Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 63

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 cze 2005, 21:56

ITI inwestuje a nie pozycza :P
Moze troche nie na temat ale ostatnio slyszalem ze polsce niewiele brakuje pkt zeby wystawic 2 druzyny w eleminacjach LM, slyszeliscie cos o tym?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 22:02

Brakło nam 0,2 punktów czy procentów w rankingu. Nasze miejsce zajęła chyba Norwegia. Czyli wystarczyło tylko przejść Tibilisi, albo Grozny. Z tym, że to 0,2 brakło do rozstawienia w trzeciej rundzie. Ile brakło do dwóch drużyn, nie mam pojęcia, ale chyba niewiele. Za rok też są eliminację :wink:.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 cze 2005, 22:18

Dzieki Piwus!
Mam nadzieje ze polaczone sily Wisly, Groclinu i Legii zdobedo sporo punktow do rankingu. Na Wisle P nie licze choc rundy wstepne powinna przejsc

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 01 lip 2005, 9:35

Konferencja podsumowała rewolucję
Dzisiejsza konferencja prasowa, która odbyła się w hotelu Holiday Inn miała na celu zaprezentowanie rzetelnej informacji na temat ostatnich zmian zachodzących w Wiśle. Poznaliśmy nową strukturę władz i sztabu szkoleniowego klubu.

Jak wiadomo, wczoraj z funkcji prezesa Zarządu Wisły Kraków SSA zrezygnował Janusz Basałaj. - Bardzo cenimy pracę pana Janusza Basałaja w klubie - powiedział rzecznik prasowy Wisły Jerzy Jurczyński. Obowiązki prezesa sprawował będzie przez okres około pół roku Zdzisław Kapka, który formalnie zasiadał będzie w zarządzie jako Wiceprezes ds. Sportowych. Oprócz Kapki w zarządzie znalazło się miejsce dla dotychczasowej Wiceprezes ds. Finansowych - pani Romy Piotrowskiej.
W perspektywie sześciu miesięcy w klubie ma się pojawić nowy prezes - znaleziony przy współpracy z wyspecjalizowanymi w tym zakresie agencjami head-hunterskimi. - Będziemy poszukiwali nie tylko na rynku polskim - poinformował Jerzy Jurczyński.

Wczoraj rezygnację z przewodniczenia Rady Nadzorczej Wisły Kraków SSA złożył również mecenas Hubert Praski. Zastąpi go Francuz Bertrand Le Guern - nowy prezes Tele-Foniki. Wiceprzewodniczącym Rady Nadzorczej klubu został prezes TS Wisła - Ludwik Miętta-Mikołajewicz, zaś członkiem zarządu - Ireneusz Reszczyński. Oprócz mecenasa Huberta Praskiego z Radą Nadzorczą piłkarskiej Wisły żegnają się panowie: Antoni Kasprzyk i Witold Górka.
Klub opuszcza również Bogdan Basałaj, ostatnio w randze dyrektora ds. organizacyjnych.

Przedstawiono ponadto nowy sztab szkoleniowy, którego główną, nową postacią jest Jerzy Engel. Jego asystentami pozostaną Tomasz Kulawik i Kazimierz Moskal. - Jest taka lekarska zasada: jeśli jest dobrze - nie zmieniać. Przyjrzę się pracy osób w klubie i zobaczę jak sobie damy radę wspólnie. Jeżeli będzie OK - zostajemy w tym składzie. Jeżeli nie - trzeba będzie coś zmienić - wyjaśnił trener Engel.
Jedyną możliwą zmianą jest powrót do klubu Marka Koniecznego w roli kierownika drużyny. Wówczas Kazimierz Moskal pełniłby tylko obowiązki trenerskie.

Nad transferami czuwać ma trio: wiceprezes Zdzisław Kapka, dyrektor sportowy Grzegorz Mielcarski oraz trener Jerzy Engel. Wszelkie transakcje kupna i sprzedaży zawodników aprobować też musi oczywiście Rada Nadzorcza.

Rzecznik prasowy Jerzy Jurczyński wyjaśnił również ostatnie doniesienia dotyczące współpracy z firmą AdvanceSport. - Pod koniec zeszłego roku Tele-fonika złożyła deklarację sprzedaży akcji Wisły Kraków i podtrzymuje ją. Akcje zostaną zbyte wiarygodnemu kontrahentowi, gwarantującemu rozwój sportowy spółki i odzyskanie środków zainwestowanych przez Tele-Fonikę. W lutym i marcu pojawiły się spekulacje prasy o sprzedaży Wisły rosyjskiemu inwestorowi. To wszystko były spekulacje, takich rozmów nie prowadziliśmy, być może ktoś był zainteresowany kupnem z tamtej strony, ale do rozmów nie doszło.
Ostatnio pojawiła się informacja o grupie inwestorów szwajcarskich, reprezentowanych przez pana Adama Mandziarę. Rozmowy były prowadzone, ale zakończyły się niepowodzeniem. Jest to podmiot wiarygodny, ale inwestor ten nie był w stanie zapewnić wymagań Tele-Foniki. Efektem rozmów jest podpisanie współpracy z grupą menedżerską Advancesport. Umowa wchodzi w życie 1. lipca i obejmuje swoim zakresem transfery i marketing.

