Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 2725

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 paź 2013, 11:13

Bo właśnie na tym polega zasięg Play. Infrastruktury nie buduje się w 6 lat, więc wykupiliśmy nadajniki od Plusa i Orange żebyś miał zasięg 3 sieci i tam gdzie Play nie nie działa, przełączasz sobie na Orange. Jak Ci gubi zasięg t możesz tez ustawić na wybór manualny ( żeby cały czas był zasięg orange) i wtedy nie będzie problemu. Njumobile natomiast jest podpiętą siecią wirtualną pod Orange i jako taka, korzysta tylko z nadajników Orange, a Ci wydzielają zasięg tak, że najpierw obsługują nim ludzi na umowach. Kumpel kupił starter na próbę i musiał coś tam aktywować w w nju, zadzwonił raz, potem go przełączyło i rozłączyło (stracił zasięg!), więc musiał dzwonić drugi raz. Jednorazowy koszt połączenia z BOK to 5 zl, więc zapłacił 10 zł za to, żeby się czegoś dowiedzieć. Do salonu nie pójdzie bo salony tego nie załatwiają.

Nie ma znaczenia w jakiej sieci pracuje. Mam jakieś rozeznanie bo na co dzień aktualizuje wszystkie tego typu dane i tłumaczę to klientom. A Wy nie jesteście moimi klientami, więc tym bardziej nie miałbym żadnego celu żeby wam coś wmawiać bo fanatykiem nie jestem i sam lubię coś najpierw sprawdzić, a potem komentować :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 paź 2013, 11:23

Podzielam zdanie Rekona,jadac przez Siemianowice nie ma w ogole zasiegu,podobnie w Sosnowcu.To bardzo irytujace w Play.

Pozdrawiam z Sosnowca ;).

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 paź 2013, 11:25

Swoją drogą, Bassu, Ty pracujesz w salonie, tak? Ciekawa robota? Dużo "użerania" się ze wszystko lepiej wiedzącymi klientami?
Ja obsługiwałem jedną z infolinii konkurencyjnych sieci komórkowych i choć była to dość fajna praca (znacznie lepsza niż połączenia wychodzące na bazach zewnętrznych), to telefony od ludzi, którzy ewidentnie niektórych rzeczy nie wiedzą i wmawiają swoje "racje" potrafiły wymęczyć i wyprowadzić z równowagi :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 paź 2013, 11:54

piotrcies pisze:Swoją drogą, Bassu, Ty pracujesz w salonie, tak? Ciekawa robota? Dużo "użerania" się ze wszystko lepiej wiedzącymi klientami?
Ja obsługiwałem jedną z infolinii konkurencyjnych sieci komórkowych i choć była to dość fajna praca (znacznie lepsza niż połączenia wychodzące na bazach zewnętrznych), to telefony od ludzi, którzy ewidentnie niektórych rzeczy nie wiedzą i wmawiają swoje "racje" potrafiły wymęczyć i wyprowadzić z równowagi :P
W sumie to w tej chwili pracuję w salonie i w domu . Obsługuję klientów biznesowych i takich którzy wyrażają zainteresowanie przeniesieniem numeru. Pracuję głównie na jakiś konkretnych bazach. Sama robota po pewnym czasie jest już żmudna, bo pytania się powielają i wkrada się rutyna. W tej sprzedaży jednak najbardziej podoba mi się system szkoleń pro-sprzedażowych np. z metaprogramów, typów klienta, relacyjności i motywowania ludzi. Na wszystko dostaje porządne papiery, więc potem mi się to przyda tym bardziej, ze praca przedstawiciela handlowego bardzo mi się podoba. Sam mam okazję prowadzić już szkolenia z metaprogramów chociażby i to dużo daje, bo techniki tego typu + świadome użycie technik np. NLP dają efekty w postaci dobrej sprzedaży i otwierają umysł klienta :)

A ludzie jak ludzie. Z czasem nauczyłem się na nich inteligentnie wyżywać, tak że sami nie wiedzieli jaki pojazd na nich się odbywa albo wychodzili świadomie na durniów :mrgreen:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 paź 2013, 12:01

To plusik za system szkoleń, my byliśmy rozliczani ze sprzedaży i "service level" (poziom obsługi, stosunek odebranych przez nas połączeń do wszystkich prób ze strony klientów - wymagane 90%), przy czym sprzedaż jedynie ilościowa, nie wartościowa (nie ważne, czy sprzedałeś wysoki abonament, czy zwykłą opcję na kartę z telefonem za złotówkę, liczy się tak samo), a np. przysłali, skądinąd sympatycznego gościa z Kielc, który właśnie pokazywał techniki, które pomogą podnieść wartość sprzedanych usług. To trochę się kłóciło, bo łatwiej było nie ryzykować i dać to, po co klient dzwonił, mieć z tego prowizję, niż udowadniać, że potrzebuje czegoś droższego, skoro tego od nas nie wymagano :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 paź 2013, 12:04

