Schalke 04 Gelsenkirchen (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 cze 2005, 15:38

Koby~FCBM pisze:Czy ja wiem że to taki dobry zakup jak dla mnie to Schalke sprzedając Hankego a kupując Kuranyiego zamieniło siekierke na kijek. Kuranyi nie jest żadnym wielkim napastnikiem. On jest klasy analfabety czyli potrafi tylko dokładać noge czy tez głowe i nic więcej. Schalke i tak nie zdobędzie mistrza gdyz mistrz Niemiec jest ponownie zarezerwowany dla Bayernu. Schalke zamiast wzmacniać swoje najsłabsze formacje osłabia się w i tak nienajlepiej funkcjonującym ataku. Po za tym Schalke ma ogromny dług więc najprawdopodobniej w przyszłym sezonie stanie się z nimi to samo co z Borussią Dortmund.
Tutaj w ogóle się z tobą nie zgodze. Kurynai strzela gole, od czasu do czasu hatrick wpadnie do siatki rywali. Ma pewne miejsce w reprezentacji Niemiec. Wystarczy Ci aby twierdzić, że on jest słaby???

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 12 cze 2005, 15:42

Koby jesli masz zdanie ze Kevin tylko doklada noge i glowe to spoko ale MUSI SIE W TYM MIEJSCU ZNALEZC i wylozyc noge albo podskoczyc i strzelic glowa, a pozatym niezgodze sie z Toba 13 bramek i wszystkie zdobyl wystawiajac noge ?? :!: :idea:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 12 cze 2005, 17:12

Mikusinski pisze:Tutaj w ogóle się z tobą nie zgodze. Kurynai strzela gole, od czasu do czasu hatrick wpadnie do siatki rywali. Ma pewne miejsce w reprezentacji Niemiec. Wystarczy Ci aby twierdzić, że on jest słaby???
A tutaj ja sie nie zgodze. Kuranyi (według ciebie Kurynai :lol: ) nie ma pewnego miejsca w reprezentacji Niemiec. Kevin to dość dobry napastnik, ale bez przesady. Do żadnych wirtuozów nie należy, ma dobre mecze, ale jak każdy przeplata je słabymi, z tym, że te słabsze zdarzają mu się o wiele częściej. Jak sobie przypomne jego ostatni mecz z Bayernem to śmiąc się chce, albo i płakać. Niemal w każdej akcji gubił piłkę, przewracał się o nią, wyglądał jakby pierwszy raz był na boisku :lol:
Zobaczymy co zaprezentuje w Schalke, życze mu dobrych występów, szczególnie na arenie międzynarodowej.

Jak już ktoś wcześniej napisał mistrzostwo jest zarezerwowane dla Bayernu, tylko jeszcze trzeba to mistrzostwo wywalczyć. Z pewnością Bawarczycy są faworytem do tytułu i to o wiele większym niż przed rokiem. Wtedy po fatalnym sezonie 03/04 i zmianie trenera nikt nie wiedział czego po Bayernie można się spodziewać. Wtedy jednak nikt nie stawiał też na Schalke i sądze, że gdyby nie zmiana trenera to Schalke byłoby w środku tabeli. Niezapominajmy, że gdy Rangnick obejmował Schalke, to klub zajmował miejsce w strefie spadkowej, a przez dwie kolejki zamykał tabele. Zobaczymy co zaprezentuje Schalke w nadchodzącym sezonie. Oprócz walki o mistrza będą także walczyć o jak najlepszy występ w Lidze Mistrzów i to moze sie odbić na wynikach w Bundeslidze.

