Wasze samochody - Strona 20

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5279
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 lut 2013, 18:11

Mówiłem że potrzebuje czegoś żeby w razie czegoś gdzieś dojechać, nie żeby robić codziennie 100km. Kumpel kupił 2 lata temu cinquecento za 800 chyba i jeździ do teraz bez większych problemów.

W każdym razie dzięki za konstruktywną odpowiedź.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lut 2013, 18:33

Dudek kupno uzywanego samochodu to jak kota w worku niezleznie czy sie znasz czy nie. Czasem nawet podlaczenie pod komputer nic nie wykarze... jak np moj starzt kupil uzywany samochod... posprawdzal wszytsko... a tu bec... pompa siadla 2tys.... elektyrka 1tys... i znowu cos nie ta a jezdzi pol roku.
ja kupilem stilo i jest zajebiste.
marka mniej wazna anizeli fakt... kto tym jezdzil i w jaki sposob
Za ta kwote to mysle, ze warto bardziej jakams felicje w gazie, lanosa... czesci tanie a autka jezdza
sbQ pisze:A i zapomniałem kolegi zapytać w poprzednim poście. Dlaczego DIESEL? I to jeszcze używany? Za cholerę bym nie ryzykował przy koszcie 20 tys. Za duże ryzyko. Już lepiej tą Kia kupić
ja kupilem Fiata Stilo 1,9 JTD multiwagon i ogolnie jestem zajebiscie z niego zadowolony. Dalem jakies 15tys. auto z 2003. w tamtym roku zrobilem na nim 30tys. ogolnie nic przy nim nie robilem... nawet nie mylem :P

GOLF 2 to jest zajebioza:!:

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 19 lut 2013, 13:41

Wie ktoś ile może kosztować wymiana pompy oleju znajdującej się w Golfie 4? Dziury w polskich drogach zbierają żniwo.

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 10 kwie 2013, 16:09

Szukam niedrogiego samochodu używanego. Zna się ktoś stąd na tym? Mógłby coś doradzić?

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 229

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 10 kwie 2013, 22:35

Kup mój :P

Mich77
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich77 » 10 kwie 2013, 22:47

Dudek pisze:
Nie wiem jak z kwotą, bo na pomysł kupna auta wpadłem niedawno i jeszcze nie było dobrej okazji to porządnie przedyskutować Więc jak byście podali pare modeli godnych polecenia z kwotami jakie trzeba na nie wyłożyć byłbym wdzięczny.
Nie orientuję się w cenach aut za bardzo. Tak za 3000 da radę kupić coś godnego polecenia?
Może i nie spełnia wymagań gabarytowych , bo jest wielką krową . Ale! MONDEO :) mk1 albo mk2

cena niska, a wyposażenie można trafić eleganckie , szybki , lusterka , elek szyber, klima , etc .
Części tanie bo jeździ od cholery tego w PL :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lis 2013, 15:53

Mam ogromna prosbe jako, ze na samochodach kompletnie sie nie znam.

Kumpel z roboty poprosil mnie, zebym na jakiejs polskiej stronie znalazl mu takie cos (tlumacze slowo w slowo z francuskiego):

dysk hamulcowy z dziurami do Infiniti M35 (280 koni) albo M35h (306 koni), rocznik 2007 albo 2010

Prosze pomozcie mi to gdzies znalezc albo chociaz powiedzcie jak to poprawnie wpisac w google czy Allegro.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 19 lis 2013, 19:39

Chodzi pewnie o tarcze hamulcowe wentylowane :?: Fester :lol:
Jeżeli zachodzi konieczność wymiany tarcz to domyślam się że tez trzeba zakupić klocki hamulcowe.
Tu na szybko coś znalazłem:
http://allegro.pl/czesci-samochodowe-uk ... finiti+M35
Infiniti nie jest zbyt popularną marką w Polsce są jedynie 2 serwisy w Katowicach i Warszawie (chyba że coś się zmieniło :mrgreen: ).
Ciężko będzie coś dobrać na zamienniku bo tu każdy szczegół ma znaczenie jak np ilość otworów mocujących czy rozmiar.
Ja bym zaczął od telefonu bądź maila do działu części któregoś z tych serwisów i ustalenia nr części oryginalnych i na tej podstawie dobrać jakiś zamiennik spełniający nasze oczekiwania jakość/cena...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lis 2013, 19:44

Ok, dzieki, jakos sam do tego doszedlem :(

Twoj link przydatny, wysle mu, chociaz nie wiem na jaka cholere skoro nie mowi po polsku, ale tylko o to prosil, wiec mam z bani.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 19 lis 2013, 19:49

