Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 493

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 11 gru 2013, 23:38

Arsenal z Atletico nie ma szans? Wolne żarty. Z PSG Arsenal też byłby dla mnie faworytem. Z pozostałą trójką będzie im bardzo ciężko.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 11 gru 2013, 23:40

Na ta chwile IMO PSG jest latwiejszym przeciwnikiem niz Atletico - w meczu Arsenal - Atleti szanse imo 50:50, za to z PSG faktycznie faworytem Arsenal.

Z punktu widzenia Realu losowanie jest mi praktycznie obojetne, chociaz wolalbym uniknac City - powroty bylych pilkarzy/trenerow Realu konczyly sie czesto niefajnie. Chcialbym tez, zeby Atleti nie trafilo na zadna z angielskich druzyn, reszta obojetne

Arsenal - Barcelona
Schalke - Real
City - PSG
Milan - Borussia
Leverkusen - Atletico
Galata - United
Zenit - Chelsea
Olympiacos - Bayern

Tak by bylo nawet spoko.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2013, 23:45 przez cruel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 gru 2013, 23:42

Wiadomo, że spacerku nie będzie, ale przeciez Arsenal i tak ma małe szanse na końcowy triumf, wiec jak już ma grac w tej LM, to niech przynajmniej zagra z porządną firmą. Przed rokiem miała być masakra, a tylko Arsenal pokonał Bayern na wyjeździe. Juz mniejsza o okoliczności :P Tuzimek już przy 1 kolejce mówił, ze Arsenal gra dzieciakami i nic z nimi nie wygra, także głupoty opowiada. Atletico fajnie wygląda, ale Arsenal to tez jednak nie są jakieś pionki by mówić, ze z nimi nie ma żadnych szans.
Ja bym chciał wlasnie Atletico, albo PSG. Z Barca i Bayernem Arsenal niedawno grał, z Barcą nawet regularnie. Realem też bym nie pogardził. Kogokolwiek nie wylosują, będą fajne mecze. O to chodzi w LM.
Na tę chwilę, na moje oko Arsenal nie ma szans tylko z Bayernem. Z resztą by powalczył.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 11 gru 2013, 23:43

Obrazek i wszystko wiemy.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2490
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 11 gru 2013, 23:44

Herb Napoli na tej fotce wyzej wyglada jak on:
Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 gru 2013, 23:48

fieldy pisze:
cloner pisze:Moim zdaniem szans nie ma jakichkolwiek na awans.
to samo pisaleś przy okazji losowania grup, także wiesz ;)
Akurat w tym sezonie odpaliliście, stąd moje przypuszczenia przedsezonowe nie były absurdalne. To była realna ocena.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 692
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 12 gru 2013, 0:44

Na pewno ciekawie będzie oglądać dalej Zenit, Olimpiakos czy Galatę bo te drużyny nie były w gronie faworytów i to duży sukces, że awansowały dalej. Nie sądzę, że w stawce zostają słaby. Przeglądając zespoły, ciężko wyłonić faworyta tych rozgrywek i na pewno czekają nas dobre mecze. Osobiście żałuję, że Ajax nie awansował bo zawsze ociera się o fazę grupową, a w tym sezonie udowodnili w meczu z Barceloną że mają potencjał i dobrych, młodych zawodników. W losowaniu wszystko może się zdarzyć, mam nadzieję że United trafi na Milan albo Galatę :wink:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 gru 2013, 1:04

Na ten moment obawialabym sie meczu Atleti z City, albo z Arsenalem, z pozostalymi druzynami powinnismy sobie poradzic, choc kilka z nich na pewno byloby niewygodnym rywalem, co nie zmienia faktu, ze bylibysmy faworytami. Rzeczywiscie, jak juz ktos wyzej napisal,oplacalo sie wyjsc z grupy z 1 miejsca :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 gru 2013, 1:42

Podzielam opinię fieldy'ego. Myślę, że mamy z każdym szanse, oprócz Bayernu. Szkoda, że Artety nie będzie - on obok Flaminiego by się przydał skoro mamy grać z wielką firmą - mimo, ze ostatnie mecze ma naprawdę kiepskie. Oby tylko Flamini był zdrowy w połowie lutego i reszta kadry była w porządku. :wink: zobaczymy. Fajnie, że losowanie już w poniedziałek - nie trzeba jeszcze całego dodatkowego tygodnia czekać :) Fajnie byłoby z Atleti zagrać, bo chyba nigdy z nimi w oficjalnym meczu nie graliśmy, z doktorkiem się ponapinać trochę :wink: a z Barceloną? Do trzech razy sztuka może :smile2: Będzie ciekawie tak czy inaczej, cokolwiek by nie wypadło.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 gru 2013, 1:46

