Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 62

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 16:59

Nie sadzę, aby obrażał wszystkich dookoła, ale to wygodna metoda, wyrwać zdanie z kontekstu. Zresztą przerabialiśmy to już i nie wydaję mi się, abym popełnił wykroczenie :roll:. Zapisaliśmy chyba o tym dwie strony, ale oczywiście nikomu się nie chce czytać, co mówiłem. Nie dam sobie WP za cytowanie tego co mówiło koło 10 tys. ludzi. Szczególnie, że nie napisałem, co o tym myślę.
I kolejne Wp, jak obiecałem za offtopic. Poza tym trochę kultury. Najpierw piszesz do mnie w pierwszej osobie, potem w 3. Strach przed bespośrednim starciem, czy świadectwo wieku? A co miałeś na myśli, nie mogłem wiedzieć, ale widziałem co napisałeś.
I sprawdz słowniku znaczenie słowa antysemita i rasista.

Aha i jest temat od komentowania ostrzeżeń. Każdy kto o tym pisał tutaj powinien dostać jedno :roll:.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 30 cze 2005, 18:16

Trochę historii Wisly .
GTS - Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe było oficjalnym skrótem przed nazwą Wisła Kraków , który obowiązywał w tym klubie przez dziesiątki lat . W czasach PRL , głownymi kibicami Wisły byli milicjanci i ich dzieci bardzo chętnie zabierani przez rodziców na mecze - to oni stanowili o sile tego klubu . Skrót GTS przestał obowiązywać po upadku PRL-u 1989 .
Część kibiców Wisly bardzo szybko chciała się pozbyć tego niechlubnego trzonu w nazwie klubu . Niestety na stadionie dalej można było usłyszeć GTS GTS skandowane przez większość kibiców na meczu i na mieście .
Nienawiść kibiców z całej Polski do policji CH.W.D.P , pomogła kibicom Wisly zrozumieć , że dalsze skandowanie GTS nie przynosi im chluby i po kilku latach udało się wyplewić ten hańbiący skrót nazwy .

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 20:27

Taaa, źródła własne?

"Nienawiść kibiców z całej Polski do policji CH.W.D.P , pomogła kibicom Wisly zrozumieć , że dalsze skandowanie GTS nie przynosi im chluby i po kilku latach udało się wyplewić ten hańbiący skrót nazwy ."

To już jest kwadratowa bzdura :roll:.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 30 cze 2005, 20:34

Jerzy Engel oficjalnie trenerem Wisły
(aktual: 17:03) Były selekcjoner reprezentacji Polski Jerzy Engel został dziś oficjalnie trenerem Wisły Kraków. Zastąpił na tym stanowisku zwolnionego wczoraj Czecha Wernera Liczkę. Engel związał się z "Białą Gwiazdą" trzyletnim kontraktem z możliwością wcześniejszego zerwania umowy.

Już dziś o godzinie 18:00 nowy trener Wisły poprowadzi pierwszy trening w ramach przygotowań do nowego sezonu.

- Szalenie mi miło, że możemy się spotkać - powitał zebranych na konferencji prasowej w hotelu Holiday Inn nowy trener Wisły. - Cieszę się, że jestem w tak wielkim klubie jak Wisła Kraków. Infrastruktura jeśli chodzi o stadion jest przepiękna, dodatkowa trybuna tworzy atmosferę europejską.
- Mało klubów jest dobrze zorganizowanych pod tym wzgledem. Zmiany zachodzące w klubie dotyczą głównie spraw organizacyjnych.

