Mundial 2014 w Brazylii - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Mundial 2014 w Brazylii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 06 gru 2013, 19:32

Bardzo dobre losowanie dla Francji, Belgii, Bośni i WKS-u, który może wreszcie wyjdzie z grupy. Być może niespodziankę zrobi Chile i wyrzuci z turnieju któregoś z finalistów poprzedniego mundialu. Z grupy jak dla mnie może też nie wyjść Anglia, większe szanse daję Urugwajowi i Włochom.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 gru 2013, 19:36

Swoją drogą jeśli chodzi o Argentynę to jestem ciekaw który z napastników nie pojedzie na mundial. Messi, Higuain, Tevez, Aguero, Milito, Palacio, Lavezzi, Di Maria, Pastore, Alvarez + masa innych, którzy grali w tym roku. To wszystko ofensywni gracze, trzeba przynzać że jest w czym wybierać.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 06 gru 2013, 19:41

Anglia w grupie smierci. Jak z niej wyjdą to bedzie mega sukces... tubylcy juz sobie ostrza żeby na pojedynki z Urugwajem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 gru 2013, 20:03

raf2 pisze:
Slim91 pisze:Czemu Anglia z Włochami o 3:00 w nocy akurat :?:
Juz przed mundialem było wiadomo, że mecz D3-D4 będzie o 3:00
To w takim razie czemu np. Portugalia i Stany Zjednoczone zagrają na tym stadionie 22. czerwca, ale o godzinie 21? :roll: Jedni mogą później, drudzy nie? Chyba każdy powinien mieć takie same warunki...

Biały pisze:W czym Portugalia jest mocniejsza od Argentyny?
Ma Ronaldo, który nie łamie się jak Messi, a w dodatku gra dużo lepiej w reprezentacji niż jego rywal z La Ligi. W dodatku mają dużo lepsza obronę. Jeśli Pepe i Perreira trafią z formą, to nawet Niemcy mogą mieć problemy z przebiciem się.

rzeznik pisze:Bardzo dobre losowanie dla [...] WKS-u, który może wreszcie wyjdzie z grupy.
A ja jakoś to podważam. Skoro Kolumbia była w pierwszym koszyku i szło jej naprawdę dobrze na eliminacjach, to powinna sobie spokojnie poradzić z Iworyjczykami. Ubiegłoroczny Puchar Narodów Afryki pokazał ich miejsce w szeregu. Ja liczę w tej grupie szczególnie na Japonię. Może wreszcie Kagawa okaże tam swój geniusz, do tego jakby Honda grał na skrzydle, to może być miodnie. Przypomnę, że nie tak dawno pokonali Belgię 2-3. ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 gru 2013, 20:44

Ta na marginesie - Krystjano Ronaldo znowu trafił na Niemców. Już kiedyś poruszałem temat - czy ów "genialny" Portugalczyk kiedykolwiek wygrał ważny mecz z jakąkolwiek niemiecką drużyną (klubową narodową). Dla niego Szwabiki to taka sama klątwa jak dla polskiej repry. Może w Brazylii się uda. Kraju Il Fenomeno.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 gru 2013, 20:53

Moje mundialowe sympatie są oczywiście niezmienne, czyli kibicuję Europie Wschodniej i Iworyjczykom. Bardzo fajną grupę wylosowali Rosjanie, awans jest jak najbardziej realistycznym scenariuszem. W grupie A Chorwacja też nie stoi na straconej pozycji - co prawda pierwsze miejsce jest raczej zarezerwowane dla Brazylii, ale nieprzekonujący w eliminacjach Meksyk oraz słabszy niż kiedyś Kamerun są do ogrania. Szkoda, że Hrvatska musi zaczynać meczem z Brazylią, bo porażka na początek to ogromna presja w kolejnych meczach. Z moich wschodnieuropejskich faworytów pozostaje jeszcze Bośnia i Hercegowina. Wylosowali trudną grupę, ale do przejścia - sporą niewiadomą jest dla mnie tutaj Nigeria, bo styl i gra jaką zaprezentowali na wygranym w tym roku PNA może nie wystarczyć na Mundial.
Los w końcu uśmiechnął się do WKS, po raz pierwszy Słonie nie trafiły do grupy śmierci - to już ostatnia szansa ich złotej generacji na zaistnienie w dużym turnieju, muszą to wykorzystać.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 gru 2013, 8:19

