Raków Częstochowa (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 lip 2005, 18:59

marcin90 pisze:A ja Rakowa nie znoszę po prostu. A to wszystko za jego chuligankę, która zabiła kibica Widzewa i potem cały czas się tym chełpiła. Trzeba coś takiego tępić.
Kibice Rakowa i Widzewa nie przepadają za sobą żeby nie ująć tego dosadniej (nie mówię tutaj o sobie) i to smutne zdarzenie o którym piszesz wydarzyło się dużo później niż zaczeły się pierwsze animozje między naszymi kibicami. Z tego co czytałem to ten, który to zrobił co prawda dość często pojawiał się na meczach Rakowa u siebie, ale na wyjazdy nie jeździł i nie wiem czy można go było zaliczyć do jak piszesz "chuliganki"... :? W każdym bądź razie było to zupełnie niepotrzebne, żeby nie powiedzieć głupie i bezsensowne ale cóż. Stało się...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 01 lip 2005, 19:19

Na szczęście nie wszyscy kibice są popierdzieleni. Ja mam kumpli Łksiaków i mogę z nimi normalnie gadać. Nie uprzedzam się do innych z powodu klubu jaki faworyzują i każdy może zostać moim kolegą, nawet Legionista.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lip 2005, 21:59

Jak jest między kibicami Rakowa i Widzewa wie każdy i stosunki ich chyba nigdy się nie zmienią.

Ja miałam nieprzyjemną sytuację z szalikowcami Widzewa. Niegdyś sporo ich było na dzielnicy, gdzie chodzę do liceum [kto z Częstochowy, ten wie o co chodzi ;)], ale myślałam, że ich już od paru lat nie ma :? No, ale cóż... Byli i mnie niemiło zaskoczyli ;)
Ja jednak nie pałam nienawiścią do tego klubu. Ba! W barażach życzyłam im nawet zwycięstwa z Odrą, bo dla takiej publiki zasłużli sobie na to. Ale cóż... Składu na naszą ekstraklasę to oni jeszcze nie mają ;)

A co do przyszłego sezonu, to zgadzam się, iż Polar, Ruch i Szczakowianka będą najcięższymi przeciwnikami. Upatruję nas jednak w czołówce tabeli 8)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 02 lip 2005, 10:04

futbolowa pisze:A co do przyszłego sezonu, to zgadzam się, iż Polar, Ruch i Szczakowianka będą najcięższymi przeciwnikami. Upatruję nas jednak w czołówce tabeli 8)
Tylko że nie wiadomo czy Ruch i Polar wystartuje od nowego sezonu w III lidze czy czasem nie w B-klasie. Obydwa kluby mają ogromne kłopoty z pieniędzmi, a w szczególności Ruch który jest najbliżej gry w B-klasie tym bardziej że chcą zlicytować ich stadion. Ja bym za najgorźniejszego rywala dawał Odre Opole gdyż budują naprawdę mocną drużynę z jednym celem- awans do II ligi. :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 lip 2005, 0:32

Uwaga kibice czerwono-niebieskich!
Filip Adamus w Życiu Częstochowskim pisze:RAKÓW CZĘSTOCHOWA ZAGRA Z CRACOVIĄ!!!

Nie będą się nudzić piłkarscy kibice w naszym mieście w pierwszych tygodniach sierpnia. Ostatnie wydarzenia na stadionie przy Limanowskiego pokazały, jak wielki jest wśród częstochowian głód futbolu w większym wydaniu. Ludzie związani z Rakowem stają więc naprzeciw oczekiwaniom. 10 sierpnia, cztery dni po inauguracji rozgrywek w trzeciej lidze, nasi zawodnicy podejmą w Częstochowie pierwszoligową Cracovię Kraków!
Sprawa sparingu z Cracovią ostatecznie została dograna w środę, podczas bankietu oficjalnie zamykającego sezon 2004/05 w wykonaniu Rakowa. Obecny na uroczystości Marcin Bojarski, wychowanek częstochowskiego klubu, obecnie występujący właśnie w Krakowie, potwierdził, że obie drużyny zagrają na Limanowskiego w środę 10 sierpnia. — Trenerowi Wojciechowi Stawowemu pomysł od początku bardzo się spodobał i nie musiałem go do niego długo przekonywać — mówi Bojarski.

Marcin już od kilku miesięcy namawiał nas na ten mecz — mówi wiceprezes Rakowa Beata Bielecka. — W trakcie sezonu mieliśmy jednak wyznaczony jeden nadrzędny cel i nie chcieliśmy wprowadzać niepotrzebnego zamętu. Ale teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, byśmy stawili czoła krakowianom.