Advancesport ma m.in. dopomóc przy poszukiwaniu na rynkach zachodnich sponsora strategicznego. Nadal toczą się rozmowy na ten temat z dwiema zainteresowanymi firmami (nieoficjalnie mówi się o branży piwnej i bankowej). - Rozmowy nie są łatwe, z Erą pertraktacje trwały 9 miesięcy - przypomina Jerzy Jurczyński. Na pewno w poszukiwaniu sponsora nie pomaga fakt wspomagania ligi przez Ideę, co praktycznie przekreśla możliwość "wejścia na koszulki" Wisły firmy z branży telekomunikacyjnej. - Ewentualny brak sponsora strategicznego nie zachwieje pozycją klubu - zapewnia jednak Jurczyński.

źródło:wislakrakow.com

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 03 lip 2005, 21:41

Wiselak po opuszczeniu zurawia troche gorzej sie bedzie spisywal...ale mysle ze jak zakupioa abotta ...i jesli ten nowy z portugali sie sprawdzi to moze sie dostanie do upragnionej Ligi Mistrzow :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 07 lip 2005, 21:14

Oficjalna strona Celticu pisze:Wisla Krakow's Polish international striker Majiec Zurawski has today signed a three year contract with Celtic - for a £2m transfer fee.
a Więc nie wiedzą jak ma na imie Żuraw :D , jednak 2 mln funtów za niego. 3 - letni kontrakt

i zdjęcie z oficjalnej co pojawiło sięprzed momenetem

Obrazek

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lip 2005, 21:21

pippen pisze:
a Więc nie wiedzą jak ma na imie Żuraw :D ,
Ja rozumiem Real i Parma, których strony tworzyły takie magiczne wersje nazwisk polskich piłkarzy, że tylko siąść i płakać :?. Ale Celtic...

A to poszło błyskawicznie. Przeczytałem informacje, że Bellamy w Blackborn, a dwie godziny później, że Żurawski w Celticu. Chyba przerwy w negocjacjach nie były spowodowane niezgodnością co do form płatności tylko właśnie Bellamym. Szczególnie, że któraś szkocka gazeta pisała o Żurawskim, jako o drugim targecie.

Na temat transferu pisałem już wystarczająco i nic nie pamiętam :D. Więc tylko krótkie

Powodzenia Maciek. Wpadnij jeszcze kiedyś :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 lip 2005, 21:25

Nic tylko zyczyc Zurawiowi powodzenia. Wiem , ze slyszeliscie to juz sto razy , ale uslyszycie sto-pierwszy. Zurawski byl za dobry na Polska lige i osiagnal tu wszystko. Dobrze dla niego i kadry , ze wyjechal.

Teraz ciekawe kto go zastapi w Wisle. Oby nie Kubica czy inne takie wynalazki. Ja chetnie widzialbym na ataku z Frankiem Pawla Brozka. Moze postrasza we dwoch w el.LM :twisted:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lip 2005, 21:36

serek408 pisze:
Ja chetnie widzialbym na ataku z Frankiem Pawla Brozka. Moze postrasza we dwoch w el.LM :twisted:
Paweł Brożek to może postraszyc co najwyżej swego brata Piotra.Trzeba przyznać ze sie cofnal w rozwoju.Nie wie czym to jest spowodowane ale grając z Frankiem czy Zurawiem wyglądało to tak jakby sie bal ze go okrzyczą za zle zagranie, czuł jakis dziwny respekt.Ale talent to on ma bardzo duzy.Mysle ze Kuzba jest w staniegodnie zastąpic Zurawia, tylko jak wróci do formy.
A co do Macka zal ze taki zawodnik opuszczna nasza szara lige ale wiadomo ze on ma swoja abmicje i dalej musi sie rozwijać.POWODZENIA MACIEK.
ps.Mam nadzieje ze Polsat Sport wykupi lige szkocka.

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 07 lip 2005, 21:36

Brożkowie w Lidze Mistrzów?
Są jeszcze zamłodzi i niedoświadczeni moze za 2-3 lata.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lip 2005, 21:58

Konrad Gołoś: Moje serce kocha piłkę
Dzisiaj dwukrotnie rozmawialiśmy z Konradem Gołosiem. Za pierwszym razem, gdy diagnoza mówiła, że będzie musiał poddać się zabiegowi. Kilkadziesiąt minut później przekazaliśmy mu dobrą informację. - Wiedziałem, że wytrzymam, bo moje serce kocha piłke.

Gdy przed otrzymaniem dobrej wiadomości rozmawialiśmy z Konradem ten był załamany. - Wiem jedno - będę jeszcze grał w piłkę - powiedział nam zrozpaczony. - Nic nie wiedziałem o tych problemach - usprawiedliwiał się jakby to była jego wina.