Dr.Football1 pisze:ale tylko o to prosil, wiec mam z bani.
Nieładnie nie o taką Belgie walczyły Araby :naughty:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 gru 2014, 11:15

http://laspalmas.otomoto.pl/peugeot-206 ... 69146.html

co myslicie o czyms takim? Ktos cos doradzi/odradzi?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 23 gru 2014, 11:27

Do francuskich aut są droższe części z tego co słyszałem...Ja bym kupił auto 5-drzwiowe,z lepszym rocznikiem i mniejszym przebiegiem,ale tym samym więcej zapłacił :P

Nie wiem na początku musisz przy kupnie samochodu ustalić kryteria, a nawet czasem markę(oszczędzisz sobie kłopotu przy wyborze)....
Sam mam zamiar kupić swoje pierwsze auto,ale jakoś zawsze wyskoczy jakiś inny wydatek...Ale do rzeczy mam taką zasadę,że auto musi mi się podobać zarówno pod względem wnętrzna,koloru i spełniać jakieś kryteria wyposażenia....Nie może być to auto mniej niż 10-letnie,gdyż ma sprawować mi na ładnych kilka lat...Musi być to auto z małym przebiegiem nie więcej niż 170 tysięcy(ale tutaj robię czasem wyjątek,bo licznik czasem może być przekręcony) no i musi być 5-drzwiowe z racji przewożonych osób(nie mam zamiaru co chwilę ustawiać sobie fotela) jak i tylko styl Hatchback...Stąd też ciągle szukam swój pierwszy samochód,gdyż sugerując się ceną wychodzi od 15 tysięcy wzwyż :P

E: Swoją drogą widziałem też Peugeota za tą samą cenę z mniejszym przebiegiem,młodszy i w dodatku cabrio

http://komislux.otomoto.pl/peugeot-206- ... 27637.html

Cena identyczna,a wizualnie zdecydowanie lepiej mi się podoba ten co wkleiłem :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 gru 2014, 11:46

Dziewczyna kupuje, ale w wiekszosci ja bede jezdzil bo ona jeszcze prawka nie ma :D

Autem raczej rzadko bedzie jezdzic wiecej osob, wiec to ze jest 3 drzwiowe nie sprawia wiekszego problemu. Cena jest okreslona max 7000, ale wraz z pierwszem ubezpieczeniem. Za miesiac tamto auta beda rok starsze, dodatkowo ten komis gdzie jest to auto ma jakis znajomy, wiec powiedzial ze chyba do 10% moze zejsc z ceny. Takze jakby bylo np. za 4500 to juz chyba calkiem spoko. Wydaje sie zadbane w miare, niezniszczone, przebieg spory ale chyba jeszcze spokojnie bedzie mozna pojezdzic. Auto bedize codziennie uzywane ale pewnie glownie do pracy (kolo 5km w jedna strone), jakies zakupy, czasmi gdzies na weekend, czyli tradycyjnie.

To co wkleiles tez calkiem spoko, ale automatyczna skrzynia, odpada z biegu :)

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 23 gru 2014, 16:22

Wg mnie nie wazne jaka marka, zwlaszcza za taki hajs. Aby byl w dobrym stanie, czyli nie jakis wytluczony, ze zaraz trzeba bedzie wstawiac do Mietka. Druga sprawa to warto kupic auto wg wlasnych potrzeb, czyli np. ile osob bedzie jezdzic, czy duze bagaze bedziemy wozic etc. Sugerowanie sie markami czesto przyslania istotne sprawy jak zawieszenie, wyposazenie itd.
To tak w skrocie. Jak sie nie znasz na furach to na rynku dziala kilka firm sprawdzajacych wybrane auta dokladnie - naprawde warto nad czyms takim pomyslec.

I na tak krotkie dystanse odradzam diesla.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 gru 2014, 17:11

dlaczego? Ojciec ma passata z 2001r i bardoz dobrze smiga.

No to wlasnie cos takiego potrzebuje, zadbany, nie potrzebne koniecznie 5-drzwiowe, raczje rzadziej na jakies wyjazdy, raz w roku na wakacje to i tak pojedziemy pewnie w 2 wiec nic wiekszego nie potrzeba. Teraz tylko sprawdzic czy wszystko jest ok od strony mechanicznej i chyba to wezmie. Ale jak od znajomego jakiegos to raczje syfu nie sprzeda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”