Ostrzeżenia - komentarze - Strona 84

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 29 cze 2005, 14:50

A pamiętacie Nowaczka??

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2005, 20:06

Prosze bardzo. Oczywiscie pisze tych najbardziej kreatywnych.

Zaza - Zdaje sobie sprawe , ze zostal zbanowany za zalozenie kolejnego konta , ale polowa ostrzezen (bo o nich mowa) ktore dostal byly za prowokacyjne zachowanie "nowych uzytkownikow" ktorzy tylko chcieli sie poklocic , a Zaza to byl dla nich lakomy kasek. Tzw. Insekty
Bunch - Za wyrazanie swojego kontrowersyjnego zdania. Z 4 czy 5 ostrzezen bylo za klotnie itp. ale reszta :?: :!:
Mathijasek12 - choc sam nie wiem czy mozna go zaliczyc do najbardziej kreatywnych. Sluszne zbanowanie
Smitu - Wyklocal sie z innymi , ale niektorzy robia to ciagle i zyja bezpiecznie. Nie rozumiem tego. Z tego co mi wiadomo ban powinien zostac zdjety po uplywie 21 dni co w jego przypadku sie wydluza (wiem , ze Dzidzius cos mowil , ze zdejmie bana kiedy Smitu sobie na to zasluzy , ale podobno wszyscy maja byc traktowani tak samo)
Piotrek256 - Za kontrowersje wywolane swoja osoba :?:

Nie wiem czy kogos przekonalem (modow pewnie nie) , ze przynajmniej polowa nalozonych Ostrzezen byla poprostu nie prawidlowa i dzieki temu forum teraz cierpi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 20:11

:lol:

To był bardzo rzeczowy wywód, poparty dowodami :twisted:. Wypowiekm się za 1,5 h jak będę już czysto myślał. Bo potem ktoś mnie może słówka chwytać.

Akurat 2 z nich osobiście zbanowałem, więc jako największy komunista zdam Ci relację. Ale to potem :roll:.

Otóż, twoją wypowiedz skrytykuję tylko raz, a potem odniosę się do zarzutów. Prosiłem o pokazanie mi choć jednego niesprawiedliwego WP, bo oskarżenie bez dowodów, to zwykłe szkalowanie. Mogłeś sie trochę wyslić.

