Bayern - Borussia - Strona 4

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Re: Bayern - Borussia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 23 lis 2013, 20:29

W ogóle Bayern Pepa wydaje się bardziej wyrachowany - jakby z góry zakładał, że ma tak ogromy potencjał, że nie musi włączać najwyższych obrotów by odnieść zwycięstwo. Lahm w środku pola to dla mnie wyjątkowe koromysło - tym bardziej, że na boku grywa Rafinha, który wyjątkowo kontrastuje z resztą świetnych graczy.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2013, 20:34 przez Marcinhp, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 23 lis 2013, 20:31

Trzeba też dodać świetną interwencję Neuera po strzale Reusa. Niby wyglądało to niegroźnie, ale takiego strzału większość bramkarzy mogłaby nie wyjąć.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 lis 2013, 20:39

Neuer ogólnie grał w tym meczu swietnie :brawo:

Nie czepialbym sie Rafinhi, bo w tm meczu grał dość solidnie. A Lahm w środku pomocy był efektem stabilizacji gry w defensywie, przecież nie raz pojawiał sie na pozycji klasycznego libero. Bardzo dobra taktyka i ułożenie gry przez Pepa, no i zmiany tez rewelacyjne :afro:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 lis 2013, 20:41

Dante dzisiaj był skałą nie do przejścia, wszystko czyścił. Bayern wykorzystał skrupulatnie słabości Borussii i wypunktował rywali.
Mnie cały czas zastanawia obecność w środku człowieka widmo - Sahina. Naprawdę długo się dzisiaj zastanawiałem kto gra obok Bendera, bo ten facet chyba zapomniał wejść na boisko. Widział go ktoś przy piłce?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 lis 2013, 20:42

pewnie znowu wyjdzie, ze bronie pepa i barcelony, ale jak dla mnie lahm na cdmie to świetny pomysl, dzięki takiemu ustawieniu moze w pełni wykorzystać swój przegląd pola i dobre panowanie nad piłką.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 lis 2013, 20:50

Lahm na cmie świetnie gra, nie nazwałbym tego że ma świetny przegląd pola ale świetnie utrzymuje posiadanie piłki, nie traci futbolówki, celnie podaje. Zadziwiające że z bocznego defensora zrobił się CM.
Tylko ja nie mogę patrzeć na Grosskreutza? Wiecznie z wkurvioną miną szukający spięć.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 23 lis 2013, 20:52

Pewnie, że Rafinha zagrał przyzwoicie, jak wszyscy dzisiaj w Bayernie. Może mi po prostu tęskno za Lahmem i robieniem wiatru na skrzydle :roll:

Rekinho ma nieco racji, ale uważam, że ta pozycja mocno ogranicza Lahma pod względem szybkości, gry jeden na jeden. Niemniej fajnie ogląda się te kilka rozciągających piłek z jego strony.

I faktycznie Sahin nie istniał, dopiero co sobie o facecie przypomniałem. Kevina bym się nie czepiał - facet jest elektryczny, ale na boisku, jak na takiego przeciętniaka, zrobił całkiem duży postęp.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lis 2013, 20:58

Jak co sezon, nie mamy ławki i dlatego w tym sezonie mistrzem będzie Bayern. Właściwie już pogodzilem sie z ta myślą, trzeba tylko utrzymać 2 miejsce i będzie ok. W LM natomiast liczę na wyjscie z grupy, o konkretne cele pokusze sie jak ten warunek będzie spełniony. Także mecz wtorkowy jest meczem o wszystko i chce widzieć zawodników w żółtych trykotach którzy wypruwaja sobie flaki, bo w grę wchodzi tylko zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lis 2013, 21:03

Aker pisze:Jak co sezon, nie mamy ławki i dlatego w tym sezonie mistrzem będzie Bayern. Właściwie już pogodzilem sie z ta myślą, trzeba tylko utrzymać 2 miejsce i będzie ok. W LM natomiast liczę na wyjscie z grupy, o konkretne cele pokusze sie jak ten warunek będzie spełniony. Także mecz wtorkowy jest meczem o wszystko i chce widzieć zawodników w żółtych trykotach którzy wypruwaja sobie flaki, bo w grę wchodzi tylko zwycięstwo.
W 2011 i 2012 też nie było ławki a był majster i dublet.