Właśnie poprawa całościowego szkolenia w klubie to priorytet dla nowego trenera. - W zeszłym sezonie w Europie gwiazdami zespołów w LM stali się trenerzy - stwierdził Engel, wymieniając przypadki Mourinho, Hiddinka czy Beniteza. - Mówiło się o tym co oni robili. W Polsce za mało pracuje się przy szkoleniu. Poszerzamy kadry, a nie pion szkoleniowy, chcemy wyszukiwać zawodnikow, a nie mamy skautów. Mamy jednego czlowieka, który nie może ogarnąć całości spraw i musi współpracować z menedżerami, którzy starają się przede wszystkim sprzedać swoich graczy. Są kluby w Europie, które mają 20-30 skautow. Jednego zawodnika ogląda pierwszy z nich, później kilku następny, na końcu, jeśli opinia jest pozytywna skaut główny i dopiero sztab szkoleniowy. Skauting nie jest drogi, a dobrze prowadzony może być łatwy do poprowadzenia. W dobie elektroniki jest to łatwe i niedrogie.

- Chciałbym, aby przy zespole pracowała grupa ludzi, bo daje to szansę, że zawodnicy bedą prowadzeni indywidualnie - uważa Engel. - Progresja zawodników jest zbyt wolna. 30 lat i dopiero zawodnik sprzedawany jest za wysoką kwotę... Świadczy to o tym, że nasi zawodnicy dojrzewają zbyt wolno. Czemu bramkarze jak Dudek, Młynarczyk czy Tomaszewski zrobili kariery? Bo to jedyna pozycja w zespole, gdzie zawodnicy są non-stop szkoleni indywidualnie - najważniejszy jest specjalistyczny trening.

- Cieszę się, że nie ma wielu zmian w zespole, bo nie ma nic gorszego nic mieszać w drużynie, ktora dobrze gra - dodał trener Wisły. - Najlepiej jest budować na gotowym trzonie. Jeśli chodzi o sprawę transferów - nie przychodzę by kogokolwiek wyprzedawać czy ściągać itd... co sugerują media i komentarze w internecie. Będę brał udział w procesie decyzyjnym, dotyczącym pozyskiwania zawodników.

Były selekcjoner zdaje sobie sprawę, że ewentualne odejście Macieja Żurawskiego bardzo osłabi nasz zespół. - Gdyby doszło do odejścia Żurawskiego to wszyscy sobie zdają sprawę, że ciężko będzie go zastąpić. Tu więc istotną rolę odgrywają ludzie ze sztabu szkolenia, by wprowadzić zawodników nowych. Nawet Maciej Żurawski długo się adaptował do gry w Wiśle.
Cieszę się, że będę współpracował z kadrowiczami, cześć z nich była na muldialu. Nikt nie był dobierany przypadkowo do reprezentacji - przypomniał Engel.

- Wisła zawsze zachwycała jednym - grą ofensywną - podkreśla szkoleniowiec. - Futbol "na tak" jest bliski mojemu sercu, bo zawsze powtarzałem, że gra musi być optymistyczna, czasem na ryzyku, które powoduje, że bramki się traci, ale też więcej się zdobywa. Kibice nie męczą się ogladając taką piłkę. Krakowska piłka też różni się tradycją - nie długie podania i walka w powietrzu a techniczna piłka, krakowianie słynęli z dobrej techniki, co pozwala na ciekawsze rozwiązania taktyczne.

Jerzy Engel nie rozmawiał jeszcze z żadnym zawodnikiem Wisły po otrzymaniu posady trenera. - Nie widzę trenera, który nie chciałby, aby "Żuraw" nie pozostał - przyznaje, choć wie, że transfer napastnika Wisły jest bardzo bliski realizacji. - Jeśli chodzi o Tomasza Frankowskiego - my mamy znakomite stosunki. Może nie powiem, że się przyjaźnimy (bo trener nie powinien przyjaźnić się z zawodnikiem), ale nie mamy nic do siebie. W tamtym czasie gdy grał z Islandią i wygraliśmy 1:0 po jego rzucie karnym, poinformowałem go, że będę stawiał na innych - każdy trener ma takie prawo. Postawiłem na czterech graczy, tym czwartym był Żurawski - przypomniał były selekcjoner.

