AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1829

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 wrz 2013, 23:13

gilardino11 pisze:Wina Milanu że dostaje słuszne karne... PAranoja...
A gdzie ja napisalem, ze to wina Milanu? :roll:
gilardino11 pisze:Co ciekawe dzisiaj jeszcze jeden rzut karny sędzia powinien podyktować ale już o tym nie raczysz napisać.
Naprawde ciezko mi stwierdzic czy Zuniga faulowal czy nie. Sedzia za bramka i glowny nie zawachali sie jednak na moment w swojej decyzji.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, 23:17 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2268
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 wrz 2013, 23:14

Ok, ale gdzie związek między zarzutami o (w ogóle skąd miałbym się wziąć patrząc na pierwsze słowo po nawiasie) prawidłowe karne dla Milanu, a wyczuleniem sędziów na inne zespoły ligowe ? Przecież to żadnego związku z Milanem nie ma, od Milanu to w ogóle nie zależy.

O jest Marq, kibic Juventusu on fire.Bedzie co czytać.
Marq pisze:Berlusconi po prostu działa i chce na siłe ten klub wpychać do LM.
Dokladnie :!: Zapomnialeś dodać, że jego chytry plan zaklada zdobycie kwalifikacji do LM po przez kupowanie Birsy i Matriego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 wrz 2013, 23:28

EnJoy's pisze:Ok, ale gdzie związek między zarzutami o (w ogóle skąd miałbym się wziąć patrząc na pierwsze słowo po nawiasie) prawidłowe karne dla Milanu, a wyczuleniem sędziów na inne zespoły ligowe ? Przecież to żadnego związku z Milanem nie ma, od Milanu to w ogóle nie zależy.
Szczerze, wkurwia mnie sytuacja kiedy widze, ze w analogicznych sytuacjach gdzie Milan dostaje karnego, w meczu Juventusu sedzia nawet nie spojrzy na gwizdek. Irytujace to jest, ale jezeli w Serie A wszyscy sa wyczuleni w kwestii sprawiedliwosci to chcialbym, aby Juve mimo swojej niechlubnej przeszlosci bylo traktowane na rowni z innymi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 wrz 2013, 23:33

Marq to jest gość. Co wraca po dłuższej przerwie na forum to wyciąga większe głupoty z rękawa. Mastertroll. A ponoć forum to jest za niskie poziomem dla niego...

Matri pewnie swoje z jakimiś ogórkami strzeli, ale Pazzini z jedną nogą jest lepszy od niego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 wrz 2013, 0:18

rekinho pisze:
Zapata po urazie w przygotowaniach wrócił z formą co najmniej dobrą w sparingach, po czym od pierwszego meczu gra fatalnie. Rok temu jego zła forma była uzasadniona - musiał się wdrożyć do czteroosobowego bloku
a w villareal to niby w trójce obrońców czy w piątce grał?
Grał jako prawy obrońca.
Pewnie nie wiesz, ale gra prawego obrońcy różni się od gry środkowego obrońcy. To tak na przyszłość - jak weźmiesz dobrego prawego obrońcę i przestawisz go na środek (pierwotnie: bok, oczywista pomyłka, którą dzieci rozumieją), to bardzo często będzie tam grał poniżej umiejętności.
Zapata przed przyjściem do Milanu nigdy nie grał regularnie jako środkowy w czwórce, więc jego problemy były absolutnie uzasadnione - co twierdziłem nie tylko ja, ale i Allegri.

Za trzy kolejki gramy z Juventusem - można w ciemno obstawiać, że Balotelli dostanie trzy mecze zawieszenia (Bolonia, Sampa, Juventus) i apelacja w tej sprawie zostanie odrzucona, przez co jak zawsze podejdziemy do meczu z Juventusem bez najlepszego piłkarza, za co ostatnim do obwinienia będzie sam piłkarz.

EDIT: oczywista pomyłka poprawiona
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2013, 11:53 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2895

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 wrz 2013, 7:28

Wilmore pisze:Pewnie nie wiesz, ale gra prawego obrońcy różni się od gry środkowego obrońcy. To tak na przyszłość - jak weźmiesz dobrego prawego obrońcę i przestawisz go na bok, to bardzo często będzie tam grał poniżej umiejętności.
Zapata przed przyjściem do Milanu nigdy nie grał regularnie jako środkowy w czwórce, więc jego problemy były absolutnie uzasadnione - co twierdziłem nie tylko ja, ale i Allegri.
W zeszłym sezonie dawał radę więc co ty pieprzysz ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 wrz 2013, 11:30

Coś, czego najwyraźniej kompletnie nie zrozumiałeś.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 wrz 2013, 11:41