Zacznę od najłatwiejszego, który znalazł się na liście chyba tylko dzięki Twojemu absurdalnemu poczuciu humoru. Senior Bunch. Ciężko mi uznać go jako osobe "groźną dla systemu", więc taki motyw odpada. Bardziej prawdopodobne jest, że został uspokojony na 21 dni za bezsensowne posty (styl Mathiaska). Doszły dwa WP za przekleństwa, gwoździem było obrażanie modów ( za co dostał tylko 1WP). Bardziej mnie bawiły jego posty, niż denerwowały, więc nie chciałem jego bana. Cóż, chłopak postanowił pójść anarchistyczną drogą wyznaczoną przez guru smita, więc skończył w forumowym czyśćcu. Ciekawym polecam jego oryginalny podpis.
Skoro już poruszyłem temat smita, to pierwszy ban poleciał za spam do wszystkich userów na forum. Podkreslam, że i tak nie miał czystego konta, więc nie ma o czym mówić, bo to nie było jedyne przewinienie. Potem był smitu1, który pisał bardzo brzydkie rzeczy. Moja moderatorska inicjacja zbiegła się w czasie z powrotem smita, nazwijmy go właściwym smitem. Smitu właściwy wrócił z nastawieniem "porobię trochę bajzlu". Jak pisał, to pisał nie na temat, jak wypowiadał się o temacie, to twierdził, że jest zły, jak zakładał tematy, to bez sensu, aby móc się kłócić w tematach z działu organizacyjnego, jak pisał pod czyimś kierunkiem, to go obrażał, albo dodawał "Kliknij w mój podpis :P". Ogólnie dość nieprzyjemny charrakter (teraz się zastanawiam, czy kiedy pisał, to głowa obracała mu się o 360 stopni, jak Lindzie Blair w "Egzorcyście"). Kiedy to widziałem, ja, nieopierzony mod słałem mu jak głupi privy; "Ale smitu drogi, zachowuj się godnie", albo pisałem, żeby zmienił podpis, w którym pojawił się heretycki link. Smitu był opryskliwy, ale przecież to priv, a ja był zbyt młody, aby faktycznie na niego wpłynąć. Link dalej wegetował, smitu dalej opluwał modów żółcią, aż nadszedł dzień kiedy stwierdził, że "Piwus jest pajacem i można po nim jeździć", no trooochę przegiął :roll:. Ale jak mówiłem, mając krótki staż, wierzyłem, że się opamięta. Zamiast 5 dostał 2 WP "za obrazę (pajac) i prowokowanie (można po nim jeździć)". A potem był upojny wieczór z jazdą na dwa tematy, gdzie smitu pisał, że jest pokrzywdzony, a pół forum mu sekundowało. Ale jako, że znowu przekroczył granice kulturalnej rozmowy itp., dostał kolejne 2 WP, dzięki czemu pozegnaliśmy go. A ban się utrzymuje, bo na dalsze działania dywersyjne na rzecz prywatnego forum, są niepożądane. Już nie mówię o tym, że to była żałosna dziecinada. I prosze nie wyciągać mi tu sloganów o równości itp. bo na każdym forum są bany stałe dla wyjątkowo ciężkich przypadków. A smitu z przyjemnością popsułby tu trochę atmosferę.
Zaza. Każdy widział co pisał. Duużo na ten temat pisałem i świadczy to o Twoim dyletanctwie, że powtarzasz wydumane teorie, które już dawno "zbiłem". A co do swoich insektów i prowokowania, momentami szli we wzajemnych zaczepkach łeb w łeb. W jednym dniu raz zaza rzucał cos bez związku z tematem, drugim razem oni.
Piotrek. Zapewniam, że gdyby Ciebie ktoś obrażał i przeinaczał Twoje posty, aby zrobić z Ciebie idiotę, również by dostał WP. A żeby dostać ich 10, potrzeba sporej wytrwałości. Niemniej jednak brak mi Piotrka i nie mówię, że nie miał racji, ale metody nie były nawet kontrowersyjne. Vyły momentami tragiczne.

Pozdro dla wszystkich pokrzywdzonych przez system. Jednocześnie podziwami ch, że dali pretekst ( :roll:) , aby ich zbanować. Aby uzyskać 10 ostrzeżeń trzeba się sporo namęczyć. A podkreślam, że nikt nie został zbanowany za jedną wypowiedz.

No i oczywiście czekam na druzgoczące dowody niewybaczalnej niesprawiedliwości.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 29 cze 2005, 23:17

Nie wiem czy kogos przekonalem (modow pewnie nie) , ze przynajmniej polowa nalozonych Ostrzezen byla poprostu nie prawidlowa i dzieki temu forum teraz cierpi.
Powiem tyle, święte słowa.
Bunch - Za wyrazanie swojego kontrowersyjnego zdania. Z 4 czy 5 ostrzezen bylo za klotnie itp. ale reszta ??
Z tym tez się zgadzam, również z tym, że nie tylko ja nie wiem za co reszta, ale OK, nie wracajmy.

Jednak moje wyrzucenie/Zbanwanie było niesprawiedliwie więc wracam (decyzja odgórna :P), usuńcie tylko to "Zbanowany" z mojego opisu :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 cze 2005, 23:21

Ja powiem w skrócie to co napisał Piwus

Jeśli chodzi o Zaze to nie dawałem mu ostrzeżeń tylko widziałem jak z dnia na dzień te mu przybywały. Do tego doszło jeszcze jedno konto które niby było jego ojca.

Bunch się za to z dnia na dzień coraz bardziej zmieniał. Zaczął pisać krótkie bezsensowne posty w stylu "Bunch mówi: lubię piłkę". To jest istne nabijanie co jest zawarte w regulaminie. Ode mnie dostał 10 czyli ostatnie WP za to, że napisał w którymś temacie, że "Beckhs jest głupi bo daje WP za nic". Dalej twierdzisz, że jest niewinny?

