FMy - Strona 729

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 lis 2013, 20:40

Mirek15 pisze:Arwin napisał(a):
Tak samo jak Mirek zacząłem karierę Milanem. Sprzedałem Balo do Arsenalu za 30 milionów, planuje tez pozbyć się Matriego i Kaki oraz wzmocnić nieco obronę. Niestety moje dwa główne cele transferowe mi nie wypaliły tj. Koke do Monaco i Griezman do Spursow. Zaczailem sie na Diego Coste i Sancheza, zobaczy sie co z tego wyjdzie.

Co zrobiłeś z Balo Wystawiłeś na listę czy tak po prostu dostałeś ofertę Bo będąc szczerym obawiam się o jego postawę na boisku.
Wystawiłem pierw za 35, ale nikt się nie skusił więc ustawiłem za 30, Barcelona i City chcieli płacić w ratach, Arsenal rzucił całość i jakoś tak poszło dalej. W jego miejsce sprowadziłem Muriela za 14 milionów, teraz poluje na jakiegoś środkowego obrońcę, próbuję ściągnąć Garaya ale chyba nic z tego nie będzie.

Edit.

Beka, nie awansowałem do LM. Miliard strzałów z mojej strony na bramkę PSV, przy ich niewielu i oczywiście przegrana, bo obrońcy w tej grze muszą zachowywać się jak paralitycy :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 lis 2013, 22:08

Ja odpadłem z LM w 90 minucie. Przypadek :?: Znając tą grę bez większych uaktualnień to nie sądzę.

Moja kariera Milan się już skończyła. Jednak ten klub to na razie zbyt wysokie progi na moje umiejętności więc na obecną chwilę zacznę Dortmundem którym z reguły gram przynajmniej 2 sezony. Nie wiem co w Milanie było nie tak. Pewnie taktyka oraz polecenia taktyczne których jest coraz więcej w nowszych FMach. Grałem 4-2-3-1. Odpaliłem Muntariego, Nocerino, Emanuelsona oraz Balo. Za nich wziąłem Coentrao, Jese, Honde, Beneteke oraz Papadopoulosa. Może w grze są jeszcze jakieś bugi bo np. obrona grała mi fatalnie. Abate noty po 6.1, a inni wcale nie lepszy. Dziwna sytuacja. Co inny mecz to to samo. Napastnik Benteke też kończył mecze z 6.3 itd. Montolivo na pierwszy rzut oka jest równie słaby co w poprzednich FMach. W tamtym FMie ciągnął mnie Faraon w tym nie przebił noty 6.4. Nie wiem o co kaman. Zobaczę jak BVB będzie szło. Skład gotowy tylko rezerwowych nie ma. Nawet Lewy chce kontrakt podpisać :shock: Tzn. chce, ale oczekuje zbyt wiele i nie mogę tyle mu dać. Jak tu nie pójdzie to czekam na nową łatkę gry która z pewnością nie długo powinna wyjść, a Dortmundem obadam pewnych piłkarzy.

Wiadomo jakie bugi ma ta gra :?:

Ci co grywali już w to trochę mogą podzielić się wskazówkami :) W tym nowym FMie to nawet nie wiem gdzie pressing drużynowy ustawić. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 lis 2013, 15:25

Obrazek

Czyli jednak jest coś co dodali w nowej edycji FMa :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 lis 2013, 22:54

https://www.dropbox.com/s/nodj7zi04oes4 ... .02.41.png

W skrócie FM 14. Gra ma mnóstwo bugów. Podobno gra się gorzej niż w wersji beta.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 lis 2013, 18:15

Wyszedl nowy FM Handheld. Gra wyglada bardzo fajnie, choc baza pilkarzy nadal nie imponuje, no ale na pewno kilka godzin zycia przy niej przegram :)

