Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 60

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2005, 20:06

Mikusinski pisze:W przyszłym tygodniu, Zurawski zostanie zaprezentowany w Glasgow, a więc definitywnie został piłkarzem Celticu 8)

"Żuraw" w Celtiku!!!
Maciej Żurawski będzie w przyszłym sezonie grał w Celtiku Glasgow. Dziś po południu napastnik Wisły uzgodnił warunki kontraktu indywidualnego w szkockim klubie.
heheh w końcu, Żuraw wybrał wyspy, bardzo się cieszę!! niech w Trabzonie dalej wymiata Szymek, a Żurwa w Celticu.
Jakby poszedł do Trabzonsporu- mógłby już szymek tylu bramek nie strzelać.

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 28 cze 2005, 20:06

Anka pisze:
pitala pisze:Dzisiejszy "Fakt" :lol: donosi: iż jeżeli Jerzy Engel zostanie trenerem "Białej Gwiazdy" to miejsce "Żurawia" zastąpi Emannuel Olisadebe :P
Gdzie to wyczytałeś? W 'Fakcie'? :lol: Olisadebe jest przecież o kilka klas gorszy od Żurawskiego. To, że kilka lat temu był on ,,nadzieją polskiego futbolu" nie oznacza, że obecnie też jest wspaniałym napastnikiem. Tak naprawdę to nie pamiętam już, kiedy widziałam mecz z jego udziałem...

W Grecji go nie chcieli, więc ławkę rezerwowych musiał grzać, choć na murawie grali słabeusze. Wydaje mi się, że Engel będzie chciał w Wiśle zrobić kadrę z czasów, kiedy był trenerem kadry narodowej. Wrócą jacyś przeciętni gracze, którzy od dawna powinni powiesić buty na kołku... Coś mam złe przeczucia - Liczka też miał zrobić z Wisły Kraków 'Dream Team'. I co teraz mamy? Połowa pierwszego składu chce odejść... Co prawda Engel jest lepszym trenerem od Liczki, ale nie można powiedzieć, iż doprowadzi 'Białą Gwiazdę' do Ligi Mistrzów. ;) Pozdrawiam.

Jak słysze te bzdury Faktu to mi sie smiac chce. Ale jakby na to nie patrzec to musza czyms ludzi przyciagnac. Sensacje wyssane z palca to ich specjalnosc. Nie wydaje mi sie zeby Engel zbierał swoja ekipe z eliminacji MS. On jest na to za inteligentny, a wogule czemu miałoby to sluszyc. Spotkaniu przyjacioł :?: :?: Wątpie.....

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 28 cze 2005, 20:54

To jest totalna bzura. Bardziej prawdopodobne jest przyjście na stadion przy ulicy Reymonta Ronaldo :lol: :lol: I tak w tym transferze nie widze żadnego sensu. Oli będzie siedział w domu, symulowa setną chorobę a kasa plynnie będzie się przelewała na jego konto w banku.
Jest możliwość aby do Wisły przeszedl Jerzy Engel na stanowisko trenera<jupi>!!! :wink:
Jest pytanie kto będzie grał w ataku Wisły za Żurawia. Kubica, Abbot, Kuźba czy Dawodowski. Za Kubicę trzeba było by zapłacić 250 tys. euro, za Abbota ok. 750 tys. euro. Stawiłbym na Kuźbę albo Dawidowskiego, nie wiadomo w jakiej formie jest jeden albo drugi 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 cze 2005, 21:11

Taaa, Fakt. Ze sportowych stron, jak umie się przedzierać przez tabloid, można wiele się dowiedzieć. Nie tylko o tym, że Dudek nie chciał dać koszulki Janasowi, którą kolega trenera potrzebował do baru jako dekoracji, ale również, jako pierwsi podali wiadomość o zainteresowaniu Liczką. I tyle w temacie Faktu, bo miałbym jeszcze inne przykłady, ale nie jestem pewien, więc zamilcze. Ale ten jeden powinien zmiażdzyć wasze wyobrażenia o poziomie wywiadu redakcji sportowej. Kołtoń jest w tyle, bo jego dziennikarze chyba nie potrafią postawić działaczom kielona, na rozluźnienie 8).

A co do Oliego, to jak pęknie kolano na wakacjach, to szpital przy Reymonta wita. Dawidowski będzi miał z kim grać w karty.
Kubica za rok skończy karierę i pezjdzie do marketingu w Wiśle. To długofalowa inwestycja :twisted:.
Abott jeśli nie przejdzie do Wisły, skończy w lidze pierwszej czyli drugiej. Tam gdzie Rasiak. A kto nie chciałby Grzesia?
Teraz już znacie motywy prawdopodobnych transferów. Wszystkie są sensowne i wyważone :P.

Awatar użytkownika
pitala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pitala » 28 cze 2005, 22:51

Więc kto według Was będzie godnym następcom "Żurawia"??

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 cze 2005, 22:57

hm.....przychodzi Engel, więc pewnie Olisadebe. I ja w tym momencie nie robię sobie jaj. To naprawde jest mozliwe :P

A tak wogóle to odejscie Żurawskiego nie jest jeszcze przesądzone, chociaż na 99% jest już w Celticu :wink:

EDIT: przed chwilą dopiero przeczytałem posty wcześniejsze, Faktu dziś nie czytałem, więc pomysł z Olisadebe, wymyśliłem przed chwilą, więc nie dziwcie się mojemu postowi :wink:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 29 cze 2005, 9:02

pitala pisze:Więc kto według Was będzie godnym następcom "Żurawia"??
Jeszcze do końca nie widoomo. Bo Wisła zamiast że wyłoży 750 tys. euro, będzie miała Kuźbe który jest tej klasy co Abbot i w dodatku dzisiaj obecnie grzeje ławę. Podobnie jest z Dawidowskim. Jeszcze pozostaje Kubica, wart jest on 250. tys. euro, więc o prawie 500 tys. euro tanszy od Abbota a za rok, dwa już zakonczy karierę. Nie widziałbym Olego w Wisełce. Symulowalby tak jak w Panathinaikosie :? Niewidomo kto będzie po Zurawiu kapitanem, myślę że bramkarz czyli Majdan lub najbardziej doświadczony obrońca czyli Tomek Kłos.

Plotki w Wiśle o odejściach lub przyjściach zawodników:
-Grzesio Kmiecik wyjechał na testy do drugoligowego klubu niemieckiego.
-Artur Sarnat odszedł do Korony Kielce.
-Adam Piekutowski chcialby grać w Jagielonni Bialystok.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 29 cze 2005, 16:15

Ja tam zawsze Wisełkę lubiłem i darzyłem wielkim szacunkiem. No ale to co tam się teraz dzieje to nie napawa optymizem. Wątpie, aby Wiślacy w przyszłym sezonie odnieśli jakiś sukces w europejskich pucharach. Nawet nie wiadomo czy nie stracą przodownictwa w słabiutkiej polskiej ekstraklasie (sorki- Idea ekstraklasie :lol:). Odszedł Żuraw, niepewna jest sytuacja Baszczyńskiego i Cantoro. Przychodzi natomiast Gołoś i nikomu nieznany Paulista. Myślę, że z takich zmian nic dobrego nie wyniknie.

Kibice Wisły trzymajcie się.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 29 cze 2005, 17:34

No i macie już trzech trenerów głównych na utrzymaniu.

Henio Kasperczak, Liczka, teraz Engel, a jeszce jakieś Paniki itp.

To jest pożądna poityka wydawania kasy. Pewno znowu będa transfery, a potem, płacz co z ta kasą.

Jak długo Wisła utrzymała jednego trenra, przezesa itp.??

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8714
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2005, 18:02

Liczka zwolniony z Wisły!

Werner Liczka nie jest już trenerem Wisły Kraków! Informację o zwolneniu czeskiemu szkoleniowcowi przekazał nowy prezes klubu Zdzisław Kapka - poinformował serwis wislakrakow.com.

Tym samym potwierdziły się wcześniejsze informacje na temat wielkich zmian w krakowskim klubie.

Następcą Liczki będzie prawdopodobnie Jerzy Engel.

Źródło: wislakrakow.com

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 19:41

To było do przewidzenia. Wszystko idzie w kierunku stabilizacji. Tylko ten Kapka :?. Pod newsem o dymisji Basałaja napisałem byle nie Kapka. I wykrakałem :shock:. Jakoś to będzie. Engel nie da sobie wcisnąć Kubicy i jak nie zacznie czarować ze swoimi wynalazkami (czytaj znajomymi) i szemranymi firmami ( jak się nazywała firma, która miała robić potęgę z Polonii?), bedzie dobrze.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 29 cze 2005, 19:55

piwus pisze:To było do przewidzenia. Wszystko idzie w kierunku stabilizacji. Tylko ten Kapka :?. Pod newsem o dymisji Basałaja napisałem byle nie Kapka. I wykrakałem :shock:. Jakoś to będzie. Engel nie da sobie wcisnąć Kubicy i jak nie zacznie czarować ze swoimi wynalazkami (czytaj znajomymi) i szemranymi firmami ( jak się nazywała firma, która miała robić potęgę z Polonii?), bedzie dobrze.
Kapka prezesem, czyli tych starych pozostałości nieumiejętnych rządów się pozbyć nie daliście rady.

A Engel ściagnie napewno stra gwardię.

Słyszałem że na początek ma być Piotrek Swierczewski :wink:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 29 cze 2005, 20:41

A wiec radujmy się. Liczka na stanowisku był tylko pół roku!mam nadzieję, że stanowisko obejmie Engel, jest to najlpeszy trener po Kasperczaku jak dla Wisły. Oby nie Swierczewski, swoje najlpesze lata miał już za sobą :wink:

Teraz w Tarnobrzegu, na rynku będzie wielka feta!!!!!

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 29 cze 2005, 20:47

Wy jesteście tak śmieszni że głowa boli. !!!!! :lol: :lol:

Wasz niechęc do Liczki to fakt tego że on zastąpił na stanowisku Kasperczaka.

Bo przeciez Liczka wam nic złego nie zrobił. Póki nie bedzie mądrego przesa właścieiel póty nie bedzie dobrek parcy w Wisle.

Bo z całym przekonaniem można powiedzieć, że ktoś u was jest jak kobieta - baardzo zmienny

:lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2005, 21:02

pippen pisze:Wy jesteście tak śmieszni że głowa boli. !!!!! :lol: :lol:

Wasz niechęc do Liczki to fakt tego że on zastąpił na stanowisku Kasperczaka.
Ale jestes smieszny - chcialoby sie napisac. Nie bede Ci tlumaczyl , ze Liczka tylko psul Wisle i nie mial wplywu na to co dzialo sie na boisku. Wiec jesli uwazasz , ze Liczki nie lubia tylko za to , ze zastapil na stanowisku Henia (co jest dla mnie smiesznym argumentem) to prosze Cie powstrzymaj sie od komentarzy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”