El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 331

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 paź 2013, 20:26

w 4 punkcie powinien uznawac że w ostatnich sezonach sędziowie byli za Realem i jej pomagali w lidze a Barce krzywdzili- wtedy będzie można uznac go za obiektywnego.

Awatar użytkownika
Wolowitz
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wolowitz » 26 paź 2013, 20:29

Undiano wyraźnie nie miał dzisiaj dnia. Dla mnie karny na Ronaldo ewidentny, do tego ta "ręka" Bale'a... :lol:
W Realu najbardziej zawiedli mnie ci, co do których byłem pewien że podołają - Lopez i Varane. Druga bramka to wyraźny błąd w ustawieniu naszego bramkarza, który Alexis w świetnym stylu wykorzystał. Francuz z kolei zagrał dzisiaj IMO bardzo niepewnie. Ogólnie mecz był dzisiaj co najmniej do zremisowania bo Barca nic wielkiego nie pokazała, ale zabrakło niestety argumentów sportowych i nie tylko.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 paź 2013, 20:30

Bale powinien zostać odesłany na krótki obóz przygotowawczy jak kiedyś rooney. Facet jest beznadziejny fizycznie obecnie i niezdolny do gry.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 26 paź 2013, 20:43

Bale był słaby, ale też w ogóle nie był pod grą, facet był zupełnie niewidoczny.

Carlo zepsuł mecz Realowi - chciał zagęścić środek pola, wygrać w bocznych strefach, by praktycznie odciążyć ultraofensywnych skrzydłowych, wyszedł wielki bęc. Zapomniał jednak, że takie zestawienie praktycznie odbiera kreatywność w Realu. Ile było tych prostopadłych piłek Modrica do wysuniętego Ronaldo? Praktycznie zero. W sumie wydaje mi się, że Chorwat nigdy tak na dobre nie odpali w Realu.

Szkoda, bo faktycznie zadecydowały akcje indywidualne. Mecz jak dla mnie na remis. Dla mnie to kolejny replay z gry Juventusu w tym sezonie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 paź 2013, 20:50

Nie mozna miec pretensji do Bale'a, pretensje nalezy miec do Carlo ze wystawil go od poczatku w takim meczu - powinien grac Di Maria i Isco, Bale ew wejsc w drugiej polowie. Ramos w srodku tez pomysl nietrafiony.

Btw, czy jestem jedyna osoba ktorej tak bardzo brakuje Mesuta w Realu? Widzialem momenty w meczu kiedy byly okazje na jedna zajebista pile zagrana w przeciagu 15min, ktora otworzy droge do okazji bramkowej, brakowalo tylko osoby ktora ja zagra. Nie moge za ch.. przebolec tej glupoty Pereza/Carlo, majac na skrzydla CR/Angela/Jese kupowac Bale'a i oddac glownego kreatora druzyny, no nie wiem kiedy to przeboleje. Ozil mial swoje wady, jak nierowna forma czy truchtanie, ale jego asysty nie raz i nie dwa wygrywaly mecze.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 26 paź 2013, 20:55

karny czy nie karny?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 paź 2013, 21:02

