Tenis - Strona 102

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sie 2013, 18:57

Nie wiem, ja tak rzuciłem tylko :wink: Ale faktycznie, po zachowaniu tej osoby, wygląda to na sprzęt, który nagłaśnia dźwięki.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 30 sie 2013, 19:48

Radar mierzący prędkość zagrań.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 wrz 2013, 8:08

Obawiam się, że do końca życia będę tutaj wypisywał, co każdy turniej wielkoszlemowy o kolejnej porażce Agnieszki Radwańskiej :haha:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 04 wrz 2013, 18:56

Też tak sądzę cloner. Widać jak bardzo Radwańska umiejętnościami odbiega od pierwszej trójki; wystarczy spojrzeć na ilość przegranych meczów pań w szlemach i z jakimi przeciwniczkami odpadały. Polka co chwilę przegrywa z niżej rozstawioną, i to nie o trzy, cztery czy pięć miejsc tylko o chociażby 20 jak to było w przypadku Makarovej. Radwańska już drugiej takiej okazji jak na tegorocznym Wimbledonie może nie mieć - Serena odpadła, Azarenka wyleciała, Sharapovej też nie było. Wystarczyło pokonać o 15 miejsc niżej notowaną Lisicką. Wyszło jak zwykle.

Serena w ćwierćfinale rozsadziła Suarez Navarro 6:0, 6:0. Teraz to już nie wiem kto wygra, czy Białorusinka czy Amerykanka.
Zaskakująco dobrze u panów prezentuje się Djokovic, choć i tak to Nadala uważam za głównego faworyta. A Federer mnie w ogóle nie zaskoczył, dwa z szesnastu wykorzystanych break pointów - najgorszy conversion rate w jego karierze.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 10 wrz 2013, 11:24

Nadal królu :rydzyk:

Przed turniejem bukmacherzy, kibice i wielcy eksperci (w tym ja) uznawali go za głównego faworyta i ponownie nie zawiódł. Wygrał wszystkie (22) mecze na twardej nawierzchni w tym roku, przegrał zaledwie trzy z 63 meczów w roku (!). To najlepszy Nadal jakiego miałem okazję oglądać, a kto by się spodziewał, że po tej przerwie wróci w takiej formie. Pytanie teraz tylko na ile pozwolą mu kolana i jak długo będzie w stanie grać tak jak gra dzisiaj. Fani Federera stają się lekko zaniepokojeni, bo Nadal musi wygrać zaledwie 5 Wielkich Szlemów, by przebić wielką 17-stkę Rogera. Nadalowi brakuje tylko jednego Szlema by zrównać się z Samprasem. O ile w przypadku Federera można uznać, że ten dorobek się już nie powiększy, tak Rafa na pewno coś jeszcze dorzuci, wszak ma 27 lat, a na takim Roland Garros jest królem od epoki średniowiecza chyba - jeden jedyny mecz poległ z Soderlingiem, tak same wygrane.
Sam mecz nie był stał na takim poziomie jak ten dwa lata temu, ale wciąż było to znakomite widowisko, zresztą jak zawsze między tymi panami. Niektóre wymiany epickie, a TA była tak mocarna, że oglądając ją bolały mnie ręce. Nieludzka wydolność i siła, nie do opisania. Może zabrakło w spotkaniu trochę więcej dramaturgii w postaci pięciu setów, ale i tak nie można było czuć się rozczarowanym. Pewnie obaj panowie po tym wyczynie w Australii bali się porywać ponownie na 6-godzinny maraton. I dobrze.
Największym przegranym w roku - jakkolwiek to brzmi - obok Federera jest właśnie Djokovic. Wygrał tylko w Australii, lecz doszedł do finału na Wimbledonie i US Open. Przez cały rok prezentował formę podobną do tej w 2011, a mimo to kończy z tylko jednym szlemem. Domański mówił, że Djokovic w ostatnim secie wyglądał na człowieka przegranego i jest w tym sama prawda, bo wczoraj tak naprawdę miał tylko jedną broń na Nadala. Jak na niego słabo.
Turniej na poziomie mocno średnim - słaby Murray, po raz kolejny kompromitujący się Federer, cienko DelPo, brak Tsongi. Wawrinka, Nadal i Djokovic - dla nich to się oglądało.

Kobiecy finał znakomity, Serena niszczona przez wiatr, serwująca dwukrotnie po wygraną (oba te gemy serwisowe przegrane) zdołała pokonać Białorusinkę, choć łatwo nie było. Zrównała się z 17-stką Federera i stała się pierwszą tenisistką która wygrywa ten turniej w wieku blisko 32 lat. I zapewne jeszcze niejeden wygra. Jak z tymi dwiema mistrzyniami zestawić naszą Radwańską?

