Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1044

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 05 gru 2013, 21:22

Powiem tyle : ten wynik to skandal.
Oglądałem do momentu straty pierwszej bramki, ale za dużo nie powiem bo jednym okiem śledziłem wydarzenia boiskowe, dodatkowo pod wpływem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 gru 2013, 21:05

Musi być bardzo źle skoro Palacio nie potrafi z metra strzelić na pustą bramkę... :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 gru 2013, 21:42

Ja pier****! Karny kutas dla Handanovicia, tak po prostu nie można! Gdy już gra zaczynała jakoś wyglądać (czyt. ostatnie 10 minut) i wreszcie padła bramka na 1:1, dostajemy gola do szatni po juniorskim błędzie bramkarza. Krótko - na plus Kovacic i Jonathan. Reszta mizernie, Guarin wciąż bez sensu schodzi do skrzydła i albo traci piłkę, albo zostaje zblokowany przez dwóch graczy Parmy. Alvarez czytelny do bólu, powinien zagrać bliżej prawej strony by móc ścinać z akcją do środka na lepszą nogę. Prawej niestety nie ma. Obrona bardzo niepewnie, poza bramkami Parma miała jeszcze sytuacje by strzelić kolejne. I aż szkoda patrzeć na wkurwiającego się co rusz Mazzarriego. Wie że chłopaków stać na o wiele lepszą grę, ale niestety większość drużyny gra dziś na wstecznym...

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 gru 2013, 22:06

Zaczyna być jak za czasów Stramy... Powiedziałbym a nie mówiłem, ale satysfakcja z tego marna.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 gru 2013, 22:39

To jest właśnie to. W analogicznej sytuacji zawodnik Parmy pewnikiem strzeliłby bramkę, ale nasze szczęście polega na tym, że stać nas jedynie na strzał w bramkarza. A poźniejsza wrzutka numeru 23 to zagrania rodem z polskiej ligi.
Kolejny skandaliczny remis. To jest po prostu kpina, że po stracie bramki to Parma przejęła grę i właściwie fartem dowieźliśmy ten remis.
Dramat.

No, a za tydzień Napoli i miast podgonić trochę pozycję w tabeli to my sobie radośnie rozdajemy punkty na boki. Niebiescy nas pukną i 7 pktów w plecy do LM.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 gru 2013, 22:53

Ilość sytuacji bramkowych stworzonych dziś przez Parmę poraża... A obrona chwieje się z meczu na mecz coraz bardziej. I faktycznie przypominają się czasy Stramacchioniego i radosnego futbolu w defensywie. I cóż nam po najbardziej bramkostrzelnym ataku ligi, skoro nie ma to przełożenia na wyniki? Przed Mazzarrim jeszcze mnóstwo pracy by wyplemić tą dziadowską mentalność z drużyny. Na początku sezonu wyglądało to naprawdę obiecująco, teraz koszmar powraca. Brakuje koncentracji, dyscypliny taktycznej. Juan Jesus to wciąż młody gracz, wiele nauki przed nim. Ranocchia już mnie przyzwyczaił do do niepewnych interwencji i głupich zagrań, serce mi się zatrzymuje gdy tylko widzę go przy piłce. Tykająca bomba zegarowa. Najgorsze jednak jest to że niepewność bloku defensywnego zaraża innych graczy, a dziś był nim Handanovic. Nie przypominam sobie by Samir w swojej karierze popełnił równie głupi błąd co dziś...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 gru 2013, 8:55

MarcinW pisze:Zaczyna być jak za czasów Stramy... Powiedziałbym a nie mówiłem, ale satysfakcja z tego marna.
Dokładnie to samo przyszło mi na myśl. To co robiła obrona to był kryminał. O ile nasza prawa strona zabezpieczona przez Campagnaro i Jonathana dawała jako tako radę, to po naszej lewej zawodnicy Parmy robili co chcieli. Z całym szacunkiem do Zanettiego, ale na pozycję full-backa nie ma już po prostu zdrowia. Drewniany Pereira bywał bardziej pożyteczny niż nasz kapitan. Poza tym brakowało balansu między grą ofensywną a defensywną. Kovacic mimo, że momentami efektowny w ofensywie, to w defensywie zupełnie niewidoczny. Guarin wyglądał pod tym kątem jeszcze gorzej, ratuje go jedynie fartowna bramka, która nie powinna być mu przypisana bo gdyby nie obrońca to by nie padła. No i Handanovic... jeśli faktycznie ktoś chce nam dać za niego ok 20 milionów euro to lepiej się go pozbyć. Bardi nie będzie dużo gorszy, a wiek działa jedynie na jego korzyść.

Prowadząca trójka oddala się nam niemiłosiernie. Jeśli w następnej kolejce przegramy z Napoli to strata do lidera może już wynieść 15 punktów, a do Napoli 7. Boję się, że efekt nowej miotły czy jak to tam nazwać się skończył i teraz zacznie się pikowanie w dół. W efektywność transferów w styczniu nie wierzę. Gramy specyficznym ustawieniem, którym gra mało kto i niewielu jest piłkarzy, którzy z marszu dostosują się do taktyki Mazzariego. Jedynie Lavezzi (w którego przyjście nie wierzę) wpasowałby się do składu, ale my potrzebujemy jakości w defensywie.

Podsumowując, zapowiedzi o walce o scudetto można włożyć między bajki. Top 3 też będzie trudne do realizacji. Moim zdaniem zakończenie rozgrywek na 4. miejscu będzie można nazwać sukcesem, ale realnie patrząc skończy się to w okolicach 5-7 miejsca.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1494
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 gru 2013, 20:34

Napoli (4-2-3-1): 1 Rafael; 11 Maggio, 21 Fernandez, 2 Reveillere, 33 Albiol; 20 Dzemaili, 88 Inler; 24 Insigne, 7 Callejon, 14 Meretens; 9 Higuain

Rezerwowi: 15 Colombo, 25 Reina, 3 Uvini, 5 Britos, 13 Bariti, 12 Bariti, 19 Pandev, 22 Radosevic, 27 Armero, 28 Cannavaro, 85 Behrami, 91 Zapata
.

Trener: Rafa Benitez.

Inter (3-5-1-1): 1 Handanovic; 14 Campagnaro, 23 Ranocchia, 35 Rolando; 2 Jonathan, 21 Taider, 19 Cambiasso, 11 Alvarez, 55 Nagatomo; 13 Guarin; 8 Palacio.

Rezerwowi: 12 Castellazzi, 30 Carrizo, 4 Zanetti, 5 Juan Jesus, 6 Andreolli, 7 Belfodil, 9 Icardi, 10 Kovacic, 16 Mudingayi, 17 Kuzmanovic, 18 Wallace, 31 Pereira.

Trener: Walter Mazzarri.

Sędzia: Tagliavento.
Czego dzisiaj się spodziewać ? tego nie wiem, natomiast fajnie by było nie przegrać i kontynuować passę nieprzegranych meczy, do tej pory ukąsiła nas tylko Roma. Napoli u siebie cholernie groźne, nawet z Benitezem. Mazzarri zna zawodników rywala jak również oni znają jego, niech dzisiaj szczęście będzie po naszej stronie.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2013, 21:00

Tydzień temu Handanovic, teraz Nagatomo. Kiedy do jasnej cholery przestaniemy fundować rywalom bramki??

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 gru 2013, 21:00

Cisną 10 minut, pierwsza akcja Napoli i gol :(

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2013, 21:34

TA OBRONA JEST POJEBANA. Co atak to bramka. Gracze typu Ranokia, Nagatomo, Taider to powinni być na 3 miejscu jeśli idzie o grę na swojej pozycji. Formacja też jest zjebana. Co to jest? 5-4-1 czy 3-5-1-1 ? Jeden wał w sumie, bo w obronie jest wielki [k****] dramat, a w ataku jest mizera i ciągłe liczenie na błysk Palacio (aa, chłop jest eksploatowany do granic możliwości - to się musi objawić w zjeździe formy albo kontuzji) , albo inny dar losu. Ciekawi mnie ileż to punktów zdobyliśmy przez listopad i grudzień. Pieprzony skandal.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2013, 21:44 przez MaUser_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 gru 2013, 21:42

Ja bym na Nagatomo aż tak nie jechał, faktem jest że zjebał ale na litość boską obok Higuaina było 3 obrońców ! My gramy piłką a Napoli w piłkę. Handanović niech spierdala z taką grą, to jest przeciętny bramkarz a nie żaden top 3 w Serie A. A i jeszcze warto sprzedać Guarina ! przecież to tak wkurwiający piłkarz, że gdyby nie jego asysty i bramki to byśmy byli na miejscu Milanu, sprzedać! :angry2: Ogółem to Handanović i Taider w lecie wypierdalać bo z takimi piłkarzami daleko nie zajdziemy, Handa nie zagrał jednego dobrego meczu w tym sezonie, Taider umie tylko ze słabymi grać, i jeszcze ten Campagnaro... a może lepiej napisać argentyński Ronaldihno... Napoli niewiele gra, trzeba spróbować wygrać.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2013, 21:47

A przypomnijcie mi, bo pewien nie jestem, trzecia bramka to padła po świetnym dryblingu Campagnaro w środku boiska? Co się tyczy Handanovicia to on mnie cały czas nie przekonuje. Pamiętam mu szmatę puszczoną z Juventusem na Meazza, teraz też był blisko piłki przy strzale Mertensa. Mam takie wrażenie, że przy 1/2 puszczonych przez niego bramek można spokojnie powiedzieć: " Julione by to wyjął".

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 gru 2013, 21:50

Bo Julione to był światowy top, swego czasu najlepszy na świecie, Handanović to poziom Udinese a nie Interu, jak Barca go chce to niech zjeżdża. Tak to Campagnaro "zakiwał". Strasznie jestem wściekły na Słoweńca, zawsze mieliśmy kapitalną obsadę bramki, a teraz to drwina z kibiców.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2013, 21:54

Wg mnie Julione to wciąż jest top. Taki Maicon też jest wciąż świetny na włoską ligę, ale obaj zostali wypchnięci. No i te 7,5 mln euro :lol:

Tagliavento :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”