Dzisiaj piekielnie istotny mecz. Gramy z zespołem z 7. miejsca w tabeli, zespołem, który wygrał z United na OT i wygrał z Chelsea, zespołem, który na ostatnie 9 meczów w lidze wygrał 7. Świetna forma, a my trochę spuściliśmy z tonu. Z drugiej strony, nasza ofensywa leżała trochę ostatnio, ale powrót Walcotta i Podolskiego na pewno doda trochę powera - w końcu to są nasi czołowi strzelcy z ubiegłego sezonu. Ponadto, powrót tej dwójki musi pomóc Giroudowi - szczególnie powrót Podolskiego. Ta para zawsze grała fajnie razem i sobie nawzajem pomagają. A Giroud musiał grać z piątką środkowych pomocników, co wcale mu nie pomagało. Nie, żebym go bronił, ale myślę, że to mu pomoże. Ciekawe z drugiej strony, czy Wenger nie wystawi np. Podolskiego na CF-a i nie spróbuje tego na dłuższą metę..
Tak czy inaczej - jeśli chcemy się dalej liczyć w wyścigu o majstra, to musimy wygrać. Musimy nadrabiać ze wszystkimi punkty które tracimy i pewnie będziemy tracić z czołówką. W ten sposób doczłapiemy do tej korony.