Mistrzowie z Roland Garros 2013 (Serena i Nadal) vs mistrzowie Australian Open (Nole i Azarenka) 1:0.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 10 wrz 2013, 12:50

Djoko jednak nie miał takiej formy jak wtedy gdy wygrywał wszystko oprócz Garosa ; a Nadal miał znakomitą formę ; najlepszą od lat , a to dziwne bo przecież miał nie grać na twardych kortach

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 wrz 2013, 21:21

Jutro gra Przysiężny z niejakim Alberto Ramosem. Nie mogę się dowiedzieć który z nich jest faworytem tego pojedynku bo nie ma go u buka(z tego co widzę) do grania. Spytam więc was kto jest faworytem tego spotkania :?:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 lis 2013, 23:26

Djoković wygrywa z Nadalem w finale sezonu w Londynie 6:3, 6:4 po łatwym pojedynku. Hiszpan zagrał dziś bardzo słabo, dużo podwójnych błędów i niespodziewanych pomyłek z forehandu. Sam Novak pewnie nie spodziewał się takiej przeprawy. Serb kończy rok w fantastyczny sposób kontynuując serie zwycięstw - ma na koncie 22 wygrane z rzędu, ostatnia jego porażka miała miejsce w finale US Open ( :shock: ). Co ciekawe Djoković zakończył w październiku niebywałą serię triumfów Nadala - również 22 zwycięstwa z rzędu.
Trudno powiedzieć kto ma za sobą lepszy sezon - Novak wystąpił w trzech wielkoszlemowych finałach, wygrał jeden z nich i zaliczył znakomitą końcówkę. Nadal z kolei powrócił po kontuzji w wielkim stylu i niszczył jak walec wszystko - wygrał RG i US Open - a także o ile dobrze liczę triumfował w 10 turniejach, przy okazji zaliczając wpadkę na Wimbledonie. Piękny rok za nimi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sty 2014, 17:27

Dobra, zaczynamy zabawę w AO. Kasia Piter walczy o 1 w nocy z Simoną Halep, szans większych raczej nie ma, ale to mega fajterka! Jestem jej fanem, więc na pewno będę oglądał, transmisja w Eurosport2! Dziś już odpadł Łukasz Kubot, który nie miał szczęścia w losowaniu i trafił na Davydenkę, walczył, walczył, ale ostatecznie poległ w 5 setach. Męczył się również Janowicz, z jakimś nołnejmem, ale ostatecznie wygrał, także w 5 setach.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 13 sty 2014, 18:18

Dziś już odpadł Łukasz Kubot, który nie miał szczęścia w losowaniu i trafił na Davydenkę,
Davydenko od trzech lat nic już nie znaczy, w ostatnich kilkudziesięciu miesiącach przegrywał z niejednym ogórkiem i to klasy gorszej niż Kubot. Chyba że na Rosjanina czeka druga młodość, tak jak w przypadku Haasa, który cholera niestety skreczował...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 sty 2014, 1:03

Ale mimo wszystko Davydenko to pewny poziom, pewna klasa. Ostatnio może faktycznie gra słabiej, ale to nadal dobra marka w tenisie.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 14 sty 2014, 1:27

Troszkę słabo nasz rodaczka wygląda. Babka która to komentuje ziewa jak jebnięta. Dać jej jakiegoś red bulla :beer:
E: beka stadion pusty w słońcu, a w cieniu pełne obłożenie :D

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 sty 2014, 2:00

cloner pisze:Ale mimo wszystko Davydenko to pewny poziom, pewna klasa. Ostatnio może faktycznie gra słabiej, ale to nadal dobra marka w tenisie.
Pod koniec 2009 i na początku 2010 miał życiówkę, wg mnie grał jeszcze lepiej niż w latach 2005-2007, na AO startował jako jeden z faworytów do końcowego triumfu, ale po tym turnieju Rosjanin nie przeskoczył nawet pułapu czwartej rundy Wielkiego Szlema. Skończył się, po prostu.

Te pierwsze dni jak zawsze nudne. Takie wstępne emocje dopiero od trzeciej rundy, a prawdziwa zabawa od czwartej. Djoković niestety autostrada do finału.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 sty 2014, 2:57

No nie poradziła sobie Kasia, ale niestety Simona to poziom international.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 14 sty 2014, 2:59

Niestety nie dała rady. Masz do odrobienia kilka godzin pracy u mnie cloner bo kiedyś oglądałem turnieje, a przez Twoje zapowiedzi siedzę przed Tv zamiast smacznie spać :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”