Smitu to jest typowy nabijacz. Staramy się z tym walczyć tak jak to było w przypadku Mathiaska12. Smitu stał się postacią kontrowersyjną i coraz bardziej wprowadzał bunt wśród userów. Wam się to może podobało, ale my przez niego mieliśmy dużo więcej pracy. Chciał być poprostu numerem jden na forum co mu się nie udało. Gdy dostał bana na 21 na jedno konto to zakładał następne i siał zamęt bluzgając całą redakcję. Niby wszystko w porządku tak? jak startował na moderatora nie miał żadnych ostrzeżeń, ale w czasie plebiscytu tak próbował sobie nadrobić reputację, że dostał 6 ostrzeżeń. Teraz Smitu do Nas już szybko nie wróci.

Piotrek256 to jest dziwna osoba. Sam chciał dostać bana tak szczerze mówiąc. Gdy dostał ostrzeżenia za przekręcenie postu Mikusińskiego nie chciał się do tego przyznać i kłócił się dalej rzucając mięsem na lewo i prawo. Walczył z Nim chyba Mazurek. Na koniec przeklnął parę razy i napisał, że teraz czeka na bana. Jak widzicie sam tego chciał.

Jeśli dalej masz zastrzeżenia do naszych wyjaśnień to proszę o konkretne przykłady. Może znajdziesz coś na ich obronę chociaż to i tak nic nie da. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2005, 23:26

Pfffffff a co ja mam ich bronic :?: Napisalem , ze bez niektorych uzytkownikow to forum umiera. Tyle.
piwus pisze:Aby uzyskać 10 ostrzeżeń trzeba się sporo namęczyć. A podkreślam, że nikt nie został zbanowany za jedną wypowiedz.
:?: :!: :?: Dalej sie nie rozumiemy i pewnie nie zrozumiemy :? Choc jeszcze raz napisze , ze kilka ostrzezen bylo niesprawiedliwych ...

Rowniez Pozdrawiam

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 29 cze 2005, 23:33

mozna inaczej rozumiec sprawiedliwosc. to jest pojecie wzgledne i zalezy od punktu widzenia. Dla CIebie ostrzezenia dane wyzej wymienionym osobom sa niesprawiedliwe, ale zajrzyj do regulaminu, przeczytaj uwaznie i zobaczysz ze sie myslisz. zadne ostrzezenie nie zostalo dane za darmo, kazdy musial na nie zasluzyc, a na nas spoczywa ta niewdzieczna rola, aby wstawiac te ostrzezenia. nie wierze zeby wiekszosc ostrzezen byla dana niesprawiedliwie. Oczywiscie zdarzaja sie pomylki, ale nie tak czesto zeby zbanowac kilku userow.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 23:39

Nie napisałeś, że ktoś/coś umiera, napisałeś, ze na niektórych sie uwzięliśmy. Dość spora różnica.

Poza tym jakie WP były niesprawiedliwe. Proszę sprecyzować. Właściwie to przyzwoitość by nakazywała, bo napisałeś, że przynajmniej połowa.

Piwus mówi: Bunch, nie wciskaj kity, bo ani jedno WP nie poszło za kłótnie. Udzielanie tobie wyjaśnień traktowałem jako miłą rozrywkę i sam prosiłem kolegów, żeby nie dawali ostrzeżeń za bzdurne zarzutu pisane w co 2 poście. Właściwie twój ban był na własne życzenie.

Tomus, wydaję mi się, że wyjątkowo zrozumiale napisałem, więc zainteresowani powinni przebrnąć. Spójność ostatnio nie jest moją mocną stroną, ale chyba powinniście się przyzwyczaić :roll:. Wyjaśniłem krok po kroku, dlaczego te bany się pojawiły. Wątpię, aby ktoś jeszcze czuł niedosyt.
O smitu się w sumie najkonkretniej rozpisałem, bo może to nie był Konrad Wallenrod, ale na miano Hansa Klossa, czy kapitana Stirlitza już moim zdaniem zasługiwał.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 29 cze 2005, 23:40

Tomusmc pisze:Ja powiem w skrócie to co napisał Piwus

Bunch ode mnie dostał 10 czyli ostatnie WP za to, że napisał w którymś temacie, że "Beckhs jest głupi bo daje WP za nic". Dalej twierdzisz, że jest niewinny?
W żadnym temacie NIE napisałesm, że Becks jest głupi, widzisz? W tym cąły sęk, że nie umiesz dokładnie czytać.

