Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 20 cze 2005, 22:28
Adam N
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2005, 23:10
Zeby byc cule Barcelony trzeba ja po prostu kochac!!!Obserwator pisze: Dlaczego?Zeby byc kibicem jakiejs drzunyny trzeba wyrosnać koło stadionu,chodzić od małego na mecze,czuć zapach trawy ze stadionu.
Będąc małym dzieckiem obracac sie w towarzystwie kibiców-wsiaknąc w atmosferą druzyny.Przyspiewki sławiace drzuyne znac od małego ,a słowa ,,Druzyna x to pany"wypowiedzieć szybciej niż ,,Mamo daj pieniadze na lody".
I tu sie mylisz! Znam i to paru polakow ktorzy znaja dosc dobrze katalonski i calym sercem spiewaja po katalonsku piesni chwalace dume Katalonii jak i te na madrytObserwator pisze: Takie teksty typu,,Hala Madrit"czy ,,Visca el Barca"nigdy nie będą głosem serca,tylko wykutą regułką,której notaben żaden Polak nigdy nie wypowie z odpowiednim akcentem.Nigdy Polak nie nauczy sie dobzre przyspiewek obcych druzyn,zawsze będzie to mniejsze lub większe kalecznie języka.
Dlaczego nigdy? Wiekszosc kibicow zagranicznych klubow(ci powyzej 20 lat) bylo w swoich ukochanych klubach wiec poraz kolejny nie mow nigdy!Obserwator pisze: Druga sprawa-jak mozna kibicowac jakiejs druzynie nie będać nigdy na jej stadionie?
To jakas wirtulana forma kibicowania.
Ja osobiscie bardziej szanuje kibiców A klasowej druzny LZs Nowa Wieś Prudnicka czy innej LZS Pcim Dolny,niż kibiuców Relau ,BArcelony czy Bayernu.
.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 cze 2005, 23:40
Rossi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 22 cze 2005, 13:11
hubertd
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Derth » 22 cze 2005, 14:31
Derth

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 22 cze 2005, 14:49
znaczy balaganem jestes?? no to rzeczywiscie masz problemDerth pisze:W takim razie zadajmy sobie pytanie, czy jesteśmy prawdziwymi kibicami, czy nie. Ja jestem zawsze za klubami, którymi kibicuje (Stomil Olsztyn, BVB itp.), ale nie jestem fanatycznym, tylko fanem. Ja ostatnio nie chodze na mecze, ponieważ mój czas jest bardzo ograniczony. Nawet, jak ktoś by pytał dlaczego, to tak nie pozna odpowiedzi, bo to moja prywatna sprawa, choć z jednym z powodów jest nietoleracja (niektórzy agresywnie reagują na witok gości noszących długie włosy) i burda na stadionach. I tak fanatykiem był nie był, ponieważ nie pozwala na to mój światopogląd. Reasomując, problem ten nadal będzie aktualny, jeśli kibice nie nauczą się tolerować kibiców, którzy dopingują inną drużynę.
Pozdrawiam
hubertd
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 cze 2005, 14:20
Człowieku o czym ty wogole mówisz ?? To jest chore?? a niby dlaczegoZależy jeszcze jak kibicuje ... Jak jest jakimś fanatykiem, ma cały pokój w plakatach i proporczykach zagranicznego klubu to to jest chore ! Ale jeżeli z nimi sympatyzuje i lubi o nich pogadać na forum to czemu nie !!! Ale na pierwszym miejscu jest klub z
Sawyer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 cze 2005, 16:41
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 28 cze 2005, 16:53
internista1908
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 cze 2005, 17:13
Sawyer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 cze 2005, 17:18
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 cze 2005, 19:45
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 30 cze 2005, 20:30
Tak-masz rację.Tylko problem jest taki-ja mogę kochać ,przykładowo,Miss Swiata ,która mieszka (nie wiem kto jest aktualnie Miss Swiata)wieć przypuśmy,mieszkającą w Wenezueli.Zeby byc cule Barcelony trzeba ja po prostu kochac!!!
Ok-być moze masz rację.I tu sie mylisz! Znam i to paru polakow ktorzy znaja dosc dobrze katalonski i calym sercem spiewaja po katalonsku piesni chwalace dume Katalonii jak i te na madryt
Obserwator
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 cze 2005, 21:34
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 30 cze 2005, 21:41
Sawyer
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio