego zdania zaczęliśmy dyskusję. Otóż kolego od początku marca do początku września mamy równo 6 miesięcy!

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 21:12

sickstick pisze:I znowu nie doczytałeś!
sickstick pisze:Nie licząc wpadki w I kolejce w AV, Arsenal przegrał swoje ostatnie spotkanie na początku marca. Pewne tryby zaczęły pracować i od dłuższego czasu gramy kapitalnie. Giroud od dawna czasu strzela na zawołanie, prawie tyle co van Persie,
O tego zdania zaczęliśmy dyskusję. Otóż kolego od początku marca do początku września mamy równo 6 miesięcy!

:? słabe. W tym fragmencie jedynie nadmieniasz kiedy ostatnio Arsenal przegrał mecz. Logika kuleje, poprostu wspomniałeś fakt a nie podałeś że Francuz od tej konkretnej daty gra świetnie. BO pisząc ,,od dawna,, mogłeś mieć na myśli styczeń luty.Wybacz ale lepiej w to nie brnij. Zarzucasz mi brak umiejetnosci czytania kiedy masz błędy logiczna w Zdaniu.

Prosty przykład

Barcelona zagrała wielki mecz z lutym z Realem. Pedro od dawna czasu strzela gole. jesli k.. z tego wynika że Pedro strzela gole od lutego to wybacz ale z takim poziomem myślenia nigdy bym swego czasu nie zdał 1 klasy liceum.

poprawie

Nie licząc wpadki w I kolejce w AV, Arsenal przegrał swoje ostatnie spotkanie na początku marca. Od tego czasu pewne tryby zaczęły pracować i gramy kapitalnie. Giroud od tego czasu strzela na zawołanie, prawie tyle co van Persie.

Wybacz ale musiałem to napisać byś zrozumiał. Jak to zdanie brzmi a jakTwoje?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2013, 21:44

Sądziłem, że to oczywiste, iż pisząc o dobrej formie Arsenalu w pierwszym zdaniu, a następnie o tym że Giroud zaczął strzelać w kolejnym, logicznie myśląca osoba powiąże ze sobą te fakty. Widocznie myślę szybciej niż mój rozmówca. Przepraszam.

No ale faktycznie, powiedzmy że napisałem to nieściśle. Jadnak w którymś z kolejnych postów pojawiło się zdanie:
sickstick pisze:Przy czym od tego czasu graliśmy 2 mecze z mocnymi rywalami - Bayernem i Tottenhamem, no i w obydwu Giroud wyglądał nieźle i strzelał bramki.
I w tym miejscu znów logicznie myślący człowiek widzi, że skoro poprzedni przegrany 'mocny' mecz graliśmy dnia 3.03.2013 Tottenhamem (lub jeśli zgodzić się z MGiggsem że Tottenham nie jest mocny, to 19.02.2013 z Bayernem), to daje nam to... 6 miesięcy!

Tego cytatu również nie doczytałeś? Czy po prostu wybrałeś się na rozmowę o Arsenalu nie znając faktów, na których opiera się twój rozmówca?

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 03 wrz 2013, 21:58

MGiggs pisze: dziękuje za wyciąganie błędów językowych- żenujące.
Niemniej niż owe błędy :roll:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 22:02

Co oczywiste? Podałęm Ci wyżej Twój błąd logiczny i jak miałeś napisać by w ostatnim poście mieć racje. Tylko tyle by wystarczyło. Czy to oczywiste? Sluchaj to forum słynie z naprawde fajnych rozmów o konkretach.Mieliśmy fajną rozmowe to musiałeś dowalić o błędach językowych i że nie czytam ze zrozumieniem.Zamiast doprecyzować od razu zacząłeś napinke w moim kierunku..po co? Różne zdania ale nie lubie czegoś takiego i jak sam przyznałeś ze napisałeś nieściśle.Zdarza się.Uwierz mi że jakbyś napisał w 1 zdaniu o tych 6 miesiącach to bym inaczej pisał.Ok nie m o czym gadać ale następnym razem jak masz komuś tak pojechać to sprawdz to co wcześniej napisałeś.

Dodam tyle że będę się baczniej przyglądał Francuzowi w tym sezonie. :beer:

Kolejny o błędach...mam ja zacząć szukać Twoich błędów i sie nimi ekscytować?

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 03 wrz 2013, 22:17

Szukaj, szukaj.Żenujące jest to, że jak ktoś zwróci uwagę to zamiast przeprosić i wyciągnąć naukę niektórzy wolą lekceważyć swoje błędy i jeszcze naskakiwać.To jest dopiero żałosne.