W jednym z głupich temató, co zgodnie wszyscy forumowicze nazywali, napisąłem, iż byłu już ze 2 podobne głupie, tematy, takie jak... I tu nazwy tematów i cytaty, czyli to co w nich zawarte, ojej, ojej, widzisz......?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2005, 23:41 przez BUNCH, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 cze 2005, 23:40

Serek408 napisal:
Choc jeszcze raz napisze , ze kilka ostrzezen bylo niesprawiedliwych ...
Nie chce sie wsawiac za modami ,ale jesli uwazasz ze kila WP bylo niesprawiedliwych to poprzyj swoja teorie dowodami

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 cze 2005, 23:43

BUNCH pisze:
Tomusmc pisze:Ja powiem w skrócie to co napisał Piwus

Bunch ode mnie dostał 10 czyli ostatnie WP za to, że napisał w którymś temacie, że "Beckhs jest głupi bo daje WP za nic". Dalej twierdzisz, że jest niewinny?
W żadnym temacie NIE napisałesm, że Becks jest głupi, widzisz? W tym cąły sęk, że nie umiesz dokładnie czytać.

W jednym z głupich temató, co zgodnie wszyscy forumowicze nazywali, napisąłem, iż byłu już ze 2 podobne głupie, tematy, takie jak... I tu nazwy tematów i cytaty, czyli to co w nich zawarte, ojej, ojej, widzisz......?
Jesli twierdzisz, że nie umiem czytać to Twoja sprawa. Ja widziałem i pamiętam, że było inaczej, a do tego przyznano mi rację więc nie ma o czym mówić.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 29 cze 2005, 23:58

Tomusmc pisze:Ja widziałem i pamiętam, że było inaczej
No więc słucham, przeczytam jutro, bo teraz ide spać,
pozdrawiam wszystkich sprawiedliwych :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 cze 2005, 0:01

BUNCH pisze:
Tomusmc pisze:Ja widziałem i pamiętam, że było inaczej
No więc słucham, przeczytam jutro, bo teraz ide spać,
pozdrawiam wszystkich sprawiedliwych :D
Napisałem wyżej co widziałem. Nie chce mi się teraz szukać twojego posta bo nie mam na to czasu. Jeśli będziesz miał ochotę to poszukaj i podaj linka bo skopiowanie mnie nie interesuje.

p.s. dzięki za pozdrowienia :mrgreen:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 0:04

To zalezy na którym koncie.

Poza tym nazywanie dziecmi/insektami, wszystkich, którzy się nie zgadzają z opinia zazy, było zrozumiałe. Część na pewno nimi była i zaczepiała "biedaka". Część na pewno nie. Ale jak napisałem zaza równo dotrzymywał im tempa. W jeden dzień on, drugi dzień oni. A potem ogólna jatka. Czemu dziś nikt się nie obrzuca mięsem? Oto jest pytanie. Argumenty sa tyle cieknie co spowszedniałe. To byla od zawsze wymówka i pomijam to, że nie został zbanowany za sprowokowane wypowiedzi (trochę się ludzie na głównej stronie bulwersowali ztego powodu, więc z nimi pogadaj mistrzu, parę wyzwisk na mój temat usłyszysz, ale cie oświecą). Nawet jesli to za te kłótnie, to sam powinien się chamować. Bo wichrzyciele, prowokatorzy i wszelki lud bluzgający na głównej stronie był nagradzany, co zaza widział. I jak wróci, to prawdopodobnie i on dostanie coś w razie kłótni.

I masz rację jakiekolwiek zgadzanie sie z władzą powinno być karane rozstrzelaniem przez AK, jako kolaboracja z wrogiem.

[EDIT] A gdzie zniknął post Serka, który mówił, że zaza dostał parę WP za dawanie się prowokować i to było niesprawiedliwe :shock:?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 30 cze 2005, 8:53

O MAJ GAD ALE DOSTAŁEM MIĘSEM :D

zaza sam prowokował i niech odczeka swoje a co do BUNCHA to ja niebiore głosu nieznałem go.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”