Ja tam z Orange mam takie sobie wspomnienia. W ciągu roku chyba ze dwie reklamacje, bo naliczali mi za usługi, których nie miałem w umowie, te panienki dzwoniące niesamowicie upierdliwe, przy kończącej się umowie jedna potrafiła dzwonić 4-5! razy w ciągu 2minut, kiedy nie odbierałem będąc w pracy czy prowadząc samochód, a to strasznie irytujące. Do tego wmawiały nieprawdę 'taryfa, w której pan jest znika z oferty orange od przyszłego miesiąca, musi pan przedłużyć umowe TERAZ jeśli chce ją pan utrzymać na dotychczasowych warunkach, później będą mniej korzystne', co oczywiście było nieprawdą i po zapytaniu w salonie kwitowane wstydliwym uśmiechem. Zdarzalo sie tez dostać smsa reklamowego o 5-6 rano. Wszystko to powoli mnie zniechęcało do tej sieci, choć byłem w niej od lat. Po upływie terminu końca umowy zaproponowali mi jedynie przedłużenie na identycznych warunkach, co mnie oczywiście nie interesowało, kiedy w nju jest to samo za 39zł, a nie za 79. Jeszcze straszyli problemami przy przenoszeniu numeru ale ostatecznie udało sie i od miesiąca korzystam z nju. Co prawda to za krótko, by wyrobić sobie wiarygodną opinię ale na razie jestem bardzo zadowolony. Zero problemów z zasięgiem, ani razu nie rozłączyło mi rozmowy czy coś.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 paź 2013, 12:07

Maestro, uwielbiam pracowników obsługi klienta w Orange :P Oni nie tyle są złośliwi, co niedoinformowani, zarówno biznes, jak i indywidual :P

eloupikniqtu
Trolling again!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 23 paź 2013, 12:19

.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 22:38 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 paź 2013, 12:32

piotrcies być może, pisałeś mi już kiedyś o tym ale niesympatyczne wrażenie na kliencie pozostaje, bo nikt nie lubi być bezczelnie robionym w balona ;-) minusem nju jest to, że nie ma żadnej oferty biznesowej ale nie od razu Rzym zbudowano :)

swoją drogą czy możliwe jest, że numer na karte wciąż w systemie widnieje jako numer firmowy? bo miałem taka sytuację. Chcąc przenieść numer do nju, musiałem w orange przejść na ofertę indywidualną. czyli rozwiązać umowę na firme i przejść na karte (migracja na karte). W salonie jednak kobita poinformowała mnie, że ten numer na karte w systemie może nadal widnieć jako numer firmowy i w takim przypadku nie przeniosę go i że ona nie ma na to wpływu, że system rozdziela te numery losowo, u jednych może taka sytuacja się zdarzyć, u innych nie i być może będe musiał pójść do gł salony w mieście i prosić o zmianę, żeby przenieść :badziewie: na szczęście nie musiałem tego robić ale pierwszy raz w życiu słysze o karcie na firme, kiedyś czegoś takiego nie było...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 paź 2013, 12:43

karta na firmę baaaardzo normalna rzecz od wielu lat.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 paź 2013, 14:04

szczerze, nigdy o takiej opcji nie słyszałem ;) nawet nazwiska przecież na karte nie trzeba podawać. Widocznie jestem w tyle z tematem

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 paź 2013, 14:28

maestro pisze:piotrcies być może, pisałeś mi już kiedyś o tym ale niesympatyczne wrażenie na kliencie pozostaje, bo nikt nie lubi być bezczelnie robionym w balona ;-) minusem nju jest to, że nie ma żadnej oferty biznesowej ale nie od razu Rzym zbudowano :)

swoją drogą czy możliwe jest, że numer na karte wciąż w systemie widnieje jako numer firmowy? bo miałem taka sytuację. Chcąc przenieść numer do nju, musiałem w orange przejść na ofertę indywidualną. czyli rozwiązać umowę na firme i przejść na karte (migracja na karte). W salonie jednak kobita poinformowała mnie, że ten numer na karte w systemie może nadal widnieć jako numer firmowy i w takim przypadku nie przeniosę go i że ona nie ma na to wpływu, że system rozdziela te numery losowo, u jednych może taka sytuacja się zdarzyć, u innych nie i być może będe musiał pójść do gł salony w mieście i prosić o zmianę, żeby przenieść :badziewie: na szczęście nie musiałem tego robić ale pierwszy raz w życiu słysze o karcie na firme, kiedyś czegoś takiego nie było...
Często się zdarza, że nie nanoszą zmian do systemu i jest burdel w danych klienta :wink: próbowałeś dzwonić na BOK? Wiem, ze jest tam słabo, ale powinno pomóc jak już się dobijesz.

Co do opcji biznesowej to powtórzę raz jeszcze, to jest typowa indywidualna, wirtualna oferta na kartę. Jeśli już porównywać- w Play za 29,99 netto masz wszystko za free i umowe na 15 mcy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 paź 2013, 14:52

Co masz na mysli mowiac za 30 zl wszystko ?Z tego co wiem to po 10 zl trzeba placic dodatkowo za rozmowy nielimitowane i kolejne 10 zl za smsy do wszystkich.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 paź 2013, 14:55

Bassu użyła na tobie metaprogramu z relacyjności, uważaj.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 paź 2013, 14:55

EnJoy pisze:Co masz na mysli mowiac za 30 zl wszystko ?Z tego co wiem to po 10 zl trzeba placic dodatkowo za rozmowy nielimitowane i kolejne 10 zl za smsy do wszystkich.
F 4.0 Unlimited dla Firm
-rozmowy do wszystkich sieci
-sms/mmsy

za free.

ab. 29,99 netto

ewentualnie jak chcesz mieć 1 GB neta, to ten sam ab. kosztuje 39,99 netto

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”