Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 53

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
DamianM
Junior
Junior
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianM » 15 gru 2013, 2:38

W PSV zaczyna się dziać jak w Feyenoordzie kilka lat temu. Role się zamieniają? Kto wie. Zobaczymy, jak Feyenoord dziś wygra z FC Groningen, będę już pewnie mówił, że będziemy poważnie liczyć się w walce o tytuł.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 gru 2013, 2:43

Witam, Damianie. Powiedz, ze nie jestes meteorytem, zostaniesz na forum i co tydzien pogadamy sobie o Eredivisie jak ludzie ;)

Awatar użytkownika
DamianM
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianM » 15 gru 2013, 2:45

Szukam takich ludzi jak Ty, nie mogę nigdzie znaleźć. Widzę, że się udzielasz to sporo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 gru 2013, 2:52

DamianM pisze:Szukam takich ludzi jak Ty, nie mogę nigdzie znaleźć. Widzę, że się udzielasz to sporo.
I vice versa ;) Ja na forum bylem, jestem i bede do konca ;)

W Holandii raczej kibicuje PSV, ale lubie wiekszosc ekip oprocz Ajaxu, ktorego nie cierpie. Obecnie moi ulubieni zawodnicy Eredivisie to Boetius, Zivkovic i Bakkali. Mam nadzieje, ze w niedziele po kolejkach cos popiszesz, bo juz nudzi i deprymuje mnie pisanie do samego siebie :( Pozdro!

Awatar użytkownika
DamianM
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianM » 15 gru 2013, 2:55

Nie ma problemu, mam co prawda stronę Feyenoordu do ogarnięcia, ale po aktualizacjach na pewno wpadnę. Chociaż już po sobocie mogę coś napisać.

NEC ograło Rodę, Rodę, która już na początku prowadziła 0-2. Ostatecznie 4-3. Tego to ja się nie spodziewałem. Tymczasem Twente i RKC raczej zgodnie z planem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 gru 2013, 3:00

Mnie cieszy wygrana NEC, bo nie chce i nie wyobrazam sobie Eredivisie bez ekipy z Nijmegen. A swoja droga to dziwne, ze strzelaja 4 bramki, a zadnej nie zdobywa superstrzelec ze Szkocji Higdon.

Twente zgodnie z planem i dobrze. Jutro licze takze na Vitesse, bo PSV sie nie liczy, Feyenoord to chyba jeszcze nie ten level, AZ i Heerenveen za cienkie w uszach, a ktos w koncu musi wydrzec tytul "Joden"

Awatar użytkownika
DamianM
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianM » 15 gru 2013, 3:06

Do dyskusji będzie teraz sporo. Jutro mecz z Groningen, a w środku tygodnia pojedynek z Heraklesem na Polman o ćwierćfinał Beker. Liczę, że Vitesse zgubi punkty tym razem. PSV z Utrechtem, niewygodny rywal i pewnie ekipa Cocu znów bęcki.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 gru 2013, 18:17

W koncu dobre wiesci dla kibicow PSV. Boeren pewnie wygrywaja z Utrechtem, a do skladu wrocili Park oraz Willems. Ciekawy i bardzo udany zabiego zastosowal Cocu, ktory przestawil ze srodka obrony do pomocy Hendrixa, a ten rozegral naprawde dobre zawody.

Wielka szkoda, ze Cambuur nie utrzymal remisu z Ajaxem.

Feyenoord i Vitesse zgodnie z planem, choc obie ekipy musialy sie sporo nameczyc, zeby zdobyc 3 punkty.

Awatar użytkownika
DamianM
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianM » 15 gru 2013, 21:25

Mnie powoli styl przestaje interesować. 3 punkty najważniejsze i przewaga nad innymi ekipami rośnie. Może nie były to najlepsze zawody, ale..No i Erwin Mulder, chłopak ostatnio na bramce niszczy. Dzisiaj ponownie co najmniej 3 klasowe interwencje. Transfer Hahna poważnie go zmobilizował.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 gru 2013, 14:19

17-letni debiutant Jairo Riedewald wchodzi na ostatnie 15 minut, strzela 2 gole i zapewnia Ajaxowi zwyciestwo!

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 gru 2013, 14:43

Dr.Football1 pisze:17-letni debiutant Jairo Riedewald wchodzi na ostatnie 15 minut, strzela 2 gole i zapewnia Ajaxowi zwyciestwo!
Wg transfermarkt to środkowy obrońca :>

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 gru 2013, 14:55

Wychowankowie Ajaxu i w ogole klubow Eredivisie to szalenie wszechstronni zawodnicy. Taki Riechedly Bazoer gra na srodku obrony, srodku pomocy, a czasami nawet na ofensywnym pomocniku. Hendrix z PSV srodek obrony albo lewa obrona, a ostatnio znakomity wystep na srodku pomocy. Riedewald tez moze grac na wszystkich pozycjach w defensywie i pomocy. Dzisiaj akurat wyszedl na boisko jako lewy wing back.

Awatar użytkownika
DamianM
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianM » 26 gru 2013, 1:56

Widzę cisza tutaj, jak liga nie gra. Ale pojawia się za to wiele ciekawych statystyk. I tak FCUpdate przedstawiło np. 5 najlepszych transferów rundy. Kto?
Steve de Ridder z Utrechtu, Evander Sno z RKC, Alireza Jahanbakhsh z NEC, Lucas Piazón z Vitesse i Kamohelo Mokotjo z PEC.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 gru 2013, 21:21

DamianM pisze:Widzę cisza tutaj, jak liga nie gra. Ale pojawia się za to wiele ciekawych statystyk. I tak FCUpdate przedstawiło np. 5 najlepszych transferów rundy. Kto?
Steve de Ridder z Utrechtu, Evander Sno z RKC, Alireza Jahanbakhsh z NEC, Lucas Piazón z Vitesse i Kamohelo Mokotjo z PEC.
Ciekawe, ciekawe. Jahanbakhsh i Mokotjo bardzo ciekawi zawodnicy, a Piazon to juz gwiazda ligi pelna geba.

Do lepszych transferow dodalbym jeszcze Rekika, Koppersa, van der Veldena i Eghana, choc nie jestem pewien kiedy do Twente przyszedl ten ostatni.

Awatar użytkownika
DamianM
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianM » 26 gru 2013, 22:17

Tomasson trenerem Rody, ciekawie. A poza tym, widzialeś jedenastkę rundy według Opta Sport?
Obrazek

Nie wiem jak Ty, ale ja lekko wymieniłbym 4 graczy, i to lekko. Nie wiem co tam robi przede wszystkim Blind. Jaja i parodia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”