Dzisiaj widzieliśmy Real Carlo jaki miałem "przyjemność" oglądać w meczach Milanu. Widzowie L1 to samo pewnie powiedzą o grze PSG za czasów Włocha. Nie znam dzisiaj jednego odpowiedniego argumentu sprowadzenia Ancelottiego do Madrytu. No chyba, że spostrzeżenie Pereza wygląda dalej tak: "Ma "nazwisko" więc jest dobry". Przeciętny szkoleniowiec. Liczy na indywidualności zawodników. Nie potrafi tak zareagować jak Mou na ławce. Mimo iż Real jednak miał sytuację w drugiej połowie to trudno wyróżnić taką 100%. Były w sumie 2 - szansa Ronaldo oraz gol Jese jednak obie sytuacje były już po herbacie bo wynik brzmiał 2:0 więc myślę, że jakby nawet Cristiano strzelił to do sytuacji Jese nie doszłoby nawet bo Barca zagrałaby uważniej w końcowych minutach meczu. Taktyka Włocha też nijaka. Można już było wywnioskować na co liczy Carlo przed meczem. Zero stylu, same indywidualności. Za Mou to Pepe grał z Barcą na defensywnej pomocy, a Carlo nagle ustawił tam Ramosa. Tyle dobrze, że zdążył go szybko zdjąć z boiska bo pachniało czerwoną kartką dla Sergio. Owszem Real nie ma napastnika na którego można liczyć więc Carlo postawił na taki, a nie inny skład w ofensywie jednak ten problem można było rozwiązać sprowadzając w lecie Zlatana, a nie przepłacając Bale'a o dobre 40 mln euro. Nie było sensu i logiki w tym transferze za takie pieniądze. Isco mniemam, że miał kontuzje i dlatego nie grał bo w innym wypadku nie rozumiem tej decyzji. Brakowało też jednego elementu w taktyce. Nie było takiej furii jak za czasów Mou. Messi miał pole do popisu mimo iż nie strzelił gola to odwalił znaczącą robotę w tym meczu.

Tata natomiast wypadł bardzo fajnie, a nawet bym powiedział, że wzorowo w porównaniu z Carlo. Skład wystawił chyba idealny. Nie zgadzałem się z Mentorem w jego zapowiedzi bo twierdzę, że takiego gracza jak Iniesta nie daje się na ławkę w takim meczu. Zbyt duża stawka spotkania. Owszem w meczu mniej prestiżowym warto byłoby posadzić go na ławce jednak nie wtedy gdy na CN przyjeżdża Real Madryt. Pomysł Martino z Messim przy lewej stronie też niczego sobie. Chyba po raz pierwszy się spotkałem z taką taktyką szkoleniowca. Barca wyglądała praktycznie cały mecz fajnie w ofensywie. Jednak z pewnością ułatwiło im to taktyka Carlo która pozostawiła wiele miejsca Dumie Katalonii na boisku.

Remis dla Realu byłby dobry. Trzy punkty do Barcelony to nie byłby duży dystans, a teraz piłkarze z Madrytu muszą już odrabiać ich 6 co zmusza wręcz Real do zdobywania punktów seriami w najbliższych meczach ligowych i muszą liczyć na jakieś potknięcie Messiego i spółki w innym przypadku być może mistrz będzie znany już na przełomie listopada/grudnia czego kibice Realu nie chcieliby doświadczyć drugi raz rzędu.

Klasyk debiutantów wygrał bezapelacyjnie Neymar. Było go pełno wszędzie, a Bale'a natomiast nie ma za co wyróżniać. Od takiej klasy zawodnika wymaga się więcej niż strzelania po kibicach. Śmiało mogę powiedzieć, że najbardziej zawiódł w tym meczu właśnie Walijczyk.

Dzisiaj szczerze powiedziawszy brakowało mi tego smaczku w postaci Mou. Klasyk był całkiem inny bez niego.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 26 paź 2013, 21:11

Mirek15 pisze:Skład wystawił chyba idealny.
Mascherano nie powinno być na boisku. Do Fabregasa w ataku też mam zastrzeżenia.
Mirek15 pisze:Pomysł Martino z Messim przy lewej stronie też niczego sobie.
Messi grał przy prawej stronie.
Mirek15 pisze:Jednak z pewnością ułatwiło im to taktyka Carlo która pozostawiła wiele miejsca Dumie Katalonii na boisku.
Pewnie masz rację, ale śmiem twierdzić, że Barcelona zagrała po prostu bardzo dobre zawody. Owszem oddali pola pod koniec, ale ogółem wyglądało to wszystko fajnie. Działał pressing, kilka razy popisali się kosmicznymi zagraniami technicznymi - czy to Xavi, czy Iniesta, a przede wszystkim Busquets, no i było to przyspieszenie pod polem karnym za sprawą Neymara. Czyżby Barca nie cierpi już w takim stopniu na "messidependencję"? Teraz ogromne zagrożenie płynie nie tylko ze strony Argentyńczyka ale też i ze strony Brazylijczyka. Pomyśleć, że tyle osób uważało go za rozpieszczonego i przereklamowanego.
rekinho pisze:karny czy nie karny?
karny.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 paź 2013, 22:12

