Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 2785

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 lis 2013, 2:50

Polski? w innych krajach to nie istnieje? I jak dla mnie to nie jest wielki problem, tylko naturalna kolej rzeczy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lis 2013, 3:55

Zapisałem się na grę w piłkę w takim kompleksie sportowym tak z 10 km pod domem gdzie robią ligi różne dla mężczyzn, koedukacyjne (wszystko rekreacyjne) w różne sporty, tj. lacrosse, dodgeball nawet, piłka nożna i chyba hokej na trawie też. bardzo fajnie. płaci się $90 za sezon. ogólnie zgłasza się drużyny swoje, ale też ci z kompleksu robią tzw. house team, ze jak nie masz drużyny to grasz właśnie z takim zlepkiem ludzi. mimo to, że pierwszy na oczy się widzieliśmy to było super, zgranie wyszło po 5 minutach, wyglądało to tak, jakbyśmy grali ze sobą od dawna.

Boisko to taki orlik na hali. Śmiesznie trochę i dziwnie, bo pole karne to takie półkole np a nie prostokąt i w ogóle ale poza tym spoko. Wymiarowo orlik taki, bramki tez wymiarowo jak na orliku. Graliśmy przeciwko drużynie (najwyraźniej) znajomych, ale ludzi ktorzy w pilke raczej nie kopia za bardzo, przynajmniej tak wywnioskowałem z ich gry :P. ja na bramce, 10-2 wygrana. bardzo fajnie, że mogę znowu grać, oprócz sędziowania, mimo, że tylko rekreacyjnie. Cholerną radość mi to daje. :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2893

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lis 2013, 7:23

Nie zmieniaj tematu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2013, 8:27

Magnum pisze: Sam fakt istnienia kilku marszów w jednym mieście już jest kuriozalny i pokazuje takie głębokie podziały "polityczne", patrzyłem też na zdjęcia z innych marszów/wieców czego tam. Nie oceniam żadnej ze strony, tylko zauważam, że to wszystko jest głęboko polityczne.
Oczywiscie ze jest podloze polityczne. tylko czemu najbardziej za to obrywa Marsz Niepodleglosciowy ktory nie jest przywlaszczony przez zadna partie? czy Prezydent nie powinien probowac zjednoczyc ludzi a nie tak jak teraz dzielic tworzac swoje marsze i swoj rozowy patriotyzm. Magnum czy ty sobie wyobrazasz ze lewacy wola zamiast bialo-czerwonej flagi wywieszac niebieska z gwiazdami? To sa fakty. Polacy sa podzieleni i niestety obecnej wladzy to na reke.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1541
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 lis 2013, 12:37

Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lis 2013, 12:55

Bienias pisze:tylko czemu najbardziej za to obrywa Marsz Niepodleglosciowy ktory nie jest przywlaszczony przez zadna partie? czy Prezydent nie powinien probowac zjednoczyc ludzi a nie tak jak teraz dzielic tworzac swoje marsze
Bo taka jest smutna rzeczywistość jak partia rządząca jest u władzy.
Bienias pisze: Magnum czy ty sobie wyobrazasz ze lewacy wola zamiast bialo-czerwonej flagi wywieszac niebieska z gwiazdami?
Niestety zdaje sobie sprawę że wiele osób tak jest. Tak samo z jakimś orłem stojącym w gównie. Ale nie ma co wszystkich wrzucać do jednego worka, bo nie wszyscy tacy są.
Rezus pisze:Nie zmieniaj tematu.
W sumie miło by było jakby kłótnie o marsz i politykę znalazły się gdzieś indziej niż w domku, taka drobna sugestia.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 12 lis 2013, 13:00

Ci goscie z dachu powinni wystartowac w zawodach olimpijskich, rzucic butelka na 150-200 metrow (podobno obrzucali Marsz, a jak ktos kuma topografie Wawy chyba zna odleglosc tego slamsu od marszalkowskiej) to nie wiem czy jest taki oszczepnik lub kulomiot na swiecie. Rekordy swiata i złota mielibysmy murowane.

kiedys w Polsce bylo 40mln trenerow. Teraz robi sie 40mln politykow.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6262
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lis 2013, 13:34

Kiedy byłem 2 lata temu na sylwestra u dziewczyny w Poznaniu (plac jakiśtam, Wilki grały) to 2 typów w doktorskich fartuchach :boje się: i kominiarach stało na dachu przystanku autobusowego i rzucało petardami w tłum. Niby to tylko petardy, ale gdy jedna wybuchła na drodze jakiś metr ode mnie to od odrzutu nogi i dupa nieco mnie bolały. Nie mówiąc o huku, tym bardziej że jestem po kilku zapaleniach ucha i jednym pęknięciu błony bębenkowej. Od tego czasu gdy widzę zdjęcia ludzi stojących na dachu i rzucających czymś, to nawet gdyby rzucali sztabkami złota, strzela mnie przysłowiowy ch*j.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 12 lis 2013, 14:20

Co do samej idei Marszu zastanawia mnie rzecz inna. Jeszcze z 15 lat temu w tym marszu szlo moze łącznie ze 30 chlopa. Wszyscy w glanach. Wszyscy pod silną obstawą policji, bo ludzie niechetnie patrzyli na lyse glowy. A dzis idzie 50-80-100tys. Czy az tak bardzo dziala magia kamer telewizyjnych? Dla przykladu w innych miastach taki Marsz zbiera ile tłumu? Tysiac osob? W Szczecinie wczoraj bylo ze 2tys? Czyzby dlatego ze nie bylo ogolnopolskich massmediow tylko same regionalne?

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 12 lis 2013, 14:39

Magnum pisze:W sumie miło by było jakby kłótnie o marsz i politykę znalazły się gdzieś indziej niż w domku, taka drobna sugestia.
Podpisuję się pod tym. Albo stworzyć temat ZOO i tam o tych małpach pisać.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 lis 2013, 15:13

przeciez rozmawiamy na luzie, nie narzekajcie ;)

FRYDERYK ja mysle że po prostu w Warzsawie jest organizowana największa manifestacja i ja rok temu (bo w tym roku się nie udało) pojechałem SAM do Warszawy nie znając nikogo. W tym roku tez miałem jechać, niestety nie wyszło, a w Krakowie miałem organizowany marsz przez NOP, PiS i Majchrowskiego. Zdecydowałem że nie idę na żaden z nich. Natomiast na ten w Warszawie bardzo chciałem jechać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 lis 2013, 15:38

Tylko za poprzedni tydzien wyszlo mi az 50 euro za nadgodziny.

Z naczelnego legata Rzeczypospolitej zrobil sie ze mnie pracus, ze hoho 8)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lis 2013, 15:43

Doctore, a jak tam ostatnio Courtois? :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 lis 2013, 15:55

Znakomicie.

Co prawda wtedy wlasciciel zrobil mi wode z mozgu, ale nie klamal przynajmniej w jednej kwestii - mam 10x lzejsza robote niz na poczatku, polowe czasu jestem w trasie, a moje psie obowiazki przejal nowy mudzyn :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”