Co prawda rozgrywki w ekstraklasie będą na początku sierpnia w pełni, jednak na ten okres planowana jest przerwa spowodowana zgrupowaniem kadry narodowej przed turniejem im. Łobanowskiego na Ukrainie (15-17 sierpnia). Tym bardziej trener Stawowy ucieszył się, że jego podopieczni będą mogli cykl treningowy urozmaicić meczem z rywalem, który, jak zaznacza szkoleniowiec Cracovii, do słabeuszy na pewno nie należy.

Pewne jest też, że towarzyską konfrontację z krakowianami zawodnicy Rakowa rozegrają na własnym stadionie. Dla częstochowskiej piłki będzie to wydarzenie naprawdę dużej rangi. Trudno sobie bowiem przypomnieć, kiedy po raz ostatni gościliśmy w naszym mieście zespół z ekstraklasy — co więcej, Cracovia do ligowych średniaków zdecydowanie nie należy. W minionym sezonie krakowianie o mały włos nie zakwalifikowali się do europejskich pucharów.

10 sierpnia na Limanowskiego na pewno zasiądą spore rzesze spragnionych wielkiej piłki częstochowskich kibiców. Czy jednak można spodziewać się, że stadion Rakowa znów wypełni się po brzegi? Okres wakacyjny za bardzo temu nie sprzyja. Chociaż. — Bilety? Gdzie tam! Przecież to mecz towarzyski i zachowalibyśmy się nie fair w stosunku do naszych fanów — mówi prezes Rakowa Sławomir Malinowski. — Wiem, że niektóre kluby zapraszając na gry sparingowe klasowe zespoły starają się w pierwszej kolejności napełnić swoją kasę. My jednak mamy do kibiców szacunek, a przede wszystkim ogromny dług wdzięczności. Mecz z Cracovią będą mogli obejrzeć wszyscy chętni.

— Takie spotkanie to dla nas świetne przetarcie na samym początku rozgrywek — cieszy się trener Andrzej Samodurow. — Gra z silnym rywalem pokaże, jakie jest nasze prawdziwe miejsce w szyku. Trzeba podziękować Marcinowi, że dzięki jego zabiegom mecz dojdzie do skutku.

Obecność Bojarskiego na sobotnim spotkaniu oficjalnie kończącym sezon nie była przypadkowa. Już od dawna mówi się, że o Rakowie zapomnieć po prostu nie można. Gracz Cracovii jest tego najlepszym przykładem. Popularny „Bojara" poszedł śladem Jacka Magiery i od kilku miesięcy mocno zaangażował się w pomoc macierzystemu klubowi. Do tej pory przede wszystkim pod względem finansowym, ale teraz, jak widać w kontekście sierpniowego sparingu, także w kwestiach stricte sportowych. W sobotę nie obyło się bez oficjalnych podziękowań za współpracę — wdzięczny zarząd Rakowa uhonorował Bojarskiego pamiątkową statuetką.

W kontekście pomocy Bojarskiego dla naszego klubu do pokonania jest jeszcze jedna przeszkoda. Trudno ukryć, że zawodnik od paru lat ma „na pieńku" z częstochowskimi kibicami. — Ogromnie żałuję, że taki konflikt w ogóle się pojawił — spuszcza głowę Bojarski. — Bardzo chciałem być w środę na meczu z Koszarawą, jednak zdawałem sobie sprawę, że moja obecność może niepotrzebnie popsuć atmosferę. Dlatego wynik śledziłem w domu z komórką w ręku. Musimy całą sprawę jakoś wspólnie rozwiązać, bo nie chcę, żeby tak dalej było.

W sobotę Bojarski rozmawiał w cztery oczy z nieformalnym przywódcą kibiców Rakowa, Grzegorzem Chrząszczem. Obie strony podkreślały później, że do tematu na pewno w najbliższym czasie wrócą. Już niedługo ma dojść do spotkania piłkarza z sympatykami klubu. Wszyscy gorąco liczymy, że uda się podczas niego rozwiązać wszelkie niejasności i dojść do porozumienia. Bo widząc coraz większe zaangażowanie i pokorę Bojarskiego trzeba powiedzieć, że takich ludzi nigdy w Rakowie nie będzie za wiele.

Ale będzie fajnie! Tylko trzeba będzie tym razem przyjść chyba ze 2,5 h przed meczem, żeby się na stadion dostać ale co tam! Dla Rakowa wszystko! :D

PS. Bojarski próbuje naprawić swoje winy...Ciekawe... 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lip 2005, 3:28

Pisakk pisze:
PS. Bojarski próbuje naprawić swoje winy...Ciekawe... 8)
A co nabroił :twisted:? Bo nie orientuję się w klimatach częstochowskich :oops:...

ale staram się to nadrabiać 8).

