Liverpool (zbiorczy) - Strona 620

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 gru 2013, 20:01

guru pisze:City robi się pupilkiem FA.
Niektórzy już mają teorię na wypadek gdyby City pokonało Arsenal w wyścigu po majstra :roftl3:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 gru 2013, 20:09

Na pewno w maju będę pisał o kilku pomyłkach sędziowskich, które miały zdarzenie w grudniu. To przecież pójdzie w niepamięć, punktów nikt już nie zabierze. Z Arsenalem były pomyłki, mecz mógł się inaczej potoczyć, chociaż zapewne City i tak wygrałoby ten mecz nawet jakby nie były odgwizdane spalone. Jednak wczoraj w meczu z LFC to pomyłka sędziowska WYPACZYŁA wynik meczu, bo Sterling gola strzelił, a mecz zakończył się wynikiem 2:1, a nie 3:1, czy 4:1. Dodatkowo niepodyktowany karny na Suarezie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6270
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 gru 2013, 20:10

Gdyby mój klub wygrał kilka spotkań z rzędu przez przychylne decyzje arbitra, to siedziałbym cicho dał się wykrzyczeć tym, którzy mają prawo czuć się zrobionym w ch*ja. Czekam jak zaśpiewa ryba, kiedy Liverpool, Chelsea czy inny Arsenal zacznie wygrywać przez błędy sędziego. Zachowaj klasę i przyznaj to, co oczywiste.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 27 gru 2013, 20:28

guru pisze:Na pewno w maju będę pisał o kilku pomyłkach sędziowskich, które miały zdarzenie w grudniu. To przecież pójdzie w niepamięć, punktów nikt już nie zabierze. Z Arsenalem były pomyłki, mecz mógł się inaczej potoczyć, chociaż zapewne City i tak wygrałoby ten mecz nawet jakby nie były odgwizdane spalone. Jednak wczoraj w meczu z LFC to pomyłka sędziowska WYPACZYŁA wynik meczu, bo Sterling gola strzelił, a mecz zakończył się wynikiem 2:1, a nie 3:1, czy 4:1. Dodatkowo niepodyktowany karny na Suarezie.
Z tym Suarezem to ja bym się wstrzymał akurat. Z tego co widziałem to karny był mocno wątpliwy. W MOTD też bodaj mówili podobnie. Co do całej reszty pełna zgoda.

Liverpool miał pecha, bo liniowy dał dupy przy jednej, kluczowej sytuacji, ale też nie popadajmy w skrajności. Z Arsenalem parę razy się bodaj pomylił, choć przy jednej sytuacji (chyba Giroud. piszę z pamięci więc nie mam pewności) wcale nie widziałem błędu, pomimo że był krzyk. No, ale nie wiem na 100% bo prawdę mówiąc interesuje mnie głównie Everton, a resztę czasami oglądam jednym okiem.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 gru 2013, 20:35

sickstick pisze:Gdyby mój klub wygrał kilka spotkań z rzędu przez przychylne decyzje arbitra, to siedziałbym cicho dał się wykrzyczeć tym, którzy mają prawo czuć się zrobionym w ch*ja. Czekam jak zaśpiewa ryba, kiedy Liverpool, Chelsea czy inny Arsenal zacznie wygrywać przez błędy sędziego. Zachowaj klasę i przyznaj to, co oczywiste.
Widzę sickstick,że z jednego spotkania gdzie i tak można się spierać zrobiło się już kilka :lol: Niby czemu mam siedzieć cicho?Czy ja gdzieś neguje fakt iż sędzia dał tyłka?Ponadto powinieneś wiedzieć iż akurat ja nie trzeszczę na forum jak arbiter podaruje coś Arsenalowi,Chelsea,United czy komukolwiek.Dziś sędzia da,a jutro zabierze,jakbyś futbolem się od wczoraj interesował.

guru to już nam chyba mistrzostwo przyznał,bo już planuje co w maju napisać :lol:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 27 gru 2013, 20:41

FA nie ma ulubieńców... te pały po prostu od czasu do czasu lubią przypomnieć Anglii kto tu tak naprawde rządzi. Po za tym jakas kara finansowa zawsze mile widziana. Mozna przeznaczyć na promowanie przyjaciół od walki z rasizmem czy innym złem narodowym.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 28 gru 2013, 11:55

Torres versus Liverpool:
Chelsea 0 Liverpool 1, Feb 2011
Poor for much of the game just days after £50m move to Chelsea, with Raul Meireles scoring the only goal as Liverpool won

Chelsea 1 Liverpool 2, Nov 2011
Played just six minutes, with Liverpool once again prevailing in the capital as Maxi Rodriguez and Glen Johnson scored

Chelsea 0 Liverpool 2, Nov 2011
Almost invisible just nine days after the previous match as Liverpool won in the League Cup despite £35m Torres-replacement Andy Carroll missing a penalty

Chelsea 2-1 Liverpool, May 2012
Chelsea's first win over Liverpool since signing Torres and it came in the FA Cup final but the Spaniard was an unused substitute

Liverpool 4-1 Chelsea, May 2012
Played all 90 minutes on his first return to Anfield but only threatened once, hitting the crossbar, as Liverpool gained quick revenge for the FA Cup final

Chelsea 1-1 Liverpool, Nov 2012
Arguably his best game against Liverpool but still did not score as John Terry and Luis Suarez headers meant the points were shared

Liverpool 2-2 Chelsea, April 2013
Another visit to Merseyside and another goalless 90 minutes for Torres but the dramatic draw was overshadowed by Luis Suarez's bite on Branislav Ivanovic

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 gru 2013, 16:06

Confirmed ‪#‎LFC‬ team v Chelsea: Mignolet, Johnson, Agger, Skrtel, Sakho, Lucas, Allen, Henderson, Sterling, Coutinho, Luis Suarez

subs v Chelsea: Jones, Toure, Alberto, Aspas, Cissokho, Rossiter, Smith

Dalej się męczymy ze Skrtelem na środku. Na dodatek dochodzi do tego Agger, który ostatnio był dość bez formy. Jeszcze mamy środkowego obrońcę na lewej stronie. Nie za dobrze to wygląda w defensywie :mrgreen: Będzie strasznie ciężko, ale punkty trzeba zdobyć, bo nasi pozostali przeciwnicy niestety punktują.

Błagam, pilnujcie się przy stałych fragmentach gry :pray:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 gru 2013, 16:08

Sergek pisze:Jeszcze mamy środkowego obrońcę na lewej stronie.
i inwalidę na prawej ;)
Sakho, jeśli mnie pamięć nie myli, we Francji grywał na lewej, więc chyba nie ma czego się obawiać?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 gru 2013, 16:43

Once Chelsea are out of the way, Liverpool will have played all of the top eight, bar Manchester United, away from home. December has been a demanding month, with trips to White Hart Lane, the Etihad Stadium and Stamford Bridge but they are in excellent shape.

Even if they fail to beat Chelsea, it wouldn’t be the end of the world.
Jamie Carragher

Radze mieć na uwadze i wziąć sobie do serca te słowa Scousera bo zapowiada się piekielnie trudny mecz z bardzo doświadczoną drużyną.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 29 gru 2013, 16:44

Brendan Rodgers will 'try' to improve his squad in January and the Sunday Mirror reports that the Liverpool manager's top target in the transfer window is Sevilla playmaker Ivan Rakitic. Basel attacking midfielder Mohamed Salah and Barcelona defender Martin Montoya have also been linked with moves to Anfield.
Co sądzicie o takich transferach ??

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 gru 2013, 19:05

Po transferze Beniteza do Włoch i emeryturze Fergusona, niewielu pozostało na wyspach wybitnych taktyków wśród managerów. Mourinho to ścisła czołówka i to było dzisiaj widać. Mi się nigdy nie podobał i raczej nie spodoba styl gry jaki preferuje ten Portugalczyk ale trzeba mu przyznać, ze potrafi rywala rozpracować genialnie.
To tyle odnośnie Chelsea.

Jestem mega dumny z tych chłopaków. Rodgers też powinien być. Od miesiąca graja w niezmienionym składzie, głównie na wyjazdach, za przeciwników mając rywali z absolutnego europejskiego topu.
Te porażki były wkalkulowane w ten sezon dlatego tragedii nie ma. Duża sprawa teraz przed sztabem szkoleniowym, żeby fizycznie ich odbudować. Czas płynie na naszą korzyść bo im więcej go upływa tym bliżej do powrotu Sturridga, Gerrarda i Jose Enrique. No i mozna liczyc na jakąs bombe transferową na miare Sturridga albo Coutinho.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 gru 2013, 19:08

Mam nadzieję, że okienko transferowe zostanie wykorzystane. Ja wiem, że dość mocno kontuzje pokonały Liverpool, ale, że straszymy 19-letnim lewym obrońcą na skrzydle Chelsea, to już jest przesada. Co Brendan chciał osiągnąć - nie mam pojęcia. Schodził Allen to miejsce jego powinien zająć Alberto, który zawsze jak wchodził to pokazywał się z dobrej strony. Nie rozumiem tego transferu. Gra [ch**], jedynie Raheem zasłużył na jakąkolwiek pochwałę. Sędziowanie znowu żałosne. Karny był, Webb stał i się głupio uśmiechał. Wspomniałbym jeszcze o jakimś zakładaniu dźwigni przez JT czy wjeździe Eto'o na początku. Jebać.

Tak czy siak - jesteśmy rozwaleni przez kontuzje, gramy młodym, niezmienianym składem. Do tego gramy dobrze, więc nie ma co tak naprawdę narzekać. Raczej porażki na Etihad i Stamford były oczekiwane. Oczywiście - przemawia przeze mnie straszne wkurwienie. Lucas mógłby się na coś przydać i wypierdolić Oscarowi za ten wjazd. Kolejny bezmózg. Najgorsze jest to, że prawdopodobnie wypadnie Sakho z Allenem. Już teraz mieliśmy dostępnych 16 podstawowych zawodników. Strach. Dawać Hull, bo wielki David Moyes za naszymi plecami.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 gru 2013, 19:17

Ja sie nie dziwię, że Alberto nie wszedł. Dziwie sie, ze wszedł Aspas. 3 kontakty z piłką i 3 straty. Dziękuje za taką "jakość"

Nie czepiałbym sie tez sędziego bo spisywał sie dobrze a momentami nawet bardzo dobrze i co ważniejsze sprawiedliwie. Sytuacja z Eto'o i Suarkiem to kuriozum totalne, mógł być karny ale, ja tu będe powtarzał do znudzenia, sam sobie Suarek winny, ze czasem sędziowie przymykaja oko. Jak by zaczął przygode w Anglii tak jak gra teraz to szanowany byłby nieporównywalnie bardziej.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 gru 2013, 19:36

Moim zdaniem sędzia się nie popisał przy tej ostatniej sytuacji z Suarezem, ale co do pozostałych to też bym nic nie gwizdnął, ani nie wywalałbym Eto'o. Ale na pewno nie można powiedzieć, że sędziowie Wam sprzyjają w ostatnim czasie.

Porażka Liverpoolu jest satysfakcjonująca, ale w sumie bardziej korzystny z naszej perspektywy byłby remis. Ale z drugiej strony miło, że znowu oglądacie nasz zgrabny tyłek w tabeli. :) :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”