Z mojej strony EOT

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 22:29

Za co mam przeprosić? :roll: to nie jest forum języka Polskiego.Coś Ci się chyba pomieszało. I nie bawmy się w gazetę wyborczą z tym przepraszaniem 8)

Robię błędy ,ba nawet Cloner ostatnio walnął babola i jakoś mnie nie rajcuje na forum piłkarskim pisanie o błędach językowych nie odnosząc się do tematu rozmowy.No chyba że Twoim zadaniem jest zdanie o polszczyznę ale przypomnę Ci że nie jest to forum językowe i żenujące jest wyłapywanie błędów nie odnosząc się do tematu.Jakbyś tak dbał to byś mi napisał priv tak jak kiedyś Arwin żebym poprawił.Teraz kończę i mam nadzieje że odpowiednio wypunktujesz moje błędy językowe skoro w temacie nie masz nic do do dadnia.

sprawa wyjaśniona na privie w bardzo miłym tonie więc nie ma tematu

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 wrz 2013, 18:57

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 wrz 2013, 21:48

Zelalem i Gnabry awansowali do pierwszej drużyny. Ta informacja dla doktorka zapewne ciekawa :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 wrz 2013, 21:54

Coś więcej o tych chłopakach? Pozycja, mocne i słabe strony itp.?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 wrz 2013, 22:05

Serge Gnabry jest 18-latkiem, którego dwa lata temu wyciągneliśmy ze Stuttgartu. Jest to bardzo szybki skrzydłowy, bardzo się go chwali właśnie za dużą szybkość, dobrą kontrolę piłki, ale też jest bardzo dobrze zbudowany, więc nie powinien się dać łatwo spychać obrońcom. W Arsenalu już debiutował, grał w Pucharze Ligi Angielskiej i nawet w Premier League, wszedł z Norwich. Z Schalke bodajże grał w LM w ubiegłym sezonie jak przegraliśmy 2-0. Podobno właśnie świetnie się prezentował w Azji, tak samo, jak Zelalem, ale ja nic z tych meczów nie widziałem, więc nie wiem :lol:

Zelalem to 16-letni rozgrywający. Urodzony w Niemczech, pochodzenia Etiopijskiego pomocnik wychowany w USA :lol: W Waszyngtonie grał i tam go właśnie wypatrzył Arsenal. Bardzo zachwycał w rezerwach i też właśnie podobno w Azji, ale jak mówię, nie oglądałem, więc nie wiem. Mówią, że bardzo przypomina Fabregasa z tamtego okresu. Ale nie chcę nic mówić, bo nie wiem na pewno :wink: Być może będzie grał w Pucharze Ligi w tym roku, przynajmniej w pierwszym meczu albo w pierwszych dwóch, się zobaczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2013, 22:12

Gnabry skrzydłowy (kolejny Niemiec w kadrze!!), dość krępy, więc cięzko go przewrócić :D dobry drybling i strzał z dystansu,
Zelalem to z kolei perełka :love: nowy Fabregas!! (licze, ze sporo sie nauczy od Santiego i Mesuta) niesamowity przegląd pola i kapitalne (naprawdę) prostopadłe piłki (stąd porównania do Ceska), a co warto zaznaczyć, chlopak ma dopiero 16 lat. Także nie spodziewałbym się go w lidze, ale na puchary (jesli WBA przejdziemy w 3 rundzie :roll: ) to na pewno będzie gral.

Zelalem to ten chudy murzynek, który podaje :D

Magnum to jest skandal że ty nie widziałeś jak Zelalem wymiatał na tle gwiazd Indonezji i Malezji :rozga:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 wrz 2013, 22:17

Czyli macie już Niemców o typowo germańskich nazwiskach jak Lukas Podolski, Mesut Ozil i Serge Gnabry. Tylko Mertesacker jakoś obco brzmi. :lol:
Dzięki za opis. Jeśli któryś dostanie szansę to się im przyjrzę. Z tego co zauważyłem chyba byli nawet obaj już w tym sezonie na ławce w PL.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 wrz 2013, 22:22

fieldy pisze:Magnum to jest skandal że ty nie widziałeś jak Zelalem wymiatał na tle gwiazd Indonezji i Malezji :rozga:
Sorry, byłem zajęty piciem :lol: :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 wrz 2013, 10:10

emdżej pisze:Z tego co zauważyłem chyba byli nawet obaj już w tym sezonie na ławce w PL.
I to w każdym spotkaniu! No ale to dlatego, że mieliśmy około 13 zdrowych dorosłych piłkarzy :)

Na początku zeszłego sezonu wydawało się, że najlepiej rokuje Thomas Eisfeld, ale póki Gnabry wydaje się być lepszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”