Jerzy Engel został poproszony o ocenę lub komentarz do niektórych stwierdzeń trenera Wernera Liczki, które dają obraz sytuacji w klubie. Czech trener mówił m.in., że kadra Wisły jest za wąska: - Zgadzam się z poprzednikiem, bo on nie mógł skorzystać z wielu zawodników, z których chciałby. Nie chce nikogo ganić, bo sam też popełniłem błędy. Trafiłem raz na piłkarza, który przez kontuzję Achillesa nie zagrał ani jednego meczu. Zawodowe kluby opierają się o kadrę 16-18 zawodników.

Liczka stwierdził też, że niektórzy zawodnicy nie podchodzą do swego zawodu profesjonalnie. - Jest to dziwny sygnał, bo spóźniony - twierdzi Engel. - Jeśli byli tacy zawodnicy, to powinni od razu odejść. Nie pozwolę sobie na takie sytuacje w zespole - twardo zaznacza nowy trener.

Jakich wzmocnień potrzebuje zespół? Tą kwestię Jerzy Engel ocenia jak na razie tylko z pozycji obserwatora, nie mając wcześniejszego kontaktu z drużyną. - Gdy odchodzi taki zawodnik jak Maciek, trzeba poszukać minimum dwóch graczy na jego miejsce. Na pewno środek obrony - nie może być sytuacji, że trzeba myśleć by boczny obrońca zastępował środkowego. Engel zapytany o Ivana Udarevicia odparł: - Znam tego chłopca, bo sam go ściągałem do Polonii i twierdzę, że jest to jeden z najzdolniejszych zawodników. Oczywiście nie jest to gracz, który może wymienić Tomka Kłosa, ale na pewno zwiększyć rywalizację.

Trener Engel wyjawił też swój stosunek do Kalu Uche: - Jest jednym z piłkarzy, który może pomóc w sukcesie sportowym. Musimy się poznać i zaakceptować sposób pracy. To jeden z najlepszych czarnoskórych zawodników, którzy grali w Polsce, a współpracowałem już z wieloma czarnoskórymi graczami.

A wiec, radujmy się!!!!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 30 cze 2005, 20:34

Jerzy Engel oficjalnie trenerem Wisły
(aktual: 17:03) Były selekcjoner reprezentacji Polski Jerzy Engel został dziś oficjalnie trenerem Wisły Kraków. Zastąpił na tym stanowisku zwolnionego wczoraj Czecha Wernera Liczkę. Engel związał się z "Białą Gwiazdą" trzyletnim kontraktem z możliwością wcześniejszego zerwania umowy.

Już dziś o godzinie 18:00 nowy trener Wisły poprowadzi pierwszy trening w ramach przygotowań do nowego sezonu.

- Szalenie mi miło, że możemy się spotkać - powitał zebranych na konferencji prasowej w hotelu Holiday Inn nowy trener Wisły. - Cieszę się, że jestem w tak wielkim klubie jak Wisła Kraków. Infrastruktura jeśli chodzi o stadion jest przepiękna, dodatkowa trybuna tworzy atmosferę europejską.
- Mało klubów jest dobrze zorganizowanych pod tym wzgledem. Zmiany zachodzące w klubie dotyczą głównie spraw organizacyjnych.

Właśnie poprawa całościowego szkolenia w klubie to priorytet dla nowego trenera. - W zeszłym sezonie w Europie gwiazdami zespołów w LM stali się trenerzy - stwierdził Engel, wymieniając przypadki Mourinho, Hiddinka czy Beniteza. - Mówiło się o tym co oni robili. W Polsce za mało pracuje się przy szkoleniu. Poszerzamy kadry, a nie pion szkoleniowy, chcemy wyszukiwać zawodnikow, a nie mamy skautów. Mamy jednego czlowieka, który nie może ogarnąć całości spraw i musi współpracować z menedżerami, którzy starają się przede wszystkim sprzedać swoich graczy. Są kluby w Europie, które mają 20-30 skautow. Jednego zawodnika ogląda pierwszy z nich, później kilku następny, na końcu, jeśli opinia jest pozytywna skaut główny i dopiero sztab szkoleniowy. Skauting nie jest drogi, a dobrze prowadzony może być łatwy do poprowadzenia. W dobie elektroniki jest to łatwe i niedrogie.