W lokalu oczywiście wsyscy za BVB :chill:

Wynik za wysoki. Bayern zasłużył na wygraną, ale 0:3 to efekt odkrycie się w końcówce. Niemniej rezultat doskonały. I znów en krytykowany przeze mnie Bayern, który z Herthami, Hoffenheimami, Viktoriami wygrywa jedną bramką w szlagierowym meczu gniecie rywala. Poza pechowym remisem w Leverkusen same pogromy - Schalke 0:4, City 1:3, Dortmund 0:3 itp itd. Ładnie,

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lis 2013, 21:10

Ebi pisze:
Aker pisze:Jak co sezon, nie mamy ławki i dlatego w tym sezonie mistrzem będzie Bayern. Właściwie już pogodzilem sie z ta myślą, trzeba tylko utrzymać 2 miejsce i będzie ok. W LM natomiast liczę na wyjscie z grupy, o konkretne cele pokusze sie jak ten warunek będzie spełniony. Także mecz wtorkowy jest meczem o wszystko i chce widzieć zawodników w żółtych trykotach którzy wypruwaja sobie flaki, bo w grę wchodzi tylko zwycięstwo.
W 2011 i 2012 też nie było ławki a był majster i dublet.

W lokalu oczywiście wsyscy za BVB :chill:

Wynik za wysoki. Bayern zasłużył na wygraną, ale 0:3 to efekt odkrycie się w końcówce. Niemniej rezultat doskonały. I znów en krytykowany przeze mnie Bayern, który z Herthami, Hoffenheimami, Viktoriami wygrywa jedną bramką w szlagierowym meczu gniecie rywala. Poza pechowym remisem w Leverkusen same pogromy - Schalke 0:4, City 1:3, Dortmund 0:3 itp itd. Ładnie,
Może tylko dlatego że mieliśmy farta bo nie było szpitala?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 lis 2013, 21:23

Z leverkusen tez powinien być pogrom, tylko celowniki były źle ustawione. Ebi, przez tyle lat kibicowania Bayernowi nie przyzwyczailes sie, ze ta drużyna gra naprawdę niezłe wtedy, kiedy tak naprawdę musi to zrobić ? :) Bo dla mnie to norma i dlatego jakoś za mocno sie nie obawiałem podejścia zawodników, którzy juz od pierwszych minut byli mocno skoncentrowani ;)

Może i za wysokie to 3:0, ale tak samo za wysokie było 2:5 w finale Pucharu Niemiec AD 2012. I tu i tam o wyniku końcowym zdecydowały świetne kontry, w wykonaniu których obie ekipy sa mistrzami.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lis 2013, 22:27

Michał M pisze:Tak naprawdę to BVB musi wygrać lub co najmniej zremisować z nami. Inaczej do końca 1 rundy będziemy przed nimi o dobrych parę punktów (patrząc na pozostałe mecze do końca 1 rundy, my nie mamy się kogo obawiać, a oni grają m.in. z Leverkusen oraz mają wyjazd do Hoffenheim).

Ebi, ale teraz Goetze jest już u nas 8) No i wobec kontuzji Francka na bank wybiegnie od początku spotkania, na miejscu Pepa wystawiłbym go właśnie na lewą stronę.
To taK swoją drogą Michale :D

Goetze jest u nas.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 lis 2013, 0:55

Czy ja jestem jedyna osoba, ktora bardziej widzi w tym meczu nieskutecznosc Borussi niz swietna gre Bayernu? Przeciez sytaucje Lewego i Kuby spokojnie byly do ogarniecia, gdyby Lewandowski to wykorzystal mecz moglby zupelnie inaczej wygladac

Inaczej: Bayern Juupa robil na mnie duzo wieksze wrazenie niz Bayern Pepa

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 24 lis 2013, 3:15

Czy ja jestem jedyna osoba, ktora bardziej widzi w tym meczu nieskutecznosc Borussi niz swietna gre Bayernu? Przeciez sytaucje Lewego i Kuby spokojnie byly do ogarniecia, gdyby Lewandowski to wykorzystal mecz moglby zupelnie inaczej wygladac

Inaczej: Bayern Juupa robil na mnie duzo wieksze wrazenie niz Bayern Pepa
zgodzę sie z Tobą bo do bramki Goetze to Borussia robiła na mnie lesze wrażenie...może nie jakoś dużo lepsze ale zawsze...:P

pomijam fakt ze gra bayernu mnie w ogóle nie przekonywala bardziej bazowała na indywidalnych akcjach lub przypadkowych zagraniach niż na zespołowości za Juupa (albo wtedy akcje ofensywne były bardziej produktywne) ale to moje subiektywne zdanie a Bayern naprawde oglądam od świeta więc luzzz....chłopaki z Monachium :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 lis 2013, 16:11

To się nazywa atmosfera

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”