Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 lis 2013, 15:17
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 09 lis 2013, 15:31
Anders

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 lis 2013, 15:34
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 09 lis 2013, 18:26
Anders

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 lis 2013, 18:58
Hmm, akurat na MS wykanczal bardzo dobrze. W koncu strzelil az 4 golePodoba mi się, ale brakuje mu wykończenia. Po wspomnianej trójce to najlepszy zawodnik Urugwaju, tylko trochę mniej błyskotliwy.
Wiecej niz mogloby sie wydawac: Fabregas, Sahin, David Silva, Guarin, Kroos, Vela, Armero, Moses, Gotze, Seferovic, Isco...Ale oni mają 17 lat, więc trzeba poczekać, ile gwiazd z MŚ do lat 17 się sprawdzało w seniorskiej karierze? Niewielu.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 09 lis 2013, 19:19
Dalej myślę, że niewielu. Wystarczy popatrzeć, ilu zawodników, którzy zostawali MVP/królami strzelców U16/U17, potem robiło wielką karierę. Karierę - na miarę potencjału zawodników, którzy w swoich rocznikach byli najlepsi na świecie, a nie na miarę Sinama Pongolle czy Landona Donovana - Fabregas, Kroos, Anderson (też nie spełnił oczekiwań przecież, ale gra w tym ManU) i tyle, na ponad 20 nazwisk. Pewnie, że przez 10 edycji przewinie się sporo zawodników, którzy potem zrobili kariery - tyle, że to trochę spora dawka statystyczna, a poza tym niekoniecznie są to zawodnicy, którzy byli wtedy w nastoletnim wieku faktycznie najlepszymi z najlepszych.Dr.Football1 pisze:Wiecej niz mogloby sie wydawac: Fabregas, Sahin, David Silva, Guarin, Kroos, Vela, Armero, Moses, Gotze, Seferovic, Isco...
Anders

Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 lis 2013, 20:38
Rossi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 10 lis 2013, 22:45
Anders
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 lis 2013, 13:05
Na moje oko, w tym roku przypada Sudamericano U15. Poprzednią edycję transmitował Eurosport więc może akurat? Oby, oby!Anders pisze:15 lat, ciężko będzie coś znaleźć, ale też słyszałem i ostrzę kły.
Rossi

Dr.Football1

Dr.Football1

Dr.Football1

Dr.Football1

Dr.Football1
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio