Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1045

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 gru 2013, 22:40

to jaki bramkarz to jest poziom interu? courtois, cech, neuer? czy też za słabi?

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2013, 22:45

Tak to właśnie jest. Pierwsza bramka - Nagatomo świetnie zgrywa Higuainowi. Druga bramka to kręcący się jak gówno w przeręblu Ranocchia. Trzecia to doskonałe przetrzymanie piłki przez Campagnaro i czwarta, w chwili gdy zacząłem myśleć, że jedynie Rolando wygląda w tym meczu na obrońcę, to żałosne odpuszczenie krycia.
A z naszej strony? Palacio, który biegając w środku wygląda jakby grał w dziada (nie to, żebym widział w tym jego winę) oraz Guarin marnujący wymarzoną setkę. Nie pamiętam kiedy wygraliśmy w lidze z Napoli na ich stadionie dlatego, taki wynik dziś mnie nie zdziwi. To tylko jeden mecz, dopiero druga przegrana, więc nie byłoby problemu gdybyśmy zrobili to o czym mędzę od tygodni (już), czyli punktowali słabiaków. No nie chce mi się liczyć, ale GDYBY tak było to gryźlibyśmy Romę w plecy. Rzeczywistość jednak jest brutalna: brak konsekwencji w postawie zespołu, brak jakości na kluczowych pozycjach, brak szczęścia i wreszcie nierzadko dymający nas sędziowie.
Jest ten cały Thohir, to teraz jest najwyższy moment na konkretne zakupy. I nie żadne tam Kovacice itd, tylko gości sprawdzonych i gotowych do gry na teraz.

Buehehe. Pandev już się zbierał do cieszynki a tu kupa.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 gru 2013, 22:50

Są jakieś poważne podstawy, aby przypuszczać, że PSY sypnie kasą na transfery? Spotkałem się z opiniami, że w Filadelfii(trochę inne realia), to tak zadowoleni z niego nie są.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2013, 22:58

Nie mam zielonego pojęcia, ale nadzieja umiera ostatnia.
Wpadliśmy w taki dołek nijakości, że i przed meczem z Milanem mam czarne myśli. Trener musi trzeźwo spojrzeć na drużynę i dać jeszcze kogoś do gry z przodu. Taider i tak nic nie daje - jego bym posadził.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 gru 2013, 16:22

Guarin nieoficjalnie piłkarzem Chelsea ... :( :( mieszane mam uczucia, niby czasem irytuje, ale dzieki niemu strzelamy najwięcej, ma kluczowe podania, zdjął to brzemię z osamotnionego Alvareza, a teraz ma odejść ...

Pozytyw jest taki że Alvarez wraca na jego pozycję i znowu zacznie wymiatać, jak od początku sezonu, a i Kovacic wreszcie powinien dostać coś więcej czasu.

Taider nic nie daje, bo za dużo się wymaga od niego, przychodzi z Bologny nieograny w wielkim klubie zawodnik i od razu ma stać się zbawieniem 2 linii, tak się nie stanie. Po drugie Taider na pewno zagra z Milanem, bo Alvarez został wydymany przez ... (przez klawiaturę mi nie przejdzie to nazwisko).

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 17 gru 2013, 16:26

Ten Taider w ogóle mnie nie przekonuje. To nie jest zawodnik na Inter.

Szkoda, że szans nie dostaje Olsen, bardzo mi się chłopak podobał w sparingach.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 gru 2013, 13:35