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 14 lis 2013, 19:10

A ja skończyłem dzisiaj drugi sezon Juve ,Superpuchar wygrał poraz drugi z rzędu,Mistrzostwo Włoch obroniłem ,Puchar Włoch równierz wygrałem drugi raz ,w Lidze Mistrzów doszedłem do Ćwiercfinału gdzie w dwumeczu pokonała mnie Barca ale brakło mi jednego bramki ehh ,szykuje się na nowy sezon :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 lis 2013, 19:28

Dr.Football1 pisze:Wyszedl nowy FM Handheld. Gra wyglada bardzo fajnie, choc baza pilkarzy nadal nie imponuje, no ale na pewno kilka godzin zycia przy niej przegram :)
Jakie ligi są dostępne?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 lis 2013, 19:35

Boromir pisze:
Dr.Football1 pisze:Wyszedl nowy FM Handheld. Gra wyglada bardzo fajnie, choc baza pilkarzy nadal nie imponuje, no ale na pewno kilka godzin zycia przy niej przegram :)
Jakie ligi są dostępne?
Niestety nie dodano w tym roku nowych lig. Dostepne sa te co zawsze, czyli:

Anglia
Hiszpania
Niemcy
Wlochy
Holandia
Portugalia
Francja
Belgia
Szkocja
Brazylia
Irlandia
Irlandia Polnocna
Australia
Walia

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 lis 2013, 20:02

To dupa, czekałem na polska ligę. Gram w tego Handhelda 2012, nawet swojego syna dostałem jako wychowanka, który został legendą Juventusu i reprezentacji Polski, ale ile można wygrywać z jednym klubem...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 14 lis 2013, 20:19

Jest taka sprawa. Byłem przekonany, że w FM 2013 save'y zapisują się gdzieś na serwerach steama i nie muszę kopiować sobie ich przy formacie kompa. Poza tym myślałem, że już w 13 grał raczej nie będę i je olałem.
Teraz jednak by sobie człowiek pograł Lechią na starym savie ...

To jak to jest, są one gdzieś poza moim kompem, czy nie ma o czym marzyć?

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 17 lis 2013, 18:09

Kolejny problem :C FM 2014 już mi działa, gra tworzy się bez problemów, natomiast piłkarzy są "fejkowi" tzn gdy wziąłem Tottenham, gracze byli realni, lecz z wymyślonymi nazwiskami tj przykładowo 3 bramkarzy: 42-letni Amerykanin,32-letni Brazylijczyk oraz 26-letni Francuz, czyli niby wszystko się zgadza ale nazwiska Luiz Phillip Rahic,Ondrille Anggodo czy Cuan Martinetti znacząco zabiłyby frajdę z rozgrywki.Jest jakiś pliczek naprawiający to jak niegdyś reprezentację Niemiec czy Japonii?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 lis 2013, 19:27

Przy zaczynaniu gry odznacz opcję "używaj wygenerowanych piłkarzy", powinno pomóc :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lis 2013, 18:41

Ile lig litewskich jest w nowym FM?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 lis 2013, 22:05

Jak do końca miesiąca nie wyjdzie nowa łatka to najprawdopodobniej 14 będzie ostatnią wersją którą kupiłem. SI robi sobie jaja z klientów już któryś rok z rzędu. Nie wiem co im przeszkadzało w wersji 11 czy nawet 12, że musieli tą grę polepszyć i zamiast ideału wychodzi gniot za gniotem. Jak nie są w stanie sprostać swoim oczekiwaniom to niech wydają mniej rozbudowaną wersję.

Ktoś na cmrev.com zarzucił niezły pomysł aby zrobić fp na fb sprzeciwiający się twórcą FMa, że co roku oszukują klientów wydając niegrywalną grę. Jestem ciekaw w którym miesiącu mniej więcej zaczynają "pracę" nad nowym FMem.

Nie przeszkadzałoby mi to jakby nawet podnieśli cenę gry o jakieś 30%, a w zamian daliby towar na miarę oczekiwań już w dniu premiery.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 lis 2013, 22:18

A co w tej edycji jest niegrywalnego? Bo gram już prawie 3 sezon, i żadnych wielkich bugów nie uświadczyłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”