Koby~FCBM
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koby~FCBM » 13 cze 2005, 19:23

Kaczormistrz pisze:Koby jesli masz zdanie ze Kevin tylko doklada noge i glowe to spoko ale MUSI SIE W TYM MIEJSCU ZNALEZC i wylozyc noge albo podskoczyc i strzelic glowa, a pozatym niezgodze sie z Toba 13 bramek i wszystkie zdobyl wystawiajac noge ?? :!: :idea:
Mylisz się Stuttgart gra wyłącznie na Kuranyiego jak się ma w meczu 6-7 dogodnych sytuacji( oczywiście jeśli obroncy przeciwnieków są ciency) to wkońcu strzeli sie gola. Kuranyi właśnie tak gra. Ailton grał tak samo w Werderze kiedy to mu w jednym meczu koledzy wypracowywali po 10 sytuacji to w końcu trafiał do siatki. W Schalke już tak nie jest trzeba też samemu coś wnieść do drużyny o czym przekonął się analfabeta który już chce odejść z schalke gdyż nie podoba mu się to że pomocnicy nie szukaja tylko jego w polu karnym. Owszem trzenba umieć się też znaleść ale trzeba również wykorzystywać dobre sytuacje a u Kuranyiego różnie z tym jest.

Awatar użytkownika
Simin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simin » 17 cze 2005, 18:49

Widze ze na pilka.pl nie ma zbyt wieku fanow Shalke :/ Co do tego klubu to go nie lubie :P w sumie nie dziwota, bo jest to rywal Bayernu! Transfer Kuranyiego moze Wam przyniesc troche pozytku, bo Ailton to moglby sie przejsc ma male odchudzanie :lol: ale nie wiazalbym z nim duzych nadzieji bo nie jest to napastnik najwyzszej klasy!! :wink:
Niby cos tam strzela, ale bez przesady, zeby byl narzedziem, ktore w tym sezonie przewazy szale :P na korzysc Shalke w walce o mistrzostwo!! :wink: :idea:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 17 cze 2005, 20:24

Ciekawe czy Lincoln odejdzie, narazie wokół niego cicho. Kupili Kevina, bo Ailton i Sand są w słabej formie, na początku sezonu coś strzelali, a teraz kompletnie nic.

Awatar użytkownika
Simin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simin » 18 cze 2005, 2:06

Co ty Mikusinski - Lincoln nie odejdzie! nie ma szans... a zreszta GDZIE i za ile?? :shock:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 18 cze 2005, 9:16

Simin pisze:Co ty Mikusinski - Lincoln nie odejdzie! nie ma szans... a zreszta GDZIE i za ile?? :shock:
No, Lexemburgo swego czasu się nim interesował, ale wiem, że napewno Lincoln nie odejdzie. Ciekawy jestem jak będzie się spisywalo w następnym sezonie, czy przegoni Bayern lub inny zespół i zdobędzie mistrzostwo... :wink:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 22 cze 2005, 7:09

Ailton(on jeszcze gra??!!), Kuranyi:> nieźle sie atak szykuje, ale szkoda Hankego .. lepiej by było niekupowac Kevina i Hankego zostawic:>

mnie to dziwi ze w pewnym momencie nawet prowadzili z Bayernem w tabeli a tu nagle bach i chyba 9 pkt straty... dziwna seria była.. mieli walczyc o mistrza a niewiele zabraklo zeby nawet vice niemieli:)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 22 cze 2005, 8:33

No mi też zal, Michela, on bardzo podobnie gra jak Kurynai, szkoda, ze odejdzie :(

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 22 cze 2005, 11:47

a bardzo młody ten Hanke??

Koby~FCBM
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koby~FCBM » 22 cze 2005, 18:12

Mikusinski pisze:No mi też zal, Michela, on bardzo podobnie gra jak Kurynai, szkoda, ze odejdzie :(
Maika jeżeli już.
a bardzo młody ten Hanke??
Tak bardzo młody.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 22 cze 2005, 18:27

Wczoraj idziałem Młodego HAnke w meczu z Argentyną.

Zaskakuje mnie jak on się tam szybko dostał do kadry. No robi postępy

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 22 cze 2005, 19:19

niech wymiecie w reprezie kilka dobrych meczów to zobaczą co stracą:>

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 lip 2005, 9:34

Schalke kupiło Andre Ooijera. Wreszcie jakiś porządny zakup Schalke jeżeli chodzi o obrońców. Zapłacili 1mln € co mi się wydaje stanowczo za mało...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”