Tenis - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 22 cze 2005, 20:49

A zapewne po całym turniej jeszce spadnie w dół, jak myślisz ???

Musi zagrać naparwdę dobry turniej, najlpeiej wilkoszlemowy i dojść choć do pófinału, żeby wgryźć się do pierwszej 20 .

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 cze 2005, 20:23

pippen pisze:A zapewne po całym turniej jeszce spadnie w dół, jak myślisz ???

Musi zagrać naparwdę dobry turniej, najlpeiej wilkoszlemowy i dojść choć do pófinału, żeby wgryźć się do pierwszej 20 .
Ja mysle ze jesli dojdzie daleko w deblu to moze zostac w pierwszej 50. Bedzie ciezko sie uczymac wsrod najlepszych, ale jest to mozliwe. Przewaznie wszyscy ktorzy odpadaja w pierwszej rundzie, spadaja w rankingu, ale nigdy nie wiadomo. Nawet gdyby spadla to znowu moze wzniesc sie do gory, po innym turnieju.

Rozstawiony z numerem 4. Hiszpan Rafael Nadal odpadł w II rundzie turnieju wielkoszlemowego rozgrywanego na trawiastych kortach Wimbledonu. Triumfator French Open przegrał z reprezentantem Luksemburga Gillesem Mullerem 4:6, 6:4, 3:6, 4:6.

Gorzką pigułkę przełknąć musieli dziś brytyjscy kibice. Ich faworyt, rozstawiony z numerem szóstym Tim Henman, przegrał w dramatycznym spotkaniu II rundy z Rosjaninem Dmitrijem Tursunowem 6:3, 2:6, 6:3, 3:6, 6:8.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 23 cze 2005, 21:23

Szkoda, że Rafael przegrał ! Bardzo go lubię, jednak niestety odpadł :( Mam nadzieję, że to tylko mała wpadka i na następnym turnieju pokaże na co go stać. Rafa !

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 cze 2005, 22:06

Kurcze, coś mi się wydaję, że Agassi nie gra w turnieju :cry: Nie wiedziałem.
Federer gra dalej :D , ale niestety Henman przegrał no i Rusedski odpadł. Teraz tylko liczę na szwajcara.
W turnieju kobiet Sharapova brnie dalej, ale niespodzianką jest greczynka - Eleni Daniilidou. Ciekawe...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 cze 2005, 22:34

Andre nie gra - znów jakaś kontuzja :cry:

Mówiłem, że Nadal dopiero uczy się grać na trawie - miejmy nadzieję, że się nauczy.

Sharapova bedzie zdecydowaną faworytką - w końcu na trawie grać umie - co udowodniła w zeszłym roku - i jest w dobrej dyspozycji

odpadł kolejny faworyt - Marat Safin

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 26 cze 2005, 8:50

Wczoraj Serena Williams przegrała ze swoją rodaczką Jill Craybas, która ma obecnie 31 lat. No dla mnie jest to duże zaskoczenie...Następną rywalką Craybas będzie...siostra Sereny, Venus.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 29 cze 2005, 16:02

Polka Radwańska jest podobno w ćwierćfinale turnieju juniorek, jestem pod dużym wrażeniem :) ja teraz nie moge sie doczekac pojedynku Federer - Hewitt :twisted: (o ile Hewitt wygra, w tej chwili został mu jeszcze tiebreak tylko)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2005, 18:34

cloner pisze:jak to kto wygra ?? tylko RODDICK
a u kobiet - hmm, Sharapova :)
pisalem to 20czerwca, mam nadzieje ze sie uda :) sa najlepsi :)
Sharapova jeszcze nie przegrala seta, Roddick sie meczy, ale ... bedzie dobrze :)
oby Hewitt pokonal Federera ;)

pozdro

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 29 cze 2005, 20:21

Uwielbiam ogladac tenis, mam to chyba po ojcu...rownie dobrze oglada mi sie kolarstwo...Stawiam na Rodicka i Sharapova.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 29 cze 2005, 20:45

a ja cały czas trzymam mocno kciuki za Hewitta :twisted: rozwali Federera w półfinale w 3 setach a później finał będzie zajebisty Hewitt-Roddick, 5 setów :twisted:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 01 lip 2005, 14:05

Coś nikt nie pisze w tym temacie ! Co jest ? Wczoraj jedna z faworytek Maria Sharapova przegrał 2-0 (7-6, 6-1) z Venus Williams. Widziałem końcówkę meczu i muszę powiedzieć, że Maria robiła bardzo głupie błędy.

A Radwańska nie zwalnia tempa ! Ostatnio pokonała Aleksandrę Woźniak (Kanada) 6:0, 4:6, 6:2. W półfinale zmierzy się z rostawioną z numerem 2 Agnes Szavay.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 lip 2005, 14:18

Niestety Maria Sharapova odpadła :cry: Przsegrała z siłowo grająca Vanus Williams :evil:
W turnieju nadal jest Roger Federer :wink: Dziś na pewno wygra z Lleytonem. Mam cichą nadzieję, że w pojedynku z Johannsonem przegra Andy Roddick.
Tak więc finał: FEDERER - Johansson

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 01 lip 2005, 21:35

A ja mam kolejną radosną wiadomość. Anna Radwańska pokonała w dwóch setach rozstawioną z numerem drugim Węgierkę Agnes Szavay 7-6 6-2 i tym samym znalazła się w finale juniorek. Zmierzy się tam z groźną austriaczką, ktora wyelminowała Wiktorię Azarenko rozstawioną z numerem jeden.

Federer pokazał, że potrafi grać w tenisa i pokonał Hewitta 6:3, 6:4, 7:6. W meczu Rodicka z Johanssonem przy stanie 6-5 dla Andy'ego mecz został przerwany z powodu deszczu.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 01 lip 2005, 21:52

Federer to jednak klasa.Wygrana jakby od niechcenia :!: Poprostu to jest maszyna, ale jednak i jej zdażają się błędy.Muszę tylko zgodzić się z opinią, że Lleyton, to najlepiej broniący zawodnik na świecie, a przynajmniej ścisła czołówka.Jego zaangażowanie, wyciąganie nie możliwych piłek, które niestety szły prosto na rakietę Rogera, który stał pod siatką.Mecz raczej wyrównany, dopiero gdy trzeba było, to Federer się budził i przełamywał rywala.W finale będzie miał asiarza, bo Johansson w pierwszym gemie już miał 4 asy :shock: .Natomiast serwis, to specjalność Roddicka :arrow: najszybszy na świecie (i tak bardziej wrażenie na mnie robią serwy Marka P., ale za czasów jego 2 miejsca w Wimbledonie).Już w czasie meczu Hewitta z Federerem zaczeło pomało padać, ale mecz dało sie skończyć.Jutro pewnie dokończą...liczę na Roddicka, ale z drugiej strony wielki szacunek dla Thomasa, że doszedł tak wysoko po kontuzji.

Brawo Agnieszka :!: 8)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 lip 2005, 13:42

Agnieszka wygrała Wimbledon juniorek !! W finale pokonała 6:3, 6:4 Tamire Paszek.
Wielki sukces polki i wielkie gratulacje :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”