Liverpool (zbiorczy) - Strona 621

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 gru 2013, 23:00

Masakra. Wydawało się, że z Hendo/Allenem coś było dziś nie tak. Allen podobno grał na lekach. Jordan też ponoć miał jakiś lekki uraz. Niech jeszcze oni nam wypadną. Niedługo nie będziemy mieli kadry by wystawić 11 zawodników.

Sakho ma coś ze ścięgnem. :angry2:

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 29 gru 2013, 23:46

Kiedy reszta kontuzjowanych ma wrócić do gry?? Mówię o Stevenie, Enrique i Danielu.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 30 gru 2013, 12:57

Powroty wszystkich trzech planowane są na styczeń. Najprędzej wydaje się, że w składzie zobaczymy naszego kapitana. Nie wiem jak z Enrike (kolano) natomiast Daniel po zerwaniu wiązadła w stawie skokowym wg mnie musi najdłużej przyzwyczajać się do obciążeń treningowych.

Szlag mnie trafia i zarówno z powodu pracy sędziów w ostatnich spotkaniach, jak i z powodu roz..nej kadry. Gramy czym mamy. Fakn :evil:

PS:
Wg Soccerway.com :
Gerrard- Hamstring data powrotu 31/12/13
Sturridge -Ankle Ligaments data powrotu 04/01/14 :wink:
Enrique- Knee Injury data powrotu 17/01/14

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 gru 2013, 18:52

Ibe, Coates i Yesil sa niedostępni do końca sezonu.
Sakho wypadł na 2 miesiące, Allen na 6 tygodni.
Enrique bedzie jeszcze pauzował miesiąc czasu, Sturridge 2-3 tygodnie.
Czas powrotu do zdrowia Flanagana jest bliżej nieznany ale liczony będzie w tygodniach.
Johnson od dłuzszego czasu narzeka na wiązadła ale z braku laku musi grac (pewnie stąd taka forma).
Henderson i Suarez tez kończyli mecz z Chelsea z kontuzjami i ostateczna diagnoza ma byc znana wkrótce
I w tym wszystkim, Gerrard wróci najpewniej już na Hull City.

Nie da się całego sezonu bez kontuzji rozegrać, albo graniczy to z cudem. Z drugiej strony aż taki nawał kontuzji jest cokolwiek zastanawiający. Na pewno potrzebna jest silniejsza ławka rezerwowych, bo Aspas czy Alberto to niestety pozal się Boże. Nawet ten biedny Borini, co w szpitalu ostatnio wylądował, by się teraz przydał. Cięzki okres przed Liverpoolem

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 gru 2013, 22:48

Właśnie pisał do mnie znajomy, podobno jakiś sunnita jest juz z klubem dogadany i w czwartek ma zostać ogłoszony jego transfer. I źle i dobrze.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 gru 2013, 22:50

Salah. Czemu źle?

Obrazek

Wracaj.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 gru 2013, 22:53

Wracaj.
???
To do mnie?

A czemu źle?
Bo zawsze sie boje transferów piłkarzy, których na oczy nie widziałem. A im bardziej egzotyczny piłkarsko kraj i im bardziej obcy kulturowo piłkarz tym gorzej. Takie skrzywienie po kilkunastu przeżytych okresach transferowych z Liverpoolem.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 gru 2013, 22:54

masacra pisze:, podobno jakiś sunnita jest juz z klubem dogadany
:lol:
masacra pisze:???
To do mnie?
Zapewne to do tego opakowanego gościa na fotce, nie jestem pewny, ale to chyba Danny S.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 gru 2013, 22:57

Do Daniela, który jest na wstawionym przeze mnie zdjęciu :mrgreen:

Też w sumie Salaha w akcji nie widziałem. Ot tyle co jakieś komentarze na temat jego występów w Basel. Z tego co po internetach krąży, to specjalnie dużo kosztować nie ma. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 gru 2013, 23:02

Na pewno warto spróbować. Jako zmiennik powinien się sprawdzić, gorszy od Smitha nie będzie. :wink:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 gru 2013, 13:32

Ten mecz mi wciąż spokoju nie daje :mrgreen: Wypowiedzi Mou miażdżące momentami, ale to nic nowego.

Jutro mecz z Hull. Tygrysy na pewno nie pogardzą możliwością ustrzelenia na nas dubletu. Na dodatek jesteśmy zdziesiątkowani przez kontuzje. Nawet nie wiem jakiej 11 mamy się spodziewać. Pytanie jest takie czy w obliczu takich kontuzji Brendan zaufa swoim wynalazkom. Mówię o Alberto i Aspasie. Bardziej prawdopodobna jest raczej wersja z Mosesem w pierwszym składzie, co także nic dobrego nie wróży. Jeszcze kilku zawodników powinno dostać odpoczynek (Coutinho) czy po prostu zostać na ławce i się z niej nie wychylać (Lucas i Johnson), ale jaka jest sytuacja kadrowa to każdy widzi.

Jeszcze Echo donosi, że Gerrard ma jutro być w kadrze, a Sturridge ma być gotowy na Stoke. Byłoby cudownie.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 31 gru 2013, 13:38

Lepiej żeby Gerrard spokojnie doleczył kontuzję niż na siłę go wystawiać, to dopiero połowa sezonu i będzie nie raz jeszcze nam baaardzo potrzebny. Ja bym wystawił właśnie Alberto i Aspasa, mogli by w końcu coś pokazać bo jak na razie pokazali tylko tyle żeby ledwo siedzieć na ławce.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 31 gru 2013, 13:47

Salah to koles potega, on naprawde ma potencjal na jednego z najlepszych skrzydlowych. Basel przez ostatnie 2 sezony jest ciagniete w duzej mierze przez niego i Freia, popatrzcie na jego mecze przeciwko np Bayernowi.

Jedyny problem to troche wam Sterlinga przystopuje w tym wypadku.
A co do Boriniego jakies plany Rodgers ma? czy go po wypozyczeniach bedzie rzucal? w Sunderlandzie nic nie pokazuje jakos.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 31 gru 2013, 13:53

Jak Sterling jest rzeczywiście tak dobre jak jego ostatnie mecze to wątpie aby arab go przystopował. Nie mamy tak szerokiej i dobrej jakościowo kadry żeby dobrego młodego murzyna sadzać na ławce.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 sty 2014, 15:08

Liverpool team: Mignolet, Johnson, Cissokho, Skrtel, Agger, Lucas, Henderson, Coutinho, Aspas, Sterling, Suarez.

Substitutes: Jones, Rossiter, Kelly, Toure, Moses, Alberto, Gerrard.

Czemu ten Toure nie może dostać szansy? BR zrezygnował z niego po jednym nieudanym meczu. Skrtel ma takich kilka, a gra dalej. Zdjąłbym jeszcze jednego z dwójki Coutinho/Sterling i dał pograć Alberto, ale na to chyba nie ma na co liczyć. Wygrać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”