Wróciłem z knajpy. Ludzie - Wy naprawdę (tacy doświadczeni kibice) oceniacie jakie kto ma szanse w lutowo-marcowych spotkaniach 1/8 z perspektywy grudnia? W lutym Bayern może grać popelinę a Zenit czy inna Galata wystrzelą i hej! Wstrzymajcie się z opiniami.

Od siebie jeszcze dodam - ładna to "Europejska Liga Mistrzów". 4 ekipy z Niemiec, 4 z Anglii, 3 z Hiszpanii (łącznie 11 na 16 możliwych). Zaiste reszta Europy (kontynetu, który piłkarsko zrzesza ponad 50 federacji) na pewno jest zadowolona i z wypiekami na twarzy ogląda rozgrywki, w których o ostateczny triumf (od jakichś 10 lat) biją się przedstawiciele góra 4 lig.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 gru 2013, 8:05

Zaiste reszta Europy (kontynetu, który piłkarsko zrzesza ponad 50 federacji) na pewno jest zadowolona i z wypiekami na twarzy ogląda rozgrywki, w których o ostateczny triumf (od jakichś 10 lat) biją się przedstawiciele góra 4 lig.
ja tam jestem zadowolony i z wypiekami na twarzy oglądam każdą edycje LM. wolę oglądać 4 drużyny z anglii czy 3 z hiszpanii niż jakieś olympiakosy, fenerbacze czy innych słabiakow, ktorych miejsce jest w lidze europy.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 gru 2013, 8:08

Ja bym nie skreślał Arsenalu, wszakże kiedy była Barcelona w swej najlepszej formie to właśnie Arsenal potrafił jej postawić najtrudniejsze warunki nie stawiając muru, nie żaren Real,Bayern,czy MU.
rekinho pisze:
Zaiste reszta Europy (kontynetu, który piłkarsko zrzesza ponad 50 federacji) na pewno jest zadowolona i z wypiekami na twarzy ogląda rozgrywki, w których o ostateczny triumf (od jakichś 10 lat) biją się przedstawiciele góra 4 lig.
ja tam jestem zadowolony i z wypiekami na twarzy oglądam każdą edycje LM. wolę oglądać 4 drużyny z anglii czy 3 z hiszpanii niż jakieś olympiakosy, fenerbacze czy innych słabiakow, ktorych miejsce jest w lidze europy.
Dokładnie, niech grają najlepsi a nie dlatego że są z innych państw niż Anglia.
Jak bedą mieli świetnych piłkarzy to awansują z grupy, póki nie ich miejsce jest w grupie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 gru 2013, 8:57

Wy naprawdę (tacy doświadczeni kibice) oceniacie jakie kto ma szanse w lutowo-marcowych spotkaniach 1/8 z perspektywy grudnia?
Dokladnie. Przeciez przez te 3 miesiace moze sie wiele zmienic i np. Bayern moze byc w mega kryzysie a MU w wysmienitej formie. No moze nie MU a MC :lol:

Na chwile obecna nie chcialbym zeby Barca trafila na Anglikow.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 12 gru 2013, 9:03

Zgadzam się z Ebim i Bieniasem. Pamiętacie parę lat temu jak wszyscy chcieli wylosować bodaj Juve, Real był murowanym faworytem, w styczniu kompletnie pogubił formę i Juve - jak zwykle - wygrało z Hiszpanami.

I czy nie Bayern miał dwa lata temu problem z wyjściem z grupy, a w międzyczasie załapał formę i stał się naprawdę groźny?

Zresztą, o naszym powrocie po meczu z Arsenalem też mówiło się na poważnie, wystarczyły 2 remisy (jeszcze przed porażkami) i stwierdzono, że to na wyrost. 2 porażki przed meczami LM i komentarze kompletnie się zmienią.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 12 gru 2013, 9:32

A więc szykują się dwa hiciory,może trzy jak Milan się ogarnie do lutego :) Coś czuję,że wylosujemy Real albo BVB.I dobrze,jak spadać to z wysokiego konia :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”