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 lip 2005, 13:07

Zapowiada się świetny sparing :) Jako fanka Cracovii cieszyłam się jak dziecko. Chociaż oczywiście wiadomo komu będę całym sercem kibicować ;)
Znowu ma Limanowskiego 10 tysięcy ludzi będzie, a to tylko sparing :D

Bojarski... No tak, chciałby aby kibice zapomnieli mu jego zachowanie z meczu z GieKSą, ale będzie o to trudno :/

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 lip 2005, 16:10

piwus pisze: A co nabroił :twisted:? Bo nie orientuję się w klimatach częstochowskich :oops:...
Jak wiadomo Bojarski to wychowanek Rakowa (tak jak i paru innym bardziej czy mniej znanych jak np. Skwara, Magiera, Skrzypek, Krzynówek, Kiełbowicz itp) i spędził u nas dość długi okres czasu. Gdy jednak odszedł trafił do GKS-u Katowice i podczas meczu z Rakowem (już nie pamiętam czy to było po strzelonej przez niego bramce czy inaczej) podbiegł do sektora kibiców Rakowa i zaczął całować herb GieKSy. Można było pomyśleć, że może mu się zapomniało, że już u nas nie gra gdyby nie to, że wyrzucił pare nieparlamentarnych słów w Naszą stronę. Teraz chce się pogodzić z kibicami....Pewnie szuka sobie miejsca na emeryturkę... :roll:

Taka to historia Bojarskiego... :?

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 05 lip 2005, 18:45

Mam takie pytanko.

Jakie szanse na awans do drugiej ligi ma Raków :?:

Pamiętam jak ta drużyna grała w pierwszej lidze to spadku nigdy im nie życzyłem, a teraz dołują. Szkoda, bo nigdy żadnemu zespołowi, zwłaszcza zasłużonemu dla polskiej piłki upadku nie życzyłem.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 lip 2005, 12:35

marcin90 pisze:Pamiętam jak ta drużyna grała w pierwszej lidze to spadku nigdy im nie życzyłem, a teraz dołują.
Już nie dołują, bo zaczynają iść powoli w górę. Jeszcze pare lat i znów zagościmy na boiskach pierwszoligowych ;)

Co do Bojarskiego. No cóż... Ja tam życzę mu jak najlepiej i mam nadzieję, że pozostali kibice Rakowa również mu przebaczą ;) ;)

PS. Kiełbowicz i Skrzypek chyba wychowankami naszym nie są :roll: [chociaż pewna nie jestem ;)].

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 06 lip 2005, 12:54

Mam nadzieje,że Raków Częstochowa będzie jeszcze w pierwszej lidze!
Mają dobrych kibiców :wink:
Pozdrawiam

malarz2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: malarz2 » 07 sie 2005, 22:59

Tak czytam na temat Rakowa. I parę wyjaśnień. Krzynówek niby grał ale same ogony. (Kto nie wierzy niech sprawdzi na 90minut.pl). W klubie zawsze była CIEPŁA WODA. Mimo wszystko to jeszcze nie GKS Katowice. A piłkarsko obecnie Raków plasuje się w srodku tabeli III Ligi. Potentatem nie jest ale i spadkowiczem pewnie też nie. Dopiero za 3 sezony moze awansuje. W tym sezonie będzie walczył raczej o środek. W przyszłym sezonie awans ma zapewniony GKS Katowice.

A i ciekawostka. Wiceprezesem klubu jest kobieta. Pani Beata Bielecka

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 15 sie 2005, 15:58

A i ciekawostka. Wiceprezesem klubu jest kobieta. Pani Beata Bielecka
Moja sąsiadka tak notabene ;)
malarz2 pisze:W klubie zawsze była CIEPŁA WODA
Nie, chyba przez jakiś okres czasu nie było, na co skarżyli się piłkarze przeciwników ;)
malarz2 pisze:Krzynówek niby grał ale same ogony.
To fakt. Nawet w jego biografii, którą pokazywała 'Piłka Nożna' Krzyniu i jego mama skarżyli się na ówczesnego trenera Rakowa, że nie dawał mu szansy na grę...

Co do obecnego sezonu... Narazie jesteśmy po dwóch spotkaniach, więc ciężko wyrokować. Jednak na dzień dzisiejszy można stwierdzić, że do II ligi ejszcze nam daleko.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 sie 2005, 20:19

no co do Gieksy to niejestem epwien;]oni przeciez niedostali chyba licencji na 3 ligę lub jestem niedoinformowany, ale wiem na 100% ze na 2 nie dostali:)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 11:21

Mazi pisze:no co do Gieksy to niejestem epwien;]oni przeciez niedostali chyba licencji na 3 ligę lub jestem niedoinformowany, ale wiem na 100% ze na 2 nie dostali:)
Licencji nie dostała. Gra w IV lidze, gr. śląska razem z Częstochowskim KS-em ;) 8)
A malarz2 - jak wnioskuję - miał na myśli to, że GKS awansuje do naszej III ligi w przyszłym sezonie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”