Napinka mode on :D Dzis kibice Realu powinni czuc sie jak oszukane dziwki. Niby placa za ruchanie a sami sa wyjebani na walki. Oczywiscie zabawa trwa dalej a pro MADRYCKA zolta koszulka w tym meczu byla ..... neutralna. Pomylki w 2 strony jak 2 ewidentne karne dla kazdej ze stron. Wygral lepszy.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 26 paź 2013, 22:30

Przeciętny mecz, tradycyjnie z dużej chmury mały deszcz, druga połowa jeszcze ujdzie, ale pierwsza mnie rozczarowała

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 paź 2013, 23:39

szefu91 pisze:Messi grał przy prawej stronie
No tak. Sam nie wiem czemu napisałem na lewej :mrgreen:
szefu91 pisze:Mascherano nie powinno być na boisku. Do Fabregasa w ataku też mam zastrzeżenia.
Puyol nie wiadomo czyby nadążył przy kontrach za szybkimi graczami Realu więc wystawienie Masche mnie nie dziwi. Mi osobiście brakuje Fabregasa na tej pozycji co grał w Arsenalu. Oczywiście też twierdzę, że nie nadaje się na ataku, a sam skład Busi, Iniesta, Cesc, Xavi, Neymar, Messi niż Busi, Iniesta, Xavi/Cesc(za kogokolwiek z nich), Neymar, Sanchez/Pedro, Messi wygląda lepiej więc dlatego napisałem o składzie idealnym.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 27 paź 2013, 0:17

Dziwny był to mecz. Dwie największe postacie - Ronaldo i Messi w zasadzie nie pokazali nic szczególnego dzisiaj (poza asystą CRa, która była jednak za późno, żeby odmienić losy meczu). Kto inny jednak zadbał o emocje w tym meczu - po stronie Barcelony głównie Neymar, który zagrał naprawdę dobre zawody. Nie wspominam już o bramce i asyście - szum, który robił na lewej stronie, schodząc do środka, naprawdę klasa. Do tego pewnie strzał życia Alexisa, który to tak zawodził ostatnio. Swoją drogą duży błąd Lopeza, no ale brawa przede wszystkim za decyzję dla Sancheza. Po stronie Realu - chyba strach Carlo, bo nie chcę pisać o niekompetencji. Brak napastnika, jakiegokolwiek, Ramos w środku, który potrafił tylko faulować i podawać do tyłu, przez co Modrić musiał go chyba ubezpieczać. Bale zdecydowanie nie gotowy na grę od pierwszych minut. Myślę, że jednak zdecydowanie skuteczniejsze byłoby ustawienie z początku sezonu, z napastnikiem, z Isco za nim i Ronaldo i Di Marią na bokach. Dzisiejsze ustawienie Realu miało zaskoczyć Barcelonę, ale zaskoczyło chyba głównie samych piłkarzy Realu, którzy zdecydowanie nie mogli się w nim odnaleźć.

Postawę sędziego oceniam dzisiaj naprawdę dobrze. Może i błędy były, ale wyniku nie wypaczył, bo wystąpiły one w obie strony. Mallenco mógł gwizdnąć karnego na Ronaldo owszem, ale spokojnie mógł też wywalić z boiska Ramosa, który dzisiaj nie potrafił powstrzymać rywali inaczej niż faulem. O ręce Adriano w ogóle nie ma co dyskutować. Nie ulega wątpliwości, że piłka trafiła mu w rękę, ale właśnie TRAFIŁA. On już te rekę tam trzyma, 'podpierał wślizg', w dupę miał sobie ją wsadzić? Bardzo dobra decyzja arbitra.

Mecz zupełnie inny niż w ostatnich sezonach, bez jakichś dużych kontrowersji, afer, wsadzania palców w oczy, ale o dużym znaczeniu dla układu tabeli. Real będzie musiał się teraz mocno starać i liczyć na potknięcia Barcy, żeby rewanż na Bernabeu miał jeszcze jakiś wpływ na mistrzostwo.