- Chciałbym, aby przy zespole pracowała grupa ludzi, bo daje to szansę, że zawodnicy bedą prowadzeni indywidualnie - uważa Engel. - Progresja zawodników jest zbyt wolna. 30 lat i dopiero zawodnik sprzedawany jest za wysoką kwotę... Świadczy to o tym, że nasi zawodnicy dojrzewają zbyt wolno. Czemu bramkarze jak Dudek, Młynarczyk czy Tomaszewski zrobili kariery? Bo to jedyna pozycja w zespole, gdzie zawodnicy są non-stop szkoleni indywidualnie - najważniejszy jest specjalistyczny trening.

- Cieszę się, że nie ma wielu zmian w zespole, bo nie ma nic gorszego nic mieszać w drużynie, ktora dobrze gra - dodał trener Wisły. - Najlepiej jest budować na gotowym trzonie. Jeśli chodzi o sprawę transferów - nie przychodzę by kogokolwiek wyprzedawać czy ściągać itd... co sugerują media i komentarze w internecie. Będę brał udział w procesie decyzyjnym, dotyczącym pozyskiwania zawodników.

Były selekcjoner zdaje sobie sprawę, że ewentualne odejście Macieja Żurawskiego bardzo osłabi nasz zespół. - Gdyby doszło do odejścia Żurawskiego to wszyscy sobie zdają sprawę, że ciężko będzie go zastąpić. Tu więc istotną rolę odgrywają ludzie ze sztabu szkolenia, by wprowadzić zawodników nowych. Nawet Maciej Żurawski długo się adaptował do gry w Wiśle.
Cieszę się, że będę współpracował z kadrowiczami, cześć z nich była na muldialu. Nikt nie był dobierany przypadkowo do reprezentacji - przypomniał Engel.

- Wisła zawsze zachwycała jednym - grą ofensywną - podkreśla szkoleniowiec. - Futbol "na tak" jest bliski mojemu sercu, bo zawsze powtarzałem, że gra musi być optymistyczna, czasem na ryzyku, które powoduje, że bramki się traci, ale też więcej się zdobywa. Kibice nie męczą się ogladając taką piłkę. Krakowska piłka też różni się tradycją - nie długie podania i walka w powietrzu a techniczna piłka, krakowianie słynęli z dobrej techniki, co pozwala na ciekawsze rozwiązania taktyczne.

Jerzy Engel nie rozmawiał jeszcze z żadnym zawodnikiem Wisły po otrzymaniu posady trenera. - Nie widzę trenera, który nie chciałby, aby "Żuraw" nie pozostał - przyznaje, choć wie, że transfer napastnika Wisły jest bardzo bliski realizacji. - Jeśli chodzi o Tomasza Frankowskiego - my mamy znakomite stosunki. Może nie powiem, że się przyjaźnimy (bo trener nie powinien przyjaźnić się z zawodnikiem), ale nie mamy nic do siebie. W tamtym czasie gdy grał z Islandią i wygraliśmy 1:0 po jego rzucie karnym, poinformowałem go, że będę stawiał na innych - każdy trener ma takie prawo. Postawiłem na czterech graczy, tym czwartym był Żurawski - przypomniał były selekcjoner.

Jerzy Engel został poproszony o ocenę lub komentarz do niektórych stwierdzeń trenera Wernera Liczki, które dają obraz sytuacji w klubie. Czech trener mówił m.in., że kadra Wisły jest za wąska: - Zgadzam się z poprzednikiem, bo on nie mógł skorzystać z wielu zawodników, z których chciałby. Nie chce nikogo ganić, bo sam też popełniłem błędy. Trafiłem raz na piłkarza, który przez kontuzję Achillesa nie zagrał ani jednego meczu. Zawodowe kluby opierają się o kadrę 16-18 zawodników.

Liczka stwierdził też, że niektórzy zawodnicy nie podchodzą do swego zawodu profesjonalnie. - Jest to dziwny sygnał, bo spóźniony - twierdzi Engel. - Jeśli byli tacy zawodnicy, to powinni od razu odejść. Nie pozwolę sobie na takie sytuacje w zespole - twardo zaznacza nowy trener.

