Man Utd - Arsenal - Strona 8

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 lis 2013, 18:11

Daleko jeszcze do sukcesu, bardzo daleko ale są pozytywy. Bardzo dobra organizacja gry w pierwszej połowie, bardzo dobrze w defensywie zagrała cała drużyna. Arsenal przestraszony ale nie ma za wiele miejsca żeby poszaleć. Para Carrick-Jones odwala czarną robotę wzorowo. Obrońcy bardzo pewnie. Na plus też ten rożny, widać, że to było ćwiczone. Jak pisałem przed meczem, kluczem jest konsekwencja, jeśli przez drugie 45' damy radę tak dobrze realizować założenia taktyczne to będę zadowolony. Trzeba oddać, że praca domowa przed meczem odrobiona, skład dobrany odpowiednio, praktycznie po 45' nie ma się do kogo przyczepić.

Na minus? Bardzo mizerna kreatywność, nie ma wciąż pomysłu na atak w tym zespole, nasz jedyny wariant to doprowadzić do wrzutki ze skrzydła i niech się dzieje, nie ma żadnego pomysłu żeby skonstruować coś środkiem, pomijając długie piłki na Robina od obrony. Po bramce też za głęboko się cofnęliśmy, w końcówce połowy odzyskaliśmy trochę kontroli ale obawiam się, że Moyes się obsra i postanowi tylko bronić tego 1:0 a to może się skończyć tragicznie.

Francuzi w Arsenalu trochę odlatują. O ile kartka Sagni dyskusyjna, to już wejście Giroud na samym początku chamskie i na żółtko. Flamini stosownie wynagrodzony.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2013, 18:12

Świetna robota Jonesa w środku pola, ktory haruje jak wół, może Vidic zejdzie i Jonesa przesuną do obrony, co zrobiłoby trochę miejsca w środku pola....
Nic nie gramy z przodu, bo w defensywnie nawet nieźle to wygląda (poza rożnym), United nie mieli chyba żadnych innych dobrych okazji problem w tym, że Arsenal nie miał żadnej w ogóle. Ozil słabo, musi coś pokazać po przerwie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 lis 2013, 18:13

Pamiętajcie, że Ozil w Realu słynął z tego, że potrafił cały mecz kundlić a potem jednym genialnym podaniem rozstrzygał mecz. To takie "w jego stylu".

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 lis 2013, 19:09

No, w drugiej połowie było już lepiej, ale i tak jestem rozczarowany. Co prawda sam liczyłem na zwycięstwo Arsenalu, ale już nie narzekam.

Słaby mecz Arsenalu. Chyba najbardziej to mi się Sagna podobał. Gnabry też dał niezłą zmianę, za to Bendtner jak zwykle zagrał całe gówno. Nie wiem po kiego Wenger go w ogóle w puszcza na boisko...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 lis 2013, 19:11

Miła dla oka druga połowa, choć głównie w drugiej połowie... Cieszą strasznie trzy punkty, które są najważniejsze i dzięki którym wskakujemy na piątą pozycję i tracimy już tylko pięć punktów do pierwszego Arsenalu :!: I niech mi ktoś powie, że to nie jest najlepsza i najpiękniejsza liga świata. ;)
Najwięcej goli chyba strzelamy z rzutów rożnych i wolnych... Ten sezon naprawdę jest przełomowy, drużyna gra całkowicie inaczej. Nie oznacza to że lepiej, bo wnerwia mnie zejście do obrony przez praktycznie całą drugą połowę przy prowadzeniu 1:0. Powinniśmy właśnie wychodzić jeszcze z większym pressingiem, próbować odbierać piłki przed polem karnym.

Statuetka najlepszego zawodnika meczu pewnie poleci do Van Persiego za gola, ale dla mnie jest nim Jones. Co on wyrabiał w drugiej połowie! Uratował nas od dwóch groźnych strzałów. Wyeliminował z gry Wilshere'a. Świetnie asekurował pomoc, nawet wychodził prawym skrzydłem po stratach! No świetnie dziś grał.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lis 2013, 19:11

Nie mam czasu pisac na temat meczu, bo ide w tango raczej. Gratulacje dla MU, dobrze, że już listopad i dalej jesteśmy liderem. Wytrzymać do okienka transferowego i kupić napastnika, bo z Giroud to jest cienko, a jak by wyleciał na kilka tygodni to mozna by tam było nawet Wengera wystawić.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2013, 19:13

Przygrywamy, magia Old Tafford zachowana, gratulacja dla Diabełków. Mimo że to United strzelili 1 bramkę więcej, to mecz wyraźnie pokazał, dlaczego Arsenal jest liderem PL a United daleko za nami. Różnica klas. Nie wróżę United w tym sezonie nic wielkiego, nawet Norwich czy WBA pokazały przeciwko nam lepszy futbol. Może to nawet dobrze, że przegraliśmy, będzie to odpowiednie schłodzenie głów i świetna nauczka. Z jednej strony jestem wściekły, bo zasłużyliśmy drugą połową na 3 pkt a nie wywozimy ani jednego. Z drugiej ten mecz mnie bardzo uspokoił, bo wyraźnie pokazał że United jest zwyczajnie słabe. Raz jeszcze gratulacje zwycięzcom.

Jones gracz meczu dla mnie. Uwielbiam takich przecinaków. :brawo:

e: skoro po dzisiejszym mecz piszecie, że United wygląda coraz lepiej... to ja nie mam pytań jak to musiało wyglądać dotychczas :)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 10 lis 2013, 19:13

Mecz z kategorii tych, gdzie powtórek bym z wielką chęcią nie oglądał. Znowu można lekko przyczepić się do zmian, jak już zdecydował się Moyes na granie takimi zawodnikami w środku pola i zdaje to egzamin, to po kontuzji Vidicia wstawiłbym do gry mocnego fizycznie Fellainiego. Wprowadzenie Giggsa to już klasyka u Moyesa. Ale wynik go broni i trzeba się z tego cieszyć, coraz lepiej to wygląda w tabeli i oby za tym poszła w parze poprawa samej gry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2013, 19:14

3 cięzkie mecze w tydzień, dwa wygrane, jedna porażka, sporo urazów. Ważne, ze Arsenal wciąż liderem, Chelsea, Spurs i City też potracili pkt, więc tragedii wielkiej nie ma. Oby na kadrach znów kolejni połamani nie doszli....
2 połowa dużo lepsza w wykonaniu Arsenalu. Kilka okazji do wyrownania było, ale czy to Gibbs, czy Bendtner, czy Giroud, albo Ozil mijali się z piłką... szkoda, ale co zrobić. Bez skrzydłowych, bez Pera, z nie do końca zdrowym Artetą cięzko na OT o dobry wynik.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2013, 19:18

sickstick pisze:Przygrywamy, magia Old Tafford zachowana, gratulacja dla Diabełków. Mimo że to United strzelili 1 bramkę więcej, to mecz wyraźnie pokazał, dlaczego Arsenal jest liderem PL a United daleko za nami. Różnica klas. Nie wróżę United w tym sezonie nic wielkiego, nawet Norwich czy WBA pokazały przeciwko nam lepszy futbol. Może to nawet dobrze, że przegraliśmy, będzie to odpowiednie schłodzenie głów i świetna nauczka. Z jednej strony jestem wściekły, bo zasłużyliśmy drugą połową na 3 pkt a nie wywozimy ani jednego. Z drugiej ten mecz mnie bardzo uspokoił, bo wyraźnie pokazał że United jest zwyczajnie słabe. Raz jeszcze gratulacje zwycięzcom.

Jones gracz meczu dla mnie. Uwielbiam takich przecinaków. :brawo:

e: skoro po dzisiejszym mecz piszecie, że United wygląda coraz lepiej... to ja nie mam pytań jak to musiało wyglądać dotychczas :)
Napisałeś to tak, jakby to dzisiaj Arsenal był lepszy...

Żałuję, że Moyes nie wpuścił Januzaja za Kagawę, zmiana Gnabriego pokazała, że młokosy też mogą sporo namieszać, to głównie po jego wejściu Arsenal miał dwie najlepsze szanse na strzelenie bramek.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2013, 19:22

Chcesz mi powiedzieć że United, które drugie 45 minut spędziło na własnej połowie, a czego jakieś 25 we własnym polu karnym, było lepsze? :lol: Trzeba przyznać że zaprezentowaliście podręcznikowy poziom gry w defensywie, ale... z gry zostaliście w drugiej połowie zwyczajnie zgnieceni.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2013, 19:23

A no to inne spotkanie oglądaliśmy w takim razie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lis 2013, 19:27

Różnica klas... jebłem. :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2013, 19:30

janop pisze:Lepszy jest ten kto zgarnia 3 punkty. O to chodzi w tej grze.
Toteż piszę, że gratuluję 3 pkt zwycięzcom. :spoko: Nie dało się jednak nie zauważyć, że z gry więcej miał Arsenal.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lis 2013, 19:31

Stick, ogarnij. Przespaliśmy pierwsza połowę i nie mieliśmy wcale dużo klarownych sytuacji w całym meczu. 2 strzały w światło bramki... Gdzie ta różnica klas? W drugiej połowię prowadziliśmy grę, ale nie było wcale łatwo wbić sie w pole karne United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”