Barcelona była dzisiaj na pewno do pokonania, ale nie dla tak grającego Realu. Bez pomysłu z przodu, z wysoko ustawioną linią obrony, która aż prosiła o długie piłki od Xaviego i Iniesty do wybiegającego zza pleców szybkiego Neymara. Szkoda tylko, że szczególnie Andres jest strasznie pod formą i nie był tego w stanie do końca wykorzystać.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 27 paź 2013, 0:35

Dziwny ten mecz, Barcelona dzisiaj nie pokazala niczego wielkiego, a Real powinien to w pelni wykorzystac, tymaczem goscie za kilkaset mln euro kopia sie po raz kolejny w tym sezonie po czole. Carlo calkowicie zaszalal dzis skladem. Takie dziwne cos z Ramosem w pomocy to on sobie moze probowac z jakimis Hospitalami czy innymi Alcorconami w Pucharze Krola, a nie w meczu z Barca na Camp Nou. Dziwie sie, ze nie gral od poczatku Illarra, ktory po wejsciu na boisko byl jednym z naszych najlepszych graczy (o ile nie najlepszym). Od poczatku jego przygody z Madrytem widzialem, ze bedziemy mieli z niego pocieche, szkoda ze juz na poczatku byl niemilosiernie hejtowany tylko z tego powodu, ze kosztowal nas az tyle, ale dla mnie jest to bez watpienia czlonek pierwszej jedenastki.
Druga sprawa to wystawienie Bale'a od poczatku. Tez kompletnie niezrouzmiale dla mnie, tak jakby gral dzis tylko dlatego, ze kosztowal 91 mln. Brak zgrania z reszta druzyny, strzaly wysoko nad bramke i nic nie wnoszaca gra. Neymar dzis wypadl zdecydowanie lepiej na jego tle.
O sedziowaniu nie ma sensu pisac. Czerwo dla Ramosa czy karny dla Realu, uroki Gran Derbi...
Robi sie powoli nieciekawie, 6 pkt straty, jedyne pocieszenie jest takie, ze Barca nie gra jakos nadzwyczajnie i zawsze trafi sie jakis ewenement jak Osasuna tydzien temu i Katalonczycy te punkty potraca.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 27 paź 2013, 2:44

rekinho pisze: sobol po raz drugi mnie dzisiaj obrażasz, mimo ze nic nie pisalem w twoim kierunku - zbastuj typku i idź do kąta płakać oraz podrzyj plakat sędziego, który masz powieszony nad łożkiem. bez odbioru.
Jak widzę twoje wpisy gdy masz ponad 20 lat, a zachowujesz się jak bachor 7 letni to nie ma co gadać. Koniec dyskusji z twoją osobą, bo szkoda słów, a zawsze szukasz napinki w temacie RM. Szkoda bo inne twoje dyskusje nawet mają sens, a jak jest temat Realu to odlatujesz człowieku. Jak cię uraziłem to sry i nie odpisuj i idę się wypłakać nad plakatem sędziego który pomógł dziś Blancos :shock:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 paź 2013, 8:44

Mam takie 3 spostrzezenia po meczu. Neymar wyrasta na nowego lidera w Barcelonie. Brazyl zagral bardzo fajne zawody robiac sporo wiatru po swojej stronie, a gol strzelony miedzy nogami obroncy byl wrecz kapitalny. Z kolei Messi byl strasznie niewidoczny w tym spotkaniu jak na jego mozliwosci, a gra po prawej stronie jakby go ciut ograniczala wzgledem swobody taktycznej jaka mial we wczesniejszych sezonach. Natomiast Bale jest cieniem zawodnika z PL. Rozumie, ze nie przepracowal w pelni okresu przygotowawczego, co tez jest wytlumaczeniem jego slabej postawy, ale jak mozna bylo zaplacic za niego 100 mln? Tottenham ubil interes zycia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”