Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1173

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2013, 13:34

sickstick pisze: bez przesady, żeby od razu granie 2 skrzydłowymi uważać za konieczność.
Wcale tak nie mówiłem :D
sickstick pisze:Skoro duet Cazorla-Walcott jest okej, to analogicznie Podolski-Ramsey też jest okej, tyle tylko że tutaj środkowy ze skrzydłowym są po odwrotnych stronach.
Niby tak ale nie wyobrażam sobie Cazorli na ławce bo Ramsey gra na skrzydle :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2013, 16:44

Mecz bez historii, nic się nie wydarzyło..

:lol:

Naprawdę dziwne spotkanie. Po pierwszej połowie wyglądało to tak, że na nic nie zasłużyliśmy w sumie. Mieliśmy dużo posiadania piłki i dużo podań ale nic z tego nie wychodziło. Na szczęście głupota CP dała o sobie znać na początku i był karny. Potem jednak wcale nic się nie poprawiło, bo nie udało się nic wsadzić, a potem ta nieszczęsna czerwona kartka Artety i walka o życie. Szczęsny uratował nam punkty dzisiaj bez dwóch zdań. Dobrze, że Giroud potem wsadził, bo było naprawdę nerwowo.

Teraz we wtorek gramy z Chelsea, która jutro gra z City, więc pewnie i my i oni wystawimy rezerwowe składy z tym, że ich rezerwy są jednak silniejsze. Myślę, że mimo wszystko powinniśmy spróbować wystawić jak najlepszy skład jaki możemy. Na coś takiego bym się nie obraził:

Fabiański - Jenkinson, Vermaelen, Mertesacker, Monreal - Wilshere, Rosicky, Cazorla - Miyaichi, Bendtner, Gnabry

Z tym, że oczywiście wolałbym Flaminiego i kogoś za Miyaichiego na skrzydło, ale w obecnej sytuacji chyba nie ma na co liczyć. Ramsey i Özil zdecydowanie potrzebują odpoczynku, to widać, więc ciężko mi sobie wyobrazić coś silniejszego. Fajnie by było, jakby się udało wygrać i awansować do 1/4, ale na nic wielkiego się nie nastawiam :(

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 27 paź 2013, 9:51

jak tam humory po meczu ?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 27 paź 2013, 9:56

Podobal mi sie Gnarby w skrotach, wyglada znakomicie na skrzydle :)

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 27 paź 2013, 13:22

Mecz dziwny i trochę męczący, zawsze mieliśmy problem żeby ugrać 3 punkty w takiej sytuacji. Cieszy progres, a styl nie jest sprawą najważniejszą.

Dużo mówi się o kolejnych wzmocnieniach, ale póki co nie widzę miejsca dla kogoś nowego.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6247
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2013, 17:49

Podolski wraca do treningów :jupi:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2013, 1:21

Obrazek

Tyle powinienem w sumie zostawić co do meczu. Szlag mnie trafia, bo wystawiliśmy silny skład, ale nie istnieliśmy na boisku w zasadzie. Cazorla najwięcej działał, ale on sam dużo nie zrobi. Jednak w sumie najgorzej to nie wyglądało, mimo tego, że Chelsea dominowała, ale jednak cholera w takiej sytuacji nie wolno robić takich błędów, jak Jenkinson przy pierwszej bramce. To jest karygodne i po prostu niedopuszczalne. Ja wiem, że Chelsea w sumie miała wygrać ten mecz bo jaka jest ich druga XI a jaka nasza, ale mimo wszystko. Bez jaj, oddaliśmy ten mecz w sumie bez walki. Występ Bendtnera poniżej jakiejkolwiek krytyki. Niech ten koleś już w naszym trykocie na boisko nie wychodzi, dajmy lepiej szansę Gnabry'emu na CF-ie jesli już, a najlepiej Podolskiemu, który lada moment powinien wrócić (zakładam, że po przerwie międzynarodowej).

żal mi tego pucharu, bo można było coś wykombinować. Jakbyśmy nie mieli pierdyliarda kontuzji to może by to jeszcze jakoś wyglądało, ale wszystko jak zwykle wali się w najgorszym momencie. Teraz trzy arcyważne spotkania a my jestesmy w dupie, bo bez Flaminiego i bez skrzydłowych. [']

Z drugiej strony, jakby nie było kontuzji to by to wyglądało w sumie dość pięknie. Podolski, Walcott, Chambo, Flamini - jakbyśmy mieli ich dostępnych dzisiaj czy z Borussią to wydaje mi się że wszystko wyglądałoby inaczej.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6247
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 lis 2013, 18:51

ArsenalPoland.com & Gunners.com.pl pisze:Rozmaite źródła donoszą, że Flamini, Wilshere, Walcott i Podolski powrócą na mecz z Manchesterem United!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lis 2013, 15:16

Szczęsny z nowym kontraktem. Teraz jeszcze tylko jeden, taki Francuz..

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lis 2013, 15:28

Diaby?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2456

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 16 lis 2013, 15:48

a Sagna? przedłużył kontrakt?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lis 2013, 15:51

Nie

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 22 lis 2013, 20:10

Wygląda na to że Henry znów odwiedził Arsenal podczas przerwy w MLS. Moze tym razem Walcott odda mu czternastkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 lis 2013, 2:07

Widzę, że Arsenal już tu nikogo nie obchodzi na tym forum :(

Ja dopiero wróciłem i mecz obejrzałem ściągnięty, więc się mogę wypowiedzieć. Po pierwsze: Boruc :lol: Dobrze, że Szczęsny to zobaczył i cały mecz się ani razu nie kiwał :P On też nie raz i nie dwa bywał blisko takiej sytuacji więc musi się pilnować. Po drugie, Giroud dzisiaj zagrał kapitalne zawody. Nie wiem, może w innych meczach go nie widywałem a w tym meczu cholernie rzucał się w oczy. Świetnie walczył, bardzo dużo walki o piłkę, cholernie dużo wygranych pojedynków w powietrzu. Świetnie nam się wyrobił i jest to zupełnie inny zawodnik niż ten, który dołączył rok temu. A dwie dodatkowe bramki w lidze do klasyfikacji mu nie zaszkodzą. :wink:

Teraz we wtorek wygrać pewnie z Marsylią (bo niczego innego sobie nie wyobrażam) i mieć święty spokój o kwalifikacje. W środę chciałbym zobaczyć Vermaelena i/lub Monreala, bo panowie zawsze z dobrej strony się pokazują jak grają, więc myślę, że zasłużyli na szansę na zagranie w LM, bo poza tym nie bardzo jest gdzie grać.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 24 lis 2013, 16:47

Gdyby nie Arturo to mogłoby być nerwowo w tym meczu, poza fragmentami w ofensywie nie działo się wiele. Ozil ostatnio słabo gra, Cazorla w tym meczu też dużo niedokładności. Dobrze, że takich meczach zdobywamy na spokojnie 3 punkty, bo w poprzednich sezonach różnie to wyglądało. Teraz teoretycznie 2 łatwiejsze mecze w lidze, przydałoby się wygrać i spokojnie przygotować się na ciężki maraton w grudniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”