Manchester City (zbiorczy) - Strona 99

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 23 paź 2013, 17:19

Do kiedy nie będzie grał Kompany ??

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 paź 2013, 8:50

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie.Ja mam nadzieję iż Vinnie będzie gotowy już na Chelsea,bo właśnie na to spotkanie planowany był jego powrót.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 paź 2013, 16:56

Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Cole, Ramires, Lampard, Hazard, Oscar, Schurrle, Torres

Ławka rezerwowych: Schwarzer, Azpilicueta, Luiz, Mikel, Willian, Mata, Eto'o

Manchester City: Hart, Zabaleta, Demichelis, Nastasic, Clichy, Fernandinho, Yaya Toure, Garcia, Nasri, Silva, Aguero

Ławka rezerwowych: Pantilimon, Richards, Kolarov, Milner, Navas, Dzeko, Negredo

Pelle zagęszcza środek pola,szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się.No i debiut Demichelisa.

C'mon City!

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 paź 2013, 17:51

Wyglądaliśmy całkiem nieźle,a na pewno dużo lepiej niż CFC do momentu straty bramki.Później gra się trochę posypała i to Londyńczycy przeważają.Brakuje chyba drugiego napastnika,oby Pelle wprowadził na boisko Negredo lub Dzeko,z naciskiem na tego pierwszego.No i muszę pochwalić Fernandinho,Brazylijczyk rozgrywa bardzo dobre zawody.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 paź 2013, 20:44

Przegrywamy mecz,który powinniśmy wygrać.Do Arsenalu,który lideruje PL tracimy już 6pkt.,nie jest dobrze.

Ale ja nie o tym.Pelle jeśli chce liczyć się na poważnie w walce o majstra PL musi zdecydowanie poprawić grę w defensywie i postawić na stabilizację w tej formacji.Oczywiście urazy Kompany'ego sprawy mu nie ułatwiają,ale mimo wszystko uważam iż Chilijczyk za często miesza w personaliach linii obronnej City co może mieć niemały wpływ na ilość traconych bramek oraz być powodem błędów jak ten w dzisiejszym meczu z CFC.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 paź 2013, 16:58

Kadra na dzisiejsze spotkanie z Newcastle w ramach Capital One Cup:

Pantilimon, Hart, Wright, Zabaleta, Richards, Kompany, Lescott, Nastasic, Boyata, Demichelis, Garcia, Kolarov, Clichy, Navas, Milner, Nasri, Silva, Toure, Fernandinho, Aguero, Negredo, Dzeko, Jovetic.

Pelle jak to Pelle,znowu pewnie namiesza w obronie.W bramce powinien zagrać Pantilimon,a z przodu Jovetic i Dzeko.Szkoda,że młody Lopes doznał urazu i nie może znowu pokazać się w pierwszej drużynie City.Mam nadzieję,że Vinnie zostanie oszczędzony dzisiaj i wejdzie tylko na końcówkę tak by rozruszać się przed ligą.Nie wiem co tam kombinuje Pardew i jaki desygnuje skład,ale na pewno nie zagrają Coloccini oraz Taylor.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 lis 2013, 18:16

7:0 :shock: Co jak co,ale takiego pogromu się nie spodziewałem,z resztą kto się spodziewał?Swietnie się oglądało takie City,ręce same składały się do oklasków jak Silva,Aguero i Nasri klepali Norwich w ich własnym polu karnym.Tylko trochę Ruddy'ego mi żal,wyciągać piłkę z siatki siedem razy to nic przyjemnego :wink: Swoją drogą te 7:0 to chyba najwyższe zwycięstwo Obywateli od momentu powstania Premier League.Ciekaw jestem jak dalej rozwinie się sytuacja z Hartem.Czy dziś Pelle jedynie pogroził palcem Anglikowi czy może Costel zagości na dłużej w bramce City?

No i Yaya :brawo:

Obrazek

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 02 lis 2013, 18:25

ryba widze że tu łądny monolog przeprowadzasz :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 lis 2013, 18:27

Niby wszystko super ale Norwich w tej chwili chyba ma delikatny moment. Na tygodniu 0:4 z United, dzisiaj 0:7 z City, wcześniej remis z Cardiff, 1:4 z Arsenalem i 1:3 z Chelsea. Na ten moment konkretnie rozbita psychicznie drużyna i nie zdziwię się jak West Ham za tydzień też ich przeleci. Mimo wszystko 7:0 robi wrażenie i powinno dać Obywatelom niezłego kopa.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 lis 2013, 18:41

BeBaD pisze:ryba widze że tu łądny monolog przeprowadzasz :D
Takie życie :wink:

Morrow oczywiście nie ma co wyciągać zbyt pochopnych wniosków z tego spotkania,bo to było 'tylko' Norwich,ale 7:0 zawsze robi wrażenie,nieważne z kim.Taki wynik na pewno podniesie morale w szatni i da komfort psychiczny przed następnymi spotkaniami.

Jeszcze remis w meczu Arsenal-LFC,ewentualnie zwycięstwo gości i weekend uznam za udany.Jedyny minus to 6h snu przez ostatnie dwie doby :(

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lis 2013, 18:46

Powinieneś dobre wino Gallowi wysłać, bo gdyby tak mocno nie dopingował Srok, to jego pupile pewnie dziś by takiej drugiej połowy nie zagrali i nie podgonilibyście Chelsea :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 lis 2013, 19:13

Monologu ciąg dalszy :D

Jak informuje MEN w meczu z CSKA w bramce Obywateli ponownie zobaczymy Pantilimona.Oby tylko Hart się nie obraził i wziął się do roboty na treningach.

Ktoś ostanio pytał o JoJo,Czarnogórzec wypadł na trzy tygodnie.Vinnie również jutro nie zagra.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lis 2013, 19:16

Kilka meczy na ławce bardzo dobrze zrobi Hartowi, bo przecież chyba nikt nie wyobraża sobie, żeby Hart miał siedzieć do końca sezonu. Rumun broni fajnie i City może tylko zyskać stawiając na niego.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 lis 2013, 19:28

Na moje to również tylko możemy zyskać na takiej sytuacji.No chyba,że Hart strzeli focha i będzie siał ferment w szatni.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 04 lis 2013, 19:37

Mogę się mylić, bo nie oglądam co tydzień City, ale wydaje mi się, że po świetnym okresie, kiedy Hart miał 22-24 lata i można było go nazwać nawet najlepszym bramkarzem Premierleague, teraz zaliczył straszny regres i nie przypomina siebie samego sprzed 3 lat. Częściej przytrafiają mu się poważne błędy i na pewno lekki kubeł zimnej wody mu się przyda. Swego czasu strasznie żałowałem, że nie gra w drugiej drużynie z Manchesteru, na szczęście sytuacja się trochę zmieniła :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”