Mazzarri po raz kolejny zabrał głos w sprawie Kovacicia. Pewnie nieco pod presją, gdyż Mateo znów dał dobrą zmianę w meczu z Milanem i rozruszał bardzo ospałą i chaotyczną drugą linię i coraz więcej osób domaga się gry młodego Chorwata w pierwszym skladzie. Nie krył zadowolenia z ostatniego występu naszego pomocnika, ale potwierdził też wcześniejsze słowa na temat jego braków w grze obronnej. Pytanie czy chodzi o samo podszkolenie gry w destrukcji czy większe zaangażowanie. Fakt że Mateo woli trzymać się raczej z przodu i czekać na podanie, ale według mnie Mazzarri trochę mimo wszystko przesadza. Grając takim ustawieniem i tak duża liczba graczy bierze udział w grze obronnej. Nawet Guarin który wczoraj grając na pozycji ofensywnego pomocnika bardzo dużo biegał i walczył o wiele piłek. Zresztą liczba fauli przez niego popełnionych mówi sama za siebie. Kovacic mógłby w jakimś stopniu zostać odciążony od zadań obronnych jeżeli i tak zaangażowanych w nie byłoby 8-9 graczy.
Z Milanem w podstawowym składzie wyszło aż sześciu nominalnych obrońców i widać to było na boisku. Gra się nie kleiła, brakowało kreatora i ruchu z przodu. W ataku robił co mógł Palacio szukając gry, schodząc do boków i próbując indywidualnych rajdów. Ale gdy on bawił się w skrzydłowego, w ataku pozostawało luka. Zagrożenie płynęło głównie ze strzałów z dystansu Guarina. Dopiero wejście Kovacicia ożywiło grę. Parę rajdów, dokładnych przerzutów i zaczęło to wreszcie jakoś wyglądać. Gra nabrała płynności a Inter zaczął stwarzać realne zagrożenie pod bramką Milanu. Mateo na tyle absorbował uwagę graczy środka pola, że otwierał tym samym korytarze dla Nagatomo i Jonathana. Szczególnie zapadły mi w pamięć rajdy w końcowej fazie mecz Japończyka, raz po raz uruchamianego prostopadłą piłką między innymi przez Kovacicia. Dzięki większemu zaangażowniu graczy w atak Palacio mógł się skupić już niemal wyłącznie na szukaniu gry w polu karnym rossonerich. Efektem tego był wspaniały gol na wagę zwycięstwa a przecież należy pamiętać że nieco wcześniej również miał znakomitą okazję, ale uderzył za słabo.
Mazzarri ma teraz nieco więcej czasu na analizę gry, wierzę że nie umknęła mu pierwsza połowa meczu z Milanem i chaotyczna gra drugiej linii. Pora coś zmienić.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 23 gru 2013, 16:49

Obrazek

:brawo:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 gru 2013, 13:42

Guarin odmówił przejścia do Chelsea -informuje AS Info :jupi:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 25 gru 2013, 13:54

Chce do United

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 gru 2013, 14:00

Bo ten transfer zdecydowanie nie pomógłby mu w rozwoju kariery. Ma już 27 lat, w tym wieku trzeba grać a w Chelsea czekałaby go ławka rezerwowych. Szczególnie przez okres adaptacji w zupełnie nowej i nieznanej mu lidze. No i presja jest tam zdecydowanie większa. W Interze ma pewny plac gry, bo i jakościowych pomocników zbyt wielu u nas nie ma. Jeśli faktycznie chce odejść, niech to zrobi latem. Utrata kluczowego zawodnika na półmetku sezonu raczej nie wyjdzie drużynie na dobre.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 gru 2013, 9:19

Czytam i nie wierzę, na celowniku Interu jest Lamela i Lavezzi. Oj przydaliby się.

kondziooo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kondziooo » 28 gru 2013, 11:25

No przydaliby sie ale ceny za nich sa mega.ciekawe co z tego wyjdzie, za Lamele zaplacili 30 baniek.. Lavezzi i Lamela nie wiem jak by to ustawil WM.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 gru 2013, 18:24

Lamela jest traktowany jako alternatywa dla El Pocho i jeśli którykolwiek z nich do nas trafi to na pewno nie obaj. Ciekawszą informacją jest to, że ponoć mamy złożyć ofertę za Rooneya :lol: Fantastyka jaką oferują niektórzy "dziennikarze" przekracza czasem absurdem nawet opowieści o wampirach i wilkołakach serwowanych pryszczatym nastolatkom.

Ciągnąc dalej fantastyczne opowieści, co sądzicie o takich piłkarzach jak Konoplyanka, czy Griezmann? Moim zdaniem z powodzeniem mogliby konkurować ze wspomnianymi na początku Argentyńczykami tylko, czy akurat pasowaliby do formacji 3-4-3? Piszę o nich bo wydaje mi się, że jeśli chcemy zbudować konkurencyjną drużynę to powinniśmy szukać wzmocnień definitywnych, a nie wypożyczeń. O ile wypożyczenie Lavezziego mogłoby zawierać klauzulę pierwokupu za rozsądną cenę, to w przypadku Lameli nie wierzę, że Totteham odda nam swojego gracza za mniej niż za niego zapłacili latem, czyli 30 milionów funtów, a takiej fortuny ten zawodnik nie jest wart. Natomiast Ukraińca i Francuza można wyciągnąć za ok. 12-15 milionów euro.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 gru 2013, 18:28

Francuz, to może jest do wyrwania, ale za 30 milionów, na pewno nie za 12-15.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”