Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 60

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 07 paź 2013, 14:56

Z tym, że Costa siedzi już długo w Hiszpanii i najprawdopodobniej w jakimś stopniu utożsamia się z krajem.Jak jestem przeciwny przypadkom typu Benisza czy Polanskiego to nie mialbym problemu, żeby w reprezentacji Polski grali piłkarze typu Vukovica,Bataty czy Djurdjevica(pomijając kwestie sportowe).

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 paź 2013, 15:32

taki jest zżyty z hiszpanią ze grał w towarzyskich meczach dla brazylii. albo reprezentujesz swój kraj albo jesteś bezpańskim kundlem i sobie wybierasz, w której reprezentacji zagrasz bo w tej cie chcą bardziej to bardziej sie bedziesz czuł obywatelem tego kraju, no przecież to są jakieś chore lewackie wymysły.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 paź 2013, 17:00

Ale czemu najezdzasz na Coste, Rekin ?

Chlopak tez chce pograc na poziomie reprezentacyjnym, wystapic na MS etc. Gosc wypruwa sobie flaki co tydzien w La Liga, gra jak natchniony, niekiedy sam wygrywa mecze. To jego wina, ze Scolari jest dyletantem (Filipe tez nie powoluje, a jest to absolutnie TOP 5 lewych obroncow swiata na chwile obecna) i ma na niego wysrane ?

Zaraz znowu bedzie, ze Diego to cham i burak, bo wypial sie na ojczyzne i poszedl grac dla Hiszpanow...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6352
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 paź 2013, 17:23

Dr.Football1 pisze:Ale czemu najezdzasz na Coste, Rekin ?

Chlopak tez chce pograc na poziomie reprezentacyjnym,
Ja też bym sobie pograł na poziomie reprezentacyjnym. Chyba zacznę się ubiegać o papierki obywatela San Marino. W końcu w głębi serca od zawsze czułem się sanmaryńczykiem, moja babcia przejeżdżała kiedyś tamtędy, poza tym obejrzałem kiedyś mecz z ich udziałem a Andy Selva zainspirował mnie do kopania futbolówki. O tak, San Marino to moja ojczyzna. Ta jak z tym powołaniem?

Sory że pojazd jest właśnie na Coste, ale gość który nie potrafi się zdecydować, którego państwa jest obywatelem, to jednak prostak :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 paź 2013, 17:28

costa jest tutaj tylko przykładem

ty jacku gdybyś był piłkarzem i grałbys w towarzyskich meczach reprezentacji polski też byś poszedł grać dla belgii gdyby zaistniała taka mozliwosc? bo powiedzmy fornalik jest dyletantem i nie chciało mu sie przyjechać cię obejrzeć w akcji i cie nie powołuje a chciałbys sobie na mś pokopać

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 07 paź 2013, 17:31

O co ta sensacja? Akurat Hiszpania nie odegrała w psuciu rynku repr praktycznie zadnej roli (w przeciwienstwie do Francuzow, Niemcow, i innych Polakow). w 21 wieku kojarze tylko Senne. Costa ma pelne prawo wykorzystac obowiazujacy trend (i Hiszpania skoro pilkarz tego chce i skoro inni to robią). A moze to paniczny strach przed tym ze Hiszpanie po raz 4 z rzedu podniosą cenny złoty kruszec?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 paź 2013, 17:35

No ale co Ty masz wspolnego z San Marino, Sick ? Costa ma z Hiszpania bardzo wiele, wiec Twoj przyklad troche z dupy. Sam Diego mowi:
Spędziłem tutaj całą swoją karierę, natomiast urodziłem się w Brazylii. Hiszpania mi dała wszystko. Decyzja jest bardzo blisko, brakuje jedynie kilku korków
Sory że pojazd jest właśnie na Coste, ale gość który nie potrafi się zdecydować, którego państwa jest obywatelem, to jednak prostak :)
Jak nie potrafi ? Chcial grac dla Brazylii, deklarowal to wielokrotnie. TO ONI (a dokladniej Scolari) GO NIE CHCA. Teraz ma szanse zagrac w ekipie mistrzow swiata i europy, glownego faworyta MS 14, obok siebie mialby Inieste, Fabregasa czy Casillasa. Zanim go zjedziecie jak bura suke postawcie sie w jego sytuacji i troche pomyslcie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 paź 2013, 17:36

Facet ma możliwość na występy w reprezentacji to w czym stoi problem? Skoro w Brazylii nie chcą na niego stawiać i dać mu szansy na granie w barwach narodowych a ma możliwość gry w Hiszpanii to znaczy, że ma nigdzie nie zagrać? Tym bardziej, że jest w kosmicznej formie i lepszego momentu na powołanie go już prawdopodobnie może nie być. Ja tam nie mam nic przeciwko takim zmianom barw narodowych, skoro gra tyle lat w Atletico, mówi po hiszpańsku to niech gra dla Hiszpanów, skoro oni go chcą. Gorzej jeżeli byłby jak Boenisch, Perqius czy Obraniak.

