Liverpool (zbiorczy) - Strona 618

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 gru 2013, 11:46

72 sztuki, co to jest na całą drużynę?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 gru 2013, 11:47

Jak dziś wygrają to przynajmniej do poniedziałku będą liderem. A jak Arsenal nie wygra z Chelsea to na fotelu lidera zostaną :wink:

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 21 gru 2013, 12:55

Skład na dziś dokładnie tak sam jak ostatnio.
Mignolet
Johnson Sakho Skrtel Flano
Allen Lucas Henderson
Cou Suarez Sterling

Ława: Alberto, Aspas, Moses, KellyJones, Toure oraz Agger.
Mam nadzieję, że nasi młodzi wyjdą z taką samą zaciętością jak ostatnio na White Hart Lane.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 21 gru 2013, 13:22

Oby. Liczę na 3 punkty i pewną grę w każdej formacji. Dobrze, że młodzi chcą walczyć o pozycję w drużynie.

No i Suarez mógłby przybić podpisanie nowego kontraktu czymś efektownym :beer:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 gru 2013, 14:30

Pamiętam jak Suarez przychodził z Ajaxu jako bardzo perspektywiczny zawodnik ale jednak PL a Eredivisie to dwie różne bajki. Nawet sam w temacie MU wymieniałem go jako potencjalny cel transferowy. Trzeba jednak oddać, że na Anfield zrobili z niego potwora. W tej chwili chyba nie ma na świecie piłkarza, który byłby w równie wysokiej formie co Urugwajczyk. Jest kontrowersyjny ale gra niesamowicie. Nie zdziwię się jak w lecie okaże się kolejną po Bale'u fanaberią Pereza.

No i w poprzednim sezonie wątpiłem w Rodgersa i jego wizję, tzn. poprawa jakości gry była widoczna gołym okiem ale nie spodziewałem się, że będzie w stanie sprawić, że ten zespół będzie tak regularny. Wygrywali bez Suareza, teraz leją rywali bez Sturridge'a. Widać w tym pomysł, widać wizję trenera, który jest skupiony na określonym celu. To może być piękny rok dla kibiców Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 gru 2013, 14:36

Suarez chyba jeszcze nie miał żadnego ataku głupoty w tym sezonie? Pamiętam jak kiedyś Ronnie O'Sullivan polecał mu jakiegoś psychologa, z którego usług sam korzysta. Urugwajczyk poszedł za tą radą? Może to dlatego jest dziś tak dobry.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 gru 2013, 14:38

W tym sezonie jest zupełnie odmienionym zawodnikiem. Nie marudzi, nie macha rękoma, nie gryzie, nie dyskutuje na siłę. Zmiana na plus.

Teraz dać odpocząć niektórym zawodnikom i wbijamy na Etihad.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 21 gru 2013, 14:38

Kluchman pisze:Suarez chyba jeszcze nie miał żadnego ataku głupoty w tym sezonie?
Nie kracz :D Może kolejne dziecko go trochę uspokoiło, nabrał pokory i uczy się bycia normalnym człowiekiem, a w piłce zajebistym graczem.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 gru 2013, 16:24

Zakładam, że mierna gra w drugiej połowie jest efektem chęci nieprzemęczania się przed nadchodzącymi meczami. Jednak nawet przy rozluźnieniu nie można odstawiać takich kabaretów jak przy tym stałym fragmencie gry. Już jak widać było to niezdecydowanie wśród broniących, to wiedziałem, że to się źle skończy. Tak czy siak, po raz kolejny świetny Suarez. Tak samo Henderson czy Sterling, w którego już ostatecznie zwątpiłem po meczu z Hull. Szkoda, że naprawdę utrudniliśmy sobie ten mecz, bo liczyłem, że na boisko wejdzie Alberto (który przeważnie po wejściu prezentuje się dość dobrze) czy Aspas. Mam nadzieję tylko, że nasza obrona się ogarnie. Skrtel to przy każdym stałym fragmencie gry chce podarować przeciwnikom rzut karny. Johnson już nawet w ataku nic nie daje. Oby się nareszcie ogarnął, bo jakoś wątpię, że będziemy szukać obrońcy w zimie.

Tak czy siak - cel osiągnięty. Kolejne trzy punkty i jesteśmy na szczycie tabeli.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 21 gru 2013, 17:01

Mi się w meczu nie podobał Skrtel za głupotę i Allen który chciał za bardzo załapać się na gola. Zgadzam się z Sergek, mógł wpuścić Alberto, Aspasa albo i obu, dać trochę oddech przed czekającymi nas naprawdę dwoma ciężkimi meczami, może podejdziemy do pierwszego ze szczytu tabeli, liczę w poniedziałek na wygraną Chelsea albo chociaż remis.

Do meczu 5 dni i oby Liverpool był pierwszą drużyną która zdobędzie twierdzę Etihad Stadium.

P.S. Drugi mecz z rzędu po którym trener drużyny przeciwnej zostaje zwolniony(wiem wiem tu było to wiadome wcześniej :D )

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 24 gru 2013, 15:14

Kilka chwil na świąteczną kapustę, grzybki i śledziki. Najeść się dobrze panowie bo w czwartek czeka nas potężna dawka emocji na Etihad.
Pojedynek lidera z wiceliderem, dwóch ekip które mają na swoim koncie najwięcej strzelonych bramek. Drużyn w których grają czterej najbardziej bramkostrzelni zawodnicy ligi Suarez- Aguero- Sturridge -Yaya Toure (mimo, że Aguero nie zagra). Spotkanie dwóch braci Yaya i Kolo (chociaż nie stawiam, że wejdzie na boisko). Mecz rozgrywany w najbardziej przeładowanym okresie w sezonie! Nie mogę się doczekać tym bardziej, że ten mecz może być tym najważniejszym dla nas w tym sezonie. Ewentualna wygrana może dać ogromnego kopa chłopakom na dalszą część sezonu co z kolei wpłynie na wyniki.
Sakho zapowiada, że to czerwoni jako pierwsi przełamią passę jaką może pochwalić się drużyna z niebieskiej części Manchesteru na własnym boisku. Cieszy mnie pewność młodego obrońcy, jednak dziś stawiam remis 2:2.

Ps: Stevie wraca do treningówObrazek

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 gru 2013, 13:51

Flanno ponoć dziś nie zagra. Kontuzja. Niedobrze. Ciekawe kim Brendan go zastąpi, bo wybór ma dość ograniczony. Jeszcze w internetach mówi się o tym, że na jego miejsce może wskoczyć kolejny chłopak z akademii - Brad Smith. Zobaczymy.

I jeszcze co do ruchów transferowych. Mirror donosi, że jesteśmy coraz bliżej Salaha i patrzymy w stronę Rakiticia. Jak prezentuje się teraz ten drugi?

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 26 gru 2013, 14:15

Występ Johnsona na lewej stronie obrony wydaje się bardziej prawdopodobny od debiutu Smitha. Nie wierzę w to, że Rodgers będzie chciał ryzykować w tak ważnym meczu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 gru 2013, 14:23

Zgoda z Białym. Wątpię aby w meczu z City, które gwałci każdego u siebie jak leci, Rodgers testował jakiegoś młodziaka, któremu ten mecz mógłby zryć psychikę. Prędzej pobawi się w jakieś półśrodki w stylu przestawienie Johnsona albo któryś ze środkowych obrońców na boku.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 gru 2013, 14:31

Znaczy nie mówię, że w to wierzę. Ot ciekawostka :P Flanno też debiutował z City. Co prawda w innych okolicznościach, ale debiutował. Druga kwestia, że wybór Brendan ma naprawdę ograniczony. Kelly po tej długiej przerwie wygląda nie za dobrze, a Cissokho to chodząca bomba. Zawsze można przesunąć na bok Kolo. Niby Enrique często irytował swoimi występami, tak jak go nie ma to jest jeszcze gorzej.

I ciekawe czy Skrtel po swoich beznadziejnych występach będzie w pierwszym składzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”