Wieczorem przekazaliśmy mu dobrą informację i Konrad odetchnął z ulgą. - Wiem, że moje serce wytrzyma, bo ono kocha piłkę. Czuję się na siłach grać - powiedział wyraźnie weselszy. - Teraz za dużo ludzi na mnie liczy, bym mógł ich zawieść. Szczególnie, gdy wreszcie trafiłem do takiego wielkiego klubu, o jakim marzyłem. Gdyby okazało się, że rzeczywiście jestem dla Wisły problemem, nie będę stwarzał problemów i rozwiążę mój kontrakt.

Konrad przez ostatnie dni nie próżnował. Oprócz krążenia od gabinetu do gabinetu ćwiczył indywidualnie. Na własnych urządzeniach budował masę mięśniową. Na informacje, że wreszcie ma dołączyć do kolegów z drużyny reaguje spontanicznie. - Niech mi pozwolą chociaż biegać wokół boiska.

Według naszych informacji sztab medyczny Wisły dmuchał na zimne. Kardiolog sportowy nie potwierdził obaw kardiologa ogólnego.

TWSD

W końcu dostaliśmy właściwą młodzież. Mam na myśli Błaszczyńskiego i Gołosia właśnie. Nie są to Brożki, które siadają na laurach bo grają w Wiśle (już niedługo :twisted:). takim gościom można wybaczyć pewne braki w umiejętnościach i słabsze mecze. Wiadomo, że będą gryźli trawę, aby być lepszymi i nie zawieść oczekiwań. Gołoś u mnie będzie mial spory kredyt zaufania. I tylko Kwieka żal :? ...

Awatar użytkownika
Dj_BadenBaden
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dj_BadenBaden » 08 lip 2005, 8:08

Ej i kto wie jak potoczyła się sprawa Wjaczesława Hleba?
Przejdzie do Wisełki or not?

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 08 lip 2005, 8:32

W ogóle takie sprawy nie były, żeby Hleb mial przejść do Wisly.
Mam nadzieję, że Żuraw poradzi sobie w Glasgow, jednak bedzie miał kilku konkurentów do miejsca w ataku, a Wisle mial zapewnione miejsce w ataku.

ŻURAW ŻURAW, WŁADCA MURAW!!!
Ostatnio zmieniony 08 lip 2005, 8:45 przez Mikusinski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2005, 8:41

Mikusinski pisze: Mam nadzieję, że Żuraw poradzi sobie w Londynie
A z jakiej okazji on ma sobie radzić w Londynie?

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 08 lip 2005, 8:51

fanfci18 pisze:
Mikusinski pisze: Mam nadzieję, że Żuraw poradzi sobie w Londynie
A z jakiej okazji on ma sobie radzić w Londynie?
Sory :oops: , jestem zdeka rozkojarzony, bo tych wczorajszych wiadomościach z Londynu, cały czas o tym myślę. Juz poprawiłem swoja wypowiedź :)
Dobra informacja-Gołoś nie będzie operowany(już każdy o tym wie :) )
A tutaj poniżej przedstawiam tekst o nastepcy Żurawia w Wisle.

Nadchodzi czas Kuźby?
Marcin Kuźba wreszcie z uśmiechem i optymizmem może patrzeć w przyszłość. - Jestem pod wrażeniem jego pracy. Podczas badań pobił rekord życiowy w skoku dosiężnym oraz teście szybkościowym - komplementował 28-letniego napastnika Ryszard Szul.

Kuźba opuścił bieżnię z opatrunkiem lodu ma kolanie. - Tylko tak profilaktycznie sobie założyłem - uspokaja. Wierząc w słowa trenera Szula oraz samego zawodnika faktycznie nie ma powodów do niepokoju. - Wszystko jest w porządku, czuję się dobrze i zamierzam walczyć o miejsce w składzie - zapowiada napastnik.

Marcin Kuźba w przeciwieństwie do pozostałych piłkarzy „Białej Gwiazdy” nie miał w tym roku wakacji. - Chciałem się dobrze przygotować do sezonu, aby być do dyspozycji trenera już od początku sezonu - mówi napastnik.

Były zawodnik Olympiakosu staje przed szansą wywalczenia sobie miejsca w ataku drużyny z Reymonta, bowiem Kraków opuszcza Maciej Żurawski. - Nie chcę już siedzieć na ławce, jednak zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie, przyszedł nowy trener, zapewne w klubie pojawią się nowi zawodnicy - uważa.

Kuźba niechętnie komentuje ostatnie wydarzenia, które miały miejsce w klubie. - To nie nasz problem - ucina. - Jesteśmy od tego, żeby grać i trenować, a ruchy, jakie podejmują działacze są ich wolą. Wolelibyśmy pracować z jednym trenerem przez dłuższy okres, ale to nie zależy od nas - uzupełnia.

Prowadząc reprezentację, Engel nie był wielkim orędownikiem talentu ówczesnego zawodnika Lausanne-Sport, który seryjnie zdobywał gole w szwajcarskiej lidze. - Było, minęło - wzdycha. - Kadra była wtedy wykrystalizowana i trener miał inną wizję budowy drużyny. Wierzę, że teraz będzie inaczej - kończy.

Źrodło:wislakrakow.com

POZDRO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”