Czyli analogicznie Januzaj jest też chamem i prostakiem, bo zamiast grać dla Belgii zdecyduje się/zdecydował grać dla innego kraju, w którym się nawet nie urodził?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6352
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 paź 2013, 17:42

Sracz - My tutaj rozmawiamy o moralności Costy czy czystości nacji hiszpańskiej? :>

W przypadku Niemców i Francuzów, to nie zgodzę się z wami. Jak dla mnie jeśli ktoś urodził się i wychował w danym kraju, to nawet gdyby jego rodzicie byli kosmitami, jest on dla mnie 100% obywatelem tego kraju. Pamiętam, że z 11 Francuzów w finale MŚ'06 tylko jeden gracz (Barthez) miał obu rodziców Francuzów. Nie zmienia to jednak faktu, że cała 11 urodziła się na terenie Francji.

Senna do Hiszpanii się przeprowadził, podobnie jak Costa. To jednak co innego, niż Zidane, Nasri czy Oezil, którzy reprezentują kraj w którym się urodzili.
Arwin pisze:Facet ma możliwość na występy w reprezentacji to w czym stoi problem? Skoro w Brazylii nie chcą na niego stawiać i dać mu szansy na granie w barwach narodowych a ma możliwość gry w Hiszpanii to znaczy, że ma nigdzie nie zagrać?
Ale to nie jest klub, gdzie chcesz odejść kiedy nie grasz. To jest reprezentacja, do której albo się łapiesz albo nie. Gość zawsze czuł się Brazylijczykiem i chciał grać dla Canarinhos, ale że się nie łapał, to nagle poczuł się Hiszpanem? :> Śmieszne.
Arwin pisze:Czyli analogicznie Januzaj jest też chamem i prostakiem, bo zamiast grać dla Belgii zdecyduje się/zdecydował grać dla innego kraju, w którym się nawet nie urodził?
Januzaj nie reprezentował nigdy Belgii, podobno nawet na szczeblu młodzieżowym. Costa dla reprezentacji Brazylii zagrał już 2 razy. Tak więc to nie jest analogiczna sytuacja.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 paź 2013, 18:44

Skoro w Brazylii nie chcą na niego stawiać i dać mu szansy na granie w barwach narodowych a ma możliwość gry w Hiszpanii to znaczy, że ma nigdzie nie zagrać?
tak.
TO ONI (a dokladniej Scolari) GO NIE CHCA. Teraz ma szanse zagrac w ekipie mistrzow swiata i europy, glownego faworyta MS 14, obok siebie mialby Inieste, Fabregasa czy Casillasa
czyli reprezentacja to tak jak klub, idziesz tam gdzie cie chcą i gdzie grają najlepsi oraz masz najwieksze szanse na zwycięstwo?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 paź 2013, 18:54

Sprzed kompa to i ja moge pisac dyrdymaly. Jestem pewien na 100%, ze jezeli bylbys na miejscu Costy, to postapilbys dokladnie tak samo jak on, Rekin.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 07 paź 2013, 18:57

Poczucie przynależności do swojego kraju to dyrdymały?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 paź 2013, 19:08

Na miejscu Costy zrobilbym dokladnie to samo, wyjebane na narodowosc, idzie sie tam gdzie ma to sens, tym bardziej jesli i Ty, i ta repra na tym skorzystacie

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 paź 2013, 19:17

Ok.
czyli reprezentacja to tak jak klub, idziesz tam gdzie cie chcą i gdzie grają najlepsi oraz masz najwieksze szanse na zwycięstwo?
Senna, Camoranesi, Osvaldo, Olisadebe, Deco, Eduardo - mozna by tak dlugo. Ja tez jestem futbolowym romantykiem, nie popieram naturalizowania, ale kurde, w obecnym swiecie futbolu jest to rzecza normalna i musimy z tym zyc, czy to sie nam podoba czy nie. No chyba, ze chcecie to wezmiemy grabie, sztachety i pojedziemy do Nyonu powiesic za jaja Lysego z UEFA na znak protestu.

A tak w ogole, to z Senna nikt nie mial problemu, a teraz identyczna sytuacja z Costa i ambaras na cala Polske.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 paź 2013, 19:17

cru - ale ty jesteś lewakiem, wiec to nic dziwnego.
nie popieram naturalizowania, ale kurde, w obecnym swiecie futbolu jest to rzecza normalna i musimy z tym zyc, czy to sie nam podoba czy nie. No chyba, ze chcecie to wezmiemy grabie, sztachety i pojedziemy do Nyonu powiesic za jaja Lysego z UEFA na znak protestu.
no musimy z tym żyć ale lepiej chyba wyrazić sprzeciw niż siedzieć cichutko albo pisać, że to normalne całkiem? wiadomo, że platini nie czyta forum pilka.pl ale przechodzenie z tym do porzadku dziennego jest z mojego punktu widzenia nieakceptowalne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”