Wilmore pisze:To tak na przyszłość - jak weźmiesz dobrego prawego obrońcę i przestawisz go na bok, to bardzo często będzie tam grał poniżej umiejętności.
Wilmore proszę wytłumacz mi to bo ja też tego nie rozumiem.
mete pisze:Zawsze broniłem Maxa, ale pora żeby wreszcie coś w Milanie zagrało. Nie ma stylu, planu, nie ma nic. Liczymy na geniusz Mario tak jak kiedyś na geniusz Zlatana. Tak nie może być.
Ja też jakimś wielkim zwolennikiem Allegriego nie jestem bo ma swoje minusy, ale z takiego składu trudno coś ulepić więc zminimalizowałbym krytykę w stronę Allegriego. Cyrk się w klubie dzieje, a winny jest tylko zarząd. Nikt inny.

e: Tak patrząc na tabelę to przy niekorzystnych wynikach w CI to Milan może nie dostać się nawet do LE.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 wrz 2013, 13:53

można w ciemno obstawiać, że Balotelli dostanie trzy mecze zawieszenia (Bolonia, Sampa, Juventus) i apelacja w tej sprawie zostanie odrzucona, przez co jak zawsze podejdziemy do meczu z Juventusem bez najlepszego piłkarza, za co ostatnim do obwinienia będzie sam piłkarz.
Podejmę wyzwanie. Jeśli za pomeczową kłótnię Balotelli nie zagra z Juve to wstawiam w avatar herb Milanu, jeśli nie: Ty wstawiasz Juve. Na tydzień.
Skoro to takie oczywiste dla Ciebie to nie powinno być problemu ze zgodą ;)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 wrz 2013, 14:05

Moim zdaniem skończy się na 1 kolejce zawieszenia, chociaż w sumie nigdy nie wiadomo...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 wrz 2013, 14:35

Wilmore pisze:(pierwotnie: bok, oczywista pomyłka, którą dzieci rozumieją)
Pewnie, że rozumiem, ale nie wiem skąd ci się wzięła prawa strona u Zapaty skoro to była jedynie opcja awaryjna. W Villarreal też grał najprawdopodobniej na środku. Szukanie dziury w całym.

Petagna gra coś w Sampdorii :?:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 wrz 2013, 14:58

Za czerwień Balo dostanie jeden mecz kary,ale...jeśli druga żółta była za obrażanie sędziego i wpisał tak w protokół to wyłapie 2 mecze extra :brawo:

hmmm..nie wiem co napisać o tym meczu, mieliśmy swoje okazje,gra wyglądała o niebo lepiej niż w poprzednich meczach.
Patrząc jakie zmiany wnieśli Robson i Niang to nie dziwię się czemu Max stawia na Birsę. Zapata grał jak przedszkolak, pora dać mu odpocząć i postawić na kogoś z dwójki Silvestre/Verghara. O Muntarim pisałem już kilka razy i nie zasługuje na to żebym znów poświęcał mu tyle uwagi(nawet negatywnej).
Faszysta też się nie popisał.
Abate, Poli, Mexes, De Jong, Balo i tyle pozytywów.
Jak nie idzie to już po całości to chyba najlepszy komentarz do wczorajszych wydarzeń..od niepodyktowanego karnego, nie strzelonego karnego, kilka sytuacji nie wykorzystanych po czerwoną kartkę Balo.
Mam nadzieję że Saponara zagra w następnym meczu bo Max musi coś zrobić i to już.
I niech wypier**** tego rzeźnika z Muntariego ze składu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2013, 16:31

Ja też jakimś wielkim zwolennikiem Allegriego nie jestem bo ma swoje minusy, ale z takiego składu trudno coś ulepić więc zminimalizowałbym krytykę w stronę Allegriego. Cyrk się w klubie dzieje, a winny jest tylko zarząd. Nikt inny.
Owszem kadra jest jaka jest. Potrafie zrozumieć porażkę z Napoli, ale my jesteśmy słabsi w bezpośrednich pojedynkach z Hellas Verona i Torino. Oba mecze powinniśmy przegrać bo byliśmy słabsi i jedynie z cudem udało się uratować punkt z Turyńczykami. To jest wina trenera. To, że po prawie roku fajnej gry gramy padakę, nie umiemy bronić nadal stałych fragmentów gry, nie umiemy się bronić a w ataku nasza gra opiera się na "podaj do Mario" to też wina trenera.

Max jest dobrym trenerem, ale się pogubił. Oczywiście zarząd mu w tym pomógł, ale nie można go całkowicie usprawiedliwiać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 wrz 2013, 16:41

Az sprawdzilem, Wilmore.

Wedlug football-lineups.com Zapata w Villarreal 21 razy zagral jako srodkowy obronca (w systemie z czworka defensorow) i tylko 7 jako obronca prawy.

http://www.football-lineups.com/footbal ... /Analysis/

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 wrz 2013, 16:45

to kolejny spisek internetu i całego świata przeciwko wilmore'owi - u niego w FMie zapata grał na prawej obronie w villareal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”