Los okrutnie ze mnie zadrwił :P Moje dwie ukochane reprezentacje narodowe będą walczyć między sobą o awans już w fazie grupowej. Oczywiście jest jeszcze Anglia, ale po niej kompletnie nie wiadomo czego się spodziewać. Większość gwiazd jest już grubo po 30-tce a ich następcy nie dorównują im jakościowo. Sam Rooney raczej nie pociągnie tego wózka. Kostaryka raczej nikomu nie powinna sprawić problemów. Na czyje wyjście z grupy liczę chyba nie muszę pisać :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 gru 2013, 9:13

Cement pisze:Los w końcu uśmiechnął się do WKS, po raz pierwszy Słonie nie trafiły do grupy śmierci - to już ostatnia szansa ich złotej generacji na zaistnienie w dużym turnieju, muszą to wykorzystać.
I tutaj można szukać jakiegoś zaskoczenia i ciekawych meczów. W ogóle liczę, że w połfinale znajdzie się jakiś czarny koń rozgrywek. Miło by było zobaczyć Meksyk albo właśnie WKS wśród najlepszych.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 07 gru 2013, 10:12

Bardzo ciekawe losowanie. Moimi małymi faworytami w grupach są Grecja oraz Bośnia i Hercegowina. Nie liczę Belgii i Włoch, bo któraś z tych dwóch drużyn w moim mniemaniu ma wygrać całe MŚ :afro:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 07 gru 2013, 10:33

Bardzo prawdopodobne że wszystkie afrykańskie ekipy pojadą do domu po rozgrywkach grupowych

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 gru 2013, 13:42

Co do samego Mundialu bardzo podobaja mi sie grupy (poza grupa belgijska liczylem ze bedzie okazja zeby wreszcie zagrali z kims silnym, bo niepamietam aby w ostatnich latach pokonali kogos ze swiatowej czolowki: Hiszpania, Brazylia, Kolumbia, Argentyna, Niemcy, Wlochy, Holandia... - czy sie myle?).

Bedzie sporo fajnie zapowiadajacyh sie meczow-trojmeczow, moze wreszcie unikniemy nudnych rozgrywek grupowych.

Dla mnie obecnie najsilniejsza reprezentacja swiata jest Kolumbia, i na nich licze w Brazylii. Rzecz jasna poza Argentyna ktorej kibicuje od zawsze.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 07 gru 2013, 14:51

Gr. A: Brazylia, Chorwacja
Gr. B: Hiszpania, Holandia
Gr. C: Kolumbia, Wybrzeże Kości Słoniowej
Gr. D: Włochy, Urugwaj
Gr. E: Francja, Szwajcaria
Gr. F: Argentyna, Bośnia i Hercegowina
Gr. G: Niemcy, Portugalia
Gr. H: Belgia, Rosja

Myślę, że tak się to zakończy. Grupy są ogólnie średnie, bo są grupy śmierci (Hiszpania, Holandia, Chile) albo (Włochy, Urugwaj, Anglia), a są też takie miałkie (Kolumbia, Grecja, WKS, Japonia). No nic, ja się już doczekać nie mogę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2013, 21:49

jak to się losuje w FIFA.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 gru 2013, 21:54

Magnum pisze:

jak to się losuje w FIFA.
Fajnos, gdyby byłos po polskos. Tak mogę się tylkos domyślos.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2013, 21:58

Niestety - nie znalazłem niz po polskos czy angielskos. :wink: Ogólnie chodzi o to ze koles przy kazdym losowaniu łapy w dół ponizej tego co widac i wg spiskowcow wybiera odpowiednie karteczki. :wink: A wrzuciłem tutaj bo tu najlepiej pasuje chociaż może do futbolu na luzie bo to takie spiskowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”