Jakich wzmocnień potrzebuje zespół? Tą kwestię Jerzy Engel ocenia jak na razie tylko z pozycji obserwatora, nie mając wcześniejszego kontaktu z drużyną. - Gdy odchodzi taki zawodnik jak Maciek, trzeba poszukać minimum dwóch graczy na jego miejsce. Na pewno środek obrony - nie może być sytuacji, że trzeba myśleć by boczny obrońca zastępował środkowego. Engel zapytany o Ivana Udarevicia odparł: - Znam tego chłopca, bo sam go ściągałem do Polonii i twierdzę, że jest to jeden z najzdolniejszych zawodników. Oczywiście nie jest to gracz, który może wymienić Tomka Kłosa, ale na pewno zwiększyć rywalizację.

Trener Engel wyjawił też swój stosunek do Kalu Uche: - Jest jednym z piłkarzy, który może pomóc w sukcesie sportowym. Musimy się poznać i zaakceptować sposób pracy. To jeden z najlepszych czarnoskórych zawodników, którzy grali w Polsce, a współpracowałem już z wieloma czarnoskórymi graczami.

A wiec, radujmy się!!!! :D :D

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 30 cze 2005, 20:59

Panowie trzeba to oblać. Proponuję komandosa. Dobrze, że do wisły przyszedł porządny fachowiec, a nie jakieś... nie będę mówił co z Czech. Jednakże dalej jestem bardziej przekonany do Henia. Chociaż Engel przyjdzie z czystym kontem. Wprowadzi do kadry Gołosia (założe się ż Wisłą będzie grała dwójką defensywnych pomocników). Ciekawe jak mu się to uda, ja jestem dobrej myśli. Dobrze, że Dawidowski i Zieńczuk jako juniorzy grywali w ataku, to będzie można grać dwójką defensywnych i dwójką ofensywnych pomocników. Ci ofesywni (Dawidowski i Zieńczuk) wchodzili by jako skrzydłowi dla npastników. Jednym słowem Engel ma wszystko gotowe (obrona klasy Europejskiej), wystarczy że to dobrze spożytkuje.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 30 cze 2005, 21:03

Jestem bardzo zadowolony, że na stanowisko trenera przyszedł Jurek Engel. Jest bardzo sprawdzony, wprowadził Polskę do World Cup 2002. Tylko, że Cupiał zbankrutuje, ma już na utrzymaniu dwóch trenerów-Kasperczaka i Liczkę.

POWODZENIA JUREK, NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 30 cze 2005, 21:05

Mikusinski pisze:Jestem bardzo zadowolony, że na stanowisko trenera przyszedł Jurek Engel. Jest bardzo sprawdzony, wprowadził Polskę do World Cup 2002. Tylko, że Cupiał zbankrutuje, ma już na utrzymaniu dwóch trenerów-Kasperczaka i Liczkę.

POWODZENIA JUREK, NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA :lol: :lol: :lol: :lol:
Liczka został oficjalnie WYPIERDOLONY, także pozostaje mu ylko Henio.

Oficjalne WP // Piwus

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 21:10

Gołosia widziałem dzissiaj na treningu (mam nadzieję, że to był on :lol:). Prezentował się świetnie, widać, że wie co robić z piłką. Holuje ją, ale z głową. Tylko, że zmarnował dwie sytuacje sam na sam w dzisiejszej gierce. Ale moim zdaniem się wyrobi. Z Paulistą trochę gorzej. Wzrost Franka, ładne przyspieszenie, ale chyba był stremowany. Za wiele mu nie wychodziło.

Ale i tak najlepszy był pijany gość, który stał niedaleko mnie i darł mordę "Maciek chodz", "Maaciuś, ostatni raaaz, zobacz jaką mam piłeczkę". Ilekroć przebiegali. Polew był ledwo Żuraw się zbliżał. W końcu Kłos popchnął Żurawia, facet przerzucił piłkę przez siatkę. Tylko, że Szul (przygotowanie kondycyjne) zarządził jakieś podskoki, facet "Olej Szula" i Maciuś podpisał :D.

Na Dawidowskiego nie ma co liczyć. Wcześniej niż za pół roku nie będzie grał.

A Wernerowi trzeba przyznać, że kulturalnie sie pożegnał i m. in. dzięki niemu można patrzeć z nadzieją. Inna sprawa, że Engel przychodzi z kredytem zaufania, którego Czch nie miał. Ale to chyba zrozumiałe.

Tekst, ze Cupiał zbankrutuje jest trochę dziwny :roll:. A trenerów mamy tylko dwóch :D. Chyba niuważnie śledzisz Mikuś wiadomości. Liczka dostanie odszkodowanie w wysokości 60 tys. ojro i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 cze 2005, 21:17

Hehe co zrobi Engel? 3 lata nie trenowal wiec moze zapomnial :wink:
Jedno jest pewne Ciupial to idiota! Jak mozna zwalniac 2 trenerow w ciagu 6 miechow :?:

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 30 cze 2005, 21:18

Tylko jedno mnie w tym wszytkim dziwi.

Cupiał - jeżeli on choć trochę zna samego siebie to powinien podpisać z Engelem umowe na pół roku a nie na trzy :lol: :lol: :lol: .

No bo a nóz coś nie pójdzie Engelowi i zwoonienie , kolejny trener na utrzymaniu.

PS. Liczka zadowlony, zgarnął za wypowiedzenie 60 tys i znajdzie sobie nową pracę. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 30 cze 2005, 21:20

Bienias pisze:Hehe co zrobi Engel? 3 lata nie trenowal wiec moze zapomnial :wink:
Jedno jest pewne Ciupial to idiota! Jak mozna zwalniac 2 trenerow w ciagu 6 miechow :?:
Cupiał płaci=Cupiał wymaga. Nie po to wpompował w Wisełkę 80 mln złotych aby przegrywali z Lubinem 1:3. Engel ostatnio był dyrektorem w Polonii więc od futbolu napewno sie nie odizolował :D , zobaczymy czy ma dalej te same zdolnosci trenerskie co w S-kadrze 8)

POZDRO

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 cze 2005, 21:26

Ostatnio to Engel pracowal w pzpn a w miedzycziasie w Legii i w Polonii.
Z tego co sie orientuje Ciupial zadluzyl Wisle u telefoniki na sume ok 100 baniek i teraz czeka na zwrrot kosztow

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 21:27

Bienas, Cupiał może wygląda na gościa, który nie wie czego chce, ale jak jest to się niestety nigdy nie dowiemy. Moim zdaniem. dobrze, że zwolnił Liczkę, bo to było po prostu konieczne. Gdyby szedł w zaparte i udawał, że wszystko idzie w dobrym kierunku, to drużyna została by na zawsze zniszczona. A tak potrzebny jest remont. Engel nie jest najlepszym wyjściem, ale oprócz tego zostawały równie wielkie niewiadome. Drogi zagraniczny trener i pan Wdowczyk, który wiadomo gdzie wylądował :wink:. Ale Pippen ma rację. Powinno być na pół roku. Za pół roku wymieni trenejro na Panika :twisted:.

A Liczka ma ofertę pracy z Pogonii :lol:.

A co do kasy, to jak mówiłem, lewa kieszeń Cupiała jest winna prawej. Boguś zadłużył swoją spółkę, u drugiej swojej spółki. I od trzech lat spłacamy Telefonikę, bo jesteśmy na plusie. Chyba zostało już "tylko" 80 mln zł :lol:.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 30 cze 2005, 21:38

No bo z Wisłą jest tak, że to sponsor TELEFONIka pożycza Wisle pieniądze.

Podobnie jest w Legii , ITI pozycza Legii - tylko, że tam tak nie szastają piłkarzami i trenerami na lewo